Nesu vegetare, bet siaip nesu didele mesos megeja, o 10 men sunelis pnasu, kad mesos nemegsta. Viskas kur jos idedu jam neskanu... hemoglobinas zemokas, tai ir atejau pasiskaitineti ka duoti galima kaip alternatyva. Akstiniu duoti bijau nes vaikui vis dar siaubingai pilvua pucia, kaiusiniu dar neduodavau, bet gal jau galima butu pradeti, riesutai ankstoka... Siaip mastau jei vaikui mesa neskanu, tai ga nekisti jos per prievarta.
QUOTE(Luttuke @ 2010 04 04, 13:36)
Nesu vegetare, bet siaip nesu didele mesos megeja, o 10 men sunelis pnasu, kad mesos nemegsta. Viskas kur jos idedu jam neskanu... hemoglobinas zemokas, tai ir atejau pasiskaitineti ka duoti galima kaip alternatyva. Akstiniu duoti bijau nes vaikui vis dar siaubingai pilvua pucia, kaiusiniu dar neduodavau, bet gal jau galima butu pradeti, riesutai ankstoka... Siaip mastau jei vaikui mesa neskanu, tai ga nekisti jos per prievarta.
man baisu,kai tevai galvoja kad vaikams duoda mesa ir viskas,jau vaikas sveikas bus....juk hemoglobino kieki galima pakelti ir kitais budais-pvz granatu sultys-pats geriausias dalykas sekmes
Papildyta:
QUOTE(5imute @ 2009 04 07, 15:20)
Manau,kad vaikuciui reikia duoti pasirinkti - nores jis buti meseedziu ar ne
as taip ir pasielgiau...kartais musiske valgo mesa,o kartais ne laso neuzkabina-uzaugs ir susipras
Gal kvailas klausimas, bet - jus granatu sultis spaudziate namie? Kurias ju dalis galima vartoti? Tiesiog ta zieve nulupti pries spaudziant?
Aš pati jau beveik metai mėsos nevalgau, na pieno produktai, žuvis, kiaušiniai eina į trasą, tai nžn. kokio tipo čia vegetarizmas, bet neesmė Ir nėštumo metu tikrai neketinu grūst per prievartą mėsos, kad maždaug gimęs vaikas anot kai kurių teorijų būtų sveikesnis. Bobučių pasakos kažkokios..
O tėvus vegetarus, kurie savo vaikeliui mėsos net pauostyti neduoda,aš visai palaikau. Gi nebadu marina, milijonai puikiausių patiekalų be tos mėsos, manau jei išlįstų kokia liga, gal tada taip, reiktų mąstyt iš naujo, bet kol vaikas laimingas, sveikas, tai nematau bėdos..
O tėvus vegetarus, kurie savo vaikeliui mėsos net pauostyti neduoda,aš visai palaikau. Gi nebadu marina, milijonai puikiausių patiekalų be tos mėsos, manau jei išlįstų kokia liga, gal tada taip, reiktų mąstyt iš naujo, bet kol vaikas laimingas, sveikas, tai nematau bėdos..
galiu papasakoti apie mano dukra..jai jau 7 metai. Iki 4 metuku valge mesa..ir normaliai valge.. O paskui - ne i burna..nei mesos..nei zuvies\, nei kiausiniu..Gyva tik sriubomis, kosemis, vaisiais ir darzovemis. Taciau turiu pasakyti, kad ji beveik neserga..Kai visi paluzta nuo virusu, slogu..ji atsilaiko.. nezinau ar tureciau jaudintis, kad ji ko negauna. Bet nieko padaryti..pakeisti negaliu.
QUOTE(bitemaja1 @ 2009 09 04, 20:27)
Kikeviens zmogus turi teise rinktis savo gyvenimo buda, taip pat ir reguliuoti savo mitybos iprocius. Vieniems maistas vienintelis gyvenimo malonumas, kiti valgo , kad gyventu. Pati esu totali mesede ir kogero tu savo iprociu niekda nekeisiu, nes nejauciu poreikio Tik , va, yra viena idomybe-vegetarizmas ir vaikai, kuriems kartais mamos tiesiog pries ju valia iteigia toki dalyka. Manau vaikas taip pat turi teise pasirinkti ar jis nori buti vegetaru ar ne. Zinau atveji, kuomet vaikas NORI mesos, bet nevalgo tik todel, kad mamos iteigta NEGALIMA!!..Cia normalu?Kazkodel susidurus su tokia sitiacija realiai man tai atrodo kazkaip nesveika o vaiko-gaila
Kiekvina mama vaikui nori geriausia, todel negaliu suvokti kaip galima savo vaikui siulyti valgyti mesa. Cia panasiai kaip i savo bendzinine masina noretum pilti dyzeli....
QUOTE(Luttuke @ 2010 04 04, 14:36)
Galima duoti migdolus Migdolas nera riesutas, o kaulavaisis kaip koks persikas ar slyva. As pirkdavau migdolu tyrele ir skanindavau ja savo virtas kruopu kosytes.
O pieniskas kosytes virdavau tik ant avizu arba ryziu pieno.
QUOTE(ingalein @ 2011 05 27, 15:42)
Galima duoti migdolus Migdolas nera riesutas, o kaulavaisis kaip koks persikas ar slyva. As pirkdavau migdolu tyrele ir skanindavau ja savo virtas kruopu kosytes.
o kur migdolu tyreles galima nusipirkt?
Sveikos,
mus seimoje situacija tokia, kad mes su vyru esam mesaedziai, o va dukra visiskai atsisako ne tik mesos, bet ir zuvies bet kokiu pavidalu. Dabar jai virs 4 metuku, bet maisto racionas apsiriboja pieno produktais, darzovemis ir vaisiais. Hemoglobinas geras, sveikata irgi nesiskundziam, svoris prie mazesniu, bet normalus... Kaip ir viskas gerai, tik va man jau ideju trukumas del maisto gaminimo, nes neduosi kasdien makaronus, ryzius, virtas sparagines pupeles ar tarkuotas morkas(na cia megstamiausi jos patiekalai)... O dar ir jokiu padazu nepripazista, tai tuos pacius makaronus valgo vienus, tiesiog virtus vandenyje... jei padarau kad ir paprasciausia padaziuka is pomidoro+baziliko ar petrazoliu, tai net neparagauja...
mus seimoje situacija tokia, kad mes su vyru esam mesaedziai, o va dukra visiskai atsisako ne tik mesos, bet ir zuvies bet kokiu pavidalu. Dabar jai virs 4 metuku, bet maisto racionas apsiriboja pieno produktais, darzovemis ir vaisiais. Hemoglobinas geras, sveikata irgi nesiskundziam, svoris prie mazesniu, bet normalus... Kaip ir viskas gerai, tik va man jau ideju trukumas del maisto gaminimo, nes neduosi kasdien makaronus, ryzius, virtas sparagines pupeles ar tarkuotas morkas(na cia megstamiausi jos patiekalai)... O dar ir jokiu padazu nepripazista, tai tuos pacius makaronus valgo vienus, tiesiog virtus vandenyje... jei padarau kad ir paprasciausia padaziuka is pomidoro+baziliko ar petrazoliu, tai net neparagauja...
Sveiki, musu seimoje irgi vos ne tas pats: 3-ys seimos nariai mesaedziai, o va mazoji su mesa visai nenori draugauti. Zuvies ir kiausiniu ne i burna, padazu neisiulysi, jei kazkoks keistas vaizdas, tada ji verkia ir isvis nieko nevalgo. As laikas nuo laiko isverdu morkyte su ispjova, viskas permalu mesmale ir kai kepu miltinius blynus i ta tesla idedu keleta saukstu tos mesos mases. Viska gerai su blenderiu isplaku, kad neliktu ne uzuominos mesai ir iskepu, tai pirmus kartu laba itartinai uoste, bet as itikinau, kad ten nera mesytes, tai valgo. O siaip vaisiai, uogos, agurkas, makaronai, pieniski produktai ir zinoma pieniskas sokoladas. Tai taip ir gyvenam. Gydytoja sako isaugs