Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, "vaiko pinigai"

QUOTE(laumir @ 2010 01 01, 21:22)
na,kaip as suprantu,kad daugiavaikem bus mokami pinigsi g.gif iki 18 metu(jai mokinasd iki 24)?

na , kad ne visom daugiavaikem, is straipsnio iseina, kad gaus iki vaikui sueis 2 metai tik tos seimos(nesvarbu ar daugiavaike ar ne) , kurios is sodros negauna arba gauna ne daugiau kaip 525 Lt nepriklausomai ar vienas vaikas ar 5 vaikai g.gif, o daugiavaikem palikta tik galimybe gauti uz vaika nuo 7-18metu ir tai tik jei vienam asmeniui neiseina daugiau kaip 525Lt.
Atsakyti
Sveikutės,
Net nežinojau,kaip užvadint temą...bet tikiuosi galėsit kuri padėt...

Situacija tokia:
Ten kur gyvenu,tame mieste nėra Vilniaus banko,pati turiu šio banko kortelę,dabar tvarkėmės dokumentus dėl vaiko pinigų(nuo 3m. ,iki tol pervesdavo į VB kortelę,nes dar kai tvarkiaus dok. gyvenom Kaune),mūsų seniūnijoj pasakė,kad norint pervest pinigus turiu turėt TO banko kortelę,kuris yra mūsų mieste.Bet man atsidarinėt atskirą sąskaitą TIK vaiko pinigam gauti...na gal nėra didelio vargo,bet papildomai turėt dar vieną...gal tai nėra būtina?Nelabai suprantu koks yra skirtumas jiems pervedinėt į kokią sąskaitą vien dėl to,kad nėra to banko mūsų mieste,gal kažkokias sutartis sudaro ir pan. su tais bankais,o gal tiesiog kažką tingi padaryt savivaldybės socialinė darbuotoja.Po dokumentų pildymo ji man paskambino ir patvirtino,kad teks atsidarinėt tą kitą sąsk.,kai paklausiau dėl kokių priežaščių negali pervest į VB ir,kad man nėra patogu atsidarinėt dar vieną sąsk,ji tiesiog metė ragelį,tai likau nesupratus,žinoma ir supykau,tai dabar yra principo reikalas man išsiaikint,kaip čia yra,juolab,kad galėtų žmoniškai paaiškinti kas ir kaip,jei tikrai nėra galimybės,tikrai išsiimsiu tą kortelę.
Kas liečia pinigų išsiėmimą,man asmeniškai,nesudaro problemų išsiimti lt iš savo sąskaitos mūsų mieste,nes VB bankomatas yra.
Nes jei neatsidarysiu neš paštu,o tai gan nepatogu,turėsiu dabot kada atneš ir niekur išvykt negalėsiu.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enora: 01 sausio 2010 - 20:35
QUOTE(bbbituteee @ 2010 01 01, 21:12)
na , kad ne visom daugiavaikem, is straipsnio iseina, kad gaus iki vaikui sueis 2 metai tik tos seimos(nesvarbu ar daugiavaike ar ne) , kurios is sodros negauna arba gauna ne daugiau kaip 525 Lt nepriklausomai ar vienas vaikas ar 5 vaikai  g.gif, o daugiavaikem palikta tik galimybe gauti uz vaika nuo 7-18metu  ir tai tik jei vienam asmeniui neiseina daugiau kaip 525Lt.

ir as taip supratau verysad.gif tai mano situacijoj iseitu kad dabar gausiu 104lt g.gif
Atsakyti
QUOTE(bbbituteee @ 2010 01 01, 20:12)
na , kad ne visom daugiavaikem, is straipsnio iseina, kad gaus iki vaikui sueis 2 metai tik tos seimos(nesvarbu ar daugiavaike ar ne) , kurios is sodros negauna arba gauna ne daugiau kaip 525 Lt nepriklausomai ar vienas vaikas ar 5 vaikai  g.gif, o daugiavaikem palikta tik galimybe gauti uz vaika nuo 7-18metu  ir tai tik jei vienam asmeniui neiseina daugiau kaip 525Lt.

Paskaitykite dar kartą straipsnį. Cituoju
Išmoka vaikui skiriama:
Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos (52 Lt) dydžio per mėnesį, jeigu vidutinės šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų (525 Lt) dydžio:
1) kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;
2) kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu šeima ar bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jei šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų vyresni kaip 18 metų vaikai ar buvę globojami vaikai mokosi pagal bendrojo lavinimo programą, pagal formaliojo profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės studijų formos nuosekliųjų studijų programą ar nuolatinės studijų formos programą (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.

Taigi, jeigu mažos pajamos daugiavaikės turėtų gauti ir nuo 2 metukų. Nemaišykite su vaiko pinigais iki 2 metukų, kurių tikrai negausime jeigu gauname motinystės tėvystės išmoką, kuri yra didesnė negu 525. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bbbituteee @ 2010 01 01, 20:12)
g.gif, o daugiavaikem palikta tik galimybe gauti uz vaika nuo 7-18metu  ir tai tik jei vienam asmeniui neiseina daugiau kaip 525Lt.

Nemanau, kad teisingai supratote smile.gif
Atsakyti
Jie taip daro, nes pavedimas i kitus bankus, nei jie patys turi saskaita, kainuoja pinigus. Tiesa pasakius, as nezinau, ar jie turi teise taip elgtis. Jei nepamirsiu, pasidomesiu
Atsakyti
labiausiai kas nervina, tai tas neapibreztumas ir nepastovumas mad.gif

pagal ismoku mokejimo tvarka, norint gauti ismoka, reikia pateikti pazymas uz 12 men, nuo 2009 kovo men teoriskai buvau igijusi teise i ismoka uz vaika nuo 3 metu, tai vel pakeitus tvarka, iseina, kad teises netekau doh.gif

gaila kad ziema, siaip tai ko gero laikas akcijoms pribrendo, keik gi galima is seimu, auginanciu vaikus, tyciotis. lai naikina valdininkus, ne vaikus!!!is pazistamu biudzetininku ne vieno neatleido, ko deja nepasakyciau apie versla!!!

kazkoks tautos genocidas g.gif
Atsakyti
netiesa, ir sodros išmokos ir socialinės pašalpos bankuose nėra apmokestinamos, todėl jokio skirtumo iš kokio banko į kokį pervesti. autorė seniūnijoj tiesiog buvo suklaidinta, nes tokio reikalavimo tikrai nėra.
Atsakyti
Ačiū Jums,mano nuomone irgi neturėtų būt skirtumo kur pervedinėt,o pasakymas,kad mūsų mieste tokio banko nėra ir dėl to negali pervedinėt,tai gal kažkos tos soc. darbuotojos neišmanymas,arba tiesiog tingėjimas,tik nežinau,kaip čia reiks "priverst" ax.gif juos pervedinėt i mano turimą sąsk.,po mėnesio vėl eisime,nes reiks pateik 2009m. duomenis.Dabar už gruodį atneš paštu...
Na gal daugiau nuomonių čia atsiras,būtų įdomu žinot...
Atsakyti
nuomonės ir lieka nuomonėm, o faktas tas, kad jiems jokios skirtumo į kokį banką pervedinėti, nes už tai bankai jokių mokęsčių neskaičiuoja. čia tiesiog neišmanymas ir tiek.
Atsakyti
Ačiū,o gal galėtumėt patart,kaip man ten nuėjus "priverst" pervest į esamą sąsk.Žinoma,tai nėra pasaulio pabaiga atsidaryt kitą sąsk.bet žinot "pagavo" principo reikalas,ypač kai kažkokia biurokratinė moteriškė nesikaito visiškai,ypač įtariant,kad neišmano savo darbo arba tiesiog tingi jį atlikt,o man tai reiks lakstyt išsiimt kortelę (gyvenam 10km. nuo miesto)esant 8-tam nėštumo mėn,tai jau ir pyktis ima bash.gif ,o kartu ir juokas,kad tokia nesamoninga situacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enora: 02 sausio 2010 - 13:44
QUOTE(l'eau @ 2010 01 02, 09:35)
netiesa, ir sodros išmokos ir socialinės pašalpos bankuose nėra apmokestinamos, todėl jokio skirtumo iš kokio banko į kokį pervesti. autorė seniūnijoj tiesiog buvo suklaidinta, nes tokio reikalavimo tikrai nėra.

labas,jei nera jokio skirtumo,tai kodel man irgi buvo liepta atsidaryti saskaita DnB NORD banke,kad galetu vesti vaiko pinigus.nors tuo metu turejau saskaita VB? g.gif VB saskaita netiko.nuo ko tai priklauso?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 02, 13:10)
nuomonės ir lieka nuomonėm, o faktas tas, kad jiems jokios skirtumo į kokį banką pervedinėti, nes už tai bankai jokių mokęsčių neskaičiuoja. čia tiesiog neišmanymas ir tiek.

Šnekate nesąmones. Neskaičiuojamos įmokos už pervedimą tik į Nord banką. Pas mane kitas bankas, ir už kiekvieną įmoką sėkmingai nuskaičiuojami pinigai. Taip kad jeigu tai neišmanymas įdomu kodėl tada man kas mėnesį už pavedimą nuskaičiuojami pinigai g.gif Gal galite apšviesti bigsmile.gif
Atsakyti