Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

QUOTE(Green Fairy @ 2007 01 06, 18:46)
Kaip temos autorei sekasi?  4u.gif

Parinkinėjau keletą nuorodų, net man pačiai įdomu.

Sekmės Jums ir Jūsų šeimai!  wub.gif

ačiū tau wub.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Daria @ 2007 01 06, 16:18)
labas,
labai atsiprasau, bet negaliu neparasyti..
as vienu savo givenimo laikotarpiu irgi buvau vegetare, net neprisimenu kodel, bet man tada to reikejo .  Draugu bendraminciu neturejau ir kuo puikiausiai  mokejau pagaminti miesiskus patiekalus net neparagavus. smile.gif  Po metu atsitiko nelaime,
as susirgau nepagidoma liga , zinoma tai sutapimas. (O vilklige- tai imunines sistemos susirgimas ir nera zinoma kodel suserga zmones) Reikejo  labai stiprinti organizma ir as vel pradejau valgyti mesa.  Budama vegetare, gelezes trukuma kompensuodavau valgydama dziovintus obolius, tai pat  grybai dziovinti duri daug gelezies ir kiviai tai kad viskas kaip ir gerai suaugusiam zmogui bet nelabai tinka kudikiui, tiosiog problema tame kad siaures juosta kurioje mes givename nelabai palanki vegetarevimui nes daugumos naugingu egzotiskiu vaisiu negalima maziems vaikams.
Cia tas pats kaip ginti gyvunu teises siaureje kur tai ir maistas ir rubas ir be to tiesiog neisgivensi kaip be butu gaila. Zinoma pas pus ne taip viskas blogai ir galima bandyti.
atsiprasau uz klaidas labai skubejau
sekmes  smile.gif

o aš vistik tos nuomonės, kad valgant įvairų maistą tikrai nepritrūks jokių medžiagų. aišku, svarbu ne ant bulvyčių fri dietos sėdėti smile.gif Aš pati vegetarė 4 metai, o savijauta tik pagerėjo mirksiukas.gif Kalbant apie vaikus - manau, kad ir jiems dauguma vertingo maisto tinka, ypač nuo metukų laiko, kai vaikas jau vis daugiau valgo suaugusiųjų maisto. Na, o iki metukų svarbu prižiūrėti mitybą - aš asmeniškai naudoju špinatus, brokolius - vertingas daržoves, taip pat šiek tiek varškytės ( dėl baltymų) . Na, kolkas tyrimai puikūs mirksiukas.gif
Atsakyti
pas mus irgi brokoliu -morkų tyrele kasgienis maistas o nuo varškytes beria sad.gif o dar labai megsta juoda truputi padziovinta duonyte.
Atsakyti
Vis tik manau, kad saikingas mėsos vartojimas, ir gausus daržovių bei vaisių vartojimas, bei suderinta mityba tikrai ne ką prasčiau (sveikatos prasme) nei vegetarizmas.

O gyvūnų teisės čia jau kitas reikalas, bet tikrai nepasieksime to , kad dėl maisto nebūtų nužudytas nė vienas gyvūnas. Tie patys gyvūnai kad išsimaitintų valgo kitus gyvūnus. Taip gamtos sudėliota.. Yra toks dalykas kaip mitybos grandinė. Buvo laikai kai ir žmogų sudraskydavo ar suvalgydavo kitas gyvūnas, tiesiog žmogus ilgainiui įgijo pranašumų.

Aš nepasisakau už žiaurų jų žudymą, bet yra kaip yra. Gal riekailabaiu būt realistasi šiuo klausimu.
Atsakyti
Vel isikisiu blush2.gif ax.gif
O kokia jus varske duodat,egliushka,gyvulines kilmes?
Tai,jai taip tai jus nesat tikri vegetarai,nes vegetarai kiek as zinau nevalgo ne tik mesos ,bet ir visko kas susije su gyvuliu..
O varske,surius,piena geria ir daro is sojos,piena sutraukia rukstele ir taip gaunasi varske...
Nenoriu nieko blogo,tiesiog parasiau savo pastebejima...Ir is jusu rasymo atrodo,kad jus tikrai pasisvente vegetarismui,bet kazkodel ,is kitos puses,lyg ir nusizengiat savo nuostatom...O gal as klystu unsure.gif
Atsakyti
aš norėčiau palaikyti temos autorę.
aš irgi esu vegetarė ir kažkaip atrodo kvaila duoti vaikui tai, ko pats nevalgai.
o del aplinkinių nuomonių, tai tikrai ju yra visokiu, ir dažniausiai neigiamu.
Net ir mediku pasisakymai yra nulemti pasenusiomis žiniomis. Dabar jau net daugelis pasaulio mokslininkų pripažįsta, kad būti vegetaru, net ir vaikysteje yra sveikiau. Ne vienu tyrimu yra patvirtinta, kad vegetarų vaikai sveikesni. veliau jei rasiu idesiu straipsnių nuorodas apie tai.

noreciau tik palinketi stiprybes ir mažiau kreipti demesio i tai ka sako žmones, kurie apie tai žino tik iš nuogirdų. pati pažįstu ne vieną šeimą, kurių vaikai vegetarai nuo gimimo. kai kurie jau nemaži ir tikrai sveikata nesiskundžia. kai kurie yra net veganai.

beje kaip supratau ši tema sukutra ne diskusijoms gerai tai ar blogai, bet pasidalinti patirtimi tiems, kurie yra vegetarai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitah @ 2007 01 07, 19:51)
Vel isikisiu blush2.gif  ax.gif
Tai,jai taip tai jus nesat tikri vegetarai,nes vegetarai kiek as zinau nevalgo ne tik mesos ,bet ir visko kas susije su gyvuliu..
O varske,surius,piena geria ir daro is sojos,piena sutraukia rukstele ir taip gaunasi varske...
Nenoriu nieko blogo,tiesiog parasiau savo pastebejima...Ir is jusu rasymo atrodo,kad jus tikrai pasisvente vegetarismui,bet kazkodel ,is kitos puses,lyg ir nusizengiat savo nuostatom...O gal as klystu unsure.gif

visų pirma - yra vegetarai ir veganai. aš esu vegetarė, t.y. valgau pieno produktus. Veganai jų nevalgo, taip kad jūsų žinios ne visiškai teisingos mirksiukas.gif

QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 07, 20:11)
aš norėčiau palaikyti temos autorę.
aš irgi esu vegetarė ir kažkaip atrodo kvaila duoti vaikui tai, ko pats nevalgai.
o del aplinkinių nuomonių, tai tikrai  ju yra visokiu, ir dažniausiai neigiamu.
Net ir mediku pasisakymai yra nulemti pasenusiomis žiniomis. Dabar jau net daugelis pasaulio mokslininkų pripažįsta, kad būti vegetaru, net ir vaikysteje yra sveikiau. Ne vienu tyrimu yra patvirtinta, kad vegetarų vaikai sveikesni. veliau jei rasiu idesiu straipsnių nuorodas apie tai.

noreciau tik palinketi stiprybes ir mažiau kreipti demesio i tai ka sako žmones, kurie apie tai žino tik iš nuogirdų. pati pažįstu ne vieną šeimą, kurių vaikai vegetarai nuo gimimo. kai kurie jau nemaži ir tikrai sveikata nesiskundžia. kai kurie yra net veganai.

beje kaip supratau ši tema sukutra ne diskusijoms gerai tai ar blogai, bet pasidalinti patirtimi tiems, kurie yra vegetarai.  4u.gif

va būtent - šią temą atidariau ne diskusijoms drinks_cheers.gif ir esu tos pačios nuomonės, kad kvaila vaikui duoti tai, ko pats nevalgai. Ačiū tau garbaniukee už palaikymą mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
ziuriu, jau geguzinukes subego egliushkos ginti lotuliukas.gif Galima, as savo nuomone pareiksiu, nors esu uzkietejusi mesede?
QUOTE(jovitah @ 2007 01 01, 22:12)
Bet as visiskai nesutinku,kad tevu gyvenimo budas,turi itakoti vaika ir tuo labiau kudiki
visiskai nesutinku, kad tevu gyvenimo budas neturi itakoti vaiko - jis "itakoja" nuo pat vaisiaus uzsimezgimo, o dar labiau - dabar, kai leliukas uzgime biggrin.gif Jei tevai priseike vegetarai, ir zino, kaip maitintis taisyklingai, nezalojant savo organizmo, manau, ir vaika jie mokes ismaitnti tinkamai. Gal kvailas pavyzdyz, bet, pavyzdziui, as nerealiai nemegstu papriku, net nuo kvapo bloga, sutrinka virskinimas ir t.t. Ir jei man kas dabar sakytu, kad paprikos naudingos - negi as jas imciau valgyt ar savo vaikui kist? schmoll.gif Taip ir su mesa.

..O gal as klystu
labai klystate biggrin.gif

egliushka, o gydytoja jusu ka sako? Pyksta ar konstruktyviai megina patart?
Atsakyti
QUOTE(future_maman @ 2007 01 08, 13:35)
ziuriu, jau geguzinukes subego egliushkos ginti lotuliukas.gif

egliushka, o gydytoja jusu ka sako? Pyksta ar konstruktyviai megina patart?

lotuliukas.gif

ne, nepyksta gydytoja. tiesiog sutarėm dažniau kraujuką tikrintis ir stebėt hemoglobino kiekį. O šiaip tai ji tokia labai tradicinė - norėtų, kad mes valgytume mėsą, bet nesikiša, juo labiau, kad mato, jog rūpinamės savo mažyle ir tikrai norim jai visa ko geriausio.. wub.gif

šiaip tai būtų gerai rasti pediatręm kuri nusimanytų šiuose reikaluose, bet vat kur ieškot tokios g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliushka: 08 sausio 2007 - 13:40
laba,

aš taip pat nevalgau mėsos ir savo vaikui neduodu drinks_cheers.gif o apie mėsos žalą būtų galima ne tiek parašyt, bet čia ne ta tema ax.gif aš pati mėsos nevalgau jau 7 ti metai ir jaučiuosi geriau nei prieš tai, ir kaip pavyzdį apie save galiu pasakyt, kad kol valgiau mėsa kelis kartus sirgau mažakraujyste, kartą net ligoninėj gulėjau, ko nebuvo , kai nevalgau mėsos...o kzad kenkiam savo vaikams irgi nesutikčiau, o galėčiau paprieštaraut, kodėl aš turėčiau kenkt savo vaikui duodama mėsą? o paskui jau pats pasirinks valgys jis tą mėsą ar ne...

ir nesenai per radiją kalbėjo dietologė apie kūdikių mityba, tai būtent pabrėžė, kad problema yra veganams, o ne vegetarams...o ir kai laukiais nei viena gydytoja nieko blogo nematė tame, kad nevalgau mėsos (nors ir keista man buvo)

Vel isikisiu blush2.gif  ax.gif

cia butent veganai, o ne vegetarai ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Asticus @ 2007 01 08, 13:42)
laba,

aš taip pat nevalgau mėsos ir savo vaikui neduodu drinks_cheers.gif  o apie mėsos žalą būtų galima ne tiek parašyt, bet čia ne ta tema ax.gif  aš pati mėsos nevalgau jau 7 ti metai ir jaučiuosi geriau nei prieš tai, ir kaip pavyzdį apie save galiu pasakyt, kad kol valgiau mėsa kelis kartus sirgau mažakraujyste, kartą net ligoninėj gulėjau, ko nebuvo , kai nevalgau mėsos..

drinks_cheers.gif mano savijauta irgi nepalyginamai pagerėjo kai atsisakiau mėsos. Seniau turėjau labai silpną imuninę sistemą, vos kas - tai angina, tai gripas.. Jau 4 metai gripu nesirgau smile.gif Ir tai tik vienas pavyzdys... Bet kaip tu ir sakai - ne ta tema čia,kad apie mėsos žalą rašytume. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(future_maman @ 2007 01 08, 13:35)
ziuriu, jau geguzinukes subego egliushkos ginti lotuliukas.gif Galima, as savo nuomone pareiksiu, nors esu uzkietejusi mesede?

na va ir dar viena geguziuke ateina gelbeti smile.gif bet irgi uzkietejus mesede wink.gif

Mano nuomone, jei jus patys nevalgot mesos, tai ir vaikui nereikia jos kisti. O veliau jis pats pasirinks ka jis nori valgyti ir ko ne smile.gif Svarbiausia, kad mazyle sveika auga - o valgo mesos ar ne - tai ne esme wink.gif

Sekmes augant smile.gif
Atsakyti
o man būtų labai įdomu, jei pasidalintumėt žiniom apie mėsos žalą 4u.gif
Atsakyti