Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, "vaiko pinigai"

Nuo sausio 1 d. visai nesvarbu ar esi daugiavaikė, viskas priklauso nuo pajamų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 14 sausio 2010 - 13:45

i 
Skyrelyje "Socialinių reikalų labirintuose" draudžiama atidarinėti temas, kuriose kaupiama 50 psl. vieno-dviejų žodelių komentarų, kuriuose dalijamasi informacija - kada, kur ir kuri supermama gavo/negavo išmokas. Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o ne keletą dienų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios, vertingos ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu ir naudinga skaityti visiems lankytojams ir po daugelio mėnesių/metų nuo jų parašymo. Naudoti forumą kitokiais tikslais yra draudžiama. Šios temos tęsinys būtų laikomas besaikiu forumo šiukšlinimu ir dalyviai už tai būtų įspėti.
Visi organizaciniai pasisakymai ir paplepėjimai (pvz. "ar jau gavote pašalpą?", "aš jau gavau", "o aš vis dar laukiu", "aš negavau") yra trinami. Paliekama tik pati svarbiausia informacija apie pašalpas. Antraip, ieškantiems konkrečios informacijos apie jas, reikės vartyti "n" puslapių ir gaišti brangų savo laiką.

! 
Radus kad po mano paskelbtų taisyklių mamos ir toliau aptarinėjate kur ir kada gavote pinigėlius, bus skiriami asmeniniai įspėjimas
Atsakyti
QUOTE(Kristiniux @ 2010 01 14, 13:59)
bet iki sausio 1 d galiojo senas įstatymas, kad pinigėliai grąžinami už max už 12mėn nuo dokumentų sutvarkymo datos, o nuo sausio 1d jau kitas įstatymas kad nepriklauso!tai ar nepažeidžiamos čia mūsų teisės? g.gif kur apie tai buvo rašoma, skelbiama kad tvarkytųsi tėveliai greičiau, juk ne visi gali kai vos tik gimsta vaikas lėkt tų pinigėlių tvarkytis, būna ir kitų problemų begalė doh.gif aišku jiems tai skelbt nenaudinga, taip ir taupo pinigus vaikų sąskaitą verysad.gif

na tai va, pavėlavau, pasakė man net "jau šaukštai po pietų, nieko nebeatgausi, jei būtum atėjusi gruodžio mėn., dar būtumei gavusi, o kadangi dabar sausis, tai galioja naujas įstatymas" . doh.gif Niekur nemačiau skelbta, kad nuo sausio 1d. išmokos nebus grąžinamos, visąlaiką maniau, kad bus kaip visada - neskubėti, išmokės. verysad.gif Aš tai laikau apgavyste ir mums priklausančių pinigų pasisavinimu. Ar gi taip jau reikia taupyti? Vaikų sąskaita? blink.gif Kad ir per tuos 4mėn. būtų susidarę 200lt., man tai pinigai. verysad.gif
Atsakyti
miela SIRDELE,manau greit isvis nebeliks sitos temeles kaip ir vaiko pinigu verysad.gif ,todel manau vertetu duot mamom pasidziaugti paskutiniu gabimu,ir leisti tuos gavau,negavau ir kur nors paskutini karta 4u.gif ,juk dauguma yra apemtos panikos,kaikurioms tai dideli pinigeliai,o juk lauke ziema,salta,gal iki bankomato toli,vaikucius tampit,kad paziuret,gal duokit pasidziaugt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 01 14, 13:51)
miela SIRDELE,manau greit isvis nebeliks sitos temeles kaip ir vaiko pinigu verysad.gif ,todel manau vertetu duot mamom pasidziaugti paskutiniu gabimu,ir leisti tuos gavau,negavau ir kur nors paskutini karta 4u.gif ,juk dauguma yra apemtos panikos,kaikurioms tai dideli pinigeliai,o juk lauke ziema,salta,gal iki bankomato toli,vaikucius tampit,kad paziuret,gal duokit pasidziaugt 4u.gif

Yra tema bendraminčiuose ten ir dalinkitės. Buvo ne kartą kalbėta ir sakyta. Nuo gruodžio galo žiūrėjau atlaidžiau, tai pačios brangiosios bardaką padarot. Mamos man jau skundžiasi, kad per žinutes "gavom", "negavom", "aš vis dar laukiu" negali susirasti reikiamos informacijos ir gaišta savo brangų laiką. Taip kad taisyklės yra taisyklės, ir aš prižiūriu kad jų būtų laikomasi 4u.gif
Atsakyti
mano vaikas gime gruodzio 26d,tai sausio men tvarkiau dokumentus ir sake kad priklausys dar uz 5d ir mazajam,ir dokumentuose pazimejo
Atsakyti
QUOTE(stru @ 2010 01 14, 16:55)
mano vaikas gime gruodzio 26d,tai sausio men tvarkiau dokumentus ir sake kad priklausys dar uz 5d ir mazajam,ir dokumentuose pazimejo

tada visai juo nieko nesuprantu :ohgal čia todėl kad Jūs jau daugiavaikė? g.gif nes man vakar aiškino kad nepriklauso, nes tvarkausi dabar, jei gruodžio kad ir paskutinę dieną būčiau tvarkiusis priklaustų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristiniux: 14 sausio 2010 - 16:22
Laba diena,

susipainiojau as cia jau visai, nuo s. m. ismokai gauti reikia tvarkyti dokumentus per naujo? Vaikams 9, 8, 3 m.
Atsakyti
QUOTE(akai @ 2010 01 14, 17:58)
Laba diena,

susipainiojau as cia jau visai, nuo s. m. ismokai gauti reikia tvarkyti dokumentus per naujo? Vaikams 9, 8, 3 m.

reikia is naujo smile.gif reikia pajamu uz 2009metus ir duos dar lapa uzpildyt smile.gif bet cia tuo atveju jeigu neiseina po 525 lt vienam seimos nariui smile.gif
Atsakyti
Mielosios, atkreipkite dėmesį į dar vieną dalyką - vaiko pinigai nemokami, jei gaunama didesnė nei 525 Lt motinystės (tėvystės) pašalpa (už vaiko auginimo atostogas), taigi kol esate "dekrete" vaiko pinigėliai turi priklausyti. Ar soc.skyriai tai supranta - kitas klausimas. Bandykite aiškintis ir kelti vėją, nes kolkas įstatymas yra toks.

Ir dėl praeitų laikotarpių, kai pinigėliai priklausė, reikalaukite paaiškinimų, nes įstatymas atbuline data netaikomas ir jie privalo grąžinti tai, kas priklausė.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 01 14, 18:07)
Mielosios, atkreipkite dėmesį į dar vieną dalyką - vaiko pinigai nemokami, jei gaunama didesnė nei 525 Lt motinystės (tėvystės) pašalpa (už vaiko auginimo atostogas), taigi kol esate "dekrete" vaiko pinigėliai turi priklausyti. Ar soc.skyriai tai supranta - kitas klausimas. Bandykite aiškintis ir kelti vėją, nes kolkas įstatymas yra toks.

Ir dėl praeitų laikotarpių, kai pinigėliai priklausė, reikalaukite paaiškinimų, nes įstatymas atbuline data netaikomas ir jie privalo grąžinti tai, kas priklausė.

Pajuodintos vietos nesupratau. Juk kol esi dekrete, t. y. kai išini dekretą, tau sumoka visą sumą. Ir jeigu paskaičiuoji, kad pajamos vienam nariui gaunasi didesnės nei 525 Lt, tai ir negausi tų pinigėlių.
Aš skambinausi tai man taip aiškino: vienam vaikui mokėjo 97 Lt, dabar nemokės, nes gaunam už jį tėvystės, motinystės išmokas, kitiems vaikams priklauso iki 2010 m. po 52 Lt. Jų irgi negausim, nes mūsų pajamos didesnės ir į tą 525 Lt nepataikom. O aš dar laukiuosi ketvirto. Vis tiek už keturis mėnesius pinigėlius gausiu. Taip kad mums nieko nepriklauso. Ir kai gims ketvirtas jam taip niekas nepriklausys, nes gausime motinystės išmoką.
Atsakyti
cia turi omeny, kad iki 2 metu moka tik tada kai negauni tevystes ismokos arba ji mazesne nei 525, o jus iseinant i dekreta, einat nestumo ir gimdymo atostogu, o ne motinystes, tai iseina uz 4 men turetu sumoket.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murka2008: 14 sausio 2010 - 19:06