Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

1 pound (about 4 cups) confectioners' (powdered) sugar
1/4 cup water
1 tablespoon unflavored gelatin
1 tablespoon corn syrup

Put water in a saucepan. Sprinkle gelatin over the water. Let gelatin soak for about 5 minutes, until it starts to look foamy. Add corn syrup. Heat mixture over low heat, stirring slowly, until gelatin has dissolved and mixture is clear. Pour into bowl containing confectioners' sugar. Mix together until you can no longer mix; there will be quite a bit of sugar left in the bowl. Dump mix out onto confectioners' sugar dusted work surface (counter top, tabletop, etc). Knead until the mix no longer sticks to your hands.

Store resulting paste in a plastic bag, with all the air pressed out of it. This paste dries quickly, so keep any part you're not using covered. This mix makes very strong sugar pieces, but they can also be very brittle.

Another recipe for a similar paste calls for 1 tablespoon gum tragacanth instead of the gelatin and corn syrup. You should be able to substitute gelatin and corn syrup for gum tragacanth in any recipe.

Verciu viena, kuriame nera to gum tra.......

Apie 4 puodelius cukraus pudros
¼ puodelio vandens
1 valgomasis saukstas zelatinos beskones
1 valgomasis saukstas kukuruzu sirupo
I puoda supilti vandeni, suberti zelatina. Leisti isbrinkti (apie 5 minutes). Supilti kukuruzu sirupa. Kaitinti ant mazos ugnies letai pamaisant, kol zelatina istirps. Suberti cukraus pudra. Maisyti kol imanoma. Isversti mase ant cukraus pudra pabarstyto stalo ir minkyti kol nebelips prie ranku...

Raso, kad bet kuriam recepte ta gum tra.... galima pakeisti zelatina+kukuruzu sirupu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lion: 19 rugpjūčio 2009 - 23:19
QUOTE(Asseni @ 2009 08 20, 00:12)
be problemu
Visada darau balta ir dazau gabaliukus pagal poreiki

Mergaites, dabar gaminu tortui dengti saldainiu mase. Jeigu norit, galiu nufotkint zingsnis po zingsnio

Aciu aciuks.gif Norim,norim ax.gif
Atsakyti
To daikto Gum Tragacanth yra pilna pirkti e-bay smile.gif Jau ruošiu kortelę, pirksiu pabandymui smile.gif
Atsakyti
tai kad tas stadionas tai „copy paste“ - pas mane gi kitaip nelabai būna, kažkur užmatau, kažką padarau savaip, gi jau Lavrinovičiai buvo ir kamuoliukai vidury aikštės, tik dėdė pasitaikė ne krepšinio gerbėjas, o šiaip sporto mėgėjas pasimankštinti - o kai per langą su drauge tą patį stadioną matom, tai ir idėja kilo jos brangiausiam tokį tortuką padaryti, patiko jo reakcija net nušvito papuošimus pamatęs bigsmile.gif smagu matyti, kad kažkam galiu suteikti džiaugsmo ax.gif

dėl pastiliažo, paskutinį kartą dariausi jį čia prieš keletą dienelių - dariau su naminiu natūraliu medumi, nes apsigraibiau, kad dirbtinio jau nebeturiu, kol buvo šviežia, tai ko tais norėjo trūkinėti, nu galvoju vienus batukus pasidariau ir gana, tegu pastovi, ir ką sau manot, dabar išsiimu iš maišelio, daryk ką nori, sukiok kaip nori, nelimpa prie padėklo silikoninio - pirmą kartą man taip thumbup.gif pasidariau dar 3 poras batelių, gėlyčių prie tų pačių batelių dviejų spalvų, o pudros šį kartą sudėjau apie 400 g, gal kiek mažiau, nes leidau želatinos masei atvėsti, jei būčiau turėjus dar truputį kantrybės, gal būčiau sunaudojus tik tuos 300 g, ir dar iš to paties kiekio išėjo Buratinas ir Malvina, ir sportiniai papuošimai thumbup.gif super masė, aš ja labai patenkinta ax.gif
Atsakyti
Kaip reikia dažyti šokoladą rožių lipdymui? Kuo geriau dažyti: miltukais ar skystais dažais? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 08 20, 00:27)
Kaip reikia dažyti šokoladą rožių lipdymui? Kuo geriau dažyti: miltukais ar skystais dažais? ax.gif

As dazau pastos tipo dazais. Dedu i mase kol ji karsta
Papildyta:
Nui pasidariau saldainiu mase. Ale ten fotkiu gal kokiu 15, jau fotkinau beveik kiekviena zingsni, kad labai aisku butu. Ka visas ir kelt g.gif
Papildyta:
QUOTE(čikuraku @ 2009 08 20, 00:18)
................ nuo rugsejo atidarykit kokia didziuju kepeju akademija, manau norinciu grupe tikrAI bus nemaza 4u.gif

Vo cia gera mintis bigsmile.gif , man patinka biggrin.gif .
Tik kad vietos nera kur, o taip tai drasiai, bile kad noro butu biggrin.gif

Ale, klausykit , ka tada kepyklos darys? g.gif Na gi bakrotas bus lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 19 rugpjūčio 2009 - 23:55
O kiek mazdaug reikia cukraus pudros, jei i pastilaza ipilta aliejaus?

Atsakyti
nuu mergos... doh.gif doh.gif puse nakties nemiegojau,narsiau internete ir tai ka pamaciau,mane nustebino doh.gif pamenat kaip pykot,kaip isiskaudine buvot,kad kazkas jusu tortus nusinese i kita foruma? doh.gif manau,pamenat..tai dabar pasakykit,o pacios ta pati darydamos gerai jauciates? doh.gif doh.gif pacios darot ta pati..ir ten,ir cia...negrazu..labai negrazu..kaip mano vaikis pasakytu "nu,nu,nu.." nejaugi manot kad nukris karuna,ar rankos,jei parasysit saltini is kur emet?suprantu receptu galybe,visko neisiminsit,ale nuotraukos ir pagrindai,tai nepykit jau... doh.gif nuorodu nedesiu,vardu neminesiu,dalyku pasisavintu irgi..kam reikes tas supras ir susiges... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mmergyte: 20 rugpjūčio 2009 - 07:56
o sveikos aš ir gi ieškau ieškau
aš tai vakar pasigamau masę šokoladinių gėlyčių 50g juod šokolado ir apie pora šaukštelių medaus ir ką jūs manote, mega_shok.gif o gi už kelių val. pažiūriu, kaip kaulas- nors daužyk, daug skaitinėjau, bet kažkaip atrodo kad visoms gerai gavosi pasigaminti, gal tik man taip, o dar :mastau:gal po kelių dienų kuomet iš imsiu iš šaldytuvo bus viskas gerai pavyks kočioti. fear.gif vaikiukai jau laukia gėlyčių, bet taip jei jos nesigaus fear.gif mega_shok.gif cray.gif
Atsakyti
Laba ryta 4u.gif
QUOTE(spanguolia)
ar mes galim Lt nusipirkt šitos gumos masės Gum Tragacanth ?

Lietuvoj tikrai nemanau, kad galima nusipirkti schmoll.gif

QUOTE(Asseni @ 2009 08 19, 22:03)
Mergos, nu ir prajuokinot Jus mane su tuo pastilazu

Nori dar pasijuokt biggrin.gif Tai va, vakar dariau ir as. Tai kai suvariau 20 g zelatinos, gavau guma lotuliukas.gif Tik paskui atsiminiau, kad kazkuri buvo minejusi, kad deda apie 9-10 g masei daryti doh.gif Bet nebloga guma gavosi siaip. Tiesa, kadangi man reikia tortui dengti, tai as ramiai ipyliau sauksta aliejaus, pasildziau, issileido, dar medaus idejau ir tada cukraus pudros. Tai, kas gavosi atrode gerai. Siandien ziuresiu ar tikrai gerai ax.gif Dar reikes cukraus pudros, o gal ir aliejaus, kad mase minkstesne butu, bet siaip esu patenkinta blush2.gif Is viso dejau apie 80 g kukuruzu krakmolo ir apie 300 g pudros. Tad visai nedaug palyginus, nors, kaip minejau, pudros dar reiks truputi tikrai ax.gif Krakmolo maziau dejau, nes norejau, kad mase butu minkstesne dengimui blush2.gif

QUOTE(Lion @ 2009 08 19, 22:18)
Verciu viena, kuriame nera to gum tra.......

Raso, kad bet kuriam recepte ta gum tra.... galima pakeisti zelatina+kukuruzu sirupu  g.gif

Tai cia jau paprastas pastilazas gaunasi be tos spec. gumos sakyciau ax.gif Arba reikia dadeti daugiau zelatinos, taip kaip as vakar padariau. Nu tikra guma gavosi. O kadangi esu turejusi tos gum paste tikros, tai labai panasu sakyciau mirksiukas.gif Beje, man labai patiko is tos gum paste daryti geles, fainai darosi, tik is pradziu kol ja issiminkai tokia keistoka mase atrodo, bet paskui thumbup.gif Tiesa, maniske tureta laaaaaabai dregmes bijojo. Ant grietineles ar pan, jau nepadesi gelyciu schmoll.gif Ir siaip jei saldytuve dregniau ar kitur dregnai laikant geles leipo, visai nesileido jei neypac daug dregmes bet nebuvo taip kaip reikejo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 20, 08:55)
nuu mergos... doh.gif  doh.gif  puse nakties nemiegojau,narsiau internete ir tai ka pamaciau,mane nustebino doh.gif  pamenat kaip pykot,kaip isiskaudine buvot,kad kazkas jusu tortus nusinese i kita foruma? doh.gif manau,pamenat..tai dabar pasakykit,o pacios ta pati darydamos gerai jauciates? doh.gif  doh.gif  pacios darot ta pati..ir ten,ir cia...negrazu..labai negrazu..kaip mano vaikis pasakytu "nu,nu,nu.." nejaugi manot kad nukris karuna,ar rankos,jei parasysit saltini is kur emet?suprantu receptu galybe,visko neisiminsit,ale nuotraukos ir pagrindai,tai nepykit jau... doh.gif nuorodu nedesiu,vardu neminesiu,dalyku pasisavintu irgi..kam reikes tas supras ir susiges... 4u.gif

MMergyte as manau kad reikia parasyti, kuri deda ne savgo tortukus, o tai mes zavimes, giriam, o tas tortukas ne jos blink.gif
Gaila, kad yra netikru zmoniu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 08 20, 08:55)
nuu mergos... doh.gif  doh.gif  puse nakties nemiegojau,narsiau internete ir tai ka pamaciau,mane nustebino doh.gif  pamenat kaip pykot,kaip isiskaudine buvot,kad kazkas jusu tortus nusinese i kita foruma? doh.gif manau,pamenat..tai dabar pasakykit,o pacios ta pati darydamos gerai jauciates? doh.gif  doh.gif  pacios darot ta pati..ir ten,ir cia...negrazu..labai negrazu..kaip mano vaikis pasakytu "nu,nu,nu.." nejaugi manot kad nukris karuna,ar rankos,jei parasysit saltini is kur emet?suprantu receptu galybe,visko neisiminsit,ale nuotraukos ir pagrindai,tai nepykit jau... doh.gif nuorodu nedesiu,vardu neminesiu,dalyku pasisavintu irgi..kam reikes tas supras ir susiges... 4u.gif

O apie ka cia sneki unsure.gif . Ar nors viena musiske mergaite parode ne savo torta ir parase, kad cia jos daryta blink.gif . Nu tiktai nepamenu, o sitoje temoje esu jau senbuvis. Jeigu ir parodo kas nors is kito forumo nuotrauka, tai visada paraso, kad cia kitu darbas ir paraso apie tai.

Gal tu apie mane sneki? biggrin.gif Kai radai rusiskam forume TOKIUS PATS TORTU nuotraukas. Tai ten ir esu as, tik kitu niku prisiregistravusi, jau gal metus laiko tongue.gif .
Atsakyti