Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

QUOTE(sauleuzkalnu @ 2009 03 25, 17:54)
is tiesu as nekenciu zuvies ir jos nevalgau, tik vat zuvies taukus naudoju smile.gif

Geriau linu (semenu)alieju mirksiukas.gif
Ten yra tu paciu elementu del kuriu geriami zuvu taukai...
Atsakyti
QUOTE(Dviveide @ 2009 02 25, 12:21)

Ką daryti vegetarams? Vegetarai nustebs išgirdę, kad Ajurvedos senuosiuose raštuose minimi net keli sriubos receptai pagaminti iš jautienos ar vištienos sultinio. Senovės ir šiuolaikiniai Ajurvedos gydytojai siūlo išsekusiems, po ligos, kelionės, anemijos, tuberkuliozės, AIDS ligoniams valgyti sriubą pagamintą verdant jaučio ar vištos kaulus. Ilgai verdant gyvulinius kaulus išsiskiria labai vertingas kaulų čiulpų skystis (reikalingas raudonųjų kraujo kūnelių brendimui), kuris kartu su Ajurvediniais vaistiniais augalais sustiprina išsekusių ligonių ojas (imunitetą).

vat butent kad naudojma kaip vaistas, o ne kaip kkasdieninis maistas biggrin.gif
QUOTE(VelDan @ 2009 03 25, 15:10)
drinks_cheers.gif Šaunus požiūris  mirksiukas.gif Gal primityvi pasirodysiu, bet nesu vegetarė, todėl man nesuprantama pozicija, kai mamos tokiomis būdamos vaikui neduoda mėsytės  schmoll.gif

man viena drauge passake, ''juk vaikai negimsta vegetarais'', bet taip pat NEGIMSTA ir mesedziais lotuliukas.gif
Atsakyti
Manau,kad vaikuciui reikia duoti pasirinkti - nores jis buti meseedziu ar ne
Atsakyti
lsimute, as neironizuoju, tik siaip klausiu - o kokiais dar klausimais vaikuciui leidziate pasirinkti? Ir nuo kokio amziaus jis pats viska renkasi? g.gif
Atsakyti
Nu mamytes jus cia diskutuojat kad galo nematyti g.gif doh.gif va as pati nustojau mesa valgyti nestumo pradzioje ir iki siol nevalgau,pagrindine priezastis buvo dokumentinis filmas "Earthlings" jei kam idomu paziurekit http://freedocumenta...film.php?id=119 paspauskit ant watch the film.

Tiesa jei esat silpnu nervu tikrai nepatariu ziureti geriau valgykit mesyte ir vargo nematykit ax.gif

O savo dukrytei meginsiu duot paragaut ,ziuresiu pagal jos norus. ax.gif
Atsakyti
o kokius jus papildus perkate ar vitaminus?. tarkim gelezies vegetarai tikrai maziau gauna
Atsakyti
As nepasakysiu del vaiku (nors MB brolio dukra auginama vegetariskai ir negirdejau, kad jie kazka papildomo vartotu), bet MB, budamas vegetaras, jokiu papildu ar vitaminu neperka. Pas ji netgi per daug gelezies... O siaip tik ziuri, kad butu pakankamai daznai valgomi lesiai, pupeles, avinzirniai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(simons.kitty @ 2009 04 09, 14:57)
o kokius jus papildus perkate ar vitaminus?. tarkim gelezies vegetarai tikrai maziau gauna

as anksciau buvau vegetare, bet del gelezies stokos grese mazakraujyste, tai gydytoja patare gerti Ferro-folgama. tikrai labai geras preparatas.
Atsakyti
QUOTE((pauliukes) @ 2009 04 15, 13:41)
as anksciau buvau vegetare, bet del gelezies stokos grese mazakraujyste, tai gydytoja patare gerti Ferro-folgama. tikrai labai geras preparatas.

as kazkur taip pat buvau girdejus apie situos vitaminus. ir girdejau kad labai geri. priminei, reikes isigyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE((pauliukes) @ 2009 04 15, 13:41)

Veikiausiai vegetarizmas buvo labiau nesubalansuota dieta,nei racionali pilnaverte mityba.
Rimtiems vegetarams(jei taip galima pasakyt) gelezies trukumo nebuna.
Mano kraujas,pasak gydytoju,"tiesiog stebetinai idealus".Jokiu vitaminu nevartoju.Ju gauname is gyvo maisto.
Atsakyti
kai vegetarai valgo subalansuota maista tai sutinku kad kraujas bus labai geras, bet dazniausiai juk zmones zaidzia vegetarizma ir tada atsiranda bedos smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Mėsos nevalgau penkis metus. O vyras valgo mėsą. Auginame dukrelę, kuriai jau vieneri. Maitinu ją be mėsos. Neketinu duoti dukrai to, kas mano nuomone, yra nenaudinga organizmui. Kai paaugs, galės pati rinktis ką valgyti.
Atsakyti