Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

Sveikos,
kažkaip nutariau susirasti tokią temelę ir pasiskaitinėti ir aišku kaip visada atsiranda visokių žmonių,už ir prieš,niekam niekada neitiksi,atrodo pasaulis didelis,informacijos daugybės, bet vistiek atsiranda tokių bukų žmonių,kad net gėda skaityt unsure.gif visi pasirenkam mitybą tokią kokią norim, o vaikus auginam irgi visi savaip smile.gif
Mano vaikučiui 9mėnesiai ir jį auginsiu bent iki kol pats spręs ką valgyti vegetaru, ir pati tokia stengiuos būti, aišku labai sunku,ypač svečiuose ar kur kitur, bet į mėsą tikrai nesu pasinešus ir man kaip ir nereikia jos smile.gif o dėl vaikelio nusprendžiau tik dėl jo sveikatos, kai paskaitai kokios ligos tiems kurie valgo mėsą ir kurie yra vegetarai tai atrodo,kad atisakant mėsos išvengtumėm daugybės ligų smile.gif hemoglobinas žemas kai nevalgo mėsytės? a tada atsakykit man į klausimą kodėl ne vegetarai serga mažakraujyste? a? smile.gif jeigu vien tik nuo mėsos tai priklausytų tokia liga nevegetarai nesirgtų smile.gif ir aplamai yra daugybės mėsos pakaitalų ir mėsa tikrai nėra būtinas dalykas organzimui. Mano visa šeima vegetarai jau apie 15metu smile.gif mano atsiliepimai šioj srity tik geri smile.gif aš nuo vaikystės valgiau mėsą,nes visi valgėm šeimoj,paskui labai sunku buvo atsisakyti,kaip čia kažkas rašė reikia labai stiprios valios, kuria bandau ugdyti smile.gif ir tikrai pažystu daug šeimų,kurie augina vaikučius vegetarus. Tiesiog dar mes nedagyvenom iki tos sveikos mitybos,bent Lietuvoje...ir mėsytę tikrai galima pakeisti į kitus produktus. Norėčiau,kad atsirastų šioj temelėj daugiau mamyčių auginančius vaikučius vegetarus,pasidalintumėm nuomonėm, kaip vaikučius maitinat,kaip papildot jų racioną...ir dar kaip čia rašot,kad užaugs ir pasirinks ką valgyti,na čia nesutinku,jau geriau nuo vaikystės pratint prie sveiko gyvenimo būdo, nes paskui užaugus jau labai sunku nuo visko atprasti, dažniausiai vaikai valgo ką jau ipratę šeimoje, tad ugdyti visus įpročius reikia nuo gimimo, tai tėvelių pareiga smile.gif
o jau kai užaugs tai ir pasirinks ar ir toliau tos mėsytės nereikia jam ar paragaus ir patiks ir valgys,tai čia jau ne nuo mūsų priklauso,tada jau vaikas pasirenka,bet kol vaikas mažas,mes galim jį auginti sveiką smile.gifo kai vaikučiai paauga ir tos mėsytės kaip ir nevalgo, bet būna tėvelių,kurie isitikinę,kad jos vaikučiui reikia jį apgaudinėja,sako jog čia ne mėsytė,ir panašiai apgaudinėja...tokių atvejų daug žinau...na čia vėl tėvelių isitikinimai..nes va kartais vaikas pats atsisako,bet kaip ir privalo valgyti...neleidžia pačiam pasirinkti. O kiti maitina vaikučius dešrelėmis,kuriuose ne velnio nieko vertingo nėra...nu čia sakau,kiekvienas pagal savo sąmonės lygį smile.gif
ačiū už dėmesį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zivilita: 12 rugpjūčio 2009 - 12:56
drauges mergyte 2,5 metu atsisake mesos ir nors tu ka, jai neskanu ir nevalgo biggrin.gif
Atsakyti
Šeip nesutinku su ta nuomone kad žmonės nesutverti valgyti mėsos. Manau jei valgytume vien morkas būtų kur kas blogiau nei vien mėsą. Sori bet pritariu vegetarystei tik dėl gyvūnų nežudymo. Manau absurdas jei atsisakai mėsos, kankiniesi jos nevalgydamas, ir dar kankini vaiką, nes neva tai sveika. Apie mėsos įtaką sveikata: čia kaip alkoholikas gali pasakyt - aš savo jau išgėriau, taip ir kai kurie žmonės gali pasakyt - aš savo jau suvalgiau. Bet..., nemanau kad mėsa iš esmės yra blogis. Be abejo, jei vaikas nenori valgyt mėsos - lai nevalgo, tikrai nenumirs badu, ypač šiais laikais. Sutinku su Zivilitos nuomone - kad dešrelės ne mėsa, lai geriau išvis tada mėsos nevalgo, juolab kad vaiko organizmas ir nėra toks jau labai mėsai sutvertas, todėl nenuostabu kad tenka juos verst mėsą valgyt. Bet va mano sūnus dievina mėsa (jam 4,6 metai), galim sakyt nuo pirmųjų dienų kai ėmė valgyt (aš jį maitinau MP iki 8 mėn. neprimaitindama), ir aš nesiruošiu jam to draust, lygiai kaip ir nesiruošiu verst dukros ją valgyt (jai 9 metai).
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2009 08 21, 18:51)
Manau absurdas jei atsisakai mėsos, kankiniesi jos nevalgydamas, ir dar kankini vaiką, nes neva tai sveika.

Netikiu, kad nors vienas vegetaras kankinasi nevalgydamas mėsos. Netikiu.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 08 21, 18:01)
Netikiu, kad nors vienas vegetaras kankinasi nevalgydamas mėsos. Netikiu.

Na čia į šį tekstą lyg atsakiau...
QUOTE(Zivilita @ 2009 08 12, 12:44)
ir pati tokia stengiuos būti, aišku labai sunku,ypač svečiuose ar kur kitur, bet į mėsą tikrai nesu pasinešus ir man kaip ir nereikia jos  smile.gif  ................... Mano visa šeima vegetarai jau apie 15metu  smile.gif  mano atsiliepimai šioj srity tik geri  smile.gif  aš nuo vaikystės valgiau mėsą, nes visi valgėm šeimoj, paskui labai sunku buvo atsisakyti, kaip čia kažkas rašė reikia labai stiprios valios, kuria bandau ugdyti  smile.gif  ir tikrai pažystu daug šeimų,kurie augina vaikučius vegetarus. Tiesiog dar mes nedagyvenom iki tos sveikos mitybos,bent Lietuvoje...ir  mėsytę tikrai galima pakeisti į kitus produktus.

Tai nuomonė skaitant susidarė, kad kankinasi...
Nemanau kad vaikui privalu valgyt mėsą... kraupsta giminė kaip leidžiu dukrai jos nevalgyt - ji gi augantis organizmas, dar sportuoja... Iš esmės manau kiekvieno virškinimo sistema labai skirtinga... Todėl nesu šalininkė ir vegetarizmo, manau kiekvienam savo, bet jei dėl kažkokių prisiskaitymų hebra nusprendžia - oi mėsa nuodas, manau tai tas pat kraštutinumas (dėl noro nežudyti ir nevalgyti gyvo padaro - kitas reikalas, vaikai beja, mano nuomone, irgi turi teisę į į įsitikinimus).
Atsakyti
Vadinasi Zivilita yra reta išimtis tarp vegetarų. Tiesą sakant nesuprantu, kodėl atsisakoma mėsos, jei tai daryti yra taip sunku g.gif Pažįstu kelis vegetarus. Nė vienas iš jų nesikankina nevalgydami mėsos. Aš pati jos atsisakiau labai lengvai, nereikėjo visiškai jokių valios pastangų. Nors pati esu vegetarė, vaikų neverčiu tokiais tapti. Maniškiai patys renkasi ar valgyti mėsą, ar ne.
Atsakyti
Vegetarai tikrai nesikankina nevalgydami mėsos - dauguma visai jos ir nepasiilgsta, nes po kelių savaičių tiesiog skonio receptoriai pasikeičia. Man teko pabuvoti rytuose nemažai darbo reikalais, ten apskritai vegetarizmas daugiau norma ir nieko, neišmiršta.

Dėl to "sveiko gyvenimo būdo" tai nesutikčiau, nemanau kad saikingas mėsos valgymas yra blogiau už vegetarizmą, bet apskritai tai galima ir taip ir taip puikiausiai gyventi.
Atsakyti
o pagaliau yra pasisakymų biggrin.gif kažkaip parašiau ir ilgą laiką vis tikrinu ir niekas nerašo,tai atsiminiau ir vėl užėjau ax.gif
na galbūt aš ne taip išsireiškiau,nesikankinu aš tikrai, iš pradžių,kai buvau jaunutė labai sunku buvo,nes visos draugės,draugai,giminaičiai ir t.t. valgė mėsą,na šašlykai visokie ir pan, ir va sudėtinga buvo jaunai nevalgyt,namie kadangi tos mėsos nebūdavo tai ir nereikėdavo, bet va svečiuose jau būdavo sudėtinga....
dabar jau viskas paprasčiau kai gyvenu su savo šeima, kai gaminu tai ką noriu ir ką mėgsta šeima tai kažkaip viskas natūraliau, iš pradžių kažkoks fanatiškumas, na žinot užsibėži tikslą ir būtinai reikia jo siekti biggrin.gif bet savaime viskas praeina... žinoma daug perskaičius esu aš apie tą mėsą apie minusus ir pliusus, žinoma labai gaila tų gyvūnų kurie žudomi...ir aplamai kai pagalvoji nu blem tiek visko yra be mėsos iš ko gamint ir ką valgyt, milijonai patiekalų ir labai skanių...bet norėjau pasakyt,kad būna situacijų kai būti ta vegetare labai sudėtinga, tiesiog kaip čia kažkas rašė,kad aplinkiniai tiesiog pjauna, kaip gali nevalgyt,kaip čia dabar bus,gi čia pagrindas! na manau kiekvienas turim tą savo nuomonę ir jeigu mes randam ir be mėsos ką pavalgyt tai nematau čia jokių problemų ax.gif o vaikų aš irgi neversiu nevalgyt ar pan,paaugs ir gal norės tą mėsą valgyt, kas čia žino, tiesiog augs be mėsos ir bus matyt ar jos reiks ateity ar ne smile.gif tikiuos mane supratot, nesu jokia fanatikė,nesikankinu tikrai, tiesiog būna tik atvejų,kai suglumina žmonių pasisakymai ir kai reikia išlikti stipriai ir nepasiduoti kitų itakai, gi aš neinu pas visus ir nesakau,kad va neduokit vaikams mėsos ir t.t. tiesiog žino kad aš esu tokia,jei kas domina paklausia,bet savo nuomonės tikrai neperšu,visi pasirenkam pagal savo isitikinimus,poreikius ir t.t.t

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 26 lapkričio 2009 - 12:27
Va ir as pasisakysiu... ax.gif

As savo gyvenime buvau vegetare (del isitikinimu) 2 su trupuciu metu... nei kankinausi, nei kankinama jauciausi, nei kentejau del to. Netruko tos mesos, ir sveikata nesiskundziau thumbup.gif

Na paskui kaip buvo, bet pamazu vel isitraukiau i mesaedzius (man pas mus Lietuvoj, tuo metu buvo per sunku ISLIKTI vegetare... na bet ne tai norejau pasakyti ) blush2.gif

Mano mintis tokia, cia... ka MES patys nusprendziam valgyti ar nevalgyti, tai musu - suaugusiuju reikalas. Bet kudikis ar vaikutis gi negali rinktis... kam is jo atimti ta pasirinkimo laisve, kai paaugs..? 4u.gif

Cia siaip... linkejimai pazistamiems veidams bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Madmuazel: 03 rugsėjo 2009 - 16:05
QUOTE(Madmuazel @ 2009 09 03, 17:03)
Va ir as pasisakysiu...  ax.gif

As savo gyvenime buvau vegetare (del isitikinimu) 2 su trupuciu metu... nei kankinausi, nei kankinama jauciausi, nei kentejau del to. Netruko tos mesos, ir sveikata nesiskundziau  thumbup.gif

Na paskui kaip buvo, bet pamazu vel isitraukiau i mesaedzius (man pas mus Lietuvoj, tuo metu buvo per sunku ISLIKTI vegetare... na bet ne tai norejau pasakyti )  blush2.gif

Mano mintis tokia, cia... ka MES patys nusprendziam valgyti ar nevalgyti, tai musu - suaugusiuju reikalas. Bet kudikis ar vaikutis gi negali rinktis... kam is jo atimti ta pasirinkimo laisve, kai paaugs..?  4u.gif
Cia siaip... linkejimai pazistamiems veidams  bigsmile.gif

dėkui madmuazel už pasisakymą ax.gif
na išlikti vegetare sunku,kai nemoki ir nežinai ką vietoj mėsos valgyti rolleyes.gif bet yra daugybė žmonių kurie yra vegetarai ir žinoma yra daugybė patiekalų, va nuvažiuoju aps savo tėvų,brolį,sesę ir tiek prisiragauju tų vagetariškų patiekalų, kad tos mėsos nei nepasigendi...
aš pati irgi daug ko dar nemoku, bet mokinuosi, nemanau,kad vaikui trūksta tos mėsos skonio biggrin.gif o jeigu kur paaugęs paragaus ir jos norės tai ir duosiu turbūt, nesu budelis biggrin.gif bet jeigu šeimoj niekas tos mėsos nevalgo, ir kažkaip bandom be jos ir išgyventi, tai kam dabar tam vaikui kišt tą mėsą? rolleyes.gif ai nežinau...kai jau nuo mažens pripraanti valgyti kažką,paskui labai sunku atsisakyti,kad ir kaip sunku,pvz jei ten kažkas sveiktai kenkia,liga kokia ir pan ir reikia atsisakyti kažko..tai manau lengviau yra kai aplamai nuo vaikystės nebūtum ragavęs ir paskui galvos neskauda nei nereikejo nei reikia to kažko rolleyes.gif
mūsų dakatrė taižino ir mus palaiko, tik vis paklausia ar valgom tą ir aną,pataria ką labiau duoti,kad nepritrūktų ko nors per mano nežinojimą.
Man pačiai kai dar maitinau buvo užėję toks dydelis noras tos mėsytės,bet tik paukštienos, tai ir suvalgydavau, nesu ant tiek užsiciklinus kad nei kąsnelio nei gramelio biggrin.gif viskas yra normos ribose,visi esam žmonės ir mąstom savo galva o ne kitų nuomonėm ir gandais smile.gif
Atsakyti
As nezinau kaip kitiems... bet tarkim kai as nevalgiau mesos VISISKAI jokios tuos metus vegetarizmo ir paskui pirma karta uzvalgiau (vistiena buvo - file)... as labai labai sunkiai sirgau dvi paras, tempa uzkilusi buvo, bloga, silpna ir t.t. ... na kaip apsinuodijimas gavosi. Tai savo vaikui neduodama mesos, tiesiog tokio 'paragavimo' nelinkeciau doh.gif

O del nezinojimo, kas tas yra ir paskui nenores...tai aisku, kad taip ir yra. Kai seniau zmones galvojo, kad zeme laiko vezlys su trim drambliais, tai ir nereikejo daugiau zinot hihihi.gif

Na bet aisku, kiekvieno gi pasirinkimas, kaip ismanom, taip savo kleckus ir ganom wub.gif nesmerkiu ne vienos ir neturiu teises smerkti ginkdie, tik nepritariu tokiam tevu 'nuosprendziui' ir tiek 4u.gif
Atsakyti
na nematau tame nieko baisaus, žinau nemažai vaikučių kurie jau kaip ir užaugt baigia vegetaras būdami, dėl to isikvėpiau labai, noriu,kad ir mano vaikas būtų toks sveikas rolleyes.gif
jau medicina pažengus gerai, ir gydytojai jau pradeda kalbėti,kad daugelis ligų dėl mėsos, ypač kai dabar parduotuvėse tokie brudai parduodami doh.gif nesakau kur auginami gyvuliai švariai, mėsytė be jokių E...bet tik mažuma mamų,kurios apie tai susimąsto ir ieško kažkokių ekologiškesnių produktų mažyliams, ankščiau viso to brudo nebuvo,buvo visi sveikesni...na aš tik šiaip pamasčiau, valgau kaip ir visi ką teikia parduotuvės...
kaip bebūtų visos geros mamos nori vaikui pačio geriausio ir vaikus maitina auklėja tik taip kaip joms atrodo geriausia 4u.gif
apie tą vegetarizmą tikrai daug žinau,ne šiaip iš lempos nusprendžiau,kad va būsiu vegetarė ir psio biggrin.gif taip būtų tikrai nenormalu, toį dalyką nusprendžiant reikia labai pasidomėti,kad tikrai nedaryti žalos ne tik sau bet ir vaikui.
Atsakyti