Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

QUOTE(Junda @ 2009 09 30, 14:08)
Ačiū labai tai mergaitei, kuri įdėjo alaus duonos receptą, ji man tikrai tobula išėjo, irgi kepiau ant rapid programos (1.55 val.) Tik vietoj aliejaus dėjau sviestą ir dar papildomai įmušiau vieną kiaušinį, nes mėgstu tokią bulkinę konsistenciją smile.gif

Smagu, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gertruda @ 2009 09 29, 16:52)
nepavyko man ši duona  sad.gif išmečiau tešlą net neiškepusi. Tai buvo pirmasis bandymas kepti su salyklu ir raugu. Bet, gyveni ir mokaisi.. Dabar, jei gaminu pagal naują, neišbandytą receptą, VISADA žiūriu kaip maišo duonkepė tešlą, kaip formuoja tešlos gumulą ir dedu papildomai miltų ar pilu skysčių jeigu jų trūksta. Ir jei įmanoma gaminu iš pusės porcijos.  biggrin.gif

aš niekada aklai nepasitikiu proporcijomis, dažniausia tenka miltų dadėti
taigi ir tas receptas kurį įdėjau pas mane vis pakoreguojamas pagal situaciją, bet dėja nepasveriu kiek ten ko dapilu

o šiandien sugalvojau batoną išsikepti, viską sudėjau, įjungiau, vos tik baigus maišyti dingo elektra ir visą dieną dėl planinių darbų nebuvo, vis stebėjau kas tešlai darosi ir kai jau matau pakilo daug, permaišau, tą dariau du kartus, o kai atsirado elektra įjungiau tik kepimą ir viskas normaliai gavosi, nesukrito, visai purus batonas gavosi thumbup.gif

Dzhina miltų bus permažai, jei sukrenta ir kaip vientisa tešla būna
Atsakyti
QUOTE(Elika @ 2009 09 30, 14:16)
Gal galit man parašyt bananinio pyrago receptą su kepimo milteliais?

Receptą jau parašė Avenita, o iliustracija - mano avatare. Ten kaip tik tas bananinis pyragas. Mažoji taip jį mėgsta, kad negalėjo sulaukti kol nufotkinsiu, nukniaukė fotografuojant biggrin.gif

QUOTE(dzhina @ 2009 09 30, 18:27)
ka tik iskepiau sia duonele tai itariu keliaus i kibira...

g.gif Jei nesusisuko kamuoliukas - tikrai miltų per mažai. Dabar drėgni orai, miltai gali būti drėgnesni. Bandyk sumažinti skysčių ir būtinai stebėk eigą - jei reikia, pakoreguok, kol susisuks kamuoliukas. Tik nenusimink, bandyk ir TURI gautis 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Trolėmolė @ 2009 09 30, 18:53)
Gal kam reikia nenaujos, bet puikiai veikiančios duonkepės? Gavau naują, tai seną ketinu parduoti  ax.gif

Reikia. Kaip ten mamos rašo skelbimuose "Rezervuoju, kol išsiaiškinsiu" lotuliukas.gif

QUOTE(paiduke @ 2009 09 30, 18:59)
o šiandien sugalvojau batoną išsikepti, viską sudėjau, įjungiau, vos tik baigus maišyti dingo elektra ir visą dieną dėl planinių darbų nebuvo, vis stebėjau kas tešlai darosi ir kai jau matau pakilo daug, permaišau, tą dariau du kartus, o kai atsirado elektra įjungiau tik kepimą ir viskas normaliai gavosi, nesukrito, visai purus batonas gavosi  thumbup.gif

Sėkmingai pavadavai duonkepę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2009 09 30, 17:27)
ka tik iskepiau sia duonele tai itariu keliaus i kibira...neskani, sukritusi per viduri, o viska sveriau ir matavau labai tiksliai doh.gif  doh.gif  doh.gif kai maisesi tai net i viena kamuoliuka nesulipo, o liko vientisa tokia mase, galvojau gal taip ir turi buti...bet nieko nesigavo... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif miltus dejau 405 kvietinius... g.gif

verysad.gif Pakeisk miltus, jau gi rašėm tau anksčiau ir viskas išeis arba nors sumaišyk juos

QUOTE(Trolėmolė @ 2009 09 30, 17:53)
nataliuncik, kepu Jūsų šeimos mėgstamiausią duoną, noriu paklausti kokią programą naudojat? Ar užteks 50 min. kepimo, nes žiūriu nemažas kepalas gausis.

Pas mane kepimo programa 1val.
Atsakyti
la smile.gif

atleiskit, naujokes, bet pirmoje temoje labai aiskiai yra parasyta, kas turi susiminkyti duonkepeje, kad iseitu geras kepaliukas 4u.gif
ir nereikia duonos pusgaminiu metyt, reikia minkymo eigoj pasikoreguot konsistensija.

O gal yra zmoniu, kuriems nelemta susidraugaut su kepimu? g.gif

MB saunuolis- nuveze mane i delona ir pats ziurejo, kad nepravaziuotume, as jau galiausiai emiau priestaraut del mokamo stovejimo, bet jis pasiule tik greitai susisukti smile.gif jau uzminkiau juoda duonute su rupiais miltais, ryt kepsiu orkaitej ant kopusto... o kadangi esu visai saunuole, tai dar uzsiraugiau kopustu blush2.gif

paiduke - is kokio tu miesto (pamirsau...)? nes, man rodos - man gali prisireikt dar milteliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 30, 19:33)
la smile.gif

atleiskit, naujokes, bet pirmoje temoje labai aiskiai yra parasyta, kas turi susiminkyti duonkepeje, kad iseitu geras kepaliukas 4u.gif
ir nereikia duonos pusgaminiu metyt, reikia minkymo eigoj pasikoreguot konsistensija.

O gal yra zmoniu, kuriems nelemta susidraugaut su kepimu? g.gif

MB saunuolis- nuveze mane i delona ir pats ziurejo, kad nepravaziuotume, as jau galiausiai emiau priestaraut del mokamo stovejimo, bet jis pasiule tik greitai susisukti smile.gif jau uzminkiau juoda duonute su rupiais miltais, ryt kepsiu orkaitej ant kopusto... o kadangi esu visai saunuole, tai dar uzsiraugiau kopustu  blush2.gif

paiduke - is kokio tu miesto (pamirsau...)? nes, man rodos - man gali prisireikt dar milteliu  ax.gif

Na tiksliai šaunuolė thumbup.gif , o aš nedavažiavau šiandien, mažylė koncertą iškėlę doh.gif
O paidukė iš Vilniaus
Atsakyti
Mergaitės, rytoj manęs nebus, tai dėl viso ko padariau naujus namučius blush2.gif
Visus receptus surinkau, tai kad pirmyn 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 09 30, 18:53)

Gal kam reikia nenaujos, bet puikiai veikiančios duonkepės? Gavau naują, tai seną ketinu parduoti  ax.gif

Jei netyčia su Lung nesutartumėt dėl pardavimo, tai stoju antra rezervavimo eilėje ax.gif lotuliukas.gif

Kepu dabar bananinį pyragą ir neinu žiūrėt, kol nesupypsėjo - bijau, kad gali vėl nesigauti unsure.gif bet jau kvepia tai... bigsmile.gif
Atsakyti
Laba vakara,
Siandien,ant mano stalo ,pirma karta garuoja namine,rugine duonele,kepta orkaiteje.

Duonai reikia:raugo(jo gavau vienam kaime ,pas labai miela moterele-didelis aciu Jai 4u.gif ) 2 kg ruginiu miltu,200gr aviziniu dribsniu,100gr maltu linu semenu,100gr cukraus,3s-lius druskos, 1ltr vandens. Miltus kartu su visais priedais ismaisiau ir uzpyliau verdanciu vandeniu.Tada su mediniu saukstu pamaisiau ir sudejau rauga.Gerai viska uzminkiau ,uzdengiau dregna merle ir palikau 12 val.naturaliai kilti.Siandie gryzusi is darbo perminkaiu ,istepiau aliejumi bleta ,joje dregnomis rankomis suformavau kepaliukus ,pasoviau i salta orkaite ir kepiau 1,5 val 200 laipsniu temp.
Musu namai kvepia sviezia duonele wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 30 rugsėjo 2009 - 22:31
QUOTE(cafe del mar @ 2009 09 30, 22:06)
Laba vakara,
Siandien,ant mano stalo ,pirma karta garuoja namine,rugine duonele,kepta orkaiteje.

Duonai reikia:raugo(jo gavau vienam kaime ,pas labai miela moterele-didelis aciu Jai  4u.gif ) 2 kg ruginiu miltu,200gr aviziniu dribsniu,100gr maltu linu semenu,100gr cukraus,3s-lius druskos, 1ltr vandens. Miltus kartu su visais priedais ismaisiau ir uzpyliau verdanciu vandeniu.Tada su mediniu saukstu pamaisiau ir sudejau rauga.Gerai viska uzminkiau ,uzdengiau dregna merle ir palikau 12 val.naturaliai kilti.Siandie gryzusi is darbo perminkaiu ,istepiau aliejumi bleta ,joje dregnomis rankomis suformavau kepaliukus ,pasoviau i salta orkaite ir kepiau 1,5 val 200 laipsniu temp.
Mano namai kvepia sviezia duonele  wub.gif
user posted image

Kookia graži duona, šaunuolė thumbup.gif
O kiek kepaliuku išėjo iš tokio kiekio? blush2.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Isejo trys kepaliukai.
gavosi daugiau kaip trys kg duoneles thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cafe del mar @ 2009 09 30, 22:36)
Aciu  4u.gif
Isejo trys kepaliukai.