Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai

QUOTE(rasa32 @ 2009 11 11, 11:55)
As kiek mezgiau is Mondial merino vilnos ir pusvilnes,tai liuks,neissitampe,bet va mezgiau is tu Grignasco 100%merino  berete(cia kur pamineti siulai),tai po skalbimo pasidare skysta ir isplerus verysad.gif Gerai dar,kad pries tai neskalbta dukra spejo panesiot.
O atrode,tokie svelnus ir malonus.....

ot, rupūžėlis, būtent čia prisiskaičiusi džiaugiausi, kad šiuos siūliukus nusipirkau doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Visada naujus siūliukus išbandykit prieš megzdamos didelį rūbą. Nusmegkit mėginuką būsimu raštu 20-30 akių * 20-30 eilių (na, pagal raštuką, kiek reikia). Išmatuokit. Išskalbkit- išmatuokit. Ir matysit ar keičiasi siūlas po skalbimo.
Pagal išskalbtą mėginuką apskaičiuokit, kiek akių ir kokio dydžio rūbą teks gamintis, kad išskalbus jis būtų tinkamas nešiot.

Be to, tokiem besikeičiantiem siūlam, geriau imti plonesnius virbalus, nei rekomenduoja. Tada standesnis mezgimas gaunasi, mažiau tįsta.
O megztus rūbus visada patartina paguldytus džiovint smile.gif
Atsakyti
Nu siaubas, pasirodo kad butent tuos Grinasco ir nusipirkau doh.gif doh.gif doh.gif ot, s.......... cray.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 11 11, 13:26)
Nu siaubas, pasirodo kad butent tuos Grinasco ir nusipirkau  doh.gif  doh.gif  doh.gif ot, s.......... cray.gif

Nieko nėra baisiau mezgėjai, kai neraliuoti siūlai sugadina visą reikalą: siūlai ištyšta, pradeda dažyti ir pan. Apturėjau tokį malonumą su vienais: kai ploviau pavyzdėlį viskas lyg ir nieko, ai, galvoju kiek čia pratyso smile.gif O kai įdėjau į vos šiltą vandenuką savo palaidinę blink.gif per kelias sekundes palaidinė iškilo lyg močiutės bulka, pilnas bliūdas gavosi blink.gif Ir kas svarbiausia, kiek keliu į viršų tiek tysta blink.gif Kaip tą daiktą nuspausti, jei jis tiesiog vyniojasi g.gif Galvojau gal susitrauks kai išdžius. Nesusitraukė schmoll.gif Iš palaidinės gavosi šlebė iki blauzdų lotuliukas.gif Dabar tai juokinga, bet tada verysad.gif Daugiau niekada neperku neaiškios kilmės siūlų. Gavosi sena teisybė: šyksštus moka du kartus thumbup.gif Aišku, būna padėvėtuose nauji siūlai, gundo pigumas. Kartais tai atsiperka, bet kartais doh.gif O ir nauji iš gerų parduotuvių pirkti siūlai paveda.
Ai, siūlai tie legendinės palaidinukės tai lyg "Catania", vadinosi ax.gif Gal čia man vienai tokie brudai papuolė g.gif Ir vanduo vos šiltas vasaros toks buvo. Ale tysalas gavosi user posted image
O su kuo skalbiat megztinukus g.gif Aš tai su skystu perwoliu, arba, jei jo neturiu, su šampūnu paprastu ax.gif
Atsakyti
Nu lyg tai ir ne tokie pigus..8.25..ir pardaveja tokia patyrus pasirode..:"esu labai priekabi siulu kokybei".. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 11 11, 14:22)
Nu lyg tai ir ne tokie pigus..8.25..ir  pardaveja tokia patyrus pasirode..:"esu labai priekabi siulu kokybei".. doh.gif

O kur pirkai?gal gali pasikeisti i kitus?Pasakyk,kad persigalvojai ir pakeis mirksiukas.gif

Tikrai nemalonu,kai taip atsitinka.Atrodo ir brangus siulai(as mokejau 10lt uz 50g),ir grazus,ir tikrai ne kokie ''neaiskus'' is turgelio....

As plaunu mezginius su perwoll,o isgreziu masinoj ant 600apsuku,tada guldau ant groteliu ir niekas nenutista.Ir ta berete is minetu siulu nenutiso,bet pasidare tokia isglebus,skysta rolleyes.gif ,na net nemoku apibudinti tiksliai.O jei dar toki mezgini visiskai slapia nenugrezta padet,tai is viso kas gautusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 11 11, 14:03)
Iš palaidinės gavosi šlebė iki blauzdų lotuliukas.gif

nepyk bet žvengiu juodai.
šiaip siūlus nepradėtus megzt pakeičia į kitus (pinigų aišku negražina). bet jei tu nepamezgi, tai ir nežinai ar jie prasti ar ne.

QUOTE(rasa32 @ 2009 11 11, 14:51)
As plaunu mezginius su perwoll,o isgreziu masinoj ant 600apsuku,tada guldau ant groteliu ir niekas nenutista.Ir ta berete is minetu siulu nenutiso,bet pasidare tokia isglebus,skysta rolleyes.gif ,na net nemoku apibudinti tiksliai.O jei dar toki mezgini visiskai slapia nenugrezta padet,tai is viso kas gautusi doh.gif

pas mane arba nertos maxi medvilninės suknios (skalbiu įprastai skalbiankoj). viena pažįstama sakė kad jai suknelė mažai mergytei irgi išsitampė iš maxi. nu man tai kaip tik atrodo kad kažkiek pasitraukia.
arba pusvilnės megztiniai - irgi skalbiu mašinoj
arba moheros šaliai - tai su šmapūnu ir tik rankytėm pamaigau. kažkas klausė kaip išgręžt, tai mezginio šlapio nėr ko kelt, reik vandeny suimt į delnus ir iškart suspaudus kelt, tuo pačiu dar paspaudant....
mano nuotykis su moheriniu šaliku buvo pernai. gulėjo jis ant skalbiankos, laukė savo eilės kol aš jį rankytėm praskalbsiu....grįžau aš iš baliuko įkaušus truputėlį, kažko prisireikė skalbt sudėt viską. paklauskit ar aš kartu neįmečiau ir to šalio. aišku tvarkingai įdėjau jį į skalbimo maišelį..... doh.gif lotuliukas.gif kai suktis pradėjo, tada tik atgavau sveiką protą - išsitraukiau nežinau kiek kart mažesnį šalį, gavos geras skuduriukas vyro mašinai blizgint po vaškavimo....oi kaip širdį skaudėjo, koks šiltas,kok minkštas buvo..
Atsakyti
turiu 2 sukneles nertas is MAXI. Abi pasitrauke. I ploti-tai tikrai. Buvau priversta pora kilu numesti, kad nebuciau kaip desrele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akire3 @ 2009 11 11, 15:40)
nepyk bet žvengiu juodai.
šiaip siūlus nepradėtus megzt pakeičia į kitus (pinigų aišku negražina). bet jei tu nepamezgi, tai ir nežinai ar jie prasti ar ne.

Nesupratau g.gif Kas čia juokingo: kad iš bliuzės gavosi šlebė, ar kad megzti nemoku g.gif Dabar iš bliuzės ir aš juokiuosiu. O pavyzdėlį tai mezgiau. Jis patyso. Tačiau bliuzė doh.gif Ai irnesakyk.gif
Atsakyti
Jus mane cia gasdinate. O tai kaip tose etiketese raso g.gif ? As , net nezinau kodel, bet visuomet labai studijuoju siulu etiketes. Nesu as profesionali mezgeja, nemezgu as klientem ir t.t.nusimezgu i metus kelis mezginukus, kojines, vaikams ka nors, na tokia "buitine mezgeja" smile.gif , bet pradejau bijoti nusipirkti prastu siulu blush2.gif Ar jos (etiketes) apgaudineja? Gal tada galima butu teisybes ieskoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 11 11, 14:03)
Ir vanduo vos šiltas vasaros toks buvo. Ale tysalas gavosi user posted image
O su kuo skalbiat megztinukus g.gif Aš tai su skystu perwoliu, arba, jei jo neturiu,  su šampūnu paprastu ax.gif

Zinot, kokia mano patirtis mezginiu skalbime? Mezgejos turbut kvaila palaikys blush2.gif Visus mezginius skalbiu skalbyklej su skalbimo rankomis programa. Man labai issitaso skalbiant rankomis. Netgi turejau tokios patirties, kad rankomis skalbta suknele gerokai istiso, perskalbiau skalbyklej, isdziovinau sulankstyta ir vel viskas grizo i vietas. Tai va..... o rankomis skalbiant didesnis svoris.... issitampo kaip reikiant. Rankomis skalbiu tik tada, kai noriu pailginti drabuzi.
Gal ir jus taip pabandykit? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2009 11 11, 18:14)
Zinot, kokia mano patirtis mezginiu skalbime? Mezgejos turbut kvaila palaikys  blush2.gif  Visus mezginius skalbiu skalbyklej su skalbimo rankomis programa. Man labai issitaso skalbiant rankomis. Netgi turejau tokios patirties, kad rankomis skalbta suknele gerokai istiso, perskalbiau skalbyklej, isdziovinau sulankstyta ir vel viskas grizo i vietas. Tai va..... o rankomis skalbiant didesnis svoris.... issitampo kaip reikiant. Rankomis skalbiu tik tada, kai noriu pailginti drabuzi.
Gal ir jus taip pabandykit?  tongue.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti