lavinimo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, bet ne ilgiau kaip iki jam sukanka 21 metai, išmoka vaikui skiriama tuomet, kai vidutinės mėnesio pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 3 valstybės remiamų pajamų dydžiai (VRP)*** 0,4 bazinės socialinės išmokos** dydžio išmoka per mėnesį.
Šeimos vidutinės pajamos išmokai vaikui gauti apskaičiuojamos:
→ pagal praėjusių kalendorinių metų iki teisės gauti išmoką atsiradimo dienos pajamas, nustatytas Lietuvos Respublikos Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo (Žin., 2003, Nr. 73-3352; 2006, Nr. 130-4889) 15 straipsnyje;
→ pagal 12 kalendorinių mėnesių iki kreipimosi dėl išmokos mėnesio pajamas, jeigu šeimos vidutinės mėnesio pajamos, palyginti su praėjusiais kalendoriniais metais gautomis pajamomis, sumažėjo (pajamų apskaičiavimo pavyzdys, priedas Nr. 1)
Išmoka vaikui skiriama ir mokama 12 mėnesių nuo prašymo ir visų reikiamų dokumentų pateikimo dienos. Pasibaigus paskirtos išmokos vaikui mokėjimo laikotarpiui, būtina pateikti prašymą išmokai gauti ir nurodyti duomenis apie šeimos pajamas už praėjusius kalendorinius metus (ar jos neviršija 3 VRP dydžio kiekvienam šeimos nariui per mėnesį), o pajamoms sumažėjus, praėjusių 12 kalendorinių mėnesių pajamas iki kreipimosi dėl išmokos.
O tai mano kaupiamasis gyvybes draudimas buvo moketas is atlyginimo..........
Papildyta:
QUOTE(Liepa10 @ 2009 12 02, 22:01)
Labas, tiesą sakant, ir aš tokį patį laišką gavau
Bet man nuėjus paaiškino, kas tarkim, jei aš deklaravau sumokėtas palūkanas bankui, ir paskui atgavau pinigėlių dalį, tai tie pinigai nepriskaičiuojami.
Ar dabar taip sako ar seniau sake, nes man uz paskola, mokslus prideda skaito jau kaip pajamas.........Kada buvai, nes man pavasari irgi sake, kad nereikia ju deti siandien VMI SAKE BUTINA PRIDETI TIK VA DEL KAUPIAMOJO NIEKA NEZINO.
Papildyta:
Viskas matos prisijungus prie VMI , ar ziurejai deklaracijoje?