Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

QUOTE(Siggy @ 2007 01 08, 16:58)
o man būtų labai įdomu, jei pasidalintumėt žiniom apie mėsos žalą  4u.gif

smile.gif na jaučiu prasidėtų ilga ilga diskusija.. mirksiukas.gif O aš labai nemėgstu ginčytis.. Bet jei tau tikrai įdomu - yra literatūros ta tema, galėsiu parekomenduoti kažką mirksiukas.gif
Atsakyti
jei jau yra ši tema, tai gal galėtų vegetarės mamytės pasidalinti ką valgo jų mažyliai. Ką labiausiai mėgsta?
Koks jų meniu, kad vaikučiams nepritrūktų įvairių medžiagų?
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 11, 09:58)
jei jau yra ši tema, tai gal galėtų vegetarės mamytės pasidalinti ką valgo jų mažyliai. Ką labiausiai mėgsta?
Koks jų meniu, kad vaikučiams  nepritrūktų įvairių medžiagų?

na, mes kol kas valgom taip:

3 kartus mišinėlis ir 1 kartą grūdų košytė, kitą - daržovienė. desertui - vaisiai, kartais pavakariams indelis vaikiškos varškytės. kruopų košes duodu įvairias, pirktines, o daržoves verdu namie. stengiuosi kuo įvairesnes naudoti: bulvės, morkos, brokoliai, kalafijorai, cukinija, kartyais įmetu špinato lapą, vakar paragavom pupelės thumbup.gif pagardinu alyvuogių aliejumi ir mano vaikas labai tokią košę mėgsta.
Atsakyti
Sveikos
Mano panele kolkas nevalgo mesos,bent jau iki metu tikrai neduosiu,o veliau bus matyt.Valgo viska ka ir kiti vaikai isskyrus mesa smile.gif Kruopu,darzoviu koses,obuolius,kriauses.Pirktiniu kosiu neduodu,viska pati darau.Auga sveika,kolkas jokiu problemu neturim.Aplinkiniai neduoda ramybes ir laiko mane kvaila,bet as nekreipiu demesio biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, bendramintes 4u.gif

as cia turbut busiu vyriausia vegetare biggrin.gif - jau 15 metu, tuoj ir 16 bus thumbup.gif

palaikymo tikrai noretusi, nes aplink mane vieni mesedziai lotuliukas.gif

anyta mane pries kelias dienas uzpuole - kada as pagaliau vaikams mesos duosianti, mat esa kaulu vystymuisi reikalinga doh.gif
Atsakyti
egliushka, o nebandei avokado duot ? kažkuriam saite skaičiau, kad vegetariukam avokadas gerai g.gif maximoj kaip tik ekologiškų mačiau, bet taip ir nenupirkau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2007 01 15, 01:28)
sveikos, bendramintes  4u.gif

as cia turbut busiu vyriausia vegetare  biggrin.gif - jau 15 metu, tuoj ir 16 bus  thumbup.gif

palaikymo tikrai noretusi, nes aplink mane vieni mesedziai  lotuliukas.gif

anyta mane pries kelias dienas uzpuole - kada as pagaliau vaikams mesos duosianti, mat esa kaulu vystymuisi reikalinga  doh.gif

drinks_cheers.gif smagu, kad prisijungei ax.gif kaip maitinasi tavo vaikiukas?

QUOTE(Asticus @ 2007 01 15, 12:55)
egliushka, o nebandei avokado duot ? kažkuriam saite skaičiau, kad vegetariukam avokadas gerai g.gif  maximoj kaip tik ekologiškų mačiau, bet taip ir nenupirkau ax.gif

žinok irgi vis planuoju, bet dar nebandžiau blush2.gif bandžiau jau pupeles į košę įvesti - jos labai naudingos dėl baltymų. tai valgė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 13:00)
žinok irgi vis planuoju, bet dar nebandžiau  blush2.gif  bandžiau jau pupeles į košę įvesti - jos labai naudingos dėl baltymų. tai valgė  thumbup.gif

o tą avokada žalią į košę įaišyt kaži ar kaip g.gif

o lęšius galima?jie ten gi labai daug gėrio gi visokio turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asticus @ 2007 01 15, 14:11)

aga, lęšiai gerai smile.gif o avokadą aš galvoju gal su varškyte patrintą reiks duot g.gif kažkaip nelabai gal su košėm g.gif
Atsakyti
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 15:13)
aga, lęšiai gerai  smile.gif  o avokadą aš galvoju gal su varškyte patrintą reiks duot  g.gif  kažkaip nelabai gal su košėm  g.gif

nu jo, su varške visai gerai, bet kai mes dar nevalgom varškės tai ir nepagalvojau visai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 13:00)
drinks_cheers.gif  smagu, kad prisijungei  ax.gif  kaip maitinasi tavo vaikiukas?

mano dvynukai gimė maždaug 6 savaitėm anksčiau, dėl to aš atsargiai žiūriu į mitybą. gydytojas siūlė pradėti primaitinti, kai jiems bus 4 mėnesiai, bet po kelių bandymų aš nusprendžiau palaukti, juolab prisiskaičiau, kad neišnešiotukams reikia kitaip skaičiuoti amžių ir neskubėti su primaitinimu.

dabar jie gauna mamos pieną ryte ir naktį, (jei jo neužtenka, tada mišinėlį), per pietus daržovių košę, apie 16.30 grūdų košę su vaisių tyrele ir vakare MP su ryžiais (tai turėtų būti ryžių košė, bet kad MP taip suskystina tą košę, kad su šaukšteliu neina valgyti schmoll.gif ).

jogurto ir varškės dar nebandėm rimtai. stiklainėliuose iš parduotuvės pridėta cukraus ir visokių prieskonių, todėl man nepatinka schmoll.gif

o kokias grūdų košes jūs duodate savo mažyliams?

QUOTE(Asticus @ 2007 01 15, 14:11)

turiu tokią knygelę "Vegetar. patiekalai kūdikiams ir mažiems vaikams", tai ten yra toks receptas su avokadu: virtos morkos, virtos bulvės ir žalias (bet tinkamai sunokęs) avokadas. bet rašoma, kad skirta nuo dešimto mėnesio.

Atsakyti
QUOTE(balta @ 2007 01 15, 17:26)

1.o kokias grūdų košes jūs duodate savo mažyliams?
2.turiu tokią knygelę "Vegetar. patiekalai kūdikiams ir mažiems vaikams", tai ten yra toks receptas su avokadu: virtos morkos, virtos bulvės ir žalias (bet tinkamai sunokęs) avokadas. bet rašoma, kad skirta nuo dešimto mėnesio.

1.aš visokias duodu, grikius, kviečius, avižas, dar ryžių nedaviau, nes ir taip kietesni viduriukai... ax.gif
2.ačiū 4u.gif
Atsakyti