Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

QUOTE(bytte @ 2009 09 06, 22:14)
Mano dukrai su virškinimų buvo problemų, tai gydytojai visi aiškino, kad riešutų ir grybų negalima vaikams iki 4-rių duoti, per sunkiai virškinasi. 1,5 metų būdama pas močiutę suvalgė saujelę ir paskui teko vykti į ligoninę po paros vėmimo.
Tiesa mėsos negavo iki 1-nerių, nes maitinau pati, daugiau nieko negaudavo (ir nenorėdavo). Kada jos paragavo nebe pamenu.

Va ir as tiek zinau, kad resutukai ir grybai pakankamai velai eina...
O maniskis mesa paragavo nuo 6 men...ir va jau didis mesaedis yra labai, nugi ir kaip as jam neduociau... man dar gaminant jis issizurzia gabaliukais mesiuku ir kramsnoja pasicepsedamas doh.gif
Atsakyti
Sveikos, nors mes ne vegetarai, bet domiuosi vegetariska mityba, nes dukra labai sunkiai valgo mesa. Tai vis ziuriu kad gautu kiausiniu ir riesutu visokiu.

Kalbejot cia daug apie spinatus bigsmile.gif Tai va, galiu nuliudint, spinatuse tera labai mazai gelezies. Tiesiog seniai labai seniai kazkas perrasynedamas padare klaida, kableli ne ten padejo, o paskui jau visi nusirase.

http://soundmedicine...edirect?seg=238 Ir isvis, suveskit google " spinach mistake iron " ten daug apie tai. Bet esme ta, kad spinatai neturi gelezies daugiau nei kitos lapines darzoves. doh.gif
Atsakyti
daug gelezies turi dilgeles, galima duoti arbatytes ju arba i sriubyte, troskinuka truputi imesti ax.gif
Atsakyti
sakyciau tema stipriai nukrypo i lankas. ieskojau idomiu vegetarisku patiekalu vaikams, o daugiausiai prisiskaiciau ivairiu priekaistu is zmoniu, turinciu minimalias zinias apie vegetarizma, sveika mityba.
gerai bent keletas mamu suprato, kam si tema skirta. sakykit kaip daznai duodat savo atzalelems soja? skaiciau, kad joje yra moterisku hormonu g.gif
Atsakyti
QUOTE(epopėja @ 2010 01 20, 16:22)
sakykit kaip daznai duodat savo atzalelems soja? skaiciau, kad joje yra moterisku hormonu  g.gif

Aha, as irgi skaiciau ir jau pasidariau sau isvadas, kad su soja lazdos perlenkti nereiketu. Keista, kad ta informacija gana retai kur pasirodo g.gif Dabar laukiuosi, tai stengiuosi vartoti jos ne daugiau kaip karta per savaite, o del davimo vaikui dar nesidomejau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(epopėja @ 2010 01 20, 17:22)
sakyciau tema stipriai nukrypo i lankas. ieskojau idomiu vegetarisku patiekalu vaikams, o daugiausiai prisiskaiciau ivairiu priekaistu is zmoniu, turinciu minimalias zinias apie vegetarizma, sveika mityba.
gerai bent keletas mamu suprato, kam si tema skirta. sakykit kaip daznai duodat savo atzalelems soja? skaiciau, kad joje yra moterisku hormonu  g.gif

jus pabandikit pupeles ir lesius,super sanu.Galima troskinti,sriubites,kotletukai.as pupeles vietoj bulviu i balta misraine dedu.
Atsakyti
Aš pupeles labai mėgstu, bet iš lęšiu nepavyksta pagaminti ko nors skanaus. Gal žinote kokių nors jau išbandytų receptų?
Atsakyti
Nireglina, man lęšiai kažkaip irgi nelabai, aš kuskusą, avinžirnius labiau rolleyes.gif

šiandien nuotaika ko tai gaminti, tai pas mumis fancy dinner - bulvės užkeptos orkaitėje su česnaku, baklažano ir daržovių troškinukas, ir vištiena brangiausiam rolleyes.gif bo jam pietūs be mėsos, ne pietūs doh.gif
Atsakyti
Maniškis seniau taip pat neįsivaizduodavo gyvenimo be mėsos, bet po truputį pradedu įtikinti, kad ir be jos yra ko valgyti. Jam labai patinka visos vegetariškos sriubos, kurias verdu, raugintų kopūstų troškinys (rauginti, švieži kopūstai, truputį bulvių ir pupelių arba avinžirnių), ryžių ir daržovių kotletai (ryžiai, į juos įdėta troškintų daržovių, svogūnų, daug prieskonių, česnako. Daromi kotletukai ir kepami keptuvėje). Aš pati be galo mėgstu įvairias salotas. Darau iš to, ką turiu šaldytuve ir užpilu padažu (raudono vyno actas, alyvuogių arba graikiškų riešutų aliejus, cukrus, druska). Tokias salotas labai mėgsta mano mažasis, kuris yra tikras mėsaėdis.
Atsakyti
nireglina, manajam irgi patinka - BET... po valandos ar pusvalandžio eina dešros užkąsti hihihi.gif Vienintelis patiekalas, su kuriuo susidraugavo, ir neklausia kur mėsa - trinta brokolių ir sūrio sriuba rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 01 20, 19:33)
Aš pupeles labai mėgstu, bet iš lęšiu nepavyksta pagaminti ko nors skanaus. Gal žinote kokių nors jau išbandytų receptų?

http://jogosmityba.wordpress.com/
Vegetarisku receptu svetaine. Gal ka rasi.
Papildyta:
QUOTE(selma @ 2009 09 25, 14:00)
daug gelezies turi dilgeles, galima duoti arbatytes ju arba i sriubyte, troskinuka truputi imesti  ax.gif

Gelezies ypatingai daug turi dziovinti abrikosai. As savo mazajai duodu, valgo be problemu. Tik jau butu gerai rinktis ekologiskus dziovintus abrikosus.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2010 01 20, 18:33)

Aš kažkur perskaičiau kad lęšius verdant reik pirmą vandenį nupilt, kaip grybams. Tai taip apdorotus dedu į sriubą, tokią paprastą: morkiukai, prieskoniukai, ryžiai, truputis pomidorų pastos... Dukra mėgsta. Kitokio jų panaudojimo dar neradau, nors eksperimentuoju.

O apie sojos pupeles kažkur užtikau kad jas naudinga valgyti tik fermentuotas... ir geriau tik kartą, du per savaitę, nepiktnaudžiaujant... kažkas ten toksiško juose yra, ir jokia išsigelbėjimo nuo bado panacėja jos, išpūstas reikalas, o sojos mėsą, pieną ir kitus gaminius išvis neverta valgyti, nes ten nieko naudingo, o jei dar modifikuotos tai išvis... Ką jūs apie tai manot?
Atsakyti