rugpjūčio 6 d.
Šios dienos planuose: Rodino muziejus, Musee de l'Armee, Dome bažnyčia, Arenes de Lutece, Menagerie, o po to kiek liks laiko - sėsti į dviaukštį autobusą, apžiūrinėti Paryžių šiek tiek kitaip ir taip išnaudoti vakar gautą dovanėlę
Rodino muziejus
Vėlgi buvom maloniai nustebinti, nes įėjom nemokamai (18-25 metai). Mokėti reikėtų tik į laikinas ekspozicijas, kuriose nebuvom.
Šiame muziejuje sužavėjo ne tiek pats muziejus, kiek visas parkas. Labai smagu pasivaikščioti karštą dieną lauke tarp esančių skulptūrų ar pagulėti parko pabaigoje esančiuose mediniuose gultuose (galėtų tokie būti visuose parkuose....)
Pats muziejus yra visai šalia gatvės, tad nežinant net nepagalvotum, kad už aukštos mūrinės sienos yra tokia nuostabi vieta.
O muziejuje apžiūrėjom įžymiausias Rodino skulptūras, tradiciškai nusipirkom keletą suvenyrų parduotuvėlėje ir patraukėm link Dome bažnyčios.
Papildyta:
Papildyta:
Dome bažnyčia
Čia jau turbūt skonio reikalas, bet Dome bažnyčia man nepaliko jokio įspūdžio. Didelė, visur aukso pilna, bet jokio jaukumo, jokio jausmo, kad esi bažnyčioje. Tad apėjom aplinkui, apžiūrėjom Napoleono kapą (kuris man irgi įspūdžio nepadarė), tada apsisukom ir išėjom..
Beje, 18-25 metai - įėjimas nemokamas
Napoleono kapas iš viršaus
Napoleono kapas iš kriptos pusės
Musee de l'Armee
18-25 metai - įėjimas nemokamas
Šis dideliame plote išsidėstęs muziejus labai patiktų tiems, kurie domisi karais ar šiaip prijaučia tokiems dalykams. Atskirai galima apžiūrėti pirmojo ir antrojo pasaulinių karų ekspozicijas ir aišku iš visokių kitų laikotarpių.
[/quote]
Papildyta:
Arenes de Lutece
NUotraukose man atrodė gana įspūdinga vieta, tad būtinai norėjau ją pamatyti. O realybėj - tai ganėtinai maža aikštė su apgriuvusiais suolais, šiukšlėmis ir šiaip neaiškiais tipais pakraščiuose.
Menagerie
Mažytis Zoologijos sodas Paryžiaus centre. Tikra atgaiva kūnui ir sielai
Jau buvau pasiilgus gamtos, tad tiesiog atgijau vaiščiodama tarp įvairiausių gyvūnų. Kas įdomiausia, kad daugumos gyvūnų rūšių (ypatingai keistų roplių, driežų, vabalų, varlių) net nebuvau apskritai gyvų mačiusi. Buvau abstulbus pamačius žmogaus dydžio keletą gorilų ir vieną mažą goriliuką. Tai vaikščiojau ir aikčiojau iš nuostabos visur. Zoologijos sode buvo ir daugybė vaikų, atėjusių greičiausiai su darželių ar klasių auklėtojais. Tai mano draugas net sakė, kad aš ten visais padarais žaviuosi daug labiau negu bet kuris iš tų vaikų
Tikrai, labai labai verta užsukti ne tik su vaikais, bet ir suaugusiems.
Bilieto kaina - 8 eurai, moksleiviams, studentams - 6 eurai. Na, o pats Zoologijos sodas daug gražesnis negu mūsų, ir gyvūnams stengiamasi padaryti kuo natūralesnę aplinką ir vietos narvuose ar garduose jiems daugiau. Et, ką ir bekalbėti - su Kauno Zoo sodu net nepalyginsi
Nuostabieji flamingai
likau sužavėta šiais ramiais paukščiais. Vaikščiojom visai šalia jų, o jie sau ramiausiai užsiiminėjo savais reikalais
O šitų padarų pavadinimo jau nebepamenu..
Įspūdinga varlytė
Papildyta:
Papildyta:
O pavakare sėdom į dviaukštį autobusą pasiėmę pop-cornų, vandens ir
alaus, ir sau poilsiavom stebėdami paryžiečius, turistus ir patį miestą iš šiek tiek kitokios pozicijos. Nors pati kažkada sakydavau, kad čia tik tinginiams tokie autobusai, kurie nenori pajusti tikro Paryžiaus gyvenimo, bet kaip mums buvo gera po visos dienos vaikščiojimo tiesiog sėdėti ir važinėtis po Paryžių...
fantastika!
Foto iš pasivažinėjimo po Paryžių:
Tokių vaizdų Paryžiuje tikrai nemažai. Ypatingai Senos pakrantėje. Tik ten dažniausiai vaikščiodavau tamsoje, tai nelabai norėdavau fotografuoti....
Senos pakrantė
Luvras
Papildyta:
Pats nuostabiausias turistas
va kam reikalingos tos ausinės
Papildyta:
O sutemus patraukėme iki Luvro. Ir čia padariau dar vieną savo atradimą - kad vakare sėdėti ir gerti vyną prie Luvro taip pat smagu kaip ir Monmartme, prie Eiffelio ar Senos pakrantėje. Čia tiesiog jauti praėjusių laikų dvasią...
Atėję čia išsitiesėm pledą ant grindinio prie vienos iš šviečiančių lempų, atsidarėm vyno ir leidom pasireikšti vaizduotei. Įsivaizdavom, kaip Luvro koridoriais vaikščiojo karaliai ir karalienės, kiek meilės ir aistros buvo už tų storų mūro sienų, kaip meilužiams pas savo damas tekdavo virvėmis kopti iki jų langų, kaip prieš mūšį ar medžioklę toje vietoje kur mes gėrėme vyną, susirinkdavo raiteliai su ginklais, šarvais, medžiokliniais šunimis, kiek žmonių yra nunuodyta siekiant valdžios...... (turbūt skaityti romanai padarė savo...)
Na, bet Luvras man iš tiesų kažkokia mistinė vieta.
P.S. pabaigai šiek tiek praktinės informacijos. Metro važinėja iki 1 val. nakties (penktadieniais ir šeštadieniais iki 2 val.), tačiau jei norit būti tikri, kad grįšit namo, patarčiau kelionę namo pradėti jau kokia 00.00 val. ar 00.30 val., nes kai kurios metro linijos baigia važiuoti anksčiau.
Visi ieškojimai baigiasi, kai ateina meilė... ;)