QUOTE(Amorito @ 2009 02 13, 06:28)
1. Manau svarbiausia yra tai, kad įsiklausytume į savo organizmą, nes jis pats pareiškia ko jis nori. Juk būna, kad net svajoji apie bertoletijų riešutus ar baklažaną (na čia aš - mėsos nevalgau tai ir nesvajoju apie ją). Labai svarbu yra valgyti įvairų maistą ir rūpintis, kad gautum visų tau reikalingų medžiagų dienos kiekį. 2. Iš pradžių pakeitus mitybą tai yra gan sunku, nes norisi 'kokio kepsnio' ar 'vištienos vyšnių padaže', tačiau esu pastebėjus, kad jei tuo momentu gauni tų pačių medžiagų iš augalinio maisto - pagerėja ir savijauta, atsiranda energijos ir nebelieka potraukio tam kitam produktui, nes organizmas sužino, kad geriau yra norėti baklažano, o ne mėsos nes jis ne taip apsunkina virškinimą ir neturi krūvos hormonų ir antibiotikų (vis ta gyvulių pramonė).
3. Kodėl tėveliai turėtų maitinti vaiką mėsa jei patys jos nevalgo? Be to, manau, vaikas matydamas, kad tėveliai nevalgo to, ką jam duoda ir pats nevalgys (bent taip daro mano pusbroliukas-valgo ir nori valgyti tik tai, ką valgo kiti suaugę žmonės)
1.
Pati keletą metų jaunystėje (nuo 16 iki 21 metų) nevalgiau gyvūnų dėl kažkokios filosofijos
, paskui pamiršau ją ir pradėjau valgyt
Ir kaip visi normalūs žmonės susirgau po poros mėnesių kažkokia peršalimo liga. O kol nevalgiau mėsos, nesirgau niekuo. Nemanau, kad taip turėtų elgtis visi žmonės, tačiau esu įsitikinusi, kad mano organizmą mėsa teršia. Dabar pradedu mažint ir gal grįšiu prie ankstesnės mitybos.
2. Bent man visai netrūko mėsos, niekada nesusigundydavau, net žvėriškai išalkusi.
3.
Panašu, kad ir sūnelis į mane atsigimęs. Visai nebevalgo pietų daržovienės su mėsa
Kartą padariau daržovienę be mėsos, tai suvalgė beveik viską. Norėčiau konkrečių patarimų iš vegetariukų tėvelių, kaip kompensuot. Neketinu versti valgyti mėsą, na gal kas kelios dienos paruoščiau ir pasiūlyčiau. Mums yra išlindusi alergija avižoms, miežiams ir panašu, kad manams. Tuo metu kaip tik ragavom žuvį, tai ir jį įtraukta prie įtariamųjų. Valgom Dobilas jogurtą su uogom. Bandyt kiaušinio trynį?