Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip aš 'ištirpau'

Na mergaites noriu pasipasakoti ir as. Nuo vasario menesio numeciau 26kg, be dideliu pastangu. Aisku, vasari, kova ir balandi, kol buvau uzsikepusi, kad rezultatas butu greitesnis, laipiojau i darba i 15 a. laiptais, rytais mankstele sau patogia pasidarydavau (keli pratimukai kojoms, slaunims ir pilvo presui), vaziavima namo masina ar viesuoju transportu pakeiciau i 40 min ejima pesciomis, bet svarbiausia kad pagrindinis sios visos istorijos principas buvo valgymo iprociu pakeitimas. Vasario menesi sveriau 80, ugis 1.70, dabar sveriu 54kg. Visi kai pasiziuri netiki kad cia as, teko pasikeisti visa garderoba.
Valgymo iprociu pakeitime nebuvo labai sudetinga, tiesiog palaipsniui organizmas pats atsirinko kas jam skanu, o ko negali pakesti, ir kaip bebutu keista, db valgau produktus, kuriu anksciau i burna neimdavau, pieniskas sokoladas pakeite skoni - visiskai negaliu paimt i burna, atsisakiau bulviu, visikai joms poreikio nera, balgau duona tik juoda, nes sausainiams poreikio nera, saldumynus pakeiciau i dziovintus vaisius ir pro saldumynu skyriu parduotuveje, galiu visiskai be emociju pereit, bet stalciuj visada yra riesutu, dziovintu slyvu, mesa valgau pas mama tik nuvaziavus, nes irgi praktiskai nesinori, nebent kokia vistiena, valgau daug darzoviu ir vaisiu, nors obuoliu nesinori.
Dar vienas is pagrindiniu dalyku, kad pradejau gerti labai daug skysciu, ko anksciau visai nedarydavau, o juk pirmas alkis yra troskulys. Dabar renkuosi vaisius kuo sultingesnius. Kaip bebutu keista, kramsnoju istisai, bet neina i kuna. Kraujo tyrimai geri, masaziste pastebejo netgi, kad kuno raumenys nesuglebe, ir oda elastinga, nors svorio numesta gana daug per trumpoka laika. Dabar mankstos nebedarau rytais, bet vis dar renkuosi ejima peskute. Kepti karbonadai smirda, McDonaldai ir picerijos irgi nervu negadina, bet organizmas uzsinori kokios nors zuvies, ar jogurto, ar kefyro ir einu kaip per nestuma i parduotuve, nes net kvapa galiu uzuost kaip noriu smile.gif Tas numetimo procesas nera lengvas, bet pagrindine ideja, kas mane uzkabliavo, kad mesti nereikia, reikia myleti save tokia, kokia esi ir klausytis organizmo. Juk pagrindine beda musu buna ta, kad valgome tik susinervinus, kai nejauti skonio, arba "damusinejame" likucius nuo seimynos, nes "gaila ismesti, nors to visai nenorime, judame per mazai. Visa gyvenima visa mano aplinka galvojo, kad as negaliu buti smulki, nes gimiau 5kg, ir jau tevai galvojo, kad esu stambiu kaulu, todel kiek atsimenu, visada budavo sakoma man maista riboti. Dabar ir tie kaulai susmulkejo ir atrodo tos dietos nebereikia laikytis, savaime viskas gaunas, ir linksmesne esi, ir kaip gera garderoba keistis smile.gif Anskciau pirkdavau didesnius drabuzius, "papilnejimui", dabar galiu sau leisti trumpus sijonus ir sukneles, netgi zmones gatvej nepazista, nes veido bruozai pasikeite smile.gif Jokia dieta nepades, jei nemylesim saves. Valgyti reikia viska, ko nori, tik nepersivalgyti. Dazniausiai uztenka puses to, ka suvalgom. Valgymo iprociai priklauso kaip kam patogiau. Aisku, nepatartina prisiryti pries nakti, nes daugelis is musu to dazniausiai ir nenori, bet yra nusiraminimo budas toks, gal geriau atrasti kita buda, pavyzdziui lengva manksta. Nesakau, kad reikia sedeti nevalgius visa diena, kas dar labiau skatina kempines efekta, geriau turetu zemes riezutu, ar lazdyno, kurie duoda sotumo jausma. Visu pirmiausia ir svarbiausia dietoje yra susitvarkyti virskinima. Juk pirmiausia tunkama nuo to, kad maistas uzsilieka organizme. Sotumo jausma duoda ir gliukoze, bet jei jau norisi saldaus, geriau rinktis naturalu cukru (dziovintos slyvos ne tik kad saldzios, bet jos lengvai pasisalina), fruktoze dziovintuose vaisiuose. Sviezi vaisiai turi daug vitaminu, bet juos ir svieziai spaustas vaisiu sultis reiktu riboti zinant, kad juose ne tik daug vitaminu, kurie skatina apetita, bet ir cukraus, kuris nera taip jau nekaltas, kaip daug kam atrodo. Pvz. vieno banano energetinis vertingumas (kalorijos) prilygsta vienam kiaulienos kotletui. Rinkimes - ko labiau norime. Labai vertingas dalykas yra kaloriju lentele. Zmogui per diena reikia apie 1800kcal, priklausomai nuo jo veiklos per diena, kuo maziau jis juda, tuo maziau energijos isdegina. Niekas nesako atsisakyti produktu, kuriu norisi - tik reiktu prisiminti, kad suvalgius kiaulienos karbonada, lygu apytiksliai 2000kcal, kita diena, reiktu rinktis maziau kaloringa maista. Jei labai norisi galima valgyti ir tortus, saldumynus, tik irgi lygiai tas pats kas su karbonadu. Rinkimes - ko labiau norime, zinokime, kad kita diena, reiks organizmui duoti pasiilseti. Vienas is labiausiai letinanciu maisto apytaka organizme veiksniu yra alkoholis - visas alkoholis yra isgaunamas fermentuojamas baltaji cukru - ta vertetu prisiminti. Mano atveju, jo beveik atsisakiau ne todel, kad taip reikia, o todel, kad jo nebesinori. Nebent kokio lengvo gerimo karsta diena, arba karsto vyno salta diena - tik velgi prisiminti verta - visas alkoholis skatina apetita. Tiek is tos mano patirties.
Atsakyti
Sauni istorija thumbup.gif , dziaugiuosi , kad kitoms taip pasiseka. Bandysiu ir as kazka keisti, bet sporto niekada nemegau. Tad kazkaip bandysiu be sporto liekneti. As vis galvoju tai koks tas vienos porcijos dydis ? smile.gif
Atsakyti
dziaugiuosi uz jumis, merginos, kad taip lieknejate smile.gif

eh, kaip man numest tuos 10 kg... turbut noro per mazai biggrin.gif
Atsakyti
Šaunuolės visos kurioms užtenka valios pasiekti savo tikslus thumbup.gif ,
ne paslaptis kad dauguma tik skundžiasi, o nieko nedaro kad pasiekti savo tikslą. smile.gif

Atsakyti
na tikrai įkvepianti istorija...bet va, tik paminėjote pienišką šokoladą- iškart seilė nutįso bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif noriu ir aš prisijungti prie Jūsų smile.gif
O mano istorija tokia..ūgis 174 cm,svoris 74 kg..
Prieš du metus svėriau 62-60 kg, kol nepradėjau gyventi pas dabartinio vyro tėvus...o uošvienė per dieną ruošia ne vieną ir ne du patiekalus, taip kad per pusemtį gyvenimo pas juos buvo plius 10 kg...sad.gif( verysad.gif jau beveik du metai kaip su vyru gyvename dviese, tačiau kaip išsitampiau skrandį pas uošvienę, taip jis ir liko..aišq, begalo mėgstu picas..sergu picų manija..į savaitę bent kartą būtinai turiu sukirsti picą.. doh.gif ir žinoma vakariniai kramsnojimai, nuolatiniai baliukai.. schmoll.gif sportavau 4 kart į savaitę, 8 mėn be pertraukos...rezultatas - minus 2 kg g.gif ir patempti čiurnos raščiai...Mokslai baigti, vyrą turiu, darbo laisvas grafikas, tai db didžiają laiko dalį praleidžiu namie sėdėdama...
BEt šią savaitę jau trūko kantrybė..buvau pas dietologę Žvirblienę..nesąmonių muziejus..ji net nepasvėrė manęs, nei valgiaraščio nesudarė, nieko..tik pasakė, kad turiu valgyti 5 kart per dieną, kad galima bulves valgyti prie mėsos. ir kad nevalgyti reikia likus 2 val iki miego..aišq ne mėsos prisikimšti vakare reikia..dar man ji pirmiausia liepė išsivalyti žarnyną, vaistukų prirašė, nes retai į tualetą vaikštau blush2.gif doh.gif
sakiau, kad noriu numesti 10-12 kg, tai dietologė leido greičiausiai numesti per 4-5 mėn, nes kitaip smegenys nespės suprasti ir svoris grįįš dvigubai..
Tai ką, jungiuosi prie jūsų, kimbu į sunku ir varginantį darbą su savimi blush2.gif g.gif
šiandien jau eisiu vėl sportuoti, bet tik į pilates, nes po traumos nelabai aerobiką dar galiu sportuoti..ir nuo kitos savaitės žadu užsirašyti į solo latino šokius mirksiukas.gif
Papildyta:
ai dar dietologė per dieną man leido suvarttoti 1300 kcal, kad per keturis mėn numesčiau 10 kg..bet kaip paskui tada? TAda visą gyvenimą turėsiu valgyti tik 1300 kcal?bet kažkur skaičiau, kad tokio mažo kaloringumo dietą galima taikyti tik dvi savaites..ar tiesa, db net nežinau kuom tikėti.. doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sheena232 @ 2011 08 12, 10:34)
Na mergaites noriu pasipasakoti ir as. Nuo vasario menesio numeciau 26kg, be dideliu pastangu. Aisku, vasari, kova ir balandi, kol buvau uzsikepusi, kad rezultatas butu greitesnis, laipiojau i darba i 15 a. laiptais, rytais mankstele sau patogia pasidarydavau (keli pratimukai kojoms, slaunims ir pilvo presui), vaziavima namo masina ar viesuoju transportu pakeiciau i 40 min ejima pesciomis, bet svarbiausia kad pagrindinis sios visos istorijos principas buvo valgymo iprociu pakeitimas. Vasario menesi sveriau 80, ugis 1.70, dabar sveriu 54kg. Visi kai pasiziuri netiki kad cia as, teko pasikeisti visa garderoba.
Valgymo iprociu pakeitime nebuvo labai sudetinga, tiesiog palaipsniui organizmas pats atsirinko kas jam skanu, o ko negali pakesti, ir kaip bebutu keista, db valgau produktus, kuriu anksciau i burna neimdavau, pieniskas sokoladas pakeite skoni - visiskai negaliu paimt i burna, atsisakiau bulviu, visikai joms poreikio nera, balgau duona tik juoda, nes sausainiams poreikio nera, saldumynus pakeiciau i dziovintus vaisius ir pro saldumynu skyriu parduotuveje, galiu visiskai be emociju pereit, bet stalciuj visada yra riesutu, dziovintu slyvu, mesa valgau pas mama tik nuvaziavus, nes irgi praktiskai nesinori, nebent kokia vistiena, valgau daug darzoviu ir vaisiu, nors obuoliu nesinori.
Dar vienas is pagrindiniu dalyku, kad pradejau gerti labai daug skysciu, ko anksciau visai nedarydavau, o juk pirmas alkis yra troskulys. Dabar renkuosi vaisius kuo sultingesnius. Kaip bebutu keista, kramsnoju istisai, bet neina i kuna. Kraujo tyrimai geri, masaziste pastebejo netgi, kad kuno raumenys nesuglebe, ir oda elastinga, nors svorio numesta gana daug per trumpoka laika. Dabar mankstos nebedarau rytais, bet vis dar renkuosi ejima peskute. Kepti karbonadai smirda, McDonaldai ir picerijos irgi nervu negadina, bet organizmas uzsinori kokios nors zuvies, ar jogurto, ar kefyro ir einu kaip per nestuma i parduotuve, nes net kvapa galiu uzuost kaip noriu smile.gif Tas numetimo procesas nera lengvas, bet pagrindine ideja, kas mane uzkabliavo, kad mesti nereikia, reikia myleti save tokia, kokia esi ir klausytis organizmo. Juk pagrindine beda musu buna ta, kad valgome tik susinervinus, kai nejauti skonio, arba "damusinejame" likucius nuo seimynos, nes "gaila ismesti, nors to visai nenorime, judame per mazai. Visa gyvenima visa mano aplinka galvojo, kad as negaliu buti smulki, nes gimiau 5kg, ir jau tevai galvojo, kad esu stambiu kaulu, todel kiek atsimenu, visada budavo sakoma man maista riboti. Dabar ir tie kaulai susmulkejo ir atrodo tos dietos nebereikia laikytis, savaime viskas gaunas, ir linksmesne esi, ir kaip gera garderoba keistis smile.gif Anskciau pirkdavau didesnius drabuzius, "papilnejimui", dabar galiu sau leisti trumpus sijonus ir sukneles, netgi zmones gatvej nepazista, nes veido bruozai pasikeite smile.gif Jokia dieta nepades, jei nemylesim saves. Valgyti reikia viska, ko nori, tik nepersivalgyti. Dazniausiai uztenka puses to, ka suvalgom. Valgymo iprociai priklauso kaip kam patogiau. Aisku, nepatartina prisiryti pries nakti, nes daugelis is musu to dazniausiai ir nenori, bet yra nusiraminimo budas toks, gal geriau atrasti kita buda, pavyzdziui lengva manksta. Nesakau, kad reikia sedeti nevalgius visa diena, kas dar labiau skatina kempines efekta, geriau turetu zemes riezutu, ar lazdyno, kurie duoda sotumo jausma. Visu pirmiausia ir svarbiausia dietoje yra susitvarkyti virskinima. Juk pirmiausia tunkama nuo to, kad maistas uzsilieka organizme. Sotumo jausma duoda ir gliukoze, bet jei jau norisi saldaus, geriau rinktis naturalu cukru (dziovintos slyvos ne tik kad saldzios, bet jos lengvai pasisalina), fruktoze dziovintuose vaisiuose. Sviezi vaisiai turi daug vitaminu, bet juos ir svieziai spaustas vaisiu sultis reiktu riboti zinant, kad juose ne tik daug vitaminu, kurie skatina apetita, bet ir cukraus, kuris nera taip jau nekaltas, kaip daug kam atrodo. Pvz. vieno banano energetinis vertingumas (kalorijos) prilygsta vienam kiaulienos kotletui. Rinkimes - ko labiau norime. Labai vertingas dalykas yra kaloriju lentele. Zmogui per diena reikia apie 1800kcal, priklausomai nuo jo veiklos per diena, kuo maziau jis juda, tuo maziau energijos isdegina. Niekas nesako atsisakyti produktu, kuriu norisi - tik reiktu prisiminti, kad suvalgius kiaulienos karbonada, lygu apytiksliai 2000kcal, kita diena, reiktu rinktis maziau kaloringa maista. Jei labai norisi galima valgyti ir tortus, saldumynus, tik irgi lygiai tas pats kas su karbonadu. Rinkimes - ko labiau norime, zinokime, kad kita diena, reiks organizmui duoti pasiilseti. Vienas is labiausiai letinanciu maisto apytaka organizme veiksniu yra alkoholis - visas alkoholis yra isgaunamas fermentuojamas baltaji cukru - ta vertetu prisiminti. Mano atveju, jo beveik atsisakiau ne todel, kad taip reikia, o todel, kad jo nebesinori. Nebent kokio lengvo gerimo karsta diena, arba karsto vyno salta diena - tik velgi prisiminti verta - visas alkoholis skatina apetita. Tiek is tos mano patirties.

Papildyta:
QUOTE(Sheena232 @ 2011 08 12, 10:34)

Atsiprasau, prispaudziau cia "beleka".
sad.gif

Noriu pasakyti, aciu uz grazia istorija ir as pasiryzau nuo sios sekundes keistis: pastebeti savo kuno norus! Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Sheena232 @ 2011 08 12, 08:34)
Na mergaites noriu pasipasakoti ir as. Nuo vasario menesio numeciau 26kg, be dideliu pastangu.........

super, saunuole!!!!!!! thumbup.gif
sveikinu drinks_cheers.gif
dabar jauciu ir as i darba laiptais lipsiu, man tik i 5ta auksta, vienu metu lipdavau, o po to pradejau tingeti doh.gif o jei dar namo laiptais lipciau (i 8-ta) tai isvis butu super smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ajaja: 09 lapkričio 2011 - 11:42
smile.gif Man taip pat sportas ne prie širdies, nors... Dviračiu važinėtis patinka, maudytis tiek jūroje tiek baseine patinka, bet bėgioti žiauriai nepatinka... Šią vasarą man vyras padovanojo... vaikščiojimo lazdas... Tai dabar pasiskaičiusi jūsų istorijų, kimbu į jas ir lekiu su vejeliu. Jūs net neįsivaizduojate (o gal ir labai įsivaizduojate, nes jas naudojate), kaip fainai praleidžiu laiką sortuodama su lazdomis. Tai va norėjau šiuo sportu su jumis pasidalinti, nes jis lengvas ir neikirus net malonus... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2011 11 10, 19:11)
smile.gif Man taip pat sportas ne prie širdies, nors... Dviračiu važinėtis patinka, maudytis tiek jūroje tiek baseine patinka, bet bėgioti žiauriai nepatinka... Šią vasarą man vyras padovanojo... vaikščiojimo lazdas... Tai dabar pasiskaičiusi jūsų istorijų, kimbu į jas ir lekiu su vejeliu. Jūs net neįsivaizduojate (o gal ir labai įsivaizduojate, nes jas naudojate), kaip fainai praleidžiu laiką sortuodama su lazdomis. Tai va norėjau šiuo sportu su jumis pasidalinti, nes jis lengvas ir neikirus net malonus...  smile.gif

Rytais,vedžiojant šunį,matau kad sportuoja/vaikšto su tom lazdom smile.gif Bile patinka ir tinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bumbulienė @ 2011 11 10, 20:14)
Rytais,vedžiojant šunį,matau kad sportuoja/vaikšto su tom lazdom  smile.gif  Bile patinka ir tinka  thumbup.gif

Štai ką skaičiau apie šiaurietišką ėjimą
1. tinka bet kurio amžiaus žmonėms,
2. tinka bet kokiu oru tiek vasarą tiek žiemą,
3. judina visus raumenis ir formuoja teisiklingą laikyseną,
4. sudegina daugiau kalaorijų nei einant be lazdų,
5. lavina ištvermę,
6. gerina kraujotakos ir kvėpavimo sistemą, didina deguonies įsisavinimą,
7. skirtingai nei bėgimas, apkrauna mažiau kūno sanarius ir stuburą,
8. ir t. t.

Man šis sportas tai lyg manęs iškrapštymas iš namų. biggrin.gif

www.leki.lt
Atsakyti
Mani irgi patinka, reikia susiburti i komanda ir vaikstienti drauge..taip ir lengviau priprasti bus ir suniau "filoninti"
Atsakyti