Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

QUOTE(linute80 @ 2009 04 20, 12:19)
Sveikos,

Mėsos nevalgau penkis metus. O vyras valgo mėsą. Auginame dukrelę, kuriai jau vieneri. Maitinu ją be mėsos. Neketinu duoti dukrai to, kas mano nuomone, yra nenaudinga organizmui. Kai paaugs, galės pati rinktis ką valgyti.

as irgi taip manau... kai paaugs ir jei nores labai mesos tegu ragauja... unsure.gif
Atsakyti
Aš vegetarė, vyras ne. Mažasis žiaurus mėsiaėdis doh.gif Jam labai prastai augo svoris, nuo 6 mėn. buvo anemija, tad mėsą pradėjau duoti, kai sulaukė 7 mėn. Labai ją pamėgo. Vyresnėlį mėsa pradėjau maitinti nuo tokio pat amžiaus. Tuomet aš pati dar valgiau mėsą. Dabar didysis mėsos šiek tiek valgo tik darželyje. Namie mėsos, žuvies, kiaušinių neima nė į burną. Šaukia, kad jie jam smirdi. Nežinau ar tai daro į mane žiūrėdamas, ar išties jaučia ko reikia jo organizmui g.gif
Atsakyti
QUOTE(linute80 @ 2009 04 20, 15:19)
Auginame dukrelę, kuriai jau vieneri. Maitinu ją be mėsos. Neketinu duoti dukrai to, kas mano nuomone, yra nenaudinga organizmui. Kai paaugs, galės pati rinktis ką valgyti.

Su visais vaiakis taip elgiausi. Mėsos jau virš trejų būdami didieji paragavo darželyje. Ir... netapo mėsos fanais dideliais. Karts nuo karto pavalgo, bet ir be jos gyvena, nepasigenda.

Man keista, kai vegetarai nė metų neturinčiam kūdikiui duoda tai, ką patys laiko nesveiku maistu. doh.gif Gi geležies trūkumą tikrai galima ir kitais produktais kompensuoti...
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 04 22, 16:14)
Man keista, kai vegetarai nė metų neturinčiam kūdikiui duoda tai, ką patys laiko nesveiku maistu.  doh.gif

nes mesa nera toks jau nuodas mirksiukas.gif ,nes jei taip butu,nuo Adomo ir Ievos laiku zmonija jau senai ismirtu..
Atsakyti
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 04 22, 17:27)
nes mesa nera toks jau nuodas  mirksiukas.gif ,nes jei taip butu,nuo Adomo ir Ievos laiku zmonija jau senai ismirtu..

Matyt čia dar reiktų pasidomėti, kodėl žmogus tapo vegetaru. wink.gif Ne vienoj sveikuoliškoj knygoj skaičiau, kad iki trijų metų vaikam nerekomenduojama nei mėsa, nei žuvis ar kiaušiniai, tas maistas priskiriamas prie sunkiausiai virškinamo. Na, jei mano vaikai auga sveiki be tų produktų iki tam tikro amžiaus, nemanau, kad reiktų kažką keisti. smile.gif
Atsakyti
Pritariu Emilei smile.gif

As pati ne vegetare, bet kol kas vaikuti auginu be mesytes. Taigi vegetariuka rolleyes.gif Viska ivesiu po truputi. Vaikucio mitybos sistemos, kuria vadovaujuosi, pagrindas - neapkrauti besiformuojancios virskinimo sistemos produktais, kuriu ji dar negali suvirskinti, tai yra pasisavinti viska, kas reikalinga organizmui. Mesytes planuoju pasiulyti tik pries 3 metukus.

Man keista zmoniu netolerancija kitokiam gyvenimo ir mitybos budui, ir ypac gydytoju (Lietuvoje) reikalavimai vaikuciui kasdien duoti mesa ar zuvi g.gif
Atsakyti
Gadangi čia visi tokie vegetaqrai, norėčiau paklausti, kaip jums pavyksta subalansuoti vaikų mitybą? Mano dukrai 8-neri, jinai atsisakė valgyti tiek mėsą, tiek kiaušinius. Tas nebūtų taip jau baisu, jai valgytų kažką mainais, bet valgo galim sakyti vien makaronus ir batoną (na jai pasakysiu, kad ten irgi yra kiaušinių nebevalgys). Mano galva, batonas nei kiek ne mažesnis nuodas už mėsą, kaip ir makaronai. Taip maitinantis, nuo baltų duonos gaminių, kuriems priskiriami ir makaronai, nes gaminami iš tų pačių kvietinių miltų organizme pradeda kauptis gleivės. Vėliau tas gleives organizmas stengiasi pašalinti per nosį ar per odą. Ant odos atsiranda spuogų, o nosyje patys žinote ko. Visur ieškau kokių receptukų, bet po kolkas nerandu, kaip pamaitint vaiką. Be to norėčiau kokios nors info "mokslinės" apie vaikus nevalgančius mėsos. Būčiau labai dėkinga.
Atsakyti
Bytte, o tu tikra, kad makaronai - toks jau blogis? g.gif MB brolio seima augina savo dukra (jai ketveri) vegetariskai, tiesa, su zuvimi. Tai kadangi jie italai, raciono pagrindas - pasta (makaronai) su ivairiausiais darzoviu arba sojos padazais. Lesiai daznai valgomi... Na, is esmes viskas, isskyrus mesa. Cia tik lietuviams sunku sugalvoti, ka dar be mesos galima butu valgyti smile.gif Kitas reikalas, jei tavo dukrai neimanoma kitko isiulyti rolleyes.gif Bet, velgi, jeigu makaronai taip jau kenktu organizmui, tai visa Italija spuoguota ir gleiveta vaiksciotu - nes tai valgoma kad ir triskart per diena mirksiukas.gif
Atsakyti
Bytte, labai puikus mesos pakaitalas kruopos ir ankstiniai (lesiai, avinzirniai, zirniai, pupeles). Kiek skaniu patiekalu galima is ju pagaminti mirksiukas.gif

Mes valgome daug kruopu (apvalieji ryziai, spelta (vok. Dinkel), soros ir kt.). Tiesa, niekada nebalinu kosiu su karves pienu ir neskaninu ju vaisiais. Taip organizmas geriau pasisavina visas vertingasias medziagas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amorito @ 2009 02 13, 06:28)
1. Manau svarbiausia yra tai, kad įsiklausytume į savo organizmą, nes jis pats pareiškia ko jis nori. Juk būna, kad net svajoji apie bertoletijų riešutus ar baklažaną (na čia aš - mėsos nevalgau tai ir nesvajoju apie ją). Labai svarbu yra valgyti įvairų maistą ir rūpintis, kad gautum visų tau reikalingų medžiagų dienos kiekį. 2. Iš pradžių pakeitus mitybą tai yra gan sunku, nes norisi 'kokio kepsnio' ar 'vištienos vyšnių padaže', tačiau esu pastebėjus, kad jei tuo momentu gauni tų pačių medžiagų iš augalinio maisto - pagerėja ir savijauta, atsiranda energijos ir nebelieka potraukio tam kitam produktui, nes organizmas sužino, kad geriau yra norėti baklažano, o ne mėsos nes jis ne taip apsunkina virškinimą ir neturi krūvos hormonų ir antibiotikų (vis ta gyvulių pramonė).
3. Kodėl tėveliai turėtų maitinti vaiką mėsa jei patys jos nevalgo? Be to, manau, vaikas matydamas, kad tėveliai nevalgo to, ką jam duoda ir pats nevalgys (bent taip daro mano pusbroliukas-valgo ir nori valgyti tik tai, ką valgo kiti suaugę žmonės)

1. drinks_cheers.gif Pati keletą metų jaunystėje (nuo 16 iki 21 metų) nevalgiau gyvūnų dėl kažkokios filosofijos ax.gif , paskui pamiršau ją ir pradėjau valgyt blush2.gif Ir kaip visi normalūs žmonės susirgau po poros mėnesių kažkokia peršalimo liga. O kol nevalgiau mėsos, nesirgau niekuo. Nemanau, kad taip turėtų elgtis visi žmonės, tačiau esu įsitikinusi, kad mano organizmą mėsa teršia. Dabar pradedu mažint ir gal grįšiu prie ankstesnės mitybos.
2. Bent man visai netrūko mėsos, niekada nesusigundydavau, net žvėriškai išalkusi.
3. drinks_cheers.gif

Panašu, kad ir sūnelis į mane atsigimęs. Visai nebevalgo pietų daržovienės su mėsa doh.gif Kartą padariau daržovienę be mėsos, tai suvalgė beveik viską. Norėčiau konkrečių patarimų iš vegetariukų tėvelių, kaip kompensuot. Neketinu versti valgyti mėsą, na gal kas kelios dienos paruoščiau ir pasiūlyčiau. Mums yra išlindusi alergija avižoms, miežiams ir panašu, kad manams. Tuo metu kaip tik ragavom žuvį, tai ir jį įtraukta prie įtariamųjų. Valgom Dobilas jogurtą su uogom. Bandyt kiaušinio trynį? g.gif
Atsakyti
mes su vyru valgome mesa ir metuku laiko dukrytei irgi duodu. bet vis dazniau pagalvoju apie vegetarizma... zmogus yra kiles is primato, dantys, nagai- ne kaip plesruno... tiesa, labiau negu sveikata, man ramybes neduoda pasibjaurejimas zudomais gyvunais g.gif

gydytoju nuomone man irgi nera svarbiausias faktorius, esu susipazinusi su faktais, kur beviltiskose situacijose ne siuolaikine medicina gelbsti gyvybes, o atsigrezimas i gamta, i zmogaus prigimti.

tikrai galvoju, kad be mesos vaikas gali uzaugti sveikas ir gabus. bet konkreciai mano situacijoje- sunkiausias uzdavinys atrodo pilnavertes mitybos islaikymas atsisakius mesos.

idealiausia suaugusiam manyciau yra atsisakymas ir pieno bei kiausiniu, bet vaikui schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo epopėja: 08 liepos 2009 - 10:45
O vaiką ilgai galima maitinti MP. wink.gif Karvės peinas jam iš viso nebūtinas (mano du didieji jo negėrė niekad, dvynukai kol kas gauna MP ir kitokio pieno net neregavę)...

Mėgsta visi vaikai daržovių sriubas, troškinius, makaronams gaminu daržovių padažus, o ir renkamės kietųjų kviečių makaronus... Kruopos įvairios, vaisių/uogų kiek norisi, soja, žirniai, pupelės, grūdai... Ui kiek visko be mėsos ar žuvies esama. smile.gif

Nevengiam visai ir kepinių - kai jie nėr pagrindas mitybos, nelabai ir baisu. smile.gif
Atsakyti