Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai

QUOTE(dontstop @ 2009 11 03, 20:13)

O pas mus Kaune atsirado ir naujoviška Vernito medvilnė nėrimui - plonytė  smile.gif

Gal galima tiksliau, kur tos naujoviškos Vernito medvilnės ieškoti? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ligvita @ 2009 11 03, 17:00)
Vernito ir man patinka, bet paskutiniu metu sunku jos gaut. Neturiu laiko po visa miesta vazinet ir tuose smulkiuose taskuose kur "gali buti" ieskot... Anksciau visada pirkdavau Kalvariju g nors ir labai man ten nusigaut nepakeliui, bet Vernito siuliukai verti tos keliones, bet dabar labai asortimentas suprastejo...
Yarn art Jeans man labai nepatinka, bet ir ju asortimentas smarkiai susitrauke.
O vat Alize Java man neuzkliuvo, reiks nusipirkt pabandymui.
Papildyta:

Mergaites o koks situ siulu pavadinimas? Gal kas etiketes nuotrauka galit imest? Labai idomus variantas. Kaina tai sakyciau visai normali tokiai sudeciai.

Etiketės net neužfiksavau , kažkokie turkiški ir kaip žadėjau medvilnės nebeturėjau laiko užbėgti pažiūrėti. Ryt specialiai nuvažiuosiu.
Per vėlai tuos merinosus su šilku Bazėj pamačiau. doh.gif Maximoj su sintetika ir dar brangiau prisipirkau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naf_naf @ 2009 11 03, 20:22)
Gal galima tiksliau, kur tos naujoviškos Vernito medvilnės ieškoti? bigsmile.gif

Ten pat, kur ir šiaip visi Vernito - parduotuvė ABC prie bazių žiedo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 11 03, 23:03)
Etiketės net neužfiksavau , kažkokie turkiški ir kaip žadėjau medvilnės nebeturėjau laiko užbėgti pažiūrėti. Ryt specialiai nuvažiuosiu.
Per vėlai tuos merinosus su šilku Bazėj pamačiau.  doh.gif  Maximoj su sintetika  ir dar brangiau prisipirkau.  doh.gif

O kurioje vietoje Bazėj? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sakykit, ar yra kokiu gudrybiu ardytiems siulams tiesint?
Aciu uz atsakyma! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2009 11 04, 12:56)
Aciu  uz atsakyma! 4u.gif

Kažkaip garindavom, bet tiksliai jau nebeatsimenu. Net nebeatsimenu ar kamuoliukais ar išsuktus į sruogas. Lyg ir prisimenu kamuoliukus ant radiatoriaus džiovinamus. Dabar kokią vilną gal bijočiau taip tiesinti.
Papildyta:
QUOTE(Dangiuks @ 2009 11 04, 11:41)
O kurioje vietoje Bazėj? blush2.gif  4u.gif

Raudonajam pasaže ant kampo, prieš sendaikčių turgų.

Dangiuk, bet čia Kaune. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 11 04, 13:13)
Raudonajam pasaže ant kampo, prieš sendaikčių turgų.

Dangiuk, bet čia Kaune. 4u.gif

tai supratau supratau, ačiukas 4u.gif
Atsakyti

Mama sukdavo tokias vijas aplink kokią knygą, tada nuimdavo ir skersai su siūlais surišdavo. Tas nuimtas surištas vijas merkdavo į šiltą vandenį ir mirkydavo, paskui dar gal garindavo (nepamenu), po to palikdavo nusivarvėti ant skersai vonios padėtų pagalių. Džiovindavo ne ant radiatoriaus, o ant kėdžių atlošų šalia radiatoriaus.
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2009 11 04, 13:56)

Osinkoj perskaičiau ir pati pabandžiau- visai patiko, aišku žiūrint kokie siūlai. O daroma labai paprastai: ardant vieną ranką nuolat padrėkini į vandenį ( aš pasistačiau dubenėlį su vandeniu šalia) aišku nereikia kad delnas būtų visai šlapias, tik drėgnas, ir ta ranka suki siūlą jį padrėkindama.
Mano siūlai buvo akrilas80proc., lama 10proc., ir mohera 10 proc.- išsitiesino kuo puikiausiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnePagne @ 2009 11 04, 14:00)
Mama sukdavo tokias vijas aplink kokią knygą, tada nuimdavo ir skersai su siūlais surišdavo. Tas nuimtas surištas vijas merkdavo į šiltą vandenį ir mirkydavo, paskui dar gal garindavo (nepamenu), po to palikdavo nusivarvėti ant skersai vonios padėtų pagalių. Džiovindavo ne ant radiatoriaus, o ant kėdžių atlošų šalia radiatoriaus.

agha.... sita zinau, taip darydavom dar senais laikais. Niekas pasikeite:)

QUOTE(Sugarlee @ 2009 11 04, 14:06)
Osinkoj perskaičiau ir pati pabandžiau- visai patiko, aišku žiūrint kokie siūlai. O daroma labai paprastai: ardant vieną ranką nuolat padrėkini į vandenį ( aš pasistačiau dubenėlį su vandeniu šalia) aišku nereikia kad delnas būtų visai šlapias, tik drėgnas, ir ta ranka suki siūlą jį padrėkindama.
Mano siūlai buvo akrilas80proc., lama 10proc., ir mohera 10 proc.- išsitiesino kuo puikiausiai. smile.gif

O cia tai idomu.... reiks pabandyt. Tik greiciausiai paskui kamuoliukus reikia padziovint. Nes dregniems paliktiems gali visokiu negerumu atsitikt.

Aciu! Isbandysiu, nes noriu tokia nenesiojama liemene isardyt ir permegzt.
Atsakyti

Sveika 4u.gif

Ponių laimėj radau didelį džemperį:rankų darbo,didelis dydis,galvoju išardysiu ir padarysiu vyrui gražų daiktą bigsmile.gif Išardžiau,paskui vijau į sruogas,tokio medinio prietaiso pagalba(a.a. tėtės pagamintas),ploviau skalbyklėj,paskui sukau į kamuolius.Siūlai super,stori,spalva melsva,dabar jau megsiu sau bigsmile.gif Darbo gal atrodo ir nemažai,bet kai už 3 Lt gaunasi kilas siūlų,tai ir darbas neatrodo labai sudėtingas. ax.gif
Galima tiesint ir ant garų vonelės,bet kamuoliai turi būti labai lengvai susukti,nebūti dideli,paskui padedu ant radiatorių ir išdžiūsta.
Atsakyti
QUOTE(viosim @ 2009 11 02, 19:56)
Mituvos siūlų parduotuvėj ir prie 25-mečio turgelio dabar yra naujai atvežta merino vilnos su šilku. 50 g 12 lt. brangoka, bet jau siūlo švelnumas ir gražumas. Vaikams ar megztukui super.

Papildyta:
QUOTE(Ligvita @ 2009 11 03, 17:00)
Mergaites o koks situ siulu pavadinimas? Gal kas etiketes nuotrauka galit imest? Labai idomus variantas. Kaina tai sakyciau visai normali tokiai sudeciai.

user posted image

Šitie siūliukai LANOSO Serina Sudėtis 80% Fine Merino Superwash 20% Silk
Bazėj kainuoja 8 Lt mirksiukas.gif
50g 112m megzti 4-5 storio virbalais 10x10 cm 20 akių ir 29 eilutės
šiaip megztinukui jie thumbup.gif
http://www.lanoso.co...z.php?ID=SERINA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 04 lapkričio 2009 - 20:36