Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

mano vaikas kazkaip pats nuo gimimo "nusprende" tapt vegetaru. ji mesos kvapas ir vaizdas tiesiog pykina. nevalgo nei mesos , nei zuvies. ir taip jau 7 metai. mes seimoj visi mesedziai, bet savo vaika valgyt mesa neverciu. geriausiu atveju suvalgo kokia desrele, bet gryno produkto nevalgo.
Atsakyti
Hmm, neįmanoma nepalaikyti abiejų pusių smile.gif Maniškiui mažyliui taip pat gydytoja rekomendavo nepamiršti kas dieną valgyti mėsytės, kad bent kiek natūraliai atsistatytų kraujukas (dar ir cheminius preaparatus geria). Jam patinka ir kol kas tinka...

Pati mėsos nevalgiau visą vaikystę ir jaunystę, kol neįsimylėjau hihihi.gif Juokauju. Pradėjau gyventi su vyru ir mėsėdė tapau. Bet visai neseniai tikkriausiai persisotinau mėsos. Nebegaliu nė pažiūrėti. Galėčiau būti gyva varške ir bulvėmis...

Taip kad palaikau abi puses. T.y. apskritai susilaikau. Nors teiginys, kad "taip daro Indijoje", taip ir mes čia darykime truputį keistas. Šiaurėje juk mes...
Atsakyti
KOKIE DAR VAIKAI VEGETARAI,TEGU PIRM AUZAUGA,MESA JIEM SREIKALINGA
Atsakyti
ikisiu ir as savo trigrasi smile.gif
Manau, kad maitinimosi igudziai formavosi ne viena amziu, ir tos patirties lengvai nenubrauksi. Kadangi Indijoje klimatas siltesnis, didesnis ivairiu vaisiu, darzoviu, kruopu, riesutu pasirinkimas, tai Ciukcijoj zmones mito banginiu, ruoniu taukais, riebia zuvimi ir elniais, meniu paivairindami kedru riesutais, laukiniais cesnakais, gal dar kokiomis uogelemis/saknelemis.Lietuva kazkur per viduri, ar ne smile.gif
Jeigu kalbame apie gyvunu teises, tai tada nera etiska juos "vartoti maistui", bet tada reiketu ir avalyne rinktis si odos pakaitalu, jau nekalbant apie galanterija.
bet vartodami sintetinius pakaitalus dar labiau tersiame pasauli...
taigi, as manau didziausia beda yra besaikiame vartojime, ir jeigu suaugusiam zmogui, o tuo labiau senukams tos meseles reikia minimaliai, tai vaiku nereiketu skriausti vietoj mesos duodant gelezies preparatus. Augalas irgi yra gyvas, ne veltui musu senoliai atsiprasydavo kiekvieno nukirsto gyvo medzio...
Beje, vegetariskas maistas yra laabai skanus smile.gif
Atsakyti
as esu nevelganti miesos jau daug metu.nuo mazens jos nemegau.nestumo metu taip pat navalgiau.vyras be mesos nei dienos negali,tad ir dukrai tenka jos valgyti.kartais tikrai ji nenorei ja kramsnoja kai liepia tetis,bet....kai uzaugs pati pasirinks ka valgyti,o ka ne.taip ir man juk buvo-lelka valgyti gavau mesa,uzaugau ir nevalgau.tad bedos ir su dukra nematau...o seip,be mesos tikrai kraujas nesilpsta..ne karto ner buves mano blogas,nors tokius tyrimus atieku kas pusmety...
Atsakyti
na, ka gi , atėjo laikas pasisakyti ir man. Drįstu teigti,jog esu seniausia vegetarė gal net visoje Lietuvoje smile.gif Man 34 metai, mėsos nevalgau nuo 5 keriu metukų. taip kad mėsos nevartoju jau 29 metus.... ir ką gi. jaučiuosi super gerai, hemoglobinas kaip sveiko stipraus vyro, net moters normas viršija, o jį gerinu ne mėsytę valgydama, o gerdama pačios spaustas burokėlių ir morkų sultis. Vaikelis man gimė 4200 g ir ūgio 57 cm. PAS VEGETARĘ motiną, beje tongue.gif maitinu TIK savo pienu, kurio turiu daug ir mazyle per menesi priauga po 1,5 kg... taip,kad mitas, kad mėsa kažka duoda žmogui, MITAS. Tiesa, žuvį kartą į mėnesį kokį suvalgau, o pieniškus produktus irgi vartoju, kruopos ir daržovės mano pagrindinis meniu. Ir apskritai, valgau labai nedaug, o jaučiuosi super gerai, būdama savo metų atrodau 10 metu jaunesnė lotuliukas.gif . savo mergytei mėsos taippat neduosiu, nepratinsiu, jei kada norės paaugusi, galės paragauti,jei norės pati. Jos valia. o ir gydytoja man sakė, kad jei tėvai nevartoja mėsos ,tai ir vaikelis gali tai net paveldėti. O kas būdo savybės priklauso nuo mėsos vartojimo tai tikra tiesa.
Atsakyti
Izabella,zaviuos wink.gif labai gerbiu zmones,kurie nevalgo lavonienos,pati stengiuosi pasiekt si lygi,tai kiaules senai is namu isvarytos... pradesim keturkojus gabent lauk,paskui ir skraidancius ... nera lengva,bet bent jau as sugebesiu,o seimyna jeigu pageidaus gales valgyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(California @ 2008 04 10, 12:06)
Izabella,zaviuos  wink.gif labai gerbiu zmones,kurie nevalgo lavonienos,pati stengiuosi pasiekt si lygi,tai kiaules senai is namu isvarytos... pradesim keturkojus gabent lauk,paskui ir skraidancius ... nera lengva,bet bent jau as sugebesiu,o seimyna jeigu pageidaus gales valgyt  smile.gif

Džiaugiuosi už tave smile.gif o gydytojams nėra reikalo viską sakyti, ką valgome ir kaip gyvename.... jei gerai jaučiamės patys ir vaikelis tai ir nėra būtinybės apie tai skalambinti tokiems gydytojams,kurie nesuvokia to... kai buvau nėščia jei pasakydavau kuriai gydytojai,kad esu vegetarė tai ohohhooo kokias akis išpūsdavo. ATseit,tai ką gi aš valgau?????? prognozavo man vos ne hipotrofišką vaisiu, o aš tik juokiausi iš tokių gydytojų ir gyvenau sau, nes vaikelis jau pilvelyje jokių bėdų nekeldavo smile.gif
Papildyta:
atidariau temele Bendraminčiuose vegetarams. ateikite, pabendraukime... 4u.gif
Atsakyti
Netyčia aptikau šią temą ir skaitydama prisiminiau vieną šeimą, kurie tapo vegetarais, pirma tevai, paskui ir vaikams teko. Nežinau, ką tėvai blogai darė, bet vaikus ne kartą iš mokyklos išveždavo greitoji, nes nualpdavo pamokose.
Aš tai kažkaip manau, kad mūsų kraštas, klimatas suformavo tokį valgymo racioną. Kažin kaip mūsų protėviai būtų išgyvenę, jei būtų nemedžioję, nežvejoję.
Atsakyti
Manau auganciam organizmui butina gauti medziagu, esanciu mesoje.Negi tabletem geriau maitinti toki maza zmogeliuka??? Gal subrendes vaikas pats nuspres ka nori valgyti, kokios morales normos ir t.t.Kalba eina ne apie principus, o apie sveikata, besiformuojancius kaulus, vidaus organus ir t.t Lavoniena , nelavoniena, bet maistingu medziagu turi.Augalas nuskintas irgi numires, tai ka, cia ne tas pats?Esam zinduoliai, turim iltinius dantis, vadinasi - plesrunai.Kiekvienam savo, bet tai renkames jau samoningai,suauge , ane?
Atsakyti
Labas Izabelaa, as 5 metai bandau gyventi be mesos (na siaip ne del kazkokiu morales normu blush2.gif ) bet paprasciausiai nera man tai lb skanu ...kai isvaziavau gyevnti i londona, pasikeite klimatas, man jis tiko, niekada nesirgau ir jauciau kad man mesos nereikia, pamegau lb ivairiu vaisus ir darzoves, kuriu Lt niekada net macius nebuvau biggrin.gif
kai pastojau kaip ir dauguma galvojau kad valgyti mesyte reikia blush2.gif bet kaskart kai pradedavau gaminti pykindavao, apie valgyma ne pagalvoti negalejau schmoll.gif dukryte gime mano labai mazyte, nors sveika ir pilani isnesiota ax.gif nestumo metu valgydavau vistos krutinele, nes kazkaip neturejau labai laiko dometis labiau vegetariskais patiekalais , o be to mano brangusis, taj jokiu budu nezada atsisakyti mesos, bet beda tame, kad as jos ne gaminti negaliu schmoll.gif taigi gaminu viska is vistos krutineles, o brangusis kai nori lb jau mesos, taj nusiperka koki lasinuka ar ka rukyto, nes as prisiekiau nebegaminti mesos . dar kalakuto farsa valgome. zinau kad savo vyro nepakeisiu ir nesiruosiu net, bet noreciau kad dukryte butu daugiau i mamyte linkusi biggrin.gif norejau jusu paklausti, is kur tiek daug visko zinote, gal galite nukreipti, kur ieskoti informacijos 4u.gif mano dukryte lb megsta darzoves ir vaisius, taj jei pavyktu, galbut atsisakytume ir vistos krutineliu mirksiukas.gif
Atsakyti
ne per seniausiai klausiau kur galima isigyti toki dalyka kaip speltos, ju miltu ir pan.tai vat radau smile.gif

Uzupio parduotuveje Holos

jei dar kam reik galit rasti www.holos.lt
Atsakyti