Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, "vaiko pinigai"

QUOTE(evel1 @ 2010 01 15, 13:24)
mano vyro sesuo klausia manes,stai ko mergaitei vasario 13d suaina 2m,inai is sodros gauna apie 800lt motinystes pasalpa tai ar jinai gaus tuos 52lt kaip mergaitei suais 2m,ir is sodros ar da ka mokes jai,as nezinau ka jei atsakyti gal jus galit pakomentuoti ka nors?

as kiek suprantu jai seimos pajamos nesa tai negaus(525 asmeniui atrodo)
Atsakyti
sveikos as turiu toki klausimeli irgi smile.gif esu nedirbanti stoviu darbo birzoj ir gaunu socialine pasalpa 315 lt, jeigu pastociau tai nebegauciau ne tos pasalpos taip? tik tuos nedidelius 92 lt? 4u.gif stazo neturiu, nes esu po mokslu verysad.gif
Atsakyti
laba diena, socialinė pašalpa ir išmoka vaikui (97,5 lt) niekuo neusijusios. kalba eina apie motinystės (tėvystės) pašalpą, kurią moka sodra iki 2 m., jei vienas vaiko tėvų yra išleistas darbovietėje vaiko priežiūros atostogų. Vienu metu gauti ir socialinę pašalpą ir išmoką vaikui galima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spunke @ 2010 01 15, 16:07)
sveikos as turiu toki klausimeli irgi smile.gif esu nedirbanti stoviu darbo birzoj ir gaunu socialine pasalpa 315 lt, jeigu pastociau tai nebegauciau ne tos pasalpos taip? tik tuos nedidelius 92 lt?  4u.gif stazo neturiu, nes esu po mokslu  verysad.gif

studentams iki 26 metų stažo reikalavimas netaikomas, svarbu įsidarbinti per tris mėnesius nuo baigimo. spėju kad socialinę pašalpą ir gaunate kaip nedirbanti po studijų (tik turite registruotis darbo biržoje). jei pastorumėte gautumėte ir vaiko pinigus ir socialinę pašalpą.
Atsakyti
jinai ira dirbanti o vyras jos stovi darbo birzoj,jis gauna is birzos 800lt,o jinai irgi tiek pat minimuma,tai taip supratau,kad is valstybes jinai daugiau nieko nebegaus?
Atsakyti
motinystės pašalpa mokama iki dvejų metų. jei grįš dirbti - nebegaus. atidžiai pabandykite įsiskaityti 7 straipsnį - galbūt yra galimybė gauti socialinę paramą.
Atsakyti
tai,jei pajamos po 380 litų-trim žmonėm,vaikai 12 ir 14 metų,vaiko pinigus nuo sausio nuimė?tik gausiom šeimom paliko?
Atsakyti
QUOTE(laimabuz @ 2010 01 16, 15:15)
tai,jei pajamos po 380 litų-trim žmonėm,vaikai 12 ir 14 metų,vaiko pinigus nuo sausio nuimė?tik gausiom šeimom  paliko?

taip, jau vaiko pinigėlių nebegausit 4u.gif mums irgi tik po 208 lt vienam nariui, bet už dukrą negausim, nes jai jau tuoj 9 metai bus doh.gif tipo, jei vaikas virš 7 metų, tai ir nevalgęs gali būt doh.gif
Atsakyti
Tai jeigu vaikai vyresni, negu 7 metų, o šeimos mažos pajamos, vis tiek vaikai nebegaus 52 Lt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 16, 21:05)
jūs neteisi. tipo vaiką turi tėvai išlaikyt. ne kas kitas rolleyes.gif

jūs dalinai neteisi,tėvai darbo biržoje stovi,vaikų nėra iš ko išlaikyti.Bedarbystė-valstybės ekonominė problema ir turi kiek tai kompensuoti.Ir dviem vaikams ir vienam ir penkiems valgyti reikia.O vyresnis vaikas daugiau valgo..Į pajamas visų turėtų žiūrėti ar vienas vaikas ar du ar penki...yra skirtumas,kur 200 litu vienam asmeniui išeina ir kur 480 litų vienam asmeniui ir +150 už tris vaikus pvz
Atsakyti
nu musu seimoje esam keturiese,mazajam4m viresniam 12m,vienam narui ieina po 115lt,tai nemanau,kad mums nuims tuos 52lt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrytia @ 2010 01 17, 10:11)
Tai jeigu vaikai vyresni, negu 7 metų, o šeimos mažos pajamos, vis tiek vaikai nebegaus 52 Lt?  4u.gif

Kadangi mano situacija panaši, tai kiek nagrinejau "pakeitimus", tai būtent taip ir supratau.
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2010 01 16, 20:05)
jūs neteisi. tipo vaiką turi tėvai išlaikyt. ne kas kitas rolleyes.gif

Pritarčiau Jums, bet yra ir kitas aspektas...jei visą gyvenimą mokami mokesčiai sąžiningai (ir sutikime tikrai nemaži)...ir su mintimi į socialines garantijas..., tai atėjus "blogam laikui", pagal logiką turėtumę kreiptis ne kur kitur , bet į "valstybę"... Čia nekalbu apie "piknaudziavimo ekonomine krize" atvejus...
Papildyta:
QUOTE(evel1 @ 2010 01 17, 12:50)
nu musu seimoje esam keturiese,mazajam4m viresniam 12m,vienam narui ieina po 115lt,tai nemanau,kad mums nuims tuos 52lt. ax.gif

Labai gražu turėti viltį... rolleyes.gif
Atsakyti