Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

QUOTE(Emilė @ 2009 07 08, 11:11)
O vaiką ilgai galima maitinti MP. wink.gif Karvės peinas jam iš viso nebūtinas (mano du didieji jo negėrė niekad, dvynukai kol kas gauna MP ir kitokio pieno net neregavę)...

Mėgsta visi vaikai daržovių sriubas, troškinius, makaronams gaminu daržovių padažus, o ir renkamės kietųjų kviečių makaronus... Kruopos įvairios, vaisių/uogų kiek norisi, soja, žirniai, pupelės, grūdai... Ui kiek visko be mėsos ar žuvies esama. smile.gif

Nevengiam visai ir kepinių - kai jie nėr pagrindas mitybos, nelabai ir baisu. smile.gif

as irgi dar maitinu pati, nes nei karves, nei ozkos pieno mazoji negeria schmoll.gif

ir dar noriu perfrazuot, kad ne "zudomi gyvunai", o ju zudymas man kelia pasibaisejima, na ir zinoma ju gyvenimo salygos verysad.gif
Atsakyti
Siuo metu laukiuosi, kadangi esu netaip ir sunkiai prigasdinama gydytoju tai mesa valgau ir visa kita "butina maista" taip pat.

Nuo vaikystes nesizavejau nei mesa nei kiausiniais, pieno produktams buvau abejinga, nebent salduminu pavidalu juos megau smile.gif kondencuotas pienas, plakta grietinele ir tt. Mano megstamiausias maistas buvo bulves, makaronai, kosytes, blynai, dabar laimej dasidejo ir darzoviu patiekalai, megstu gaminti troskinius, sojos kepsnelius, dievinu sojos piena parduodama maximoj smile.gif nuo 14 iki 19 metu pasnikaudavau, nuo 20 kuri laika buvau vegetare nevalganti zuvies ir kiausiniu smile.gif kol neisimylejau ax.gifo pries nestuma kelis menesius meginau buti vegane, bet pastojus bijojau rizikuot.

Dabar turiu bedu su hemoglobino norma kraujyje, buvo nukrites iki 70 "su kapeikom" isgeriau nemazai dezuciu papildu, nelabai ka padejo. O mesos as kaip nemegau taip ir nemegstu sad.gif yra keli mesos patiekalai kurie sukelia apetita, bet nedaznai man ju norisi. Zodziu esu tas atvejis kuriam papildai nepadeda o mesos kazin ar prisiversiu tiek suvalgyti kad padetu doh.gif visokios kepeneles, sirdeles ir panasus "skanestai" man siauba kelia.

Gal yra mamyciu vegetariu kurios buvo susidurusios su sia beda ir "issisuko be mesos", nesinori vaikeliui pakenkti, bet kai pavalgau mesos mane dazniausiai taip pykina, kad poto visa diena isvis nieko nevalgau, o kitom dienom i virtuve galiu save prisivyliot nebent blviniais blynais doh.gif
Juk turetu buti kazkokia iseitis nesusijusi su mesos valgymu g.gif juolab ka mano mociute, teta, pusprolis turiu tu paciu bedu su hemoglobinu, nors mesa jie megsta nemaziau nei as kugeli smile.gif
Atsakyti
Lietaus alisa, kai aš laukiausi, dar buvau mėsaėdė, bet abu kartus man buvo nėštumo anemija. Mano mažasis labai mėgsta mėsą, tačiau nuo 6 mėn. iki beveik 2 m. niekaip neįveikėm anemijos. Nusprendžiau, kad tarp mėsos valgymo ir mažakraujystės beveik nėra ryšio. Beje mano jaunėlio hemoglobinas pakilo tik tada, kai ėmiau duoti vienos firmos papildus. Jie pagaminti natūraliu pagrindu ir nėra pardavinėjami vaistinėse. Galima įsigyti iš platintojų.
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 08 01, 00:17)
Siuo metu laukiuosi, kadangi esu netaip ir sunkiai prigasdinama gydytoju tai mesa valgau ir visa kita "butina maista" taip pat.

Nuo vaikystes nesizavejau nei mesa nei kiausiniais, pieno produktams buvau abejinga, nebent salduminu pavidalu juos megau smile.gif kondencuotas pienas, plakta grietinele ir tt. Mano megstamiausias maistas buvo bulves, makaronai, kosytes, blynai, dabar laimej dasidejo ir darzoviu patiekalai, megstu gaminti troskinius, sojos kepsnelius, dievinu sojos piena parduodama maximoj smile.gif nuo 14 iki 19 metu pasnikaudavau, nuo 20 kuri laika buvau vegetare nevalganti zuvies ir kiausiniu smile.gif kol neisimylejau ax.gifo pries nestuma kelis menesius meginau buti vegane, bet pastojus bijojau rizikuot.

Dabar turiu bedu su hemoglobino norma kraujyje, buvo nukrites iki 70 "su kapeikom" isgeriau nemazai dezuciu papildu, nelabai ka padejo. O mesos as kaip nemegau taip ir nemegstu sad.gif yra keli mesos patiekalai kurie sukelia apetita, bet nedaznai man ju norisi. Zodziu esu tas atvejis kuriam papildai nepadeda o mesos kazin ar prisiversiu tiek suvalgyti kad padetu  doh.gif visokios kepeneles, sirdeles ir panasus "skanestai" man siauba kelia.

Gal yra mamyciu vegetariu kurios buvo susidurusios su sia beda ir "issisuko be mesos", nesinori vaikeliui pakenkti, bet kai pavalgau mesos mane dazniausiai taip pykina, kad poto visa diena isvis nieko nevalgau, o kitom dienom i virtuve galiu save prisivyliot nebent blviniais blynais  doh.gif
Juk turetu buti kazkokia iseitis nesusijusi su mesos valgymu g.gif juolab ka mano mociute, teta, pusprolis turiu tu paciu bedu su hemoglobinu, nors mesa jie megsta nemaziau nei as kugeli smile.gif

Mesos nevalgau senai,gal net nuo pat vaikystes,atmetant tevu prievarta..Pastojusi mitybos nepakeiciau,tik kad kieki ir mojau ranka i gydytoju grasinimus apie patologijas...
Taciau antroje nestumo puseje man "diagnozavo" gelezies trukuma,kuris is esmes buvo norma.Buvo israsyti vaistai.Bet geriau naturalias burokeliu:obuoliu:morku sultis ir kitu darzoviu pagausinau....
Reziume:mano kudikis gime sveikut sveikutelis,be jokiu patologiju,ivertintas visais 10 balais ir net pavydetinai kitiems..
Atsakyti
Alisa, jeigu nėra 'meilės' valgomam maistui, tai jokie kiekiai nepadės. Nes jo paprasčiausiai neįsisavins organizmas. Gi rašot, kad bloga nuo tokio maisto ax.gif

Verčiau susiraskit sulčiaspaudę ir gerkit burokėlių, obuolių, kriaušių, morkų sultis (aišku, geriausia kuo 'švaresnes' daržoves gauti). Dabar pats palankiausias tam metas, nes sodai-daržai pilni visokio gėrio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 08 01, 01:39)
Lietaus alisa, kai aš laukiausi, dar buvau mėsaėdė, bet abu kartus man buvo nėštumo anemija. Mano mažasis labai mėgsta mėsą, tačiau nuo 6 mėn. iki beveik 2 m. niekaip neįveikėm anemijos. Nusprendžiau, kad tarp mėsos valgymo ir mažakraujystės beveik nėra ryšio. Beje mano jaunėlio hemoglobinas pakilo tik tada, kai ėmiau duoti vienos firmos papildus. Jie pagaminti natūraliu pagrindu ir nėra pardavinėjami vaistinėse. Galima įsigyti iš platintojų.

o kaip vadinasi paildai? 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 08 01, 01:42)
Mesos nevalgau senai,gal net nuo pat vaikystes,atmetant tevu prievarta..Pastojusi mitybos nepakeiciau,tik kad kieki ir mojau ranka i gydytoju grasinimus apie patologijas...
Taciau antroje nestumo puseje man "diagnozavo" gelezies trukuma,kuris is esmes buvo norma.Buvo israsyti vaistai.Bet geriau naturalias burokeliu:obuoliu:morku sultis ir kitu darzoviu pagausinau....
Reziume:mano kudikis gime sveikut sveikutelis,be jokiu patologiju,ivertintas visais 10 balais ir net pavydetinai kitiems..

o jusu kraujas "atsistate"?
Papildyta:
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 08 01, 01:59)
Alisa, jeigu nėra 'meilės' valgomam maistui, tai jokie kiekiai nepadės. Nes jo paprasčiausiai neįsisavins organizmas. Gi rašot, kad bloga nuo tokio maisto  ax.gif

Verčiau susiraskit sulčiaspaudę ir gerkit burokėlių, obuolių, kriaušių, morkų sultis (aišku, geriausia kuo 'švaresnes' daržoves gauti). Dabar pats palankiausias tam metas, nes sodai-daržai pilni visokio gėrio. 4u.gif

teks taip ir padaryt smile.gif o meiles tikrai nera, gerai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 08 01, 01:10)
o jusu kraujas "atsistate"?

Tai,kad jis net nestumo metu pas mane buvo geras.Anemija nustatoma tik tuomet,kai hemoglobino kiekis mazesnis nei 105 g/1.Pas mane buvo 110 g/1,tik kad gydytoja sumaste kitaip.. smile.gif
Burokeliu:morku:obuoliu sultys imamos 2:3:1 proporcijom.Geriamos rytais tusciu skrandziu.Poveikis bus stipresnis,jei i 100ml siu svieziai spaustu(!) sulciu,ipilti dar puses citrinos spaustu sulciu ir iberti 2g imbiero saknu milteliu.Hemoglobinas tuomet atsistato mazdaug per pora savaiciu.
Valgyk dziovintu slyvu,kt dziovintu vaisiu(ir viduriukams gerai),sezamo seklu,zalios spalvos darzoviu ir kuo daugiau teigiamu jausmu,minciu... smile.gif
Atsakyti
Kiek žinau negalima gerti šviežiai spaustų burokėlių sulčių. Jas reikia apie 2 val. palaikyti šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 08 02, 23:28)
Kiek žinau negalima gerti šviežiai spaustų burokėlių sulčių.

O, kaip idomu - kazin kodel? g.gif Vakar kaip tik isgeriau, tiesa, sumaisius su morku sultimis.

PS. Vestuviu metiniu proga gavau knyga "Raising Vegetarian Children" lotuliukas.gif Busiu eksperte, kai jau prireiks biggrin.gif Kol kas ka tik atkeliavo pastu, dar neskaiciau.
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2009 08 03, 12:31)
O, kaip idomu - kazin kodel? g.gif Vakar kaip tik isgeriau, tiesa, sumaisius su morku sultimis.

PS. Vestuviu metiniu proga gavau knyga "Raising Vegetarian Children" lotuliukas.gif Busiu eksperte, kai jau prireiks biggrin.gif Kol kas ka tik atkeliavo pastu, dar neskaiciau.

Manoma,kad svieziai spaustose burokeliu sultyse yra kenksmingu junginiu,bet kurie ore suyra.Todėl prieš geriant burokeliu sultis rekomenduojama palaikyti 2 – 3 val saldytuve ir atvirame inde .Taip pat jos turi savybe kresinti krauja.Todel daug ju gerti nereiketu.Vienu kartu nedaugiau 50ml ir maisyti su kitomis sultimis.

Butinai pasidalink ka tokio idomaus paskaitysi 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas mamytes 4u.gif
Ar kuri nors auginate vaika vegana? ax.gif Noretusi suzinoti kaip suplanuojat vaiko raciona, kaip sprendziate problemas su maistu darzelyje?
aciuuu 4u.gif
Atsakyti
drauges mergyte nuo 1.5 metuku sugalvojo kad jai neskani mesa ir ji jos tiesiog nevalgo. vaikas pats pasirinko.
Atsakyti