As irgi nevolioju vaisiu, sokolado gabaleliu miltuose, man nenuseda.. imaisau pacioj pabaigoj, sudedu i formeles ir i ikaitinta orkaite
o as atnesu parodyti keksiukus su zaliosios arbatos milteliais, gal kam patiks
receptas
Čia, kad nepamiršus, Rugiageles NEGRIUKAS:man tai pats skaniausias ŠOKOLADINIS keksas. Skanesnio nevalgius, tada daugiau nebeeksperimentuoju su šokoladiniais receptais Šį kart dariau skystesnę tešlą, tai gavosi beprotiškai fantastiškas - drėgnas ir purus purus
Keksas "NEGRIUKAS"
Pirmi produktai
200 g margarino,
2 stiklines cukraus,
2 dideli saukstai kakavos,
trys saukstai vandens,
~100 g juodo sokolado (cia pati sugalvojau idet).
Antri produktai
1,5 stiklines miltu,
1 nubrauktas saukstelis su trupuciu sodos,
5-7 saukstai grietines arba kefyro,
3-4 kiausiniai,
siek tiek likerio, arba kitokio alkoholio.
Visus pirmus isvardintus produktus sudeti i puoda ir pakaitinti, uzvirus dar pavirti kokias 5 minutes, kol mases virsus ims blizgeti.
Miltus sumaisyti su soda, supilti i isvirta mase ir ismaisyti. Supilti grietine arba kefyra, imusti kiausiniu trynius, ipilti likeri. Ir viska ismaisyti. Pabaigoje sudeti isplaktus kiausiniu baltymus ir vel viska atsargiai ismaisyti.
Kepti 180 laipsniu orkaiteje.
Keksas "NEGRIUKAS"
Pirmi produktai
200 g margarino,
2 stiklines cukraus,
2 dideli saukstai kakavos,
trys saukstai vandens,
~100 g juodo sokolado (cia pati sugalvojau idet).
Antri produktai
1,5 stiklines miltu,
1 nubrauktas saukstelis su trupuciu sodos,
5-7 saukstai grietines arba kefyro,
3-4 kiausiniai,
siek tiek likerio, arba kitokio alkoholio.
Visus pirmus isvardintus produktus sudeti i puoda ir pakaitinti, uzvirus dar pavirti kokias 5 minutes, kol mases virsus ims blizgeti.
Miltus sumaisyti su soda, supilti i isvirta mase ir ismaisyti. Supilti grietine arba kefyra, imusti kiausiniu trynius, ipilti likeri. Ir viska ismaisyti. Pabaigoje sudeti isplaktus kiausiniu baltymus ir vel viska atsargiai ismaisyti.
Kepti 180 laipsniu orkaiteje.
QUOTE(davija @ 2010 02 24, 11:03)
Čia, kad nepamiršus, Rugiageles NEGRIUKAS:man tai pats skaniausias ŠOKOLADINIS keksas. Skanesnio nevalgius, tada daugiau nebeeksperimentuoju su šokoladiniais receptais Šį kart dariau skystesnę tešlą, tai gavosi beprotiškai fantastiškas - drėgnas ir purus purus
atrodo labai skaniai
as irgi ji daznai kepu. Kai tik kokie sveciai, tai si ir kepu.
Neryte, kaip smagiai atrodo šokoladiniai-citrininiai keksiukai jaučiu reiks ir man paeksperimentuot kanors tokio
QUOTE(ASTYT @ 2010 02 24, 15:37)
Neryte, kaip smagiai atrodo šokoladiniai-citrininiai keksiukai jaučiu reiks ir man paeksperimentuot kanors tokio
aciu..eksperimentuok ir mums parodyk
tikrai labai grazus tie keksiukai dvieju spalvu reiks kada paeksperimentuoti ir man
[quote=Nerytė,2010 02 23, 13:23]
Labai panasus i zaliosios arbatos keksiukus - sokoladiniai - citrininiai keksiukai
[img]http://www_neringa-blogas_com/wp-content/uploads/2010/02/DSC_8704
Neryte esu dariusi keksiukus,pagal Tavo receptuką su kokoso drožlėmis,gavosi gerai,skanūs.
Šiandiena,susigalvojau daryti keksiukus citrininius-sokoladinius.
Viska dariau,pagal tavo receptą{tik nedariau sluoksnio su kakava,nemėgstu}
Dariau,su kombainu{virtuviniu}
Kepiau keksiukų formoje,popierinių įdėkliukų nedėjau,tiesiog a.š. dėjau į formas.
Iškepiau,purūs,skanūs,bet negaliu išimti cielų,jie man lūžta,perpusę nusima kepurėlė,lieka apačia.
Patark,ką aš,negerai darau.?
Produktus svėriau konditerinėmis svarstykliukėmis
Būsiu dėkinga.
Labai panasus i zaliosios arbatos keksiukus - sokoladiniai - citrininiai keksiukai
[img]http://www_neringa-blogas_com/wp-content/uploads/2010/02/DSC_8704
Neryte esu dariusi keksiukus,pagal Tavo receptuką su kokoso drožlėmis,gavosi gerai,skanūs.
Šiandiena,susigalvojau daryti keksiukus citrininius-sokoladinius.
Viska dariau,pagal tavo receptą{tik nedariau sluoksnio su kakava,nemėgstu}
Dariau,su kombainu{virtuviniu}
Kepiau keksiukų formoje,popierinių įdėkliukų nedėjau,tiesiog a.š. dėjau į formas.
Iškepiau,purūs,skanūs,bet negaliu išimti cielų,jie man lūžta,perpusę nusima kepurėlė,lieka apačia.
Patark,ką aš,negerai darau.?
Produktus svėriau konditerinėmis svarstykliukėmis
Būsiu dėkinga.
[quote=regna,2010 02 26, 19:22]
[quote=Nerytė,2010 02 23, 13:23]
Labai panasus i zaliosios arbatos keksiukus - sokoladiniai - citrininiai keksiukai
[img]http://www_neringa-blogas_com/wp-content/uploads/2010/02/DSC_8704
Neryte esu dariusi keksiukus,pagal Tavo receptuką su kokoso drožlėmis,gavosi gerai,skanūs.
Šiandiena,susigalvojau daryti keksiukus citrininius-sokoladinius.
Viska dariau,pagal tavo receptą{tik nedariau sluoksnio su kakava,nemėgstu}
Dariau,su kombainu{virtuviniu}
Kepiau keksiukų formoje,popierinių įdėkliukų nedėjau,tiesiog a.š. dėjau į formas.
Iškepiau,purūs,skanūs,bet negaliu išimti cielų,jie man lūžta,perpusę nusima kepurėlė,lieka apačia.
Patark,ką aš,negerai darau.?
Produktus svėriau konditerinėmis svarstykliukėmis
Būsiu dėkinga.
[/quote]
regna, jei nedejai i popierines formeles tai gal patepei sviestu seneles? jei ne tai to reikejo ir tiketis, kad prilips
Isiminejai kai jau visiskai atveso ar dar siltus? reikia kai atvesta
As visad (nors ir silikoninese kepu) dedu i popierines formeles, po to patogiau valgyti, o ir su isemimu nebuna problemu
[quote=Nerytė,2010 02 23, 13:23]
Labai panasus i zaliosios arbatos keksiukus - sokoladiniai - citrininiai keksiukai
[img]http://www_neringa-blogas_com/wp-content/uploads/2010/02/DSC_8704
Neryte esu dariusi keksiukus,pagal Tavo receptuką su kokoso drožlėmis,gavosi gerai,skanūs.
Šiandiena,susigalvojau daryti keksiukus citrininius-sokoladinius.
Viska dariau,pagal tavo receptą{tik nedariau sluoksnio su kakava,nemėgstu}
Dariau,su kombainu{virtuviniu}
Kepiau keksiukų formoje,popierinių įdėkliukų nedėjau,tiesiog a.š. dėjau į formas.
Iškepiau,purūs,skanūs,bet negaliu išimti cielų,jie man lūžta,perpusę nusima kepurėlė,lieka apačia.
Patark,ką aš,negerai darau.?
Produktus svėriau konditerinėmis svarstykliukėmis
Būsiu dėkinga.
[/quote]
regna, jei nedejai i popierines formeles tai gal patepei sviestu seneles? jei ne tai to reikejo ir tiketis, kad prilips
Isiminejai kai jau visiskai atveso ar dar siltus? reikia kai atvesta
As visad (nors ir silikoninese kepu) dedu i popierines formeles, po to patogiau valgyti, o ir su isemimu nebuna problemu
QUOTE(regna @ 2010 02 26, 19:22)
man atrodo, nors ir ne manes klausiat, kad popieriniu formeliu visgi reikejo... Apacia prikepe labiau, o virsus liko purus ir nusiima...
QUOTE(KibirVibir @ 2010 02 26, 20:31)
man atrodo, nors ir ne manes klausiat, kad popieriniu formeliu visgi reikejo... Apacia prikepe labiau, o virsus liko purus ir nusiima...
KibirVibir
Taip,dabar pati jau suvokiu,kad reikėjo dėti popierėlius,ko,aš ir,nepadariau.
Ačiū,tau už patarimus
Papildyta:
[quote=Nerytė,2010 02 26, 20:30]
regna, jei nedejai i popierines formeles tai gal patepei sviestu seneles? jei ne tai to reikejo ir tiketis, kad prilips
Isiminejai kai jau visiskai atveso ar dar siltus? reikia kai atvesta
Neryte
Aš,jau niekuomet neimu kepinių šiltų ,laukiu kol jie atvėsta.
Bet,šį kartąpadariau didelė klaidą,kad nedėjau popiierėlių,nors ir turėjau.
Tiesiog reikia pasimokyti,iš,savo klaidų,jeigu matavau tiksliai,tai praleidau tokią klaidą.
Na,ką susivalgys,tik reiks kažką galvoti rytdienai,nes...
Neryte -ačiū už receptuką,už patarimus