Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, "vaiko pinigai"

QUOTE(*Širdelė* @ 2010 01 02, 14:04)
Šnekate nesąmones. Neskaičiuojamos įmokos už pervedimą tik į Nord banką. Pas mane kitas bankas, ir už kiekvieną įmoką sėkmingai nuskaičiuojami pinigai. Taip kad jeigu tai neišmanymas įdomu kodėl tada man kas mėnesį už pavedimą nuskaičiuojami pinigai  g.gif Gal galite apšviesti  bigsmile.gif

o gal cia nuskaito pinigus kas menesi uz saskaitu tvarkyma?man pvz Nord banke,kas men nuskaito po 0.70cnt,ar 0.80cnt.uz kitas paslaugas po 1.30.jei man perveda alimentus,tai ir man nuskaito po 1.30lt.uz mokesciu mokejima taip pat yra nuskaitoma atitinka suma.
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2010 01 02, 16:04)
Šnekate nesąmones. Neskaičiuojamos įmokos už pervedimą tik į Nord banką. Pas mane kitas bankas, ir už kiekvieną įmoką sėkmingai nuskaičiuojami pinigai. Taip kad jeigu tai neišmanymas įdomu kodėl tada man kas mėnesį už pavedimą nuskaičiuojami pinigai  g.gif Gal galite apšviesti  bigsmile.gif

na pas mane ir ne Nord bankas , bet kad lyg nenuskaiciuoja pervedant pinigus uz vaikus g.gif , na nebent tada matyt neraso saskaitos israse.nes jei is kito banko iplaukia ar isplaukia tai ir raso kiek nuskaiciavo, bet, kad uz vaiko pinigu pervedima nuskaiciuoja- tai nera niekur parodyta saskaitoj g.gif , nebent matyt jie nsukaiciuoja ir tikriausiai net neraso. g.gif taip iseina tada.
Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2009 12 30, 16:49)
Volpex, gal galetum issamiau pakomentuoti- mano vaikai 11 m., 6 m.  ir 3 men. Ar as gerai supratau, kad neskaiciuos pajamu ir mokes uz 6m. ir 3 men vaikus vaiku pinigus? Kai antram vaikui sueis 7 m., mokes  vaiko pinigus tik uz maziuka, kol jam sueis 7 m? Kaip supratau, uz vyriausia vaika pinigu negausiu?
Aciu.

uz 3 men. vaika mokes 97,5 lt iki jo 2 metu, jei negaunat motinystes(tevystes) pasalpos arba jei ja gaunat, bet ji mazesne uz 525 litus.
Uz 6 ir 11 metu mokes po 52 lt uz kiekviena iki 18 ar 24(jei mokysis aukstojoj) metu, jei pajamos seimos nariui nevirsys 525 lt
QUOTE(Aisiuke @ 2009 12 31, 16:42)
*Biliotenis man iki vasario 22 dienos. Po to eisiu motinystes atostogu. Ar man priklausys 100% buvusio atlyginimo iki liepos ir jau tik 90% nuo liepos?
**Ir kaip su tai leliuko pinigeliais (vadinamaisiais pampersiniais) gausiu as juos ar nelabai. Nes kiek surantu maniskis pasaulio sviesa isvys jau po naujuju  ax.gif

* taip, jei jusu atlyginimas nevirsyja 4680 lt.
** nepriklausomai nuo to ar gimtu iki sausio ar po sausio, vaiko pinigelius nuo vasario 23 d. gausite tik tuo atveju jei negausite uz ta vaika motinystes(tevystes) pasalpos (pvz. grisit i darba) arba jei ja gausit, bet ji bus mazesne uz 525 litus.

QUOTE(raimuxe @ 2010 01 01, 21:46)
Nu ir padarė doh.gif  Kažin ar jiem viskas su galva tvarkoje g.gif  Kaip išsilaikyt daugiavaikėm blink.gif  doh.gif
Papildyta:

Ne iki 3 metų bus 97,5, o  tik iki 2. Bet jei mama vaikutį augina ir gauna motinystės išmoką didesnę nei 525 ar kažkiek panašiai, tai tos išmokos nebegaus visai schmoll.gif

siaip raimuxe viska teisingai aiskino, tik iki vaiko 2 metu ismokos vaikams mokejimas suristas tik su motinystes(tevystes), t.y. vaiko prieziurosd pasalpa, kol dar eina motinystes (dekreto) paslapa ismoka uz vaika 97, 5 lt priklauso ir neatsizvelgiant i pajamas.
Atsakyti
...o ar auginantiems du vaikus mokės,jei viena du vaikus auginu ir pajamos vienam žmogui bus 300 litų,darbo birža atima 300 ir dar šitu neteksim ?100 litų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laimabuz @ 2010 01 02, 23:54)
...o ar auginantiems du vaikus mokės,jei viena du vaikus  auginu ir pajamos vienam žmogui bus 300 litų,darbo birža atima  300 ir dar šitu neteksim ?100 litų? g.gif

mokes iki 7 metu
Atsakyti
g.gif Labas, auginu du vaikucius. Vienam trys menesiai, as uz ji gaunu motinystes pasalpa, tai vaiko pinigu jam nebebus. O antram vaikuciui virs triju metu, uz ji jau nieko nebegaunu, .... tai kaip suprantu, jam vaiko pinigai priklausys g.gif
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2010 01 03, 00:35)
g.gif  Labas, auginu du vaikucius. Vienam trys menesiai, as uz ji gaunu motinystes pasalpa, tai vaiko pinigu jam nebebus. O antram vaikuciui virs triju metu, uz ji jau nieko nebegaunu, .... tai kaip suprantu, jam vaiko pinigai priklausys  g.gif

taip, jei pajamos seimos nariui nevirsys 525 lt 4u.gif
Atsakyti
Norejau paklausti ar dabar vel is naujo reikia tvarkyti dokumentus, kad mano 4m. sunus gautu 52lt ismoka? Ar man ja mokes toliau kaip ir mokejo? g.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
ar galetumet pasakyti o daugiaveikems jei pajamos nevirsija vienam asmeniui 525 ar mokes iki 18 metu vaikam g.gif g.gif
ar jau daba reik tvarkyt dokumentus g.gif
aciukas jums dideliausias
Papildyta:
QUOTE(muti4 @ 2010 01 03, 12:08)
sveikos  4u.gif
ar galetumet pasakyti o daugiaveikems jei pajamos nevirsija vienam asmeniui 525 ar mokes iki 18 metu vaikam  g.gif  g.gif
ar jau daba reik tvarkyt dokumentus  g.gif
aciukas jums dideliausias

dar pasikuiciau istatymuose lotuliukas.gif
,4 BSI dydžio 52 litai "vaiko pinigai" vaikams nuo 2 iki 7 metų būtų mokami, jeigu vidutinės šeimos ar bendrai gyvenančiųjų pajamos vienam asmeniui per mėnesį nesieks 525 litus (1,5 VRP dydžio). Tokio paties dydžio "vaiko pinigų" galės tikėtis ir šeimos, auginančios daugiau negu tris vaikus nuo 7 iki 18 metų.

"Vaiko pinigai", jau paskirti vyresniems kaip 7 metų vaikams, nebus mokami, išskyrus daugiavaikes šeimas.

nesuprantu dabar kiba daugiavaikes kurios augina daugiau nei 3 vaikucius doh.gif doh.gif doh.gif
ir dar apie ismokas kad daugiavaikes gaus 52 ne 97 verysad.gif

2010-aisiais įsigalios nauja išmokų sistema

Gruodžio 9 d. daugeliui iš mūsų buvo dar viena diena metuose. O tuo tarpu LR Seime vyko karštos diskusijos po kurių buvo priimtas Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinasis įstatymas ir pakeisti su juo susiję įstatymai (pvz. išmokų vaikams įstatymas, ligos ir motinystės socialinio draudimo ir pan.).

Pagal šį statymą 2010-aisiais daugelį pasieks apkarpytos pensijos, įvairios socialinės išmokos, tarp kurių yra ir šeimoms aktualios išmokos.

Kokie gi pakeitimai siūlomi socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinajame įstatyme?

Nuo sausio 1d. pasikeis išmokų vaikams sistema:

* išmoka vaikui (97,5 Lt) bus mokama iki 2 metų ir tik tada, jei šeima negauna išmokos iš Sodros, arba ją gauna, tačiau šios pašalpos dydis yra mažesnis nei 525 Lt.

* vaikui nuo 2 – 7 metų bus mokama 52 Lt išmoka, jei pajamos vienam šeimos nariui neviršija 525 Lt

* daugiavaikėms šeimoms bus mokama 52 Lt išmoka iki kol kiekvienam vaikui sukaks 18m., tik tuo atveju, jei šeimos pajamos neviršija 525 Lt/mėn.

Nuo 2010 m. sausio 1 d. pasikeičia motinystės (tėvystės) išmokų mokėjimo tvarka:

* maksimalios motinystės (tėvystės) pašalpos mažėja dėl naujo draudžiamųjų pajamų dydžio nuo 7440 Lt iki 5850 Lt
* maksimali ligos, profesinės reabilitacijos, nelaimingų atsitikimų darbe pašalpa mažėja iki 4 vidutinių draudžiamųjų pajamų arba 4680 Lt

Nuo 2010 m. liepos 1 d. dar kartą bus keičiama motinystės tėvystės išmokų mokėjimo tvarka:

* maksimali motinystės (tėvystės) pašalpa mažėja iki 4680 Lt dydžio (t.y. ji mažinama nuo tos sumos, kuria Jūs gaunate po sausio 1 d. sumažinimo). Mažinimas netaikomas pašalpoms, kurios neviršija 800 Lt.

* motinystės (tėvystės) pašalpa bus skiriama 90 proc. darbo užmokesčio iki vaikui sueis 1 metai ir 75 proc. iki sueis 2 metai (t.y. pirmais vaiko gimimo metais mokėti 90 proc. gauto atlyginimo sumą, o jau antrais vaiko metais – 75 proc.).

Maksimali nedarbo socialinio draudimo išmoka mažėja iki 650 Lt.

O KADA DOKUMENTUS TVARKYTIS PRADET MERGAITES blush2.gif
IR AR REIK PAZYMU IS DARBO AR NE blush2.gif
Atsakyti
* maksimali motinystės (tėvystės) pašalpa mažėja iki 4680 Lt dydžio (t.y. ji mažinama nuo tos sumos, kuria Jūs gaunate po sausio 1 d. sumažinimo). Mažinimas netaikomas pašalpoms, kurios neviršija 800 Lt.
O tie 800lt jau i rankas ar ant popieriaus?
Atsakyti
Sveikutes, gal jus man galit patarti, nezinau ka daryti?
Mano vaikui 2.5m. esu dar dekretinese, per kaledas suzinojau kad nescia. Pasiskaiciau, kad i dekreta iseinu su antru, dar budama dekretinese pirmo vaiko, ar man skaiciuos antram vaikui, pagal pirmo pinigus, ar as nieko negausiu , padekit prasau ax.gif
Atsakyti
dar daug klausimu bus doh.gif .
mano vyras nuo sausio vidurio bedarbis bus,as gaunu is SODROS motenystes ismoka 1300,nezinau tiksliai ar jis gaus is birzos bedarbistes pinigus,nes sutartis terminuota,Esam 4asmenu seima,paskaiciavus,tai iseina ,kad turetume gaudinet tuos 97,ir53lt.tik kaip juos skaicios uz praejusius metus ar esant dabartiniam laikui.
Atsakyti