Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai 3 tema

Sveikos, 4u.gif aš taip pat auginu strepsiuką, tik kol kas vieną, o ir nelabai ėmė augti kažko sad.gif turiu jau beveik mėnuo, iš pradžiu kai tik gavau žydėjo, dabar žiedų nebėra ir liko tik tokie stagarai/koteliai, kur jie augo. Ar reikia juos nukirpti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2009 10 08, 07:30)
Sveikos,  4u.gif aš taip pat auginu strepsiuką, tik kol kas vieną, o ir nelabai ėmė augti kažko sad.gif turiu jau beveik mėnuo, iš pradžiu kai tik gavau žydėjo, dabar žiedų nebėra ir liko tik tokie stagarai/koteliai, kur jie augo. Ar reikia juos nukirpti? smile.gif

Aš visada nukerpu tuos peržydėjusius. Gal paprasčiausiai baigėsi žydėjimo metas 4u.gif
Maniškė žydi gal nuo kovo-balandžio doh.gif vis laukiu kada eis pailsėti mastau.gif
Atsakyti
[quote=greitai,2009 10 06, 09:24]
Actara visiskai nenaikina erkuciu, nemezinlis naikina, bet neisnaikina, dabar naudojui vertimetri ir poveikis matyti.
as auginu kaktusus ir pora sanpauliju, tai kaip pastebejau, erkutems sanpaulijos neidomios smile.gif
[/quote]
Siais metais kiek teko skaityti, tikrai daug augintoju skundziasi tokia problema. Pastebeti plika akimi yra neimanoma, nes ju dydis nesiekia 1mm. Is augintoju pastebejimu erkutes jau turi isvystita imuniteta pries aktara doh.gif nemezilis raso, kad naikina, bet sako, kad ne esancias ant streptokarpu g.gif Kiek teko bendrauti su kitais patyrusiais augintojais ne Lietuvoje, is esanciu pas mus chemikalu patare naudoti Vertimec. Antras kartas po 4d. Trecias po savaites.
Ikeliu kelias skolintas nuotraukas.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image[/quote]
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2009 10 08, 07:30)
Sveikos,  4u.gif aš taip pat auginu strepsiuką, tik kol kas vieną, o ir nelabai ėmė augti kažko sad.gif turiu jau beveik mėnuo, iš pradžiu kai tik gavau žydėjo, dabar žiedų nebėra ir liko tik tokie stagarai/koteliai, kur jie augo. Ar reikia juos nukirpti? smile.gif

Kai ziedelis perzydi visada nukerpu koteli, negrazu kai stagarai kyso blush2.gif
Atsakyti
man matyti tos erkutes (anbt kaktusu), prakeiktos ryzikes gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2009 10 08, 12:08)
Is augintoju pastebejimu erkutes jau turi isvystita imuniteta pries aktara  doh.gif nemezilis raso, kad naikina, bet sako, kad ne esancias ant streptokarpu  g.gif Kiek teko bendrauti su kitais patyrusiais augintojais ne Lietuvoje, is esanciu pas mus chemikalu patare naudoti Vertimec.

Na, nežinau. Man atrodo, kad nereikėtų spelioti ir remtis perpasakotomis istorijomis, bet pasižiūrėti pačius chemikalų aprašymus. Štai, iš mano anksčiau sukauptos info, jei kam padės:
Actara]Actara, čia pakankamai platus aprašymas. Apie tai, kad erkes naikina - niekur neužsiminta, atvirkščiai, teigia , kad "ACTARA® neveiksmingas nuo erkių, todėl esant šių kenkėjų, naudojamas mišinyje su specifiniais-akaricidiniais preparatais". Nemanau, kad reikėtų kaltinti išvystytą imunitetą šiam nuodui.
NeemAzal. Minimos tik voratinklinės erkės (na, jų manau nesupainiosit su kitokiomis)
Vertimec Štai, čia jau ir nurodo, kad daugiau visokių rūšių, ne tik voratinklines erkes, naikina...

Daugiau info apie erkes, ir paveiksliukų yra smile.gif :
Rusiškai
Dar
Angliškai (mites)
Atsakyti
Emila, ačiū už vertingas nuorodas. Tik dvi jų atverčia tą patį puslapį.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 10 08, 20:48)
Emila, ačiū už vertingas nuorodas. Tik dvi jų atverčia tą patį puslapį.

sorry... čia angliškai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2009 10 08, 20:36)
Vertimec Štai, čia jau ir nurodo, kad daugiau visokių rūšių, ne tik voratinklines erkes, naikina...

QUOTE(skarpionuke @ 2009 10 08, 12:08)
Kiek teko bendrauti su kitais patyrusiais augintojais ne Lietuvoje, is esanciu pas mus chemikalu patare naudoti Vertimec.

Aciu uz nuorodas 4u.gif
Atsiprasau, bet as vel kaskas kaskur pasakojo, kad vertimec neveiksmingas mazesneje nei 18C blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skarpionuke: 08 spalio 2009 - 20:07
o gal galėtumėte pasidalinti laistymo patirtimi? smile.gif viena pažįstama sakė, kad laisto tik kartą į savaitę ir labai blogai strepsiukus perlaistyti.... o čia jau mano bėda, visiškai nejaučiu saiko laistyme schmoll.gif taigi, kaip dažnai laistote Jūs? smile.gif
ir dar norėčiau paklausti, ar reikia rudenį-žiemą šia gėlytę laistyti su trąšomis? Paprastai laistau su žydinčioms gėlėms skirtomis, bet jeigu reikia ramybės periodo, tai turbūt visai netręšti? Ir išvis kaip sudaryti ramybės sąlygas?? smile.gif
P.S. Nepykit už tiek klausimų, nes esu naujokė su gėlytėmis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2009 10 10, 10:02)
o gal galėtumėte pasidalinti laistymo patirtimi? smile.gif viena pažįstama sakė, kad laisto tik kartą į savaitę ir labai blogai strepsiukus perlaistyti.... o čia jau mano bėda, visiškai nejaučiu saiko laistyme  schmoll.gif taigi, kaip dažnai laistote Jūs? smile.gif
ir dar norėčiau paklausti, ar reikia rudenį-žiemą šia gėlytę laistyti su trąšomis? Paprastai laistau su žydinčioms gėlėms skirtomis, bet jeigu reikia ramybės periodo, tai turbūt visai netręšti? Ir išvis kaip sudaryti ramybės sąlygas?? smile.gif
P.S. Nepykit už tiek klausimų, nes esu naujokė su gėlytėmis  blush2.gif

Aš laistau kas antrą dieną po nedaug. Dėl tręšimo gal kas kitas patars
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 10 10, 10:03)
Aš laistau kas antrą dieną po nedaug. Dėl tręšimo gal kas kitas patars

o laistai į lėkštutę ar tiesiai ant žemės pili? smile.gif
Atsakyti