Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

Sveikos, mamytes:)

Ne apie vaikucio mityba, o apie savo pacios turiu klausima.
Esu 19, mesos atsisakiau tik pries menesi. Pries tai mesos valgiau pakankamai daug, virskinimo stiprumas buvo tiesiog pavydetinas. Dabar mane kamuoja pastovus skrandzio skausmai, apie tokiu produktu kaip lesiai, riesutai ar avinzirniai vartojima nebegaliu pagalvoti. Darzoviu sriubu valgau pakankamai taciau dabar net nuo skrudintos duonos eme raizyti skrandi.

Niekur nerandu informacijos apie tai, visur raso tik apie pilvo putimo problema. Gal kas turit panasios patirties? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Simona313 @ 2012 04 15, 18:33)
Sveikos, mamytes:)

Ne apie vaikucio mityba, o apie savo pacios turiu klausima.
Esu 19, mesos atsisakiau tik pries menesi. Pries tai mesos valgiau pakankamai daug, virskinimo stiprumas buvo tiesiog pavydetinas. Dabar mane kamuoja pastovus skrandzio skausmai, apie tokiu produktu kaip lesiai, riesutai ar avinzirniai vartojima nebegaliu pagalvoti. Darzoviu sriubu valgau pakankamai taciau dabar net nuo skrudintos duonos eme raizyti skrandi.

Niekur nerandu informacijos apie tai, visur raso tik apie pilvo putimo problema. Gal kas turit panasios patirties? Aciu.

o mesos atsisakei iskart ar palaipsniui? siaip sako jei pries tai daznai valgei mesa, zuvi, kiausinius, geriausia atsisakyt po truputi. na jei keliskart per diena valgei, tai valgyt tik karta, paskui keliskart i savaite ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2012 04 15, 16:32)
as nesu vegetare, jei ka  biggrin.gif 

Aš irgi nesu, būnu tik kartais biggrin.gif Sutinku, kad tėvai turi savo įpročius. Bet ar jos keisti... Na galima filosofuot biggrin.gif Daug ką keičiam gimus vaikui 4u.gif Kol kas nesusidūriau su gydytojų nuomone (jeigu yra rimtų straipsnių, duokit nuorodą), jog vaikui nereikia mėsos. Suaugę gal ir galim ją bandyti keisti, bet vaikui ne viską gi galima duoti.
Atsakyti
QUOTE(Nekieno @ 2012 04 16, 11:16)
Aš irgi nesu, būnu tik kartais  biggrin.gif Sutinku, kad tėvai turi savo įpročius. Bet ar jos keisti... Na galima filosofuot  biggrin.gif Daug ką keičiam gimus vaikui  4u.gif Kol kas nesusidūriau su gydytojų nuomone (jeigu yra rimtų straipsnių, duokit nuorodą), jog vaikui nereikia mėsos. Suaugę gal ir galim ją bandyti keisti, bet vaikui ne viską gi galima duoti.

o kodel reikia mesos vaikams?
Atsakyti
Iskart atsisakiau, turbut tame ir problema. Kai nebuvau turejus jokiu problemu, net negalvojau kad taip gali atsitikti:/ Bet dabar kazkaip nesinori vel prie mesos grizti, bandysiu susireguliuot valgiarasti, vandens daugiau gerti:)
Atsakyti
QUOTE(Simona313 @ 2012 04 16, 22:01)
Iskart atsisakiau, turbut tame ir problema. Kai nebuvau turejus jokiu problemu, net negalvojau kad taip gali atsitikti:/ Bet dabar kazkaip nesinori vel prie mesos grizti, bandysiu susireguliuot valgiarasti, vandens daugiau gerti:)

zinoma, dabar jei jau lengvai be mesos einasi, neverta grizt atgal 4u.gif

siaip as irgi paskutiniu metu daug vaisiu, darzoviu, dziovintu vaisiu, riesutu valgau, beveik mesos nevalgau, kiausiniu, miltu baltu stengiuos maziau, tai irgi siek tiek streikuoja virskinimas man, bet manau susireguliuos viskas...
Atsakyti
Geras video rusu k.
Gyvasis maistas
Atsakyti
Sakykit mamytės, o kur rasti kokių vegetariškų patiekalų mažiukams?
Vaikučiui negalima jokios mėsos, žuvies, kiaušinių, kviečių ir kai kurių daržovių - tai dabar galvos skausmas ką duoti, nes tėveliai nelabai ką išmano apie vegetarizmą.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TomaKa @ 2012 04 25, 20:48)
Sakykit mamytės, o kur rasti kokių vegetariškų patiekalų mažiukams?
Vaikučiui negalima jokios mėsos, žuvies, kiaušinių, kviečių ir kai kurių daržovių - tai dabar galvos skausmas ką duoti, nes tėveliai nelabai ką išmano apie vegetarizmą.... smile.gif

Ka jus turite omeny - rasti patiekalu? Receptu ieskote ar jau pagamintu? 4u.gif Siap bandykit patys pagaminti kazka, internetas pilnas ivairiausiu receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knowing @ 2012 04 17, 23:40)
Geras video rusu k.
Gyvasis maistas

smile.gif) aciu
Atsakyti
Gal kas žinote netoli netoli vilniaus kokį ūkininką, kuris prekiautų tikromis, ekologiškomis, jokia chemija "nepagardintomis" daržovėmis ir vaisiais,.

Nes po tokio straipsnio, kurį radau delfi tikrai į prekybcentrius nebesinori eiti.

http://pilietis.delf...i.d?id=58500008
pilietė
Nei aš, nei mano vyras nesivaikome jokių naujausių sveikos gyvensenos madų, kurios paskutiniuoju metu keičiasi itin sparčiai. Nesame nei radikalūs natūralistai, nei vegetarai, nei „žaliavalgiai“, nei dar kokie nors kitokie –valgiai. Tačiau tai anaiptol nereiškia, jog mums nesvarbu, kuo ir kaip maitinamės, ką į burną deda mūsų vaikai.

Savaitgalį vienoje iš parduotuvių norėjau nusipirkti vaisių – iš jų ketinau savo šeimos nariams pagaminti šviežiai spaustų sulčių kokteilių. Jais šeimyną stengiuosi palepinti kaip įmanoma dažniau. Naiviai tikiu, kad tokie kokteiliai – tik į sveikatą, kaip sakoma.

Vienos didžiausių naujuosiuose Vilniaus miesto rajonuose esančių parduotuvių vaisių ir daržovių skyrius mane pasitiko itin „viliojančiu“ asortimentu: mandarinai, tiesiogine to žodžio prasme, buvo kaip reikiant papuvę, obuoliai ir kriaušės – nusėtos smulkiomis rudomis dėmelėmis (pirmieji puvinio požymiai), vynuogės – patežusios, kai kurios jų šakelės net pasidengusios pelėsio pūkeliu. Kivi vaisiais buvo galima piktam kaimynui galvą praskelti – nežmoniško kietumo, kaip akmenys. Juos dar nokinti ir nokinti.

Apelsinų ir greipfrutų net nežiūrėjau, nes kelis pastaruosius sykius juos pirkdama mokėjau už žievę – nulupti vaisiai buvo keliskart mažesni. Tokie nupiepę, kaip pasakytų mano šešiametė dukra. Spėju, vaizdelis daug kam pažįstamas. Nežinau, kas dėl to kaltas – savaitgalis, kai į prekybininkai į lentynas „išmeta“ bet ką, nes žmonės akcijines prekes vis tiek nupirks? Netinkamos vaisių laikymo sąlygos? O gal lietuvių ūkininkai, kad nesugeba nieko užauginti (arba per žiemą išsaugoti) ir dėl to prekybos centrai yra priversti iš ispanijų, italijų, marokų ir kitų pasaulio kraštų importuoti velniai žino kaip augintus, prižiūrėtus ir transportuotus vaisius?

Suprantu, kad nuo to, jog aš piktinsiuosi, kad savo šeimynai negaliu nupirkti jokių normalių vaisių, situacija prekybos centruose tikrai nepagerės. Kita vertus, savo nuomonę išsakius viešai truputį palengvėja ant dūšios. Tačiau man ramybės neduoda vienas normalus klausimas – o kaip organizmą aprūpinti vitaminais ir kitomis jam būtinomis maisto medžiagomis?

Pastaruoju metu žiniasklaida kone kasdien mirga gydytojų paprotinimais, jog pavasarį kaip niekada organizmas stokoja vitaminų, mineralų, kitokių mikroelementų. Kad norint būti sveikam, būtina valgyti kuo daugiau šviežių vaisių ir daržovių. Tačiau kur tokių rasti? Prekybcentriuose? Net jei ir pavyksta lentynose aptikti geresnį asortimentą nei šio savaitgalio, nori nenori žmogus susimąstai, o kiek lenkiškuose obuoliuose, ispaniškose vynuogėse, marokietiškose mandarinuose yra nitratų bei kitokios chemijos.

Todėl nusprendžiau apsilankyti vaistinėje. Vitaminų. Jau dabar įsivaizduoju, ką šio straipsnio komentaruose skrebena amžinai viskuo nepatenkinti skeptikai – „maisto papildas – chemija“, „maisto papildai – neveiksmingi, tai tik farmacininkų išmislas“. Bet namo parsinešus „importuotą“ papuvusią ir chemikalais nupurkštų vaisių parodiją, mano galva tiesiog neišneša, kaip visa tai pastiprins tiek po žiemos pabalusią dukrą, tiek mudu su vyru.

Taigi, mano asmenine nuomone, tikslingai pasirinkti vitaminai ir maisto papildai pavasarį naudingi. Vasarą – kitas reikalas. Turguose galima rasti ir nusipirkti tikrai lietuviškų šviežių uogų, vaisių ir daržovių. O ar tai įmanoma pavasarį? Iš patirties drįsčiau tvirtinti – nelabai. Nors vaisių kokteilių jau pasiilgstu...

Atsakyti
Sveiki,

Žurnalo "Mama ir tėtis" balandžio mėn. numeryje buvo straipsnis "Sukurta iš meilės" apie ekologinį ūkį.
Įkeliu nuorodas kur galima paskaityti straipsnį ir rasti info 4u.gif

Žurnalas "Mama ir tėtis"

48 psl. šio žurnalo rasite straipsnį ir adresą kur smile.gif
Atsakyti