Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

Kas del zmoniu prisitaikymo valgyti ta maista, kuris randamas savo aplinkoje, pilnai sutinku. Bet cia kazkas rase, kad KIEKVIENAS kudikis PRIVALO gauti mesos, kitaip jam gresia atsilikimas ir butiniausiu medziagu stygius. Va del to ir norejau pasigincyti...
Atsakyti
Siaip jau mano vaikas gavo mesos tada kai jos uzsinorejo (1 metu ir 1 menesio) Iki to laiko jei ir paprasydavo paragauti - tuoj pat isspjaudavo.

Dabar jis valgo mesos tiek ir tada kiek pats nori. Ir galiu akivaizdziai pasakyti, kad kiekviena diena jis jos tikrai nenori. O dabar kai karsta nevalge jau visa savaite.

Del fiziniu ir protinio gebejimu - gydytoju nuomone jis dabar yra mazdaug 2 metu vaiko normose (o juk iki 1 m ir 1 men negavo mesos, o kitokio pieno nei mamaos nepripazista iki siol). Svorio grupeje vaikas telpa i 'normas', ugio yra aukstesnio.
Todel ziuredama i savo vaika galiu tvirtai pasakyti - MESOS jam nereikejo, uzteko visko kol visa diena gaudavo mamos piena. O kai nustojau diena pati maitinti, vaikas panoro mesos. Vadinasi jam prireike kazkokiu specifiniu medziagu (sojos pvz jis nenori)

Gal kam ir pasirodysiu naivi, bet manau vaikai savo 'nesugadintais' organizmais puikiai moka atsirinkti kokio maisto jiems ir kada reikia. Ir netgi tuos sveikus iprocius sugeba islaikyti visa gyvenima (aisku jei yra pakankamai uzsispyrusio budo  ;D )
Atsakyti
Zvirbliuke, mesa duoda energija, o ziema jos daugiau reikia, kad bent jau nesusalti. Juk susalus lengviau prikimba virusai. Vaikucio organizmas dar silpnas, todel rekomenduoja duoti mesa, kad greiciausiai gauti butiniausias medziagas. Ir nereikia lyginti Indijos su Lietuva. Jei nuo seno susiformavo tokie mitybos iprociai tai gal ne be reikalo? Kita vertus Indijoje kiaurus metus gali valgyt sviezia vaisiu, gavusi saules, pilna vitaminu, o ne pas mus atvezta, nuskinta puszali ir sunokusi sunkvezimyje. Paziurek kokie ziema atveztiniai pomidorai. Ir Lietuvoje tos vasaros 3 men., kitus menesius tenka valgyti darzoves, kurios laikomos rusiuose ar kur kitur, tai bent jau pavasari jos irgi ne kokios maistines vertes.
Atsakyti
Taip, Indijoje sviezi vaisiai, saule ir kt...Bet gi vegetarizmo priesininkes sako, kad joks vaisius ar saule negali prilygti mesai, juk tik mesoje yra daugiausiai gelezies ir vitaminu... Bent jau as taip supratau..O jei keliam klausima, kas geriau -savos kiaules ar vistos mesyte (ir dar idealiausia, kad savame ukyje isaugintos) ar atveztiniai pripurksti vaisiai ir darzoves - aisku, kad geriau mesa nei chemija! Bet juk kalbame ne apie tai?
Atsakyti
Na jei kalbam apie pati principa, tai sutikciau kad siltuose krastuose kur viskas cia pat auga, nepurskiama kad ilgai laikytusi vaisiai ir darzoves, normalu buti vegetaru ir galima pilnavertiskai maitintis. Bet juk Lietuvoje realybe kitokia ir kalbam apie musu vaikus augancius tokiam klimate ir ar protinga maitinti vien vegetariskai. Jei vaikas pats nenori mesos, tai manau per prievarta privalgius tos mesos tikrai gerai nebus, bet jeigu tai tik tevu igeidis tai jau kazkoks egoizmas ir negalvojimas apie vaika (gali trukti vitaminu, mazakraujyste, po kiek laiko issivystyt kokia liga ir pan.). O del proto tai sunku pasakyt, as asmeniskai negirdejau kad vaikai nevalgantys mesos butu protiskai atsilike smile.gif
Atsakyti
Sveikos Mamytės,

aš irgi jau 10-i metai esu vegetarė. Mano mažylė kol kas taip pat.
Jokių vitaminų papildomai nevartoju.
Visa laiką hemoglobinas buvo geras.  Mažės sveikata puiki.
Maistą renkuosi pagal Malachovo rekomendacijas (visa serija jo knygų yra knygynuose).
Mano vyras mesaėdis, mes gerbiam vienas kito pasirinkimą ir puikiai sugyvenam.
Labiausiai mane erzina tokie žmonės, kurie sužinoję apie tai, kad aš vegetarė pradeda aiškint, kad "kažkur buvo parašyta, ar "viena boba sakė" kad būt vegetaru Lietuvoj yra blogai ir t.t., bet konkrėčių argumentų pateikt nesugeba.
Visi mitai apie vegetarizmo žalą yra paneigti Amerikos ar tai Pasaulio dietologų asociacijos, kurie jau trečias dešimtmetis vykdo atitinkamus tyrimus, ir savo dokumentuose yra pateikę išvadas.
Jeigu  norit paskaityti leisvesniu stiliumi, apie tai, kad net veganu (nevartojant net pieno produkų) yra saugu būti, nueikit į http://www.goveg.com/ Iš ten galit užsisakyti nemokamą žurnaliuką supažindinantį su veganizmu.
Beje, pagal statistiką, JAV yra 10% vegetarų. Jeigu tiek vaikų vystytųsi su sveikatos sutrikimais, senai vegetarizmas būtų uždraustas.
Ir mažiau klausykit  Lietuvos gydytojų, kurių tik mažas procentasi domisi mokslo naujovėmis.
Atsakyti
Labai jau karstos diskusijos cia verda... Kas kaip nori, tas taip maitinasi. Kaip ir kas kaip nori, tas taip gyvena.

Mes su vyru abu gal apie kokia 10 ar 11 metu vegetarai. Buvom vegetarais gerokai pries susipazindami. As nuo vaikystes mesos nemegau. Ypatingai paukstienos. Kartais valgom zuvi (bet namie jos negaminam), vartojam kiek pieno produktu. Valgom daug sojos - cia jos zymiai didesnis pasirinkimas nei Lietuvoj, bet visuomet ziuriu, kad butu parasyta genetiskai nemodifikuota, nes gerai zinau, kad labai daug Pasaulio sojos YRA, deja, genetiskai modifikuota.

Nesam kokie tai "sventuoliai" - ikalam sykiais ir Coca-Colos, ir saldumynu paragaujam kokiu (nors as saldumynu beveik is viso nemegstu, todel del ju ir problemos nekyla).

Paulius valgo taip, kaip valgom mes - negi as cia dabar pulsiu brukti jam tai, ko pati nevartoju ir kas man tiesiog yra nepriimtina??? Tradiciniams medikams tai nera ypatingai priimtina, bet cia i tai daug palankiau ziurima nei Lietuvoj. O mes daugiau bendraujam su naturalistais medikais. Gelezies yra daug kur - razinose, riesutuose, kiausiniuose, toj pacioj sojoj ir t.t. be kita ko. Pauliaus kraujas absoliuciai geras kaip ir abieju musu. Jokiu vitaminu Pauliui niekada nesu davusi ir artimiausi metu duoti nezadu.

Gryno karves ar kokio kito gyvulio pieno Pauliui neduodu ir nezadu duoti, pati gryno pieno irgi negeriu, tik naudoju ji kam uzbalinti, Pauliui ir balinimui vietoj gyvulio pieno naudoju sojos ar ryziu. Na, jis dar geria mano pienuka, bet jau nelabai daug. Siaip duodu gerti sojos pieno. Ekologiskai augintos ir genetiskai nemodifikuotos. Jis ji ir vadina "soja", o mano piena ir vadina "pienuku". Beveik viska Pauliui perkam ekologiskai svarius - vaisius, uogas, darzoves, jogurtus ir t.t., retai gauna tradiciskai augintu dalyku. Patys tai valgom ivairiai, nes ekologiski brangesni smile.gif.
Atsakyti
norėčiau pritarti visiems vegetarams, as taip pat jau kokius3 metus nevalgau mesos, žuvies ir kiaušinių.
nestumo metu viskas buvo super, vaikeliui taip pat neduosime mesos, is pradžių dvejojome, bet po to pagalvojau kaip aš galiu duoti savo vaikui tai, ko nevalgau pati? nemanau, kad kuri nors mama duotu ax.gif
kol kas viskas puiku, taip pat pažįstam ne vieną šeima, kurių vaikai nevalgo mėsos ir puikiai auga. esmė ne mėsa, o sveika subalansuota mityba thumbup.gif
Atsakyti
Labai palaikau vegetarus mirksiukas.gif Aš pati iki pirmos dukrytės gimimo buvau vegetarė(apie 4metus), poto daktarų pagąsdinta pradėjau valgyti mėsą verysad.gif , tiesa valgiau jos nedaug ir retai. Dukrytei mes jokio maisto neribojome, davėm ir mėsytės, ir kiaušinukų ir t.t. Dabar jai 5 metai ir pastebime , kad ji valgo labai sveikuoliškai, t.y. vengia mėsos, padažų, nemaišo produktų, valgo įvairių vaisių ir daržovių, košių. Aš manau, kad teisingus valgymo įpročius ji susiformavo dar pivelyje. nestuke.gif Palyginimui- kitą savo dukrytę nešiojau ir gimdžiau būdama jau mėsėdė ir ji valgo viską, daug ir "nesveikai" ir žymiai daugiau serga. verysad.gif Taigi, aš manau kad vegetarų vaikučiai yra sveikesni smile.gif Linkėjimai visiems vegetarams smile.gif
Atsakyti
As pati vegetare, uzsisakiau kazkada ta zurnaliuka;D ten parasyta apie vaikus ir vegetarizma (kai netgi pieno produktu nevalgo) ir labai gerai gyvena ;D zodziu, uz vegetarus biggrin.gif
Atsakyti
Labas visoms,mes ne valgom mėsos 10 metų.Bet valgom žuvį ir pieno produktus.Per ta laiką pagimdžiou dar 2 vaikus,Kiek viena panėlyte svere po 3950,Vaikam namie mesos ne duodu,bet ir ne draudžiu svečiuose,tai ju pasirinkimas.Vidurine iki šil mesos ir kiaušinių ne valgo.vyresnioji pradejo šiemet valgyti dešreles ir vištą.Vaikai obsoliučiai normalus fiziškai ir protiškai.Mes golima sakit visai ne sėrgam,bet vitaminų ir aminorugsčių rtukumą kompensojam maisto papildais.
Atsakyti
Noreciau siaip atsviezinti tema ir tiesiog is smalsumo pakausti.

Kodel vegetaru nuomone blogai valgyti mesa?

1. NESKANU?
2. NESVEIKA?
3. GAILA GYVUNIJOS?
ar dar kokios kitos priezastys?

as savo viakui neduot mesos nedrisciau, visu pirma jo blogas kraujas jau nuo gimimo. antra tevai abu mesaediziai taigi jau ir genuose uzkoduotas mesos poreikis.

Musu seimoje mityba yra labai gerai subalansuota ( ne kaip daugelio lietuviu) nors ir valgome mesa, taciau valgome sveikai, suderintai. Ziurime ka perkame ir tt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ornellitta: 13 rugsėjo 2006 - 15:27