Mes pusryčiams valgom dažniausiai košes ir vaisius, kartais- virtą kiaušinuką, o šiandien valgėm vakar vakare kepto obuolių pyrago
Sveikos, vat ir man atejo galas su to ka pagamint ryte, anksciau duodavau ir blyneliu,ir koses, ir sureliu, jugurtu, varskes (nors ji jos nemegstas, tai reikejo kazkaip apgaudynet maisydavau su vaisiu tyrelem), ir zuves pirsteliu, o dabar jis visiskai atsisako valgyt pusrycius, kai atsikelia isgeria dar siek tiek pieno ir viskas, gali vaiksciuot iki pietu nieko nevalges. jau nezinau ka sugalvot naujo, gal tada bent kiek nors valgys arba is vis jau nebeduot nieko kad ir sau nervus negadint ir vaikui, jis tiesiog rekia kai bandau ka nors ikist
mano mazei metukai ir menuo, tai kas ryta gauna 200 ml ozkutes pieno, nes karves pienui alergiska, o misinukai nepatinka. o paskui as pavalgau ir tada verdu kose. ivairias visokias , bet labiusiai megsta grikiu dribsnius
QUOTE(zyliukas @ 2008 09 25, 14:31)
mano mazei metukai ir menuo, tai kas ryta gauna 200 ml ozkutes pieno, nes karves pienui alergiska, o misinukai nepatinka. o paskui as pavalgau ir tada verdu kose. ivairias visokias , bet labiusiai megsta grikiu dribsnius
maniškes meniu pusryciams toks pats, ozkos pienukas jai skanesnis, karves nei per kur... paskiui koses ,o kaip nusprendzia sugadint mamai nuotaika , tipo iskrovos diena, tai tik juoda duona su sviesteliu...
Mes pusryciaujam ir skaitau kaiptik temele, zinoma valgom koses iv, bet verdu pati is pokeliu jau bostelejo, o dabar kad sukirtom turiu firmini savo pusrytuka- cukiniju ziedeliai idaryti aviziniais dribsniais ir pakepinti ant sviestuko, pietum ta pacia cukinija galimaidaryti mesyte niammm
Mano mergaitė nevalgo dešrelių, blynelių, nei manų košės. Aš jai verdu grikių dribsnių, avižinių dribsnių košes. Bet, kad neatsibostų, sudariau tokį pusryčių meniu:
Pirmadienis- grikių dribsnių košė.
Antradienis - karšti sumuštiniai, su sūriu ir pomidoru.
Trečiadienis - grūdėta varškė su bulvėmis.
Ketvirtadienis - avižinė košė.
Penktadienis - pus antro kiaušinio, su batonu ir sviestuku (čia mėgstamiausias valgis )
Šeštadienis - kelerių grūdų košė.
Sekmadienis - virti tinginiukai (iš varškės) irgi labai mėgsta.
Dažniausiai, košių suvalgo po penkis šešis sriubinius šaukštus. Tai papildomai užtepu bulkytės su avokadu, sūriu, ar sausų pusryčių ( be pieno), kaip sausainiukų sukremta.
Pirmadienis- grikių dribsnių košė.
Antradienis - karšti sumuštiniai, su sūriu ir pomidoru.
Trečiadienis - grūdėta varškė su bulvėmis.
Ketvirtadienis - avižinė košė.
Penktadienis - pus antro kiaušinio, su batonu ir sviestuku (čia mėgstamiausias valgis )
Šeštadienis - kelerių grūdų košė.
Sekmadienis - virti tinginiukai (iš varškės) irgi labai mėgsta.
Dažniausiai, košių suvalgo po penkis šešis sriubinius šaukštus. Tai papildomai užtepu bulkytės su avokadu, sūriu, ar sausų pusryčių ( be pieno), kaip sausainiukų sukremta.
QUOTE(zyliukas @ 2008 09 25, 15:31)
O iš kur gaunat ožkos pieną: perkat paruotuvėj ar imat iš žmonių?
o,mamytes pasidalinkit idejom, ka duodat pusryciams, jei vaikiukas visiskai atsisako valgyti bet kokia kruopu kose
o mano dukryte navalgo jokiu kosiu. pradejom eiti i darzeli, tai kiekviena ryta turiu namuose pamaitinti ka nors is varskes
QUOTE(odetama @ 2008 10 05, 20:38)
o mano dukryte navalgo jokiu kosiu. pradejom eiti i darzeli, tai kiekviena ryta turiu namuose pamaitinti ka nors is varskes
maniskis irgi nei kokios koses nevalgo ir taip nuo kokiu 8 men atsisake ir viskas, nuo rudens planuojam eiti i darziuka tai gal pasikeis skonis, nes kitaip valgysim kaipir jus pusrycius namie
Sveikos mamytes. na mes pusryciams valgom omletuka, virta kiausini, sumustini su suriu, banana su obuoliais uzpiltais naturaliu jogurtu, miltinius blynelius
QUOTE(spin2liux @ 2008 10 05, 14:06)
o,mamytes pasidalinkit idejom, ka duodat pusryciams, jei vaikiukas visiskai atsisako valgyti bet kokia kruopu kose
virti varškės pirštukai, virtas kiaušinis, omletukas, sausi pusryčiai su pienu/jogurtu, blynai, lietiniai blynai su varškės/uogų/daržovių įdaru (labai skanu lietiniai su bananais ). Mano kleckas visa tai mėgsta, bet, kol valgo košes, dažniau rytais verdu jas
o cukiniją šiaip skanu apvolioti džiūvėsiuose ir plaktame kiaušinyje, ir apkepti niam niam. Tą patį galima daryti ir su kalafijoro šakelėmis