Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(mazuliux @ 2009 08 14, 13:33)
O vielutes turiu as  mirksiukas.gif Baltos ir zalios. Galeciau ir padovanot, labai daug neturiu, bet negaila  rolleyes.gif Ir dar man rodos keliu skirtingu dydziu turiu. Jei ka, rasyk, vakare paziuresiu. As Lazdynuose, gal tu kur netoli  bigsmile.gif

Aga, jei nesunku paziurek, gal gali mestelt foto paziuret kaip atrodo
QUOTE(Olesta @ 2009 08 14, 13:47)
  Asseni, prašom nuo iki parašyti, kaip tą gerą daiktą darai žingsnis po žingsnio, nes mes ryškiai kažką darome ne taip  blush2.gif

Del pastilazo, tai viskas priklauso, kaip teisingai pasake, nuo zelatinos temperaturos. Kai as sildau ji mikruskei, tai man uztenka 300 gr. pudros, kai vandens voneleje, tai sueina visi 400
skristyn, pasakiskos geles.
neramuole, man labai patinka sokoladiniai tortai, bet pati sokolado nemegstu.
Jei nesupyksi, duosiu patarima del padekliuku. Kai dedi folija, tu ja aptepk klijais, paprastais piestukiniais skirtais popieriui klijuot. Tada graziai uzdek ant tos filojos padekliuka ir priklijuok jau sonus. Paskui apversk, paimk masinu langu valikli, kur buna tokie trikampiukai su guma viename sone, ir jo pagalba paglostyk folija. Bus tada nesurausleje ir tvarkingai.
Atsakyti
QUOTE(skristyn @ 2009 08 14, 19:08)
Tecio 50-meciui torta pagaminau, tik iskeptas

Labai dailus ir šiltas tortas.. Tėtis pamatęs ašarą nubrauks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2009 08 14, 19:44)
Aga, jei nesunku paziurek, gal gali mestelt foto paziuret kaip atrodo

Del pastilazo, tai viskas priklauso, kaip teisingai pasake, nuo zelatinos temperaturos. Kai as sildau ji mikruskei, tai man uztenka 300 gr. pudros, kai vandens voneleje, tai sueina visi 400
skristyn, pasakiskos geles.
neramuole, man labai patinka sokoladiniai tortai, bet pati sokolado nemegstu.
Jei nesupyksi, duosiu patarima del padekliuku. Kai dedi folija, tu ja aptepk klijais, paprastais piestukiniais skirtais popieriui klijuot. Tada graziai uzdek ant tos filojos padekliuka ir priklijuok jau sonus. Paskui apversk, paimk masinu langu valikli, kur buna tokie trikampiukai su guma viename sone, ir jo pagalba paglostyk folija. Bus tada nesurausleje ir tvarkingai.

labai aciu uz patarima, uzfiksavau rolleyes.gif o as vynioju vynioju ir ne velnio dailiai nesigauna doh.gif
Atsakyti
Ačiū visoms mergytės 4u.gif

QUOTE(vassara @ 2009 08 14, 11:05)
Rimami gal galetum papasakoti kaip toki tinkleli ant torto padaryti? 4u.gif

Na tokiu tinkleliu kažkada Cipciukas buvo puošus savo juodą mišką, tai aš nusispoksinau blush2.gif ir ji tuomet aprašė kaip darė, cituoju:

QUOTE(Cipciukas @ 2008 12 04, 22:29)
sis papuosimas visai paprastas .....rugegele 23 cia ne glajus  schmoll.gif as kazkada rasiau , kad geriau sumokesiu daugiau , bet pirksiu sokolada , cia juodas sokoladas ipilta pieno ( galima vandens)ir istirpintas , jis turetu buti vidutiniskai tirstas , nes kitaip nebus lygus , kai su spec mentele tepsi , matysis rezai , ant virsaus irgi sokoladas tik baltas , islydytas tik karstame vandenyje( voneleje) , ne verdanciame schmoll.gif  ( nes sutrauks ), nuo centro sukama spirale iki torto krasto( su popierine tutele ) , paskui su pagaliuku daromas tinklelis , viskas daroma greitai , kol sokoladas dar siltas . Yra parodyta " Darbstuoles "zurnaliuke .

tai aš rėmiausi šiuo Cipciuko aprašymu blush2.gif tik aš savo mišką apliejau glazūra iš Glacee Triufelio torto (produktus trečdaliu sumažinau - tai buvo kaip tik 26 cm tortui glazūruoti) mirksiukas.gif Žodžiu pasiruošiau šokoladinę glazūrą ir kartu pasiruošiau tūtelę su ištirpintu baltu šokoladu, apliejau tortą glazūra, išlyginau paviršių ir kol dar glazūra šilta ir minkšta nedelsdama piešiau ratus baltuoju šokoladu, po to irgi nedelsdama braukiau skersas linijas (statmenai baltoms iš centro, po to į centrą ir t.t.) su dantų krapštuku skirtingomis kryptimis. Va ir viskas. Labai paprasta mirksiukas.gif

Olesta, kaip efektingai atrodo tavo tinkliukas bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif reiks mėgint kada nors. Laaaaabai puošniai atrodo thumbup.gif

Skristyn, koks mielas ir švelnus tavo tortukas thumbup.gif sveika prisijungus - dar viena auksarankytė thumbup.gif šaunu wub.gif

neramuole, fainuoliai tortukai thumbup.gif tos mini knygutės labai simboliška susitikimaui - puiki idėja thumbup.gif Maišiukas liuksiškas thumbup.gif jau matosi, kad atidirbai jų darymo techniką 100 proc. ale žiūriu kokie populiarūs tie tortai-maišai bigsmile.gif

Dėl to žurnaliuko - tai aš irgi jau jį nusipirkau ir laaaabai noriu pasveikint mūsų mergaites Meianą, Cipciuką ir Miglę79 - jūs labai gražios, jūsų tortai nuostabūs, labai džiaugiuosi dėl jūsų visų thumbup.gif Šaunuolės visos user posted imageuser posted image

Atsakyti
Nu va, dedu. Pavadinkim, kad butu i tema "Tortas vienetukas"

Kaip as darau vaisinius tortus. Bandau kiek imano aiskiau parasyti, kadangi, kaip ir mionejau kaip tokio recepto nera.

Pirma apie biskvitus:

kaip ir rasiau pries tai, kad perpjauti taip plonai biskvita, ji darau butinai su riebalais. Biskvita pasirenku pagal formos dydi, skoni ir t.t.. Kepu nuo juodojo misko, juodojo princo, snikerso, migles79 ideto pasakos recepto biskvitus , ruletinio torto, grietinini biskvita (200 gr. grietines, 3/4 stikl. cukraus, 1 kiausinis, 1 stikline miltu, 1 a.s. gesintos sodos). Toki biskvita kepiau 25 cm formoje, perpjaviau i 3 dalis. Labai tinka RiMami idetas biskvitas su sokoladu, toks lygus ir grazus. Visu biskvitu receptus galesit susirasti SM, jau nepamenu kokiuis dar.

Apie krema:

Kremas grietine + grietinele. Mazdaug 1 indeliui plaktos grietineles dedu 2 indeliuis grietines cukrus ir rugstis pagal skoni. Grietinele isplaku ir sudedu gerai atsaldyta standzia grietine ir sumaisau.

Varskes kremas: Grietine+grietinele+varske (plombiro skonio, svelnioji, kita varskes mase). Mazdaug 1 indeliui plaktos grietineles 2 grietines ir 2 pokelius varskes, cukrus, citrinos rugstis

Si kart i sita torta dejau 1,5 indelio grietineles, 2 pok. plombiro skonio varskes, 2 grietines. Torto dydis kiek didesnis nei A4 formato lapas. Krema sunaudojau visa.
Visi vaisiai nuplauti, nulupti, is vynuogiu isimti kauliukai ir nulupta odele

Torto tepimas:

Stai taip atrodo varskes kremas
user posted image

Tepam pirma sluoksni, jis bus su persikais.
Biskvitas, kremas, persikai, kremas
user posted image

Islyginam
user posted image

Sluoksnis su vynuogem
user posted image

Sekantis su kivi
user posted image

Paskutinis sluoksnis buvo vel su persikais. Ant jo dejau biskvita ir tiesiog aptepiau kremu jau be vaisiu, tortas bus puostas grietinele.
user posted image

O cia tokie sluoksniai. Vis gi panaudojau tik 5 biskvitus, sestas taip ir liko, butu per austas tortas.
user posted image

Dabar tortas iki vakaro stovi saldytuve.

Stai tokio tipo tortus puosiu tiek beze, tiek dengimo mase, tiek grietinele.
Jeigu pamenat vestuvini torta, tai apacia buvo is tokiu pat plonu 6 biskvitu, tortas gan tvirtas ir puikiai atlaiko svori.

O dabar, kad visai butu i papuosimu tema, stai mano liutuke, kuria vaikas isvadino bezdzione lotuliukas.gif Kadangi piest nemoku blush2.gif , tai visas tas zgagulinas aplink akis dariau is mases. Cia marcipanas
user posted image

Atsakyti
skristyn, labai mielas tortas. Gėlytės labai gražios 4u.gif

neramuole, gera idėja su tom knygutėm thumbup.gif

RiMami, ačiū labai už sveikinimus wub.gif

Asseni, ačiū labai už tokią vertingą vaizdinę informaciją 4u.gif aciuks.gif Reikės būtinai išbandyti kremukus smile.gif
Visai ne beždžionė, o labai miela liūtukė - kokietė. Tik atrodo, kad galva didesnė už kūną. Gal tai dėl foto rakurso.

Meginos, būčiau dėkinga, jei kas plačiau papasakotų, kaip pagaminti padėkliukus tortams iš faneros ar kt. medžiagos, kuo juos geriau apklijuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Migle79: 14 rugpjūčio 2009 - 20:01
Asseni laaaabai ačiū už receptuką ir fotosesiją user posted image kaip gražu žiūrėt kaip tu dirbi wub.gif o kooooks sluoksnių lygumėlis swoon.gif laimingi tie kurie jį ragaus ax.gif pas mane totalus seilėtekis užėjo user posted image O liūtukas - tai TIKRAS liūtukas, ne beždžionė schmoll.gif laugh.gif gražutis mirksiukas.gif
Atsakyti
sorry kad as cia isoku, bet Medaus torto tema apmirus o man reikia greito atsakymo. kepu Cipciuko medaus torta, jau ne pirma karta, bet dabar niekaip neiseina iskocioti doh.gif Trukineja ir viskas. Ka dariau ne taip? mesti tesla lauk, ar dar galima kazka padaryt?

help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 14, 14:02)
Ir nė viena nesigyrė, kad papuolė į spaudą  bigsmile.gif
ar jos nieko nežino  unsure.gif

blush2.gif blush2.gif blush2.gif ...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Labukas merginos , va parlėkiau iš Šventosios ir sulipdžiau ax.gif , eilinę knygą tik be lėlytės ....mamai gimtadieniui ( ne savo - nebeturiu verysad.gif ) , medutis , perteptas grietinėle ...2 sluoksniai su aguonom ir 2 - su kepintais riešutais ...rinksis kuris skaniau , jei nė vienas nepatiks kitą savaitę bus su žele tongue.gif .

user posted image

user posted image

Einu mergytės miegoti , nes dasikaliau kaip šuo doh.gif .

Elze...per kietą užsiminkiai , kočiok , prakaituok , ką dabar bepadarysi , tik lakštelių bus mažiau , bet permirks nesibaimink , tortas bus skanus mirksiukas.gif .

Atsakyti
O as pamirsau nusipirkt Darbstuoles zurnaliuka, tai siunciuosi is Linkomanijos dabar biggrin.gif
Atsakyti
Na nesekas man su grietinele doh.gif atsaldziau cukru, dejau standiklio, iberiau dazu, ir toks vaizdas, kad man nuo dazu ji vandenyt pradejo g.gif verysad.gif zolytes dzibai nestovejo aisku niekaip, dariau kitaip, bet ir tai dabar bijau, kad iki ryt vakaro nenuteketu man ta grietinele blush2.gif
nes kur pasilikau balta be dazu -tai visai kitas vaizdas -standi...Ka dariau ne taip su tais dazais?? g.gif
Taigi atsinesu parodyt savo darba blush2.gif blush2.gif Ideja kopijuota nuo Olestos blush2.gif blush2.gif kadangi tai antras gyvenime tortas, tai viskas ziauriai netobula, bet sirdies idejau daaaug biggrin.gif Tortukas sunenui 13-kos metu proga, medutis, masinytes is pastilazo ir marcipano (norejau bandyt abi mases biggrin.gif ), grybukai ir pastilazas, na o visa kita grietinele nelemta..... doh.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 14 rugpjūčio 2009 - 20:55
Nesuprantu, parsisiunciau Darbstuoles zurnaliuka, o ten nieko nera g.gif tai gal ne Darbstuolej Cipviukas, Meian ir Migle?
Atsakyti