Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarai ir jų vaikai

QUOTE(egliushka @ 2007 01 17, 20:04)
aga, aš džiovintas viriau  mirksiukas.gif  o luobelę kitąkart tai sakiau nulupsiu išvirusios pupelės. o dėl žirnių net nežinau  unsure.gif  šiandien tai labai skaniai košę su špinatais valgėm  ax.gif

o aš šiandien pirmą kart burokėlį daviau, bulve, morka ir burokėlis...labai skaniai valgė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asticus @ 2007 01 17, 21:01)
o aš šiandien pirmą kart burokėlį daviau, bulve, morka ir burokėlis...labai skaniai valgė bigsmile.gif

thumbup.gif mano tai dar neragavo burokėlio.bet ačiū už mintį 4u.gif
Atsakyti
maziem vaikam pakanka baltimu esanciu kruopose.dDaugiausia baltimu turi avizos.Nuo pupeliu gali pusti pilvuka.Dar nepakeicianciuos kruopos-grikiai.Na labai daug geliazies.As dariu vaikam kose bananas- avizos,Maliau su blenderiu+slakialis alivogiu aliejaus thumbup.gif Grikiai+morkos+liasiai ir irgi su blenderiu.burokeliai truputi tirstina krauja ir kieteja viduriai.Pas mus iki siol papuliariusias garniras-koses,a ne bulves
Atsakyti
QUOTE(Mamučia @ 2007 01 18, 14:32)
maziem vaikam pakanka baltimu esanciu kruopose.dDaugiausia baltimu turi avizos.Nuo pupeliu gali pusti pilvuka.Dar nepakeicianciuos kruopos-grikiai.Na labai daug geliazies.As dariu vaikam kose bananas- avizos,Maliau su blenderiu+slakialis alivogiu aliejaus thumbup.gif Grikiai+morkos+liasiai ir irgi su blenderiu.burokeliai truputi tirstina krauja ir kieteja viduriai.Pas mus iki siol papuliariusias garniras-koses,a ne bulves

tai irgi vegetarai esat? ax.gif malonu, kad pasidalini receptukais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egliushka @ 2007 01 18, 15:43)
tai irgi vegetarai esat?  ax.gif malonu, kad pasidalini receptukais  4u.gif

buvo vaikai (rasiau jau iki kada) mirksiukas.gif O mes su vyreliu jau 10 metu nevalgom.
paimkit normaliu (ne 1 min)kruopu pakeli ir panagrinekit ju sudeti.baltimu pakanka.tiesa sakant avokado as vaikam ne duodavau,nes ne manau ,kad tai gerai g.gif o morkites su ivairiom kruopom,arba kaiafiorai,paskui greitai prasides dilgeles ir spinatai(mes visa seima del ju alpstam)
Atsakyti
kad burokėlių dažnai duot negalima tai žinau, bet kartą į savaitę įdėti į košę tikrai nieko blogo ax.gif o kad kietina visurius g.gif visada galvojau , kad burokėliai laisvina vidurius, bent jau man tai jie visada laisvina biggrin.gif

o kodėl manai, kad avokadas gali būt negerai vaikui g.gif kaip tik rašo kad gerai
Atsakyti
QUOTE(Asticus @ 2007 01 18, 21:51)
kad burokėlių dažnai duot negalima tai žinau, bet kartą į savaitę įdėti į košę tikrai nieko blogo  ax.gif  o kad kietina visurius g.gif  visada galvojau , kad burokėliai laisvina vidurius, bent jau man tai jie visada laisvina biggrin.gif

o kodėl manai, kad avokadas gali būt negerai vaikui g.gif  kaip tik rašo kad gerai

tiesiog asmeniskai as pries ekzotiskus vaisius maziem vaikam(bananas retkarciais)bet tai mano tarakonai doh.gif
pakanka vaisiu ir darzoviu vieteniu.pas mus pagrindas buvo kruopos ,morka(su alejum),kalafiorai ,brokoliai,oboliai.
Atsakyti
o kaip dėl sojų pupelių, ar galima g.gif

šnd daviau lęšių, su morka ir cukinija, tai labai skaniai suvalgė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Asticus @ 2007 01 24, 13:32)
o kaip dėl sojų pupelių, ar galima g.gif

šnd daviau lęšių, su morka ir cukinija, tai labai skaniai suvalgė thumbup.gif

šiaip sojos iki 3 metų nepataria, bet nežinau apie kokią kalbama - pupeles gal ir galima, gal negalimą ten visokio faršo ir t.t. .. g.gif
o aš jau porą dienelių briuselio kopūstus dedu, tai irgi skaniai valgo thumbup.gif briuselio kopūstas + špinatai + bulvė + morka + kalafioras biggrin.gif

o kiek tu lęšius virei laiko?
Atsakyti
QUOTE(egliushka @ 2007 01 25, 14:43)
šiaip sojos iki 3 metų nepataria, bet nežinau apie kokią kalbama - pupeles gal ir galima, gal negalimą ten visokio faršo ir t.t. .. g.gif 
o aš jau porą dienelių briuselio kopūstus dedu, tai irgi skaniai valgo  thumbup.gif  briuselio kopūstas + špinatai + bulvė + morka + kalafioras  biggrin.gif

o kiek tu lęšius virei laiko?

aš irgi briuselio kopūstus duodu drinks_cheers.gif 6ny ekologiškoj mugėj nusipirkau, tai irgi įdedu po kelis smile.gif

o aš kažkur skaičiau (berods iš šitų nuorodų kažkurioj), kad soja galima anksčiau, nu bet neprisimenu nuo kiek...reiktų pasidomėt konkrečiau...ir dar pagalvojau gi ten tos "sosiskos" sako daugiausiai iš sojos daro, o vaikams jas tikrai duoda net anksčiau nei nuo metų biggrin.gif

o lęšius viriau apie pusvalandį turbūt, tiksliai ir nežiūrėjau, paragavau, kad minkšti smile.gif o šnd maximoj nupirkau ekologiškų lęšių, nes vakar tai viriau paprastus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asticus @ 2007 01 25, 17:58)
aš irgi briuselio kopūstus duodu drinks_cheers.gif  6ny ekologiškoj mugėj nusipirkau, tai irgi įdedu po kelis smile.gif

o aš kažkur skaičiau (berods iš šitų nuorodų kažkurioj), kad soja galima anksčiau, nu bet neprisimenu nuo kiek...reiktų pasidomėt konkrečiau...ir dar pagalvojau gi ten tos "sosiskos" sako daugiausiai iš sojos daro, o vaikams jas tikrai duoda net anksčiau nei nuo metų biggrin.gif

o lęšius viriau apie pusvalandį turbūt, tiksliai ir nežiūrėjau, paragavau, kad minkšti smile.gif o šnd maximoj nupirkau ekologiškų lęšių, nes vakar tai viriau paprastus ax.gif

Ggalima tik sojos pupeles.Farsa ir panasiai galima tada,kai vaikas valgis nuo bendro stalo
Atsakyti
Čiut neapsižliumbiau pamačius kaip su gyvūnais elgiamasi.

Šiaip neesu vegetarė, bet kiek mokiausi, tai mėsą patariama valgyt ne dažniau, kaip 2-3 kartus į savaitę.

Apie mėsą: žmonės vertina mėsą kaip baltymų šaltinį. Baltymai sudaryti iš amino rūgščių, kurios ir yra organizmo ląstelių statybinė medžiaga. Grūdų baltymai laikomi nepilnaverčiais, nes neturi visų nepakeičiamų (nes organizmas nesintetina pats) amino rūgščių.

Tačiau valgant neapdorotus grūdinius produktus, riešutus, pupeles ir kt. pilnai galima gauti visą būtinų amino r. kiekį.

Vertingiausiais baltymais laikomi tie, kuriuos organizmas paruošia palikuonims: kiaušiniai ir pienas. Kiaušinis laikomas etalonu, nes turi visą nepakeičiamų amino r. rinkinį.

Kaip energijos šaltinį organizmas vartoja angliavandenius ir tik kraštutiniu atveju baltymus, kai trūksta angliavandenių.

Nepasisavinti mėsos baltymai labai sunkiai yra žarnyne, atsiranda tam tikrų organizmų, kurie skaldydami tas atliekas išskiria toksines medžiagas. Šios medžiagos yra įsiurbiamos ir krauju išnešiojamos po visus organus. Beje šios toksinės medžiagos yra geriausias maistas vėžinėms ląstelėms.

Tai va, išdėsčiau ką žinau. O šiaip kiekvienas gali rasti argumentų vienam ar kitam dalykui pateisinti. Spręsti Jums.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wahaha: 22 rugpjūčio 2007 - 18:48