meduolytee....pati paklausiai , pati ir atsakiai , tik grietinėlė , be grietinės , ir iki kraštu bent 0.5 cm. nedatepta , kai tepsi bezu , tą tuštumą jis užpildys , tada dzibuok.....
Aisingas ....
1 baltymas
2.5 - 3 šaukštai vandens
225 g . pudros ........................viską sumaišai ir plaki 9 minutes , dar geriau jei pora valandų suktum mediniu šaukštu rankomis ....tai ne mano išmislas , tai profesonalios konditerės iš Izraelio receptas , aš visada jį darau , liuks
QUOTE(Povila$ @ 2009 08 17, 19:58)
1. Kremu nereikėjo aptepti torto viršaus ir nedatepti lakštų iki pačio krašto, turi likti apie 1cm be nieko, tą tarpą užpilys bezė.
2. Taip ir turėjo atsitikti, snikersą beze galima puošti tik aptepus sviestiniu kremu.
3. Tai ir gerai, kad jie nėra sausi, valgyti bus skaniau.
5. Nesupratau šito klausimo...
2. Taip ir turėjo atsitikti, snikersą beze galima puošti tik aptepus sviestiniu kremu.
3. Tai ir gerai, kad jie nėra sausi, valgyti bus skaniau.
5. Nesupratau šito klausimo...
5. turejau omenyje, kad Cypciukas rase, jog beze kremu netinka puosti torto, perteptu grietine, nes per daug dregmes.
QUOTE(naitas @ 2009 08 17, 20:04)
tyžta?
šiaip tai man atrodo, kad visos masės, padarytos iš cukraus pudros, karštam drėgnam ore turi tendenciją tirpti, leistis. Jau rašiau, kad skaičiau kažkur youtube.com komentarą prie dengimo mase, kad rašė filipinietė, kuri sakė, jog Filipinuose praktiškai neįmanoma apdengti cukraus pudros mase, nes yra drėgnas ir karštas klimatas.
Kas pas mus kartas nuo karto ir būna - filipinietiškas klimatas lyja lyja, karšta.. drėgna..
šiaip tai man atrodo, kad visos masės, padarytos iš cukraus pudros, karštam drėgnam ore turi tendenciją tirpti, leistis. Jau rašiau, kad skaičiau kažkur youtube.com komentarą prie dengimo mase, kad rašė filipinietė, kuri sakė, jog Filipinuose praktiškai neįmanoma apdengti cukraus pudros mase, nes yra drėgnas ir karštas klimatas.
Kas pas mus kartas nuo karto ir būna - filipinietiškas klimatas lyja lyja, karšta.. drėgna..
Nu, zinok, kaz kas su ja negerai. Kai salta, ar bent normali pemperatura, tai viskas ok, bet kai karsta, tai tik apdengus torta is kart rasoja, o jeigu labai plonos kokios pelerinkos, tai net lasa.
O del saldainiu, tai man viskas super, net karstu oru
QUOTE(Cipciukas @ 2009 08 17, 21:12)
geriau jei pora valandų suktum mediniu šaukštu rankomis ....
renkuosi porą valandų mediniu šaukštu rankomis
QUOTE(Cipciukas @ 2009 08 17, 20:12)
meduolytee....pati paklausiai , pati ir atsakiai , tik grietinėlė , be grietinės , ir iki kraštu bent 0.5 cm. nedatepta , kai tepsi bezu , tą tuštumą jis užpildys , tada dzibuok.....
Aisingas ....
1 baltymas
2.5 - 3 šaukštai vandens
225 g . pudros ........................viską sumaišai ir plaki 9 minutes , dar geriau jei pora valandų suktum mediniu šaukštu rankomis ....tai ne mano išmislas , tai profesonalios konditerės iš Izraelio receptas , aš visada jį darau , liuks
Aisingas ....
1 baltymas
2.5 - 3 šaukštai vandens
225 g . pudros ........................viską sumaišai ir plaki 9 minutes , dar geriau jei pora valandų suktum mediniu šaukštu rankomis ....tai ne mano išmislas , tai profesonalios konditerės iš Izraelio receptas , aš visada jį darau , liuks
aciu Cipciuk- Jus angelas gelbetojas !!!!!
Bet tadom ,kaip Asseni pasiseka..... nu ne man tundrai suprast........
o ka su tuo snikersu daryt? ji aptept trupiniu, sviesto, pudros kremu ir tadom puost?
begu dar iki, gal gausiu ta aprasytaji zurnala, nu paveizesiu
QUOTE(meduolytee @ 2009 08 17, 20:11)
aš tiesiog ištirpinu sviestą ir sumaišau su trupiniais ir plonučiuku aptepu. Valgant nejaučiu jokio blogio kad taip aptepu. Dėdavau kondencovkės, bet Meian patarė nedėt - paklausiau
Aš plaku daugiau nei 4 min beza, 10 min tikrai.
Laikosi ant snikerso puikiausiai.
MERGINOS , GALVOKITE LOGIŠKAI ....TORTAS IŠTRAUKTAS IŠ ŠALDYTUVO - ŠALTAS .....MASĖ KITOS TEMPERATŪROS , KAS NUTINKA - RASOJA ....TAI NATŪRALU ......................aš dengiu savo arba pastilažu ( dedu į jį 3-4 šaukštus aliejaus , kad nedžiūtų ) nė karto nerasojo .....drėko Meian masė su medumi , bet nenubėgo , tik blizgėjo , net lašiukų jokių nebuvo .
Gal tris kartus dariau Meian recepto masę, ir naudojau gliukozę. Karštu oru visada rasoja, ištraukta iš šaldytuvo. O šiaip tai maloni dirbti, bet nuo rankų šilumos darosi lipni...
QUOTE(meduolytee @ 2009 08 17, 20:13)
5. turejau omenyje, kad Cypciukas rase, jog beze kremu netinka puosti torto, perteptu grietine, nes per daug dregmes.
Ai, aš sugebu beze papuošti ir medaus tortą perteptą kefyru Taip, kad mano manymu, grietinė ar grietinėlė, beveik tas pats. Aš tortą pirmiausia sutepu, palaukiu kol viskas įsigers ir tada tik beze puošiu, man niekas nepasileidžia
QUOTE(Povila$ @ 2009 08 17, 20:32)
Ai, aš sugebu beze papuošti ir medaus tortą perteptą kefyru Taip, kad mano manymu, grietinė ar grietinėlė, beveik tas pats. Aš tortą pirmiausia sutepu, palaukiu kol viskas įsigers ir tada tik beze puošiu, man niekas nepasileidžia
Vat, vat. Man tas pats. Pertepu viena diena. Puosiu kita diena. Nu niekad bedos nebuvo. Nebent, jeigu beze bloga padarau
Vienai reikia 4 min plakti, kitai 10, juk ne pas visas vienodo galingumo mikseriai