Sveikos mamytės
aš su tokiu klausimuku, gal kas patars
Auginu dukrytę 8 mėnesių, mėsą vartojam labai retai, nelabai noriu pratinti vaiką prie jos. Na tiesiog tokie mano įsitikinimai, matyt kaip ir daugumos mamų vegetarių/veganių...nesiplėsiu, nes noriu paklausti konkrečiai.
Dukrytės hemoglobinas 120, bet kiti rodmenys pasilpę, tad gali būti jog trūksta geležies. Gal galėtumėt patarti, koks turėtų būti valgiaraštis, kad netrūktų geležies? Kokia dienos geležies norma?
Ir kaip dėl B12? Ką galima duoti tokiam vaikui?
Atrodo dėl savęs tai žinių daug yra....nu bet nenoriu suklysti, tad klausiu patyrusių mamyčių
O ir taip mažoji nevalgiukas, labai mažo svorio (tik 6,7 kg-8 mėn.)....
P.S. klausiu nuomonės ne tų, kurie nori pasakyti, kad mėsa būtina (ne dėl to, kad nesutikčiau ar pan., bet tiesiog man reikia konkretaus atsakymo, o ne diskusijų, nes nuomonė šiuo klausimu aiški), o mamyčių auginančių vaikiukus be mėsos. O galbūt yra veganių? Būtų dar šauniau
Bandykite pusryciams zaliuosius kokteilius. Juos megsta net ir visavalgiai vaikai
O vitaminu, mineraliniu medziagu, baltimu juose-visas rinkinys.Tik nepersistenkit su ingridientais.Mes dazniausiai darom tik is dvieju: bananai+zalumynai-kokius tik galite siuo metu rasti, dar vandens truputi, kad geriau susmulkintu.. Vasara reiktu valgyt kuo daugiau laukiniu augalu-juose kelis (jei ne desimtis) kart daugiau naudingu medziagu. O ziema perkam spinatus, rukola.