sveika, nataliuncik, biski pavydu del atostogu.... kad man taip sirdies neskaudetu, bent pabalsuok uz mumis (buikos)
Siandien kepiau toki bulkini pyraga su razinomis ir graikiskais riesutais, nemazai ipyliau manu kruopu su selenelem, nugis labai skanu net apkramciau rieke
o cia musu su dukryte bananiniai keksiukai
QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 19, 15:30)
sveika, nataliuncik, biski pavydu del atostogu.... kad man taip sirdies neskaudetu, bent pabalsuok uz mumis (buikos)
Siandien kepiau toki bulkini pyraga su razinomis ir graikiskais riesutais, nemazai ipyliau manu kruopu su selenelem, nugis labai skanu net apkramciau rieke
Siandien kepiau toki bulkini pyraga su razinomis ir graikiskais riesutais, nemazai ipyliau manu kruopu su selenelem, nugis labai skanu net apkramciau rieke
Prabalsavau Graži jūsų šeimyna
O kur receptukas šio grožio??
recepto kaip ir ner: pienas, vanduo, cukrus, druska, saukstas tauku, manai su selenelemis 1-3, miltai 2/3, mieles ir razinos su riesutais. siaip idomi tokia spalva pyrago gavosi, kitokia, nei kad dedant grynai kvieciu selenas ir ne toks sausas, nes tos manu seleneles labai smulkios.
QUOTE(J@lanta @ 2009 08 19, 15:52)
prieš porą mėn siunčiau 13 siuntinių su salyklu mėrginoms iš sm'o, tai atėjusi į paštą sakau žiūrėkit ką dedu į voką, kad nereikėtų vėliau atplėšdinėti ( nes kartą taip buvo supakavau, užklijavau, na kad laikytų, o kai prirėjau prie langelio - liepė viską atplėšti ir parodyti ką siunčiu ), tai vat su salyklu siuntimu to nebuvo - operatorė sako, atsisėskit ramiai sau ( ėjau su mažu vaiku vėžimėlyje ) , užklijijuokit viską neskubant ir ateikit tuiomet prie langelio, man vistiek ką siunčiat
p.s. ar dar liko pieno miltelių ?
p.s. ar dar liko pieno miltelių ?
dėja tas parodymas ką siunti nepadeda, vieniem parodai o kiti vistiek tikrina, man nieks niekada neliepė atplėšti kai siunčiu lietuvoje, bet va šį kartą kažkur kažkam įtartina pasidarė, ar tiesiog iš eilės viską tikrino
o pieno miltelių dar turiu nemažai, parašyk až kur pristatyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 19, 17:26)
siaip idomi tokia spalva pyrago gavosi,
aš kai pridėjau graikiškų riešutų į varškės pyragą, tai man panaši spalva pyrago gavosi kaip taviškio tokia "purvina"
Kiek bandžiau darbe parašyt - tiek neleido.. vis metė ta žodį "ERROR" o vakarais ilsėjausi nuo pc
Taigi, norėjau pasidalint bandymo su ruginės duonelės kepimu duonkepėje Galiu pasakyti tik tiek, kad daugiau tokios duonelės duonkepėje nekepsiu, nes gavosi visai neiškilusi, pakankamai kieta (bet suvalgėm, nereikėjo išmesti) ir nepalyginama su duonele, kepta orkaitėje (kalbu apie plikytą duonelę su raugu, kurią laikiau per naktį, paskui tokia pat duonelę, iš tokios pat tešlos kepiau skirtingai - viena kepaliuką orkaitėje, o kitą duonkepėje).
Taigi, norėjau pasidalint bandymo su ruginės duonelės kepimu duonkepėje Galiu pasakyti tik tiek, kad daugiau tokios duonelės duonkepėje nekepsiu, nes gavosi visai neiškilusi, pakankamai kieta (bet suvalgėm, nereikėjo išmesti) ir nepalyginama su duonele, kepta orkaitėje (kalbu apie plikytą duonelę su raugu, kurią laikiau per naktį, paskui tokia pat duonelę, iš tokios pat tešlos kepiau skirtingai - viena kepaliuką orkaitėje, o kitą duonkepėje).
QUOTE(paiduke @ 2009 08 19, 18:50)
dėja tas parodymas ką siunti nepadeda, vieniem parodai o kiti vistiek tikrina, man nieks niekada neliepė atplėšti kai siunčiu lietuvoje, bet va šį kartą kažkur kažkam įtartina pasidarė, ar tiesiog iš eilės viską tikrino
o pieno miltelių dar turiu nemažai, parašyk až kur pristatyti
aš kai pridėjau graikiškų riešutų į varškės pyragą, tai man panaši spalva pyrago gavosi kaip taviškio tokia "purvina"
o pieno miltelių dar turiu nemažai, parašyk až kur pristatyti
aš kai pridėjau graikiškų riešutų į varškės pyragą, tai man panaši spalva pyrago gavosi kaip taviškio tokia "purvina"
na, bet aerouostuose užsieny mačiau jau bent raštelį įdeda, kad sorry tikrinom, ne vagys iškuitė o čia gauni viską aukštyn kojom, neaišku, ar viską, ir tik spėlioji, kad matai įtartina pasirodė kažkam...
QUOTE(Elika @ 2009 08 19, 22:19)
Kiek bandžiau darbe parašyt - tiek neleido.. vis metė ta žodį "ERROR" o vakarais ilsėjausi nuo pc
Taigi, norėjau pasidalint bandymo su ruginės duonelės kepimu duonkepėje Galiu pasakyti tik tiek, kad daugiau tokios duonelės duonkepėje nekepsiu, nes gavosi visai neiškilusi, pakankamai kieta (bet suvalgėm, nereikėjo išmesti) ir nepalyginama su duonele, kepta orkaitėje (kalbu apie plikytą duonelę su raugu, kurią laikiau per naktį, paskui tokia pat duonelę, iš tokios pat tešlos kepiau skirtingai - viena kepaliuką orkaitėje, o kitą duonkepėje).
Taigi, norėjau pasidalint bandymo su ruginės duonelės kepimu duonkepėje Galiu pasakyti tik tiek, kad daugiau tokios duonelės duonkepėje nekepsiu, nes gavosi visai neiškilusi, pakankamai kieta (bet suvalgėm, nereikėjo išmesti) ir nepalyginama su duonele, kepta orkaitėje (kalbu apie plikytą duonelę su raugu, kurią laikiau per naktį, paskui tokia pat duonelę, iš tokios pat tešlos kepiau skirtingai - viena kepaliuką orkaitėje, o kitą duonkepėje).
niu va, kaip gaila tai girdėt. gal jau mūsų skonis nebe "kaimiškas" šiaip esu ragavusi duonelės iš tikros krosnies, tai ten ir irgi buvo skani, bet neįprasta mums duona, bet ir tešla buvo žymiai kietesnė ir rūgštesnė, nei aš minkau, tai manau dėl to ir skyrėsi. šiaip apie 1 kg kepaliukas iškepė ten per 1 val gal.
o man su raugu pagal batono receptą gaunasi kvietinė plikyta duona na, skanu nerealiai, ir nesvarbu, kokį raugą naudot, bandžiau ir su ruginiu, ir su kvietiniu, svarbu kad pakankamas kiekis rupesnių miltų būtų, tai duonelė gaunasi nereali. bet vat įdomu, ar iš viso įmanoma padaryti batona su raugu?...
kame ten paslaptis, nuo ko jis baltas pasidaro, kai kepi su mielėm? ar čia nuo miltų malimo priklauso? gal kas žinot...
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 20, 09:40)
niu va, kaip gaila tai girdėt. gal jau mūsų skonis nebe "kaimiškas" šiaip esu ragavusi duonelės iš tikros krosnies, tai ten ir irgi buvo skani, bet neįprasta mums duona, bet ir tešla buvo žymiai kietesnė ir rūgštesnė, nei aš minkau, tai manau dėl to ir skyrėsi. šiaip apie 1 kg kepaliukas iškepė ten per 1 val gal.
Na, aš kalbėjau apie duonkepę, o ne apie krosnį
Turiu Štai tokią, tik baltą
Visos kitos duonelės iškepa puikiai, tik ta "grynai" ruginė (vien ruginiai miltai) plikyta gavosi nelabai kokia, palyginus su orkaitėje kepta duonele
O mes Lenkijoj pripirkom miltų, tai ruginiai tokie smulkus ir laaabai gerai gaunasi su jais duonelę
O kaip čia pas mus, ar gaunasi kažkas su miltais?
O kaip čia pas mus, ar gaunasi kažkas su miltais?
O man atrodo, kad nevisos duonkepės kepa ruginę duoną, ar aš klystu?
QUOTE(laurechka @ 2009 08 20, 18:56)
O man atrodo, kad nevisos duonkepės kepa ruginę duoną, ar aš klystu?
pas mane nėra programos ruginei, bet kai kepu ruginę tai renkuosi maišymo programą su kildinimu, paskui dar man būna mažai pakilusi paprastai tai pakildau dar be jokios programos, o paskui nustatau kepimo programą, bet dažniausiai kepu pusiau ruginę, tiksliau su mažai ruginių miltų,tai naudoju standartinę programą
QUOTE(laurechka @ 2009 08 20, 17:56)
O man atrodo, kad nevisos duonkepės kepa ruginę duoną, ar aš klystu?
As rugine-kvietine (mazdaug perpus) kepu pagrindine programa ir puikiai iskepa
QUOTE(Elika @ 2009 08 20, 13:24)
Na, aš kalbėjau apie duonkepę, o ne apie krosnį
Turiu Štai tokią, tik baltą
Visos kitos duonelės iškepa puikiai, tik ta "grynai" ruginė (vien ruginiai miltai) plikyta gavosi nelabai kokia, palyginus su orkaitėje kepta duonele
Turiu Štai tokią, tik baltą
Visos kitos duonelės iškepa puikiai, tik ta "grynai" ruginė (vien ruginiai miltai) plikyta gavosi nelabai kokia, palyginus su orkaitėje kepta duonele
iups