nasata, na aklilikų, akrilanų ir visokių pan sintetikų tikrai nerekomenduojama mažiukam
Tikrai yra visokių minkštučių pusvilnių ar medvilnių. Bet kurioj parduotuvėj galima pasiklausinėt, patars vietoj manau
QUOTE(nasata @ 2009 09 28, 23:37)
Sveikutės,
"užsikrėčiau" mezgimu ir norėčiau patarimo. Kokie siūlai geriausiai tinka mažiausiems vaikiukams drabužėliams megzti. Pirkau Magic bayby 100% akrilik, bet man jie lyg ir šiurkštoki atrodo, nors kai pardėj čiupinėjau lyg ir švelnūs atrodė
ar dar būna tokie tiftiko siūlai (čia dar iš vaikystės tokius atsimenu ) ir ar jie tinkami?
vienu žodžiu, kokie geriausi maloniausi kūdikiams, kad paskui neplėštų nuo galvytės kepurės, nes ji šiurkšti
Ačiū
"užsikrėčiau" mezgimu ir norėčiau patarimo. Kokie siūlai geriausiai tinka mažiausiems vaikiukams drabužėliams megzti. Pirkau Magic bayby 100% akrilik, bet man jie lyg ir šiurkštoki atrodo, nors kai pardėj čiupinėjau lyg ir švelnūs atrodė
ar dar būna tokie tiftiko siūlai (čia dar iš vaikystės tokius atsimenu ) ir ar jie tinkami?
vienu žodžiu, kokie geriausi maloniausi kūdikiams, kad paskui neplėštų nuo galvytės kepurės, nes ji šiurkšti
Ačiū
Tiftikas tikrai netinka, nes:
tai sintetika
jie pūkuoti
dažnai būna šiurkštoki
netinka alergiškiems žmoniems (kūdikiams erzins odelę)
Specialus vaikiškasakrilas gal ir nieko, bet jis nešildo, odelė po juo šunta.
Yra speciali vaikiška vilna, pusvilnė, praktiškai bet kokioje siūlų parduotuvėje galima klausti, tikrai bus Yra ir auksarankėje
Taip pat tinka minkšta, nepūkuota, nešiurkšti vilnelė, pusvilnė, merinosų vilna
QUOTE(nasata @ 2009 09 28, 23:37)
Sveikutės,
Ačiū
Ačiū
Labas rytas ,
Siulyciau pabandyti merino vilna - labai svelnute. Tik nera pigus siuliukai. Ne viena rubeli teko numegzti - tiek lelytei, tiek sau. Kokybe ir mielumas prie kuno - .
Tik nepamenu kokios firmos - pirkau parduotuveje "Geros akys".
Gero mezgimo
Jau du kartus teko užsisakyti siūlus iš Auksarankės. Atsiuntė laiku, viskas gerai, tačiau man toks klausimas, kada jie papildo savo sandėlius, nes norimos spalvos pas juos sandėlyje jau ilgokai nėra
Sveikos merginos, gal galit padėti kas?
Nupirkau dukrai siūlus- turkiški, poliakrilas ( nors natūralūs pluoštai labiausiai patinka). Akrilanas tai žinau, kad tįsta jeigu virbalais megztas. O poliakrilas ? Ar teko kam megzti? Ar nesibumbuluoja ir kaip su tuo tįsimu ? Šiaip siūlai minkštučiai, švelnūs. Megzti irgi malonu. Tik va kaip bus su nešiojimu
Nupirkau dukrai siūlus- turkiški, poliakrilas ( nors natūralūs pluoštai labiausiai patinka). Akrilanas tai žinau, kad tįsta jeigu virbalais megztas. O poliakrilas ? Ar teko kam megzti? Ar nesibumbuluoja ir kaip su tuo tįsimu ? Šiaip siūlai minkštučiai, švelnūs. Megzti irgi malonu. Tik va kaip bus su nešiojimu
Naujiems siūlams visada geriausia nusimegzt mėginuką (kokia 25 akys * 25 eilės)tuo rašteliu, kaip planuojamas gaminys, pamatuot cm, išskalbt ir žiūrėt, kaip keičiasi siūlas- vėl pamamtuot. Traukiasi, tįsta, ar jokio skirtumo
QUOTE(Skarlet @ 2009 09 21, 17:38)
Prie Laisvės al, kur į Savanorių kalną, į tą pusę stotelę, yra kojinių ir siūlų maža parduotuvėlė
Deja neprekiauja ten Vernito siuliukais. Gal zinot kur dar kaune galima butu rasti ju? ABC taikos pr. tai neturi tokios spalvytes... man baltu 100% medvilniniu reikia labai
ačiū niuma, ale kad pradėjau megzti jau . Ech kaip bus, taip.
QUOTE(nasata @ 2009 09 28, 22:37)
Sveikutės,
Ačiū
Ačiū
Sintetikos tai praktiškai jokios mažiems vaikams negalima, nes šunta po ja. O taip tai šiltesniu sezonu medvilniniai, o šaltu tai minkštesnė vilna, kaip minėjo merino avių vilna, dar alpakos vilna būna smagi, kašmyrinė vilna irgi gerai ir labai šilta, nieko ir kur būna su kupranugario vilna, irgi labai šilta. Visi jie ne iš pigesnių, bet už kokybę moki ir mažiukui tai nedaug ten tų siūlų reikia.
Svarbu kad ne sintetiniai būtų ir nepūkuoti, nes visi pūkai burnytėj atsiduria - dėl to mohera pavyzdžiui netinka, nes košmaras su tais pūkais.
QUOTE(Redusha @ 2009 09 29, 20:18)
Deja neprekiauja ten Vernito siuliukais. Gal zinot kur dar kaune galima butu rasti ju? ABC taikos pr. tai neturi tokios spalvytes... man baltu 100% medvilniniu reikia labai
Yra šiek tiek Vernito Maximose, pvz. Pramonės Maxėj tikrai yra, bet gal pora spalvų. Taipogi kažkada pirkau Rimi (Savam ir Mėgoj). Dar lietuviškų siūlų būdavo siūlų parduotuvėje Zanavykų g
Tikrai prekiauja. Pati ten perku, nebent buvai Verpalų parduotuvėj, o ne toj mažytėj kojinių
Bet baltos 100proc. medvilnės prieš pora dienų nebuvo.
Kaip neprekiauja? Taigi visa lentyna būdavo Gal buvot toj, kur arčiau kalno?