Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, "vaiko pinigai"

QUOTE(laimabuz @ 2010 01 19, 09:21)
Konstitucijos teisėje dėl vaikų teisių yra pabrėžiama 15 straipsnis ,kad vaikai turi teisę i valstybės paramą ir neatsižvelgiant i amžių,lytį,tėvų socialinę padėtį...

15 straipsnis
Valstybės vėliavos spalvos - geltona, žalia, raudona.
Valstybės herbas - baltas Vytis raudoname lauke.
Valstybės herbą, vėliavą ir jų naudojimą nustato įstatymai.
Atsakyti
QUOTE(DAIIVA @ 2010 01 19, 12:20)
taip uz praejusi,cia vilnius turbut vienintelis liko kuris negavo  unsure.gif

Tikriausiai ax.gif nes ir pas mane dar tuščia...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 01 19, 12:55)
15 straipsnis
            Valstybės vėliavos spalvos - geltona, žalia, raudona.
            Valstybės herbas - baltas Vytis raudoname lauke.
            Valstybės herbą, vėliavą ir jų naudojimą nustato įstatymai.

,ka jau čia,bet tu teisus,kaip visada
3) kiekvienas vaikas turi lygias su kitais vaikais teises ir
negali būti diskriminuojamas dėl savo arba savo tėvų ar kitų
teisėtų vaiko atstovų lyties, amžiaus, tautybės, rasės, kalbos,
tikėjimo, pažiūrų, socialinės, turtinės, šeimyninės padėties,
sveikatos būklės ar kokių nors kitų aplinkybių;
4) kiekvienam vaikui - tiek iki gimimo, tiek ir po jo - turi
būti garantuota galimybė būti sveikam ir normaliai vystytis
fiziškai bei protiškai, o gimusiam vaikui - taip pat doroviškai
ir dalyvauti visuomenės gyvenime;
5) nė vienas vaikas negali būti paliktas be gyvenamojo
būsto, minimalių pragyvenimo lėšų ir globos ar rūpybos;

Atsakyti
QUOTE(ZITULYA @ 2010 01 19, 11:50)
Iki 3 metų mokės 97lt ar ne g.gif ? Aš jau negaliu susigaudyt ax.gif

Nebemokes, moka 97 lt iki 2 metu jei nei vienas is tevu nera isejes motinystes/tevystes atostogu.
Atsakyti
QUOTE(ernesttaa @ 2010 01 18, 21:39)
Laba vakara, iskilo ir man klausimelis: mano vaikui 2 metai 4menesiai, ir uz gruodi aisku 97Lt dar gavau, bet is kokio laikotarpio skaiciuos pajamas vienam seimos nariui, kad gauciau tuos 52Lt? Kita vertus iki rugsejo men. gavau motinystes pasalpa (kas tikrai virsijo su vyro atlyginimu vienam seimos nariui 525Lt), grizau i darba, o po menesio likau bedarbe...

mano padetis panasi,dabar buvom su maze pasivaiksciot,kadangi soc.salia namu,uzejau uzsiregistruoti ,kad priimtu
esu 3 vaiku mama
as atejus jai ir sakau,esu 3 vaiku mama iki 2009.08 gavau sodros pasalpa(tuo metu virsijo 525 vienam nariu)tad nesikreipiau,kadangi 3 paskutiniu reikejo,kad vaikai gautu nem.maitinima
gruody nuejau ir gavom(nes ziurejo 08.10,11men ir musu pajamos nevirsijo)sakau,kad dabar noreciau tvarkytis del 52lt visiem trim vaikam,nes pajemos dar sumazejo(nebus 147 iki 3 metu ir po 97 iki 18 metu(nes daugiavaike))sako:pasiskaiciuokit VISUS PASKUTINIU METU MENESIUS ir jai neiseina,ateikit B)sakau; bet as juk ne pries metus,o dabar neturiu kuo vaikus maitint biggrin.gif ,nes gavom nemokama su +338lt(uz tris vaikus),o juos ir dabar nuims,tai dar mazesnes pajemos,o ji sako:nieko nezinau,ziuri paskutinius metus ,tad iki 2010.08 men net nerealu gauti po 52lt uz vaika biggrin.gif
sory,gal supratot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laumir @ 2010 01 19, 17:33)
mano padetis panasi,dabar buvom su maze pasivaiksciot,kadangi soc.salia namu,uzejau uzsiregistruoti ,kad priimtu
esu 3 vaiku mama

Nelabai supratau, tai turi moket, jei paskutiniu 12 menesiu seimos pajamos vienam nariui ne daugiau kaip 525 ? o pas jus daugiau? tik iki dvieju metuku moka priklausomai nuo motinystes pasalpos..
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2010 01 19, 18:18)
Nelabai supratau, tai turi moket, jei paskutiniu 12 menesiu seimos pajamos vienam nariui ne daugiau kaip 525 ? o pas jus daugiau? tik iki dvieju metuku moka priklausomai nuo motinystes pasalpos..

na,nuo 2009.08 pasalpa is sodros nera mokama,nes maziausiam 2 metai suejo,tad nuo 2009,09 pajemos tik vyro alga ir 338lt(iki 3 metu 147lt ir iki 18 metu 97lt BUVO-dabar juos nuima)tad
Atsakyti
QUOTE(ernesttaa @ 2010 01 18, 21:39)
Laba vakara, iskilo ir man klausimelis: mano vaikui 2 metai 4menesiai, ir uz gruodi aisku 97Lt dar gavau, bet is kokio laikotarpio skaiciuos pajamas vienam seimos nariui, kad gauciau tuos 52Lt?

Ziurėjau šiandien įstatymo pakeitimus, tai supratau, kad reikia pažymos už paskutinius 12 mėn. Dar tikslinsiu, nes mums irgi reikės pildyti prašymus, nešti pažymas.
O sakykite, 525 Lt skai2iuojamas kiekvienam šeimos nariui?
Atsakyti
Klausimas ismanatiems istatymus...Ar tiesa, kad nuo sausio menesio nebegausiu uz dukra, kuriai 2metai 2mensiai 97,50lt? g.gif Aciu jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliuke @ 2010 01 19, 20:40)
Klausimas ismanatiems istatymus...Ar tiesa, kad nuo sausio menesio nebegausiu uz dukra, kuriai 2metai 2mensiai 97,50lt?  g.gif Aciu jei kas atsakys  4u.gif

Taip, nebegausite, bet jei vienam šeimos nariui išeina pajamos mažesnės nei 525 Lt per mėnesį, tai gausite 52 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amri: 19 sausio 2010 - 21:21
noriu paklausti ar man dar mokes 52 lt. as auginu 2 mergaites 9 ir 12 metu vyras nedirba jau daugiau kaip pusmetis aciu
Atsakyti
QUOTE(Vilon @ 2010 01 19, 21:31)
noriu paklausti ar man dar mokes 52 lt. as auginu 2 mergaites 9 ir 12 metu vyras nedirba jau daugiau kaip pusmetis aciu

Vaikams virš 7 metų pinigėliai (52 litai) nebus mokami, nepriklausomai nuo Jūsų šeimos pajamų. Yra tam tikrų išlygų auginant 3 ir daugiau vaikų.
Atsakyti