Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, "vaiko pinigai"

QUOTE(sasha_09 @ 2010 01 07, 11:15)
Sveikos mamytes 4u.gif
Turiu klausimeli, kurio niekaip neperprantu  schmoll.gif  gal gali man kas protingai paaiskint kaip skaiciuojamos pajamos blush2.gif , kai ... musu situacija tokia: pajamas skaiciuot reikia uz 2008 m. Pinigelius gavau uz vyresneli. Esu issiskyrus ir vaikas gauna alimentus. 2008 m rugseji susilaukiau antro maziuko, bet su jo teveliu nesusituoke. Tai kaip skaiciuot pajamas musu atveju, kurio ne soc. mum neisaiskina  doh.gif gavom ir mes laiska, kad musu pajamos virsyja  doh.gif

kiek man teko aiskintis, jei vaikas turi tecio pavarde nesvarbu susituoke ar ne (jei nera teismo sprendimo alimentams) skaiciuoja tecio ir mamos pajamas
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 01 07, 12:32)
kiek man teko aiskintis, jei vaikas turi tecio pavarde nesvarbu susituoke ar ne (jei nera teismo sprendimo alimentams) skaiciuoja tecio ir mamos pajamas

Mazasis tai tecio pavarde, bet cia ne del jo aiskinuosi ta nesamone ant kurios pakibom doh.gif Vyresnelis gavo tuos 52 lt. Jis is mano pirmos santuokos, o su dabartiniu nesam susituoke, gyvenam kartu. Tai kyla klausimas kaip skaiciuot ar tik mano pajamos+vyresnelio alimentai? Ar mano pajamos+vyresnelio alimentai + sugyventinio (kaip man tas zodis nepatinka blush2.gif bet yra kaip yra) pajamos, nors jis mano vyresneliui teoriskai "niekas". Jei del mazylio, nieko nesakau, detu abieju pajamas, o va kaip su vyresneliu? g.gif Kad mes ne nesusituoke g.gif
Atsakyti
QUOTE(sasha_09 @ 2010 01 07, 15:46)
Mazasis tai tecio pavarde, bet cia ne del jo aiskinuosi ta nesamone ant kurios pakibom  doh.gif Vyresnelis gavo tuos 52 lt. Jis is mano pirmos santuokos, o su dabartiniu nesam susituoke, gyvenam kartu. Tai kyla klausimas kaip skaiciuot ar tik mano pajamos+vyresnelio alimentai? Ar mano pajamos+vyresnelio alimentai + sugyventinio (kaip man tas zodis nepatinka  blush2.gif  bet yra kaip yra) pajamos, nors jis mano vyresneliui teoriskai "niekas". Jei del mazylio, nieko nesakau, detu abieju pajamas, o va kaip su vyresneliu?  g.gif  Kad mes ne nesusituoke  g.gif

jo suvelta doh.gif jei pasake kad pajamos virsyto lai parodo kokias sudejo, o tada reiketu pasiaiskinti, labai daug galimu variantu, o kaip siuo atveju tikrai nezinau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sasha_09 @ 2010 01 07, 16:46)
Mazasis tai tecio pavarde, bet cia ne del jo aiskinuosi ta nesamone ant kurios pakibom  doh.gif Vyresnelis gavo tuos 52 lt. Jis is mano pirmos santuokos, o su dabartiniu nesam susituoke, gyvenam kartu. Tai kyla klausimas kaip skaiciuot ar tik mano pajamos+vyresnelio alimentai? Ar mano pajamos+vyresnelio alimentai + sugyventinio (kaip man tas zodis nepatinka  blush2.gif  bet yra kaip yra) pajamos, nors jis mano vyresneliui teoriskai "niekas". Jei del mazylio, nieko nesakau, detu abieju pajamas, o va kaip su vyresneliu?  g.gif  Kad mes ne nesusituoke  g.gif

Jei pildydama prašymą ( pildomos formos apie šeimos sudėtį) nurodėt, kad su dabartiniu vyru kartu gyvenat, tai ji pajamos skaičiuojasi. Jis yra Jūsų šeima ir nesvarbu, kad jis jūsų vyresnėliui niekas. Skaičiuojamos bendros pajamos šeimos.
Atsakyti
niekaip jau nebesusigaudau, mano vaikui 2009 rugsejo menesi suejo 2 metukai. iki siu nauju metu mokejo tuos 97 lt, nes dar nebuvo priimtas tas istatymas, kaip suprantu jau nuo sausio nebegausiu, nes jam eina treti metukai? cia dar kazka skaiciau apie grazinima, tai man reiks grazinti pinigelius, kur mokejo iki nauju metu ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(agnytyte @ 2010 01 08, 08:28)
niekaip jau nebesusigaudau, mano vaikui 2009 rugsejo menesi suejo 2 metukai. iki siu nauju metu mokejo tuos 97 lt, nes dar nebuvo priimtas tas istatymas, kaip suprantu jau nuo sausio nebegausiu, nes jam eina treti metukai? cia dar kazka skaiciau apie grazinima, tai man reiks grazinti pinigelius, kur mokejo iki nauju metu ar kaip?

nuo rugsejo iki siu metu galo gali tekti grazinti jei seimos pajamos asmeniui virsijo 1052 lt , o nuo siu metu sausio turetumete vėl gauti nesvarbu pajamos, nes nuo 2 iki3 moka visiems (pagal paskutinius issaikinimus)
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 01 08, 09:36)
nuo rugsejo iki siu metu galo gali tekti grazinti jei seimos pajamos asmeniui virsijo 1052 lt , o nuo siu metu sausio turetumete vėl gauti nesvarbu pajamos, nes nuo 2 iki3 moka visiems (pagal paskutinius issaikinimus)

aciu dievui nevirsijo, nors su vaikelio teciu nesusituoke (gyvename kartu), bet vaikelis turi jo pavarde, o tai kaip suprantu jau viskas, iskaiciuoja ir jo pajamas. na ir su jo pajamom nevirsija. o jei gausim ir dar tai labai labai saunu, pravercia tie pinigeliai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 01 08, 09:36)

o tai noriu paklausti,ar is tikruju nuo 2 iki 3 metu visiems mokes neziurint i pajamas ar kaip cia?
Atsakyti
QUOTE(VI-VA-VI @ 2010 01 06, 12:48)
*  "Vaiko pinigus" - 97,5 Lt - nuo sausio gaus tik vaikai nuo dvejų iki trejų metų, nepriklausomai nuo jų tėvų gaunamų pajamų. Kitiems vaikams jie bus skiriami tik įvertinus šeimos finansinę padėtį.
**  "Vaiko pinigai" nebus mokami šeimoms, auginančioms vaikus iki dvejų metų ir gaunančioms motinystės (tėvystės) pašalpą. Jeigu jos šeima negaus, "vaiko pinigai" bus skiriami.

Papildysiu: vaikams nuo 3m. iki 7m. bus mokami 52lt/mėn. jei pajamos šeimos asmeniui neviršys 525lt
** Ne visai taip: po NAMS argumentų buvo palikta išlyga mažas išmokas gaunančioms ir esančioms motinystės atostogose iki vaikui sueis 2m.. Jei motinystės išmoka neviršija 525lt - vaiko pinigai bus mokami. (52lt/mėn.)
Atsakyti
įdomiai čia gaunasi - vieni straipsniai rašo, kad vaikams nuo 2 iki 3 metų mokės 97,5 lt, o kiti rašo, kad 52 lt doh.gif siaubas kaip klaidina.......
Atsakyti
QUOTE(SKAISTES mama @ 2010 01 08, 20:51)
Sveikos mamos ar as gerai supratau,kad nuo sausio nebegausiu 97lt mano dukrytei 1metukai3men. verysad.gif

Jeigu is sodros gaunate motinystes pasalpa ,kuri yra daugiau nei 525lt. tada negausite.
Atsakyti
[quote=VOLPEX,2010 01 02, 20:21]
uz 3 men. vaika mokes 97,5 lt iki jo 2 metu, jei negaunat motinystes(tevystes) pasalpos arba jei ja gaunat, bet ji mazesne uz 525 litus.
Uz 6 ir 11 metu mokes po 52 lt uz kiekviena iki 18 ar 24(jei mokysis aukstojoj) metu, jei pajamos seimos nariui nevirsys 525 lt

VOLPEX, buvau soc rupyboj, dabar gavau laiska - paskire vaikams pinigus visiems 3 - vyriausiajam iki 18 m, viduriniam - kol vyriasiajam sueis 18 m (manau, suklydo), maziausiajam iki 2 m. Sakiau, kad pajamos seimos nariui virsija 525, ir motinystes pasalpa didesne nei 525 Lt. Ar neteks man visko po to grazinti? blink.gif Nuo kada tas istatymas isigalioja? Ka daryti? Vel begt i soc rupyba?
Atsakyti