Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

QUOTE(egliushka @ 2007 01 08, 13:47)
  ir esu tos pačios nuomonės, kad kvaila vaikui duoti tai, ko pats nevalgai.

o motinos piena pati irgi iki siol geri? O gal savo vaikui jo visai nedavei?

As pati nevartoju saldziu pieno produktu - pieno, varskes, taip pat jokiu suriu. Megstu tik kefyra ir jogurta su priedais. Ir man to uztenka. Kitu isvardintu produktu as uzsimanai itin retai. Taip pat visiskai nevalgau jokiu dziovintu ar konsevuotu vaisiu ( vienintele isimtis ananasai - jie man neskanus sviezi).... ir galeciau ir toliau vardinti
Bet manau butu kvaila, jei as ir vaikams visu situ produktu neduociau.
Jeigu nori pati eksperimentuoti, tai prasau. Bet kam kitus versti. Ateis laikais ir jie patys labai sekmingai atsirinks, kas jiems geriau
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 01 15, 21:00)
o motinos piena pati irgi iki siol geri? O gal savo vaikui jo visai nedavei?

As pati nevartoju saldziu pieno produktu - pieno, varskes, taip pat jokiu suriu. Megstu tik kefyra ir jogurta su priedais. Ir man to uztenka. Kitu isvardintu produktu as uzsimanai itin retai. Taip pat visiskai nevalgau jokiu dziovintu ar konsevuotu vaisiu ( vienintele isimtis ananasai - jie man neskanus sviezi).... ir galeciau ir toliau vardinti
Bet manau butu kvaila, jei as ir vaikams visu situ produktu neduociau.
Jeigu nori pati eksperimentuoti, tai prasau. Bet kam kitus versti. Ateis laikais ir jie patys labai sekmingai atsirinks, kas jiems geriau

o prie ko čia motinos pienas? g.gif beje, jau minnėjom, kad ši tema ne ginčam sukurta, o bendraminčiam 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2007 01 15, 17:26)
mano dvynukai gimė maždaug 6 savaitėm anksčiau, dėl to aš atsargiai žiūriu į mitybą. gydytojas siūlė pradėti primaitinti, kai jiems bus 4 mėnesiai, bet po kelių bandymų aš nusprendžiau palaukti, juolab prisiskaičiau, kad neišnešiotukams reikia kitaip skaičiuoti amžių ir neskubėti su primaitinimu.

dabar jie gauna mamos pieną ryte ir naktį, (jei jo neužtenka, tada mišinėlį), per pietus daržovių košę, apie 16.30 grūdų košę su vaisių tyrele ir vakare MP su ryžiais (tai turėtų būti ryžių košė, bet kad MP taip suskystina tą košę, kad su šaukšteliu neina valgyti  schmoll.gif ).

jogurto ir varškės dar nebandėm rimtai. stiklainėliuose iš parduotuvės pridėta cukraus ir visokių prieskonių, todėl man nepatinka  schmoll.gif

o kokias grūdų košes jūs duodate savo mažyliams?
turiu tokią knygelę "Vegetar. patiekalai kūdikiams ir mažiems vaikams", tai ten yra toks receptas su avokadu: virtos morkos, virtos bulvės ir žalias (bet tinkamai sunokęs) avokadas. bet rašoma, kad skirta nuo dešimto mėnesio.

balta, mes grūdus viskokius bandėm - grikiuos, avižas, ryžius, taip pat pieniškas košytes mirksiukas.gif

Ačiū už receptą dėl avokado. reiks pamėginti 4u.gif
Atsakyti
Vaikai jau mano ne be maziukai mirksiukas.gif Mes su vyreliu mesa 10 metuku ne valgom.vaikai pradejo valgiti mesa.vyresnioji budama 11(vistos kulsele,drakoniuko desreles,mamos kotletai doh.gif .vidutine nevalo.mazoji 6 metu drakoniuko desreles ir vistiena.vaikai obsoliuciai normalus,maziukus maitinau iki metuku,tai kazkaip papildomo atskiro primaitinimo ,kaip ir nebuvo.mes valgom is biogarinomo puodu,tai as savo maista pries pasudat maliau su blenderiu ir atskiesdavau savo pienu.mazakraujiste nesergam mirksiukas.gif bet reikia duot BUTINAI folio rusties,omegos 3 ir b 12.
Atsakyti
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 21:08)
beje, jau minnėjom, kad ši tema ne ginčam sukurta, o bendraminčiam  4u.gif

pritariu visom keturiom thumbup.gif drinks_cheers.gif
neturiu noro nei ginčytis, nei diskutuoti. noriu tik pasidalinti patirtimi smile.gif

QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 21:08)

Papildyta:
balta, mes grūdus viskokius bandėm - grikiuos, avižas, ryžius, taip pat pieniškas košytes  mirksiukas.gif

o pieniškas košes su mišinėliais ar paprastu pienu darot?

mes valgom ryžių, avižų, speltos, manų, sorų ir jau atsidariau grikių pakelį rolleyes.gif

beje, aš pastaruoju metu daug kur radau parašyta, kad nevalgantiems mėsos labai sveika valgyti soras. tai štai, vaikai jau valgo, o aš pati sau neprisiruošiu išsivirti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2007 01 15, 23:34)
pritariu visom keturiom  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
neturiu noro nei ginčytis, nei diskutuoti. noriu tik pasidalinti patirtimi  smile.gif

mes valgom ryžių, avižų, speltos, manų, sorų ir jau atsidariau grikių pakelį  rolleyes.gif

beje, aš pastaruoju metu daug kur radau parašyta, kad nevalgantiems mėsos labai sveika valgyti soras. tai štai, vaikai jau valgo, o aš pati sau neprisiruošiu išsivirti  doh.gif

g.gif o kaip tu ruoši sorų kruopas? Ir kas tai yra speltos? blush2.gif O pieniškas košes aš su vandeniu darau. Mėgsta maniškė mirksiukas.gif Beje, balta, po balionėlį tavo vaikučiam mėnesiadienio proga 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egliushka @ 2007 01 16, 12:40)
g.gif o kaip tu ruoši sorų kruopas? Ir kas tai yra speltos?  blush2.gif  O pieniškas košes aš su vandeniu darau. Mėgsta maniškė mirksiukas.gif  Beje, balta, po balionėlį tavo vaikučiam mėnesiadienio proga  4u.gif  4u.gif

ačiū už balionėlius smile.gif , vaikai juos labai mėgsta. šiandien tokia proga gal reiktų ir pripūsti porą rolleyes.gif

tai ta pieniška, kur jau paruošta iš pakelio, tik su vandeniu sumaišyti tereikia? aš, kai nusprendžiau duoti manus, pabandžiau daryti iš pakelio, kurių man prisiunčia įvairios firmos pabandymui, bet po to tik paskaičiau, kad ten ir visokių cukrų prikrauta, ir vanilės, ir cinamono doh.gif. vaikams, aišku, taip saldžiai labai patinka bigsmile.gif , bet Gabrielis dažnai nenoriai valgo daržovių košes, o labai mielai vaisines. tai kažkaip nenoriu vien tik prie "skanių" košių pripratinti, paskui taip ir terorizuoja tongue.gif.

spelta labai populiari Vokietijoje. aš iš pradžių irgi nesupratau, kas čia per grūdas tas Dinkel, nes daug visokių duonų ir kepinių matydavau kepyklose, kol vieną kartą pati neparagavau - labai skanu. o po to ieškojau, kas tas Dinkel lietuviškai, pasirodo, kad pavadinta spelta. anksčiau tikrai nesu girdėjusi Lietuvoje.
http://eko.laei.lt/i...o...8&Itemid=36 - čia pirma nuoroda iš google.lt. rašo, kad tai ekologiški kviečiai.
tekstas pabaigiamasa: Agronomo žiniomis, Vokietijoje "Spelta" kviečiai ypač vertinami, kainuoja net 6 kartus brangiau už kitus, todėl naudojami tik vaikų ar labai turtingų žmonių maistui. - Tai jau truputį perdėta. tokia brangi spelta tikrai nėra. ir turbūt kiekvienoj kepykloj įmanoma duonos iš speltos nusipirkti. gal tik ne visi žino, kas tai per daiktas, nes nebando kitokių produktų, nei įpratę. Bent jau mano vyras toks konservatorius, kad sunku jam ką nors naujo įpiršti doh.gif . yra net toks bavariškas posakis, labai taikliai apibūdinantis bavarus: "ko aš nežinau/nepažįstu - to nemėgstu" lotuliukas.gif

o visus grūdus tai mes valgome Flocken formoje: Reisflocken, Dinkelflocken, Buchweizenflocken ir t.t. o kaip čia būtų lietuviškai? g.gif ai, dribsniai - kaip aš tokį žodį galėjau užmiršti doh.gif
tai ir sorų dribsniai taip pat - Hirseflocken. tik užpilt karštu vandeniu tereikia thumbup.gif
Atsakyti
Balta, ačiū tau už paaiškinimus 4u.gif reiks mums sorų irgi paieškot. kažkaip neužkliuvo akis, kad LT gatavai paruoštų vaikams būtų g.gif Na, bet gal aš nemačiau.. ax.gif
Vaisines tyreles tai ir maniškė labai mėgsta smile.gif Bet aš ne tiek tyreles duodu, kiek natūralų obuoliuką, ar tai bananą, ar tai abu kartu sublenderiuoju, arba su džiovinta slyva obuolį.. O daržovienes tai mielai valgo smile.gif Vat su grūdais truputį sunkiau - grikiai nelabai patinka, nors ryžiai, avižos tai eina į trasą smile.gif . O iš pieniškų labiausiai tai Nestle kviečių tinka. Na ir man ji labai skani - kaip desertas koks smile.gif

beje, kodėl pas gegužinukes neužsuki? ax.gif mačiau šiandien ten jums daug balionėlių pridalinta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2007 01 15, 23:34)

mes valgom ryžių, avižų, speltos, manų, sorų ir jau atsidariau grikių pakelį  rolleyes.gif

beje, aš pastaruoju metu daug kur radau parašyta, kad nevalgantiems mėsos labai sveika valgyti soras. tai štai, vaikai jau valgo, o aš pati sau neprisiruošiu išsivirti  doh.gif

aš tai grūdines košes su mišinuku darau, o pieniškų dar nebandėm, nors turiu nupirkus, bet nepieniškų keli pakeliai pradaryti tai reik pabaigt...
maniške tai visas grūdiens mėgsta (ką daviau), o sorų tai nemačius pas mus schmoll.gif gal reiks normalių sorų išvirt ir sublenderiuot g.gif o tų speltų tai irgi abejoju ar pas mus yra...
daržovienes irgi neblogai valgom ax.gif
nu kaip sakant apetitu nelabai skundžiames biggrin.gif

tavo dvyniam ir čia tada 4u.gif 4u.gif duosiu, jei jau pas gegužinukes retai lankaisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 22:08)
o prie ko čia motinos pienas? 

o prie to,kad pati rasiai, kad kvaila yra vaikui duoti tai, ko pati nevalgai. Tai ir klausiu - tu ligi siol geri motinos piena ( perki is zindyves), ar savo vaikui jo neduodi.
As manau kvaila yra formuoti vaiko valgiarasti tik pagal savo pomegius.
Pasiskaiciau is nusprendziau, kai ka isbandyti savo vaikams su avokadu, nors as pati jo ne i burna neimu
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 01 16, 16:49)
o prie to,kad  pati rasiai, kad kvaila yra vaikui duoti tai, ko pati nevalgai. Tai ir klausiu - tu ligi siol geri motinos piena ( perki is zindyves), ar savo vaikui jo neduodi.
As manau kvaila yra formuoti vaiko valgiarasti tik pagal savo pomegius.
Pasiskaiciau is nusprendziau, kai ka isbandyti savo vaikams su avokadu, nors as pati jo ne i burna neimu

hmm... na ir palyginimai mastau.gif
tikiuosi, kad tavo vaikai valgys avokadą 4u.gif
Atsakyti
egliushka, o tu pupeles tas džiovintas virei? o pvz. jei žirnius, ar geriau džiovintus tuos ar šaldytus? ir kaip susiblenderiuoja normaliai tos luobeles?
Atsakyti
QUOTE(Asticus @ 2007 01 17, 19:48)
egliushka, o tu pupeles tas džiovintas virei? o pvz. jei žirnius, ar geriau džiovintus tuos ar šaldytus? ir kaip susiblenderiuoja normaliai tos luobeles?

aga, aš džiovintas viriau mirksiukas.gif o luobelę kitąkart tai sakiau nulupsiu išvirusios pupelės. o dėl žirnių net nežinau unsure.gif šiandien tai labai skaniai košę su špinatais valgėm ax.gif
Atsakyti