Maniškis tai pagal nuotaiką - vieną kart duoda išvalyti, kitą kart susičiaupia ir viskas, nieks nepadeda, bet šiaip taip valomės

Turim ir mes problema su dantuku valymu. Kartais pavyksta susitarti, nusnekinti ir draugikai issivalyti, kartais tenka ir priestaraujanciai isvalyti. Verkia, bet paprastai tik tol, kol valom, paskui visus "skausmus" it ranka dazniausiai nuima. Situacija gal ir ne visada dziaugsminga, bet kontroliuojama. O patarimo noriu del kitos susijusios problemos - mano mamos ir mociutes poziurio. Dabar vasara, tai daug laiko leidziam kaime ir praktiskai nei vienas vakaras nesibaigia be pykciu ir priekaistu, kad as vaika kankinu valydama dantukus, kad jau visi zmones aplinkui baisisi kaip cia taip galima ir isvis, kam tuos dantukus tokiai mazai valyti ir virkdyti? Kiekviena vakara pykstames, dukryte girdi (nes mociutes neveikia argumentai, kad siuos klausimus sprestume jai negirdint), o tai sudaro dar palankesnes salygas jai nenoreti tu dantuku valytis... Promociute irgi pritaria, dar ir asara ima braukti, kad as vaiko nemyliu ir apskritai gailesiuosi, kad taip darau, zodziu... Kaip elgtis? Gal kam yra taip buve? Pyktis toliau - neefektyvu, visi tik susinervinam, o naudos jokios; argumentuoti ir sneketi logiskai - visiskai neveikia; nevaziuoti apskritai i kaima nesinori - vaikui cia patinka, o ir problemos tai neisspres - neatskirsi juk visam laikui nuo mociuciu. Kaip surasti iseities taska??? PO siandienos jau neviltis ima...
[quote=Dinushka,2011 07 11, 03:21]
Turim ir mes problema su dantuku valymu. Kartais pavyksta susitarti, nusnekinti ir draugikai issivalyti, kartais tenka ir priestaraujanciai isvalyti. Verkia, bet paprastai tik tol, kol valom, paskui visus "skausmus" it ranka dazniausiai nuima. Situacija gal ir ne visada dziaugsminga, bet kontroliuojama. O patarimo noriu del kitos susijusios problemos - mano mamos ir mociutes poziurio. Dabar vasara, tai daug laiko leidziam kaime ir praktiskai nei vienas vakaras nesibaigia be pykciu ir priekaistu, kad as vaika kankinu valydama dantukus, kad jau visi zmones aplinkui baisisi kaip cia taip galima ir isvis, kam tuos dantukus tokiai mazai valyti ir virkdyti? Kiekviena vakara pykstames, dukryte girdi (nes mociutes neveikia argumentai, kad siuos klausimus sprestume jai negirdint), o tai sudaro dar palankesnes salygas jai nenoreti tu dantuku valytis... Promociute irgi pritaria, dar ir asara ima braukti, kad as vaiko nemyliu ir apskritai gailesiuosi, kad taip darau, zodziu... Kaip elgtis? Gal kam yra taip buve? Pyktis toliau - neefektyvu, visi tik susinervinam, o naudos jokios; argumentuoti ir sneketi logiskai - visiskai neveikia; nevaziuoti apskritai i kaima nesinori - vaikui cia patinka, o ir problemos tai neisspres - neatskirsi juk visam laikui nuo mociuciu. Kaip surasti iseities taska??? PO siandienos jau neviltis ima...
Maniskis irgi ne visada graziuoju dantukus valosi, bet verkianciam per prievarta as ju nevalau
Duodu tada paciam su sepeteliu pazaist, kiek pasivalo tiek. O del mamos ir mociutes poziurio, tai as per daug nekreipciau demesio
Jums vaika auklet ir formuot jo dantuku valymosi iproti reikia. Tik manau to siekti geriau ne per prievarta rikdant vaika o tik tariantis graziuoju. Ir aisku stenkites vaikui girdint nesigincyti su mociutem, tai irgi vaikuciui gali maisaties ir priesinimosi pries dantuku valyma inest
Maniskis irgi ne visada graziuoju dantukus valosi, bet verkianciam per prievarta as ju nevalau

Maniškis su įvairiomis gudrybėmis valosi: iš pradžių aš pavalau jam, paskui duodu pačiam. Po valymo duodu stiklinę su vandeniu ir prašau, kad gurkšteltų ir išspjautų- tai jam ši procedūra smagiausia, apsispjaudo visas ir vis tiek privalgo pastos. Pirmais kartais visaip juokingai bandžiau priviliot į vonią: " Einam skalbt dantukus", "Šveisim tuos baltus žirnelius burnytėj", "Pabandykim pavalyt su pasta dantukus, gal pasidarys žali", o labiausiai jam įstrigo: "Nuvalykim nuo dantukų visokius mikrobus, kad nesugraužtų"....

QUOTE(Dinushka @ 2011 07 11, 02:21)
O patarimo noriu del kitos susijusios problemos - mano mamos ir mociutes poziurio.
Promociute irgi pritaria, dar ir asara ima braukti, kad as vaiko nemyliu ir apskritai gailesiuosi, kad taip darau, zodziu... Kaip elgtis?Kaip surasti iseities taska??? PO siandienos jau neviltis ima...
Promociute irgi pritaria, dar ir asara ima braukti, kad as vaiko nemyliu ir apskritai gailesiuosi, kad taip darau, zodziu... Kaip elgtis?Kaip surasti iseities taska??? PO siandienos jau neviltis ima...
Na, situacija nepavydetina. Bandyciau surinkti babkas i viena vieta, kai vaikas miegos ir negirdes, susisodinti ir labai rimtu tonu isakyti savo pozicija. Aiskiai, konkreciai, be rypavimu ir klausinejimu "kodel jus taip darot? ir pan." Keliais sakiniais. Pvz. Kadangi esu sits mergaites motina, tai atsakomybe uz jos dantis/sveikata prisiimu AS ir prasyciau sita tema prie vaiko nuo siol nekalbeti niekada. Prasau gerbti mano sprendima ir neabejoti mano isitikinimais. Vaiko dantys man yra labai svarbu. Viskas. Aciu. Po to galima koki pusvalandi nekalbeti isvis,pvz. isigilinus ka nors skaityti, kad babkos pavirskintu informacija.
o mes jau turim apnasas,bijau kad nebenusivalys.mums 1,5metu.saldaus nieko nevalgom,itariu cia del misinuku kuri vis dar pries miega valgo-pienui alergiskas.kaip ta misinuka jam nebeduoti?nesaldzios arbatos negertu-diena vandienio beveik negeria.gal zinot kokia skanesne arbata,bet nesaldzia?ir ar toki maziuka kas nors vede pas stomatologa?ir kaip sekesi?
mes kai valomes dantukus, tai pastatau panele vonioj ant kedes pries veidrodi
valau pati, o veliau paciai leidziu pamakaluoti tai jai dziaugsmas didziausias kai mato ka darau, o paskui kaip ir pati valosi
tik nenaudojam dar dantu pastos, kazkaip nepatinka man kad ji isspjaut nemoka dar, o kad nurytu nenoriu
o kokias dantu pastas jus naudojat?

o kokias dantu pastas jus naudojat?

QUOTE(uogyte111 @ 2011 07 13, 07:08)
o mes jau turim apnasas,bijau kad nebenusivalys.mums 1,5metu.saldaus nieko nevalgom,itariu cia del misinuku kuri vis dar pries miega valgo-pienui alergiskas.kaip ta misinuka jam nebeduoti?nesaldzios arbatos negertu-diena vandienio beveik negeria.gal zinot kokia skanesne arbata,bet nesaldzia?ir ar toki maziuka kas nors vede pas stomatologa?ir kaip sekesi?
Nesupratau is jusu posto, ar jus valot vaikui dantis ar ne? Misinuka aisku duokit, tik po to isvalykit dantukus

Pirma karta pas dantu higieniste lankemes , kai vaikui suejo metukai. Tada mazylis turejo tik 2 apatinius. Antra karta buvom, kai buvo dveji metai, apziurejo ir tiek. Sekanti karta eisim kai sulauks treju, uz gero pusmecio.
QUOTE(Raselija @ 2011 07 13, 07:49)
Paprasta vaikiska dantu pasta.
QUOTE(angelu kalva @ 2011 07 13, 11:02)
Nesupratau is jusu posto, ar jus valot vaikui dantis ar ne? Misinuka aisku duokit, tik po to isvalykit dantukus
. O prie vandenukoo vaikai pripranta ir labai skaniai geria. Is patirties zinau. Niekad nedariau vaikui jokiu arbateliu, naturalus vanduo ir viskas.
Pirma karta pas dantu higieniste lankemes , kai vaikui suejo metukai. Tada mazylis turejo tik 2 apatinius. Antra karta buvom, kai buvo dveji metai, apziurejo ir tiek. Sekanti karta eisim kai sulauks treju, uz gero pusmecio.

zaidimo formoj ir labai retai valom.o misini valgo pries pat miega,tai kelti ir valyt dantis biski neiseina
As tai duodu paciai valytis dantukus. Minute kita neduoda man sepetelio, trina visaip ir tik ATIIII!!! (pati
). Po to as einu tikrinti. Nu o tikrindama visokias emocijas rodau, dziaugiuosi, kokie svarus arba sakau: pala pala, kas cia per koses gabalelis sitame dantuke. Ir ypatingais judesiais traukiu lauk ir metu po vandeniu
Taip ir valom.

QUOTE(uogyte111 @ 2011 07 13, 18:16)
zaidimo formoj ir labai retai valom.o misini valgo pries pat miega,tai kelti ir valyt dantis biski neiseina
Valykit ryte ir vakare ir greitai vaikui susidarys dantuku valymo iprotis, kasrytinis ir kasvakarinis ritualas.
Dantis galima isvalyti nebutinai vonios kambaryje. As esu valiusi ir lauke, ir ant sofos pries televizoriu, ir lovoje. Vaiko kelti nebutina, svarbu atsinesti sepeteli, pastos ir vandenuko.
Is tikruju man labai nuosirdziai gaila tu vaiku, kuriems tevai nevalo dantu. Jie to patys padaryti nesugeba/nesupranta butinumo, o tevai pro pirstus ziuri. Paskui veda vaika ispuvusia burna pas dantista. Atseit, silpni dantys pasitaike...

QUOTE(angelu kalva @ 2011 07 14, 16:08)
Valykit ryte ir vakare ir greitai vaikui susidarys dantuku valymo iprotis, kasrytinis ir kasvakarinis ritualas.
Dantis galima isvalyti nebutinai vonios kambaryje. As esu valiusi ir lauke, ir ant sofos pries televizoriu, ir lovoje. Vaiko kelti nebutina, svarbu atsinesti sepeteli, pastos ir vandenuko.
Is tikruju man labai nuosirdziai gaila tu vaiku, kuriems tevai nevalo dantu. Jie to patys padaryti nesugeba/nesupranta butinumo, o tevai pro pirstus ziuri. Paskui veda vaika ispuvusia burna pas dantista. Atseit, silpni dantys pasitaike...
domu, patinka tai vaikams ar nelabai, tas ejimas dantu grezti/rauti 

Tikrai taip