Sveikos Noriu prie jusu prisijungti Esu pradedanti vireja, nors man jau netoli 30 Iki tortu man dar toli, tad nutariau pradeti nuo keksu Siandien maximoj bandziau nusipirkti silikonines formeles, bet pagalvojau, kad dar reikia Rimi ir IKI apeiti ir paziureti, gal ten pigiau bus (maximoj silikonines 6 keksiuku formeles apie 30 lt kainuoja, tai nusipirkau siam kartui popierines Keksiukus bandysiu kepti Joninems, o kol kas noriu pasidalinti keliais savo keptu keksu receptais Abu is knygos "Vegetariski patiekalai"
"Pikantiskas morku ir razinu keksas"
Labai isgirtas ir pamegtas mano draugu, o man paciai jis pasakiskai skanus
Reikia:
2 kiausiniu,
0,5 saukstelio sodos,
1 saukstelis maltos aitriosios paprikos (esminis ingridientas!)(kas nemegsta astriai, dekit maziau),
2 dideles morkos,
6 saukstai sviesto (minksto),
150 gr cukraus,
180 gr miltu,
1 saukstelis kepimo milteliu,
truputis druskos,
120 gr razinu,
4 saukstai pieno.
I maisytuva reikia imusti kiausinius, suberti kepimo soda, aitrosios paprikos miltelius ir susmulkintas morkas. Viska suplakti iki vientisos mases. Ispejimas - isplaktos mases neraugauti - TOO HOOOOT! (sakau is patirties
I suplakta mase dedame sviesta ir cukru ir ismaisome iki vientisos mases. Tada dedame miltus, kepimo miltelius, druska. Veliau razinas ir piena. Vel viska atsargiai ismaisome ir kepame 45-55 min (orkaite pries tai turi buti ikaitinta iki 180 C).
Rezultatas:
QUOTE(miss_candy @ 2010 06 13, 18:18)
"Pikantiskas morku ir razinu keksas"
bet jis kaip saldus patiekalas, ar kaip, nes astrokas turetu buti paprikos idejus ?
QUOTE(KibirVibir @ 2010 06 13, 20:51)
bet jis kaip saldus patiekalas, ar kaip, nes astrokas turetu buti paprikos idejus ?
Nu jis toks Reikia pabandyti Is pradziu, kai valgai saldus, o paskui ziuri kad aitrumas pareina Tik keliu reakcija i tokia kombinacija buvo mazdaug tokia : bet daugelio - "pakartot!"
Papildyta:
O cia kitas receptukas:
"Razinu ir riesutu keksas"
Reikes:
120 gr razinu,
225 gr miltu,
1,5 saukstelio kepimo milteliu,
1/4 saukstelio druskos,
100 gr cukraus,
125 ml pieno,
1 kiausinis,
4 saukstai sviesto (minksto),
75 gr lazdyno riesutu (susmulkintu),
50 gr migdolu (susmulkintu),
kitu riesutu papuosimui (as dejau graikisku
Razinas apmerkti pusvalandziui, ikaitinti orkaite iki 180 C. I dubeni isijoti miltus, kepimo miltelius, druska. Po truputi pilti piena, deti cukru, kiausini ir sviesta, imaisyti riesutus ir razinas. Neturejau laiko, kada smulkinti riesutu, tai juos tik apiplikiau, kad minkstesni butu ir sudejau neskaldytus Sukretus mase i skarda, ant virsaus uzdeti likusius riesutus. Kepti 40-50 min.
Rezultatas:
Truputi sausokas gavosi, bet vistiek skanus (ir sotus!)
Aš vakar kepiau pirmą kartą keksiukus sesutės gimtadieniui, gavosi super dariau vienus pagal Beatos receptą su bananais ir šokoladu, kitus vietoj bananų ir šokolado dėjau kakavos ir razinų, man labiau patiko su bananais, bet kitiems ragavusiems patiko abeji net nesitikėjau, jog taip paprasta juos išsikepti ypač, kai pyragai, tortai pabodę, keksiukai- puikiausias desertas ir improvizuot galima įvairiai
O kaži kaip įkomponuot į keksiukus šaldytas vyšnias, kad jos neliktų rūgščios?
anąkart kai kepiau, tai man rūgštoka buvo....
anąkart kai kepiau, tai man rūgštoka buvo....
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 06 14, 12:27)
O kaži kaip įkomponuot į keksiukus šaldytas vyšnias, kad jos neliktų rūgščios?
anąkart kai kepiau, tai man rūgštoka buvo....
anąkart kai kepiau, tai man rūgštoka buvo....
porą minučių pakaitinkit su cukrumi arba su cukrum+uogienių tirštikliu; tada atvėsintas dėkite į tešlą.
Galima mėginti ir tik atšildytas, bet reikėtų gerai nuvarvinti ištirpusį ledą ir jas apvolioti cukruje ir mesti į tešlą (cukruotų nebelaikyti atskirame inde,nes cukrus toliau tirps).
Papildyta:
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 06 11, 22:20)
Tikrai laaabai puikiai atrodo
Norėjau paklaust, o kur pirkote tokių spalvotų popierėlių keksiukams? tikriausia kepėte metalinėje formoje?
Norėjau paklaust, o kur pirkote tokių spalvotų popierėlių keksiukams? tikriausia kepėte metalinėje formoje?
Papildyta:
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 06 11, 22:30)
Tikrai, gi tos spalvotos silikoninės nekepus aš keksiukų, tik ruošiuosi, todėl ir nusišnekėjau Dabar suprantu, jog atskiros silikoninės, ačiū už paprotinimą
O gal žinot kur tokių yra pirkt ?
O gal žinot kur tokių yra pirkt ?
taip, čia atskiros silikoninės formelės. Siunčiausi jas iš UK internetinės parduotuvės, jau senokai
Labai patogios kepti, labai patogios išimti.
Papildyta:
QUOTE([fillette] @ 2010 06 12, 17:17)
nu bet kaip skaniai atrodo
dėkui, skanūs beje jie iš tiesų
Mergaites, noreciau tokiu keksiuku Nergiuku, kaip buna parduotuvese - sokoladiniai sokoladinia ir dregni , gal kas turi receptuka. Aciu
Joninems zadu kepti keksiukus (pirma karta), tad turiu klausima Nusipirkau is parduotuves glajaus (kur pasildyti reikia, o paskui ant kepinio uzpilti). Kaip ji uzpilti ant keksiuko, kad tik ant virsaus laikytusi, o nenuvarvetu ant popieriuko ar keksiuko sonu?
QUOTE(miss_candy @ 2010 06 16, 09:06)
Joninems zadu kepti keksiukus (pirma karta), tad turiu klausima Nusipirkau is parduotuves glajaus (kur pasildyti reikia, o paskui ant kepinio uzpilti). Kaip ji uzpilti ant keksiuko, kad tik ant virsaus laikytusi, o nenuvarvetu ant popieriuko ar keksiuko sonu?
esu siaip nusistacius pries tuos visus pirktinius glajus, bet skonio reikalas ...
o tau graziai uztepti reikia su didesniu peiliu ir niekas nenubegs arba su konditeriniu maisu uzspausti, ko man nesitiki kad su pirktine mase iseis
bet siaip tai daug graziau kai glajus nuvarva bent truputeli kiekvienas skirtingai ir tuo paciu originaliai
QUOTE(aguonele @ 2010 06 16, 12:20)
esu siaip nusistacius pries tuos visus pirktinius glajus, bet skonio reikalas ...
o tau graziai uztepti reikia su didesniu peiliu ir niekas nenubegs arba su konditeriniu maisu uzspausti, ko man nesitiki kad su pirktine mase iseis
bet siaip tai daug graziau kai glajus nuvarva bent truputeli kiekvienas skirtingai ir tuo paciu originaliai
o tau graziai uztepti reikia su didesniu peiliu ir niekas nenubegs arba su konditeriniu maisu uzspausti, ko man nesitiki kad su pirktine mase iseis
bet siaip tai daug graziau kai glajus nuvarva bent truputeli kiekvienas skirtingai ir tuo paciu originaliai
Aciu, Aguonele As tik pradzioj su dirbtiniu (prisipirkau kaip durna noro apimta visokiu papuosimu, glaju ir t.t. ), o paskui jau savo glaju darysiu Prisirinkau receptu
QUOTE(miss_candy @ 2010 06 16, 11:31)
prisipirkau kaip durna noro apimta visokiu papuosimu, glaju ir t.t. ),
pazystamas jausmas
Jau dejau recepta i Saldzius receptus su nuotraukomis, bet idesiu ir cia, jei jau Keksu tema
Marmurinis kondensuoto pieno keksas
200 gr. minkšto sviesto
190 gr. miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
50 gr. cukraus
1/2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. druskos
3 v.š. kakavos
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus!
P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas!
Marmurinis kondensuoto pieno keksas
200 gr. minkšto sviesto
190 gr. miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
50 gr. cukraus
1/2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. druskos
3 v.š. kakavos
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus!
P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas!