isaugs arba ne ... as neisaugau ir duok D visiems tokios sveikatos ir tokio maitinimosi
QUOTE(Brudi @ 2011 09 11, 11:20)
Sveiki, musu seimoje irgi vos ne tas pats: 3-ys seimos nariai mesaedziai, o va mazoji su mesa visai nenori draugauti. Zuvies ir kiausiniu ne i burna, padazu neisiulysi, jei kazkoks keistas vaizdas, tada ji verkia ir isvis nieko nevalgo. As laikas nuo laiko isverdu morkyte su ispjova, viskas permalu mesmale ir kai kepu miltinius blynus i ta tesla idedu keleta saukstu tos mesos mases. Viska gerai su blenderiu isplaku, kad neliktu ne uzuominos mesai ir iskepu, tai pirmus kartu laba itartinai uoste, bet as itikinau, kad ten nera mesytes, tai valgo. O siaip vaisiai, uogos, agurkas, makaronai, pieniski produktai ir zinoma pieniskas sokoladas. Tai taip ir gyvenam. Gydytoja sako isaugs
Niekaip nesuprantu,kam taip vaika apgaudineti Vaikai turi didele nuojauta ir daznai atsisako tokiu produktu,kurie jiems kenksmingi?
Mesa visiskai nereikalingas produktas ir niekuom jos nereikia keisti. Keistos kalbos del kalcio ar gelezies, baltymu, atrodo zoliaedizai gyvunai tu produiktu is niekur negauna . Siaip jei paziuresit i gyvunu pasauli- tai patys stipriausi yra zoliaedziai, mesaedziai dazniausiai gana silpni, daug miegantys gyvunai ir grynai mesaedziu labai mazai, o tigrai ,liutai, kiti plesrunai pirmiausia sueda zoliaedziu zarnas, kad gautu ju turini
As labai dziaugiuosi,kad sunus atsisake ir mesos, ir zuvies. Dukryte dar kartais valgo, nes tetis pas mus irgi valgo, tai per prievarta nieko nedarau, leidziu rinktis, nes ir pati mazai anksciau turejau informacijos turejau, o dabar paciai juokinga kaip isivaizdavau,kad mesa kazkuom naudinga gali buti
O dabar suzinojau,kad is vis organizmas i mesos baltymus reguoja kaip i kita organizma( nes taip ir yra) musu imunitetas i juos reguoja kaip i visas kitas bakterijas ir atakuoja, del to ir apima tas silpnumas, mieguistumas privalgius mesos....
Bet va pati pripratinau vaikus, tai dabar ir atpratinti reikia Tiesa, dar piena vartojam, bet ir nuo to noreciau atprasti.....
Nors musu seima mesaede- dukryte ne is tolo nenori i ja ziureti aplamai ji lb isranki ir i naujus patiekalus itariai ziuri ir net nebando ju paragauti (jei 3m ) tai gerokai reikia pasukti galva norint jei ka pagaminti,dazniausiai tai buna koses,sriubos,darzoviu troskinys,pieno produktai ir blynai.Beje,ji dar alergiska,tad ne viska gali valgyti ko noretu
QUOTE(tikra.ragana @ 2011 11 18, 18:37)
isaugs arba ne ... as neisaugau ir duok D visiems tokios sveikatos ir tokio maitinimosi
Jei vaikas paaugęs sužinos, kaip ta mėsa gaunama, kad žudomi gyvūnai, norint patenkinti žmonių poreikius, kad mėsos gamybos pramonės pasekmės turi siaubingus padarinisu žemei, apie jokį išaugimą nė kalbos nebus.
Mano dukra ir taip vegetarė buvo, o kai pamatė filmą "Namai" )geografijos mokytoja rodė), nesupranta iš viso, kaip tai matę/žinantys žmonės gali būti tokie akli, nemąstantys ir vartoti gyvūnus savo maistui... Beje, vis daugiau randasi paauglių, tampančių vegetarais dėl etinių paskatų. Sveikata labiau aktuali vyresniame amžiuje, o tie jauni žmonės atsisako prisidėti prie žudynių.
O dėl sveikatos tai iš viso nesuvokiu kaip gamima manyti, kad be mėsos žmonėms turėtų kažko trūkti. Aš pati penkis vaikus pagimdžiau, išmaitinau minimum iki 2,5 metų būdama vegetare, visi vaikai iki trejų metų neragauja mėsosuvies/kiaušinių ir nėr rimtai susirgę, auga antibiotikų nematę. Darželis, deja, pakoregavo kai kurių iš jų mitybą, bet vėlgi - ne visų ir tik laikinai...
Aukščiau esančiame poste buvo paminėtas darželis. Man jau seniai nerimas kirba - ką reikės daryti, kai vaikas pradės lankyti darželį? Ar įmanoma, kad ten jam neduotų mėsos? Mūsų sūnus valgo pieną, žuvį, kiaušinius, tik mėsos neduodame. Jaučiu, valstybiniuose darželiuose jokių šansų, kad pavyktų susitarti dėl kokių nors kitokių patiekalų?.. Ar patiems nešti pietus? Juolab nesinori, kad jis ten jaustųsi atstumtas ar pašieptas dėl kitokio raciono. Ar esate kas susidūrę su tokia situacija?
Manau viskas priklauso nuo aukletoju.Manoji taip pat nevalgo mesos,tai buna,kad as pietus jei idedu.Ir siaip ji alergiska,tai as kiekviena diena i darzeli su maiseliu maisto einu,klausiau aukletojos kaip manoji i tai reaguoja,kai kartais valgo kita maista nei kiti vaikai.Tai sake be problemu,kaip tik kiti vaikai vis nori jos maisto paragauti Mes su aukletojom susitariam.
Nesmerkiu nei valgančių mėsą, nei jos atsisakiusių, tačiau nesuprantu, kam į savo įsitikinimus painioti vaiką. Paaugs ir pats pasirinks. Neseniai per TV buvo laida ir ten nuskambėjo kone retorinis klausimas, maždaug: kas bus, kai vegetariškoje šeimoje augęs vaikas taps paaugliu ir susipras viso to "gėrio" paragauti, kaip antai: alkoholis su pica, dešrainis su Cola...
QUOTE(Nekieno @ 2012 04 10, 15:57)
Nesmerkiu nei valgančių mėsą, nei jos atsisakiusių, tačiau nesuprantu, kam į savo įsitikinimus painioti vaiką. Paaugs ir pats pasirinks. Neseniai per TV buvo laida ir ten nuskambėjo kone retorinis klausimas, maždaug: kas bus, kai vegetariškoje šeimoje augęs vaikas taps paaugliu ir susipras viso to "gėrio" paragauti, kaip antai: alkoholis su pica, dešrainis su Cola...
kad visko paragaut gales, tai ir taip aisku, bet juk del to nebutina visokio slamsto pradet duot nuo ankstyvo amziaus nekalbu butinai apie mesa, bet siaip apskritai. o ir savo vaikus juk auginam taip, kaip mums priimtina, tai jei seimoje visiskai nevalgoma mesos, nemanau, kad del vaiko bus perkama arba jei nera kokiu traskuciu bulviu namie, tai nebus perkami vien del to, kad vaikas vis tiek kada nors paragaus, tai kam cia neduod dabar
QUOTE(bim-bam @ 2012 04 12, 13:22)
jei seimoje visiskai nevalgoma mesos, nemanau, kad del vaiko bus perkama arba jei nera kokiu traskuciu bulviu namie, tai nebus perkami vien del to, kad vaikas vis tiek kada nors paragaus, tai kam cia neduod dabar
Labai teisingai pasakyta:)
QUOTE(bim-bam @ 2012 04 12, 16:22)
kad visko paragaut gales, tai ir taip aisku, bet juk del to nebutina visokio slamsto pradet duot nuo ankstyvo amziaus
Neiškreipkite to, ką norėjau pasakyt Nekalbu apie traškučius, limonadus ar kitokį tokio pobūdžio šlamštą, kurio sudėtyje tik chemija. Kalbu apie maistą. Daugmaž normalų, priklausomai nuo to, ar užrašai "Ekologiška", "Be konservantų" ir pan. atitinka tikrovę. Atėjo tokie laikai, kad net duonos rasti be visokių E yra sudėtinga... Taigi, kalbu apie maistą. Pavadinkim, normalų. Mėsą prie tokio maisto priskiriu (traškučius ir kt., kaip sakiau - ne. Tačiau jei mano dukros draugė ją vaišina, aš nedraudžiu). Kaip rašiau, nesmerkiu nei vienų, nei kitų. Pati kai kuriais periodais nevalgau mėsos ir apskritai noriu jos vartoti kuo mažiau, jei išvis neatsisakysiu. Bet tai MANO pasaulėžiūra. Vaikas užaugs ir pats pasirinks. Už savo vaiką sprendžiu tik, pavadinkim, gyvybei svarbius dalykus. Kaip pavyzdį, galiu pasakyt, kad aš ir vyras esame skirtingų tautybių ir sutarėm vaiko gimimo liudijime vaikui tautybės nerinkti. Palikom tai nuspręsti dukrai, kai pasieks atitinkamą amžių.
QUOTE(Nekieno @ 2012 04 15, 13:53)
Neiškreipkite to, ką norėjau pasakyt Nekalbu apie traškučius, limonadus ar kitokį tokio pobūdžio šlamštą, kurio sudėtyje tik chemija. Kalbu apie maistą. Daugmaž normalų, priklausomai nuo to, ar užrašai "Ekologiška", "Be konservantų" ir pan. atitinka tikrovę. Atėjo tokie laikai, kad net duonos rasti be visokių E yra sudėtinga... Taigi, kalbu apie maistą. Pavadinkim, normalų. Mėsą prie tokio maisto priskiriu (traškučius ir kt., kaip sakiau - ne. Tačiau jei mano dukros draugė ją vaišina, aš nedraudžiu). Kaip rašiau, nesmerkiu nei vienų, nei kitų. Pati kai kuriais periodais nevalgau mėsos ir apskritai noriu jos vartoti kuo mažiau, jei išvis neatsisakysiu. Bet tai MANO pasaulėžiūra. Vaikas užaugs ir pats pasirinks. Už savo vaiką sprendžiu tik, pavadinkim, gyvybei svarbius dalykus. Kaip pavyzdį, galiu pasakyt, kad aš ir vyras esame skirtingų tautybių ir sutarėm vaiko gimimo liudijime vaikui tautybės nerinkti. Palikom tai nuspręsti dukrai, kai pasieks atitinkamą amžių.
na taip, sutinku. bet gi pasirinks jau uzauge, o valgyt dabar reikia na gi ir maziems vaikms duodam rinktis is dvieju mums priimtinu dalyku (pvz, valgys avizine kose ar grikiu kose ir pan.), bet ne is tokiu, kas mums nepriimtina. tiesiog norejau pasakyt, kad jei seimoje nevalgoma mesos, tai tevai ir nekeis iprociu, isitikinimu gimus vaikui, o jei jau vaikas uzauges nores tos mesos, pats pasirinks, valgyt ja ar ne. as nesu vegetare, jei ka tik siaip paskaitineju ir stengiuos maziau mesos valgyt, nes paprasciausiai pagalvojus kaip ten zudo tuos gyvulius ir pan. dingsta noras mesa valgyt, o ir skonio nera ypatinga ji. yra begale skaniu sveiku nemesisku patiekalu