Išmėginau Beatos keksiukus su bananais. Pusę dariau su bananais ir pieniniu šokoladu, pusę - su džiovintomis spanguolėmis.
Iškepę atrodo puikiai, belieka sulaukti, kol atvės
o receptą gali parašyt čia? ne visi tą knygą turi...
QUOTE(Renatina @ 2010 06 11, 19:03)
Išmėginau Beatos keksiukus su bananais. Pusę dariau su bananais ir pieniniu šokoladu, pusę - su džiovintomis spanguolėmis.
Tikrai laaabai puikiai atrodo
Norėjau paklaust, o kur pirkote tokių spalvotų popierėlių keksiukams? tikriausia kepėte metalinėje formoje?
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 06 11, 21:20)
Tikrai laaabai puikiai atrodo
Norėjau paklaust, o kur pirkote tokių spalvotų popierėlių keksiukams? tikriausia kepėte metalinėje formoje?
kad čia įtariu silikoninės, neatrodo kaip popieriukai
QUOTE(grange @ 2010 06 11, 21:26)
kad čia įtariu silikoninės, neatrodo kaip popieriukai
Tikrai, gi tos spalvotos silikoninės nekepus aš keksiukų, tik ruošiuosi, todėl ir nusišnekėjau Dabar suprantu, jog atskiros silikoninės, ačiū už paprotinimą
O gal žinot kur tokių yra pirkt ?
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 06 11, 21:30)
Tikrai, gi tos spalvotos silikoninės nekepus aš keksiukų, tik ruošiuosi, todėl ir nusišnekėjau Dabar suprantu, jog atskiros silikoninės, ačiū už paprotinimą
Visai neseniai buvo Maximose akcijina kaina dar (tiksliai nepamenu, rodos 7,99 lt ar 6,99 lt už 6 vnt. 7 cm skersmens)
QUOTE(irmulia @ 2010 06 12, 07:12)
Visai neseniai buvo Maximose akcijina kaina dar (tiksliai nepamenu, rodos 7,99 lt ar 6,99 lt už 6 vnt. 7 cm skersmens)
Šiandien važiuosiu ieškot, gal dar bus, dėkoju
Tokius spalvotus popieriukus aš pirkau Klaipėdoje (parduotuvėje kur prekės barams ir restoranams) . Aš juos dedu į tefloninę keksiukų formą ir tada tik pilu tešlą. Gaunasi super, o labiausiai patinka vaikams - atrodo žaismingai .
QUOTE(Renatina @ 2010 06 11, 18:03)
Išmėginau Beatos keksiukus su bananais <...>
nu bet kaip skaniai atrodo as tai siandien gavau nuo SB keksiuka is kepyklos... nereikejo kepti...
QUOTE(grange @ 2010 06 11, 19:48)
<...>
bet simtas metu merginos nemaciau!!!
------------
imesiu as kada receptu i bloga... klausykit gal kas zinot ar yra lt pirkti savaime besikelianciu miltu? nes man jie laaaabai patogu naudoti --- tai ir receptas lengviau skambetu jums tada... o popierelius tai taip sauniai pas mus parduoda us 100vnt moku tik 1 eura!!!
QUOTE([fillette] @ 2010 06 12, 16:17)
bet simtas metu merginos nemaciau!!!
------------
imesiu as kada receptu i bloga... klausykit gal kas zinot ar yra lt pirkti savaime besikelianciu miltu? nes man jie laaaabai patogu naudoti --- tai ir receptas lengviau skambetu jums tada... o popierelius tai taip sauniai pas mus parduoda us 100vnt moku tik 1 eura!!!
aha aš ir, pasivaidenk pas mus temoj
abejoju ar yra tų miltų, bet jie niekas kita, kaip eiliniai miltai, maišyti su šiek tiek druskos ir kepimo milteliais, ir gaunam tuos pačius self raising flower
QUOTE(grange @ 2010 06 12, 15:26)
<...> abejoju ar yra tų miltų, bet jie niekas kita, kaip eiliniai miltai, maišyti su šiek tiek druskos ir kepimo milteliais, ir gaunam tuos pačius self raising flower
ai nu tai gerai... as gaminsiu su tais miltais ir manau mergaites mokes atsimatuoti, kiek kepimo milteliu reiktu miltams... juk viskas pagal proporcijas ant kepimo milteliu pakelio buna parasyta kazkaip uzsizaidziau kepti skanestus namie atleksiu i temuka nes kazkaip prie kompo pradejau ilgiau sedeti
QUOTE([fillette] @ 2010 06 13, 00:19)
ai nu tai gerai... as gaminsiu su tais miltais ir manau mergaites mokes atsimatuoti, kiek kepimo milteliu reiktu miltams... juk viskas pagal proporcijas ant kepimo milteliu pakelio buna parasyta
nu jo, o šiap rašo:
For each cup of all-purpose flour, add 1 1/2 teaspoons of baking powder and 1/2 teaspoon of salt.
Kiekvienam miltų puodeliui (eilinių miltų) pridėti 1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių ir 1/2 arbat. šaukšt. druskos. ir viskas.
Aš taip visada darau kokiuose keksuose jei reikia, viskas gaunas, tik kartais druskos dar net mažiau dedu.nors jos nesijaučia.