Na, kągi, vakar keptas bananinis pyragas... hm... kai atidariau duonkepę, iš to džiaugsmo nebepabadžiau patikrinimui ar iškepė Pyragas gražiai iškilęs, ir skanus (tose vietose, kurios iškepė... ) Kraštai iškepę, o pats viduriukas žalias visiškai... Na, bandysiu dar kartą kepti ir jei nesigaus, kaži, ar bebandysiu kepinius su kepimo milteliais
Sveikos kepejėlės. Pasidalinsiu patirtimi. Mėginau ir aš duonutę su raugu, salyklu, per pus su ruginiais, kvietiniais miltais. Nustebino manę receptukas, kur dedant raugo (sauso), dar mielių reikia. bet, vos ne kiekvieną kartą kitokia išeina. Dabar žinau, jog makaliūzinti būtina pagal receptuką, o ne pagal duonkepės rekomendacijas ir ruginei duonytei tešlą reikia ilgiau paminkyti. Vandens pagal receptuką man pritrūksta, ruginiai miltai labai ytin karštą vandenį sugeria. Užpylus ne tokiu karštu vandeniu, duonutė šviesesnė išėjo. Bet iškelia puikiai, kaip su ruginiais miltais. Mėginau vakare išsimaišyti, tada į šaldytuvą ir kitą dieną išsikepiau, labai gerai pasikėlė. Esu labai patenkinta receptuku, nes iki šiol kepiau baltą - prancūzišką. Mėginau giros priedu (miežiniu salyklu) tamsinti, žaidžiau su raugu, bet tik vieną vienintelį kartą pavyko iškepti tikrą juodą ruginę - ir sakyčiau atsitiktinai. Bet dabar turiu ir raugo ir salyklo ir juodos duonos. Prieš kepdama keksą, išsimaišau tešlą kombaine, tik tada į duonkepę ir kep. programa 1val. Ir pasikelia gerai, tik forma plytos, bet perpjaunu per pusę ir pertepu pirktu pusfabr. kremu. Viršų aptepu, pabarstau pūstais šokoladiniais ryžių dribsniais. Papildyta: Kad kepimo milteliai iškeltų, reikia juos paskutinius greitai į tešlą imaišyti. Na kartais jų per mažai gal įdedama?
uoj, kokia sauni rupi duonele issikepe kaip tik mano skonio - tokia sprangesne nei paprastai, bet be cielu grudu Valgydama pagalvojau - kazkada pirkdavom kuo baltesne, kuo puresne duonele, o vat dabar stengiuos kepti kuo rupesne, kuo daugiau grudu ideti Kopustu lapai - tikras geris - padas minkstutelis, o kadangi ka tik iskepusia duonele nuprausiau ir apklojau ranksluosteliu - ir virsus minkstutelis Virsus gal kiek nuo rupumo paaizejo, mat nebeglosciau, kai tesla pakilo. Galvoju - ar tik nebutu smagu mums susibegti ir pasiragauti skirtingu duonos rugsteliu Gal kas uzsuka i Pnvzi?
Idėja susibėgti Bet nors ir maža Lietuvėlė, bet išsibarsčiusios visos esam
Aš vis kartais pagalvoju, o gal įdomu būtų bendrai užsisakyti ir sudalyvauti "Duonos kelio" programoje. Nors ten dažniausiai mokinukai važiuoja, bet manau ir mums būtų visai faina stebint duonos kepimą pagal senas tradicijas pabendrauti
Idėja susibėgti Bet nors ir maža Lietuvėlė, bet išsibarsčiusios visos esam
Aš vis kartais pagalvoju, o gal įdomu būtų bendrai užsisakyti ir sudalyvauti "Duonos kelio" programoje. Nors ten dažniausiai mokinukai važiuoja, bet manau ir mums būtų visai faina stebint duonos kepimą pagal senas tradicijas pabendrauti
Labas, senokai bekepiau duoną. Jau ir raugas numirė. Reiks vėl naują augintis. Batoną kartais išsikepu.
O jūs kiek daug naujų receptų per vasarą pridėjot Bus daug veiklos viską išbandyti.
Nu gal ir nieko tas duonos kelias, o ir Anyksciai man ne taip toli, su vaikais smagu but nuvaziuot... tik, speju, negaug mes ten tos technikos pamatysim - keps is vakaro uzmaisyta duona, o mums juk idomu ne kaip kepa, o kaip uzminko
Nu gal ir nieko tas duonos kelias, o ir Anyksciai man ne taip toli, su vaikais smagu but nuvaziuot... tik, speju, negaug mes ten tos technikos pamatysim - keps is vakaro uzmaisyta duona, o mums juk idomu ne kaip kepa, o kaip uzminko
tik ką ištraukiau duonelę iš duonkepės - kepiau paprastą kvietinę, nes MB tik baltą valgo, jam ruginė nebūtina tai va pirmą kartą išbandžiau greito kepimo funkciją ( laikas 1.20val ), tai duona pakilo per pusę kaip kepant įpstastai normal režimu ir tokia kad jau nepakilusi tanki visa, jokio purumo Žodžiu greito kepimo funkcija bus nenaudojama daugiau