Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

Laba diena,
vakar Gimimo dienos proga iš vyro gavau išsvajotą duonkepę. Ir lyg tyčia duonos turiu pilna...reiks laukti, kol pasibaigs, nes kai iškepsiu naminės, tai aišku pirktinė liks nesuvalgyta:)

Norėjau pasiteirauti, kur jūs įsigyjate visokių prekių duonelei kepti-na pieno miltelių, visokių įdomesnių miltų ir pan.? Ar yra kokia spec. parduotuvėlė, ar visko ieškote prekybos centruose?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Vyneta, sveika 4u.gif Asmeniškai aš, tai ieškausi visko prekybos centruose ax.gif daugelis mergaičių šioje temoje tokius produktus kaip sausas raugas ir salyklas, perka internetinėje parduotuvėje www.delona.lt smile.gif Aš, kadangi, dabar kaip ir visko esu užsipirkusi, tai toje parduotuvėlėje tik pasižvalgau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyneta @ 2009 09 29, 10:01)
Laba diena,
vakar Gimimo dienos proga iš vyro gavau išsvajotą duonkepę. Ir lyg tyčia duonos turiu pilna...reiks laukti, kol pasibaigs, nes kai iškepsiu naminės, tai aišku pirktinė liks nesuvalgyta:)

Norėjau pasiteirauti, kur jūs įsigyjate visokių prekių duonelei kepti-na pieno miltelių, visokių įdomesnių miltų ir pan.? Ar yra kokia spec. parduotuvėlė, ar visko ieškote prekybos centruose?



gera dovana 4u.gif
o dėl pirktinės nesusivalgymo, tai tiesa dabar kartais tik perku iš parduotuvės, jei maža ką naujas receptas nesigautų kad neliktume be duonos


jeigu reikia pieno miltelių, galiu pasiūlyti, turiu dar kelis kg iš savo didžiojo maišo, susvėriau po kilogramą, kilogramas 5lt, jei vilniuje gyveni atvežčiau, jei kitame mieste galiu siųsti tavo sąskaita 4u.gif


O aš vakar vėl kepiau duonyte pagal šį kažkieno neseniai įdėtą receptą , labai paprasta ir skani duonelė gaunasi

320ml verdančio vandens
200gr rupių kvietinių miltų
350gr kvietinių miltų
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
2a.š. druskos
1,5 a.š. cukraus
1,5 a.š mielių
3 v.š. salyklo
1a.š sauso raugo.
sauja kmynų ir 1a.š džiovintų krapų.
Pirma supyliau skysčius, tada salyklą, raugą ir miltus. Gerą pusvalandį leidau visiems produktams susidraugauti, o tada įjungiau 1 programą. Ir pakilo gerai, ir iškepė gražiai ir valgosi skaniai! Pabandykit!
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2009 09 29, 12:11)
O aš vakar vėl kepiau duonyte pagal šį kažkieno neseniai įdėtą receptą  , labai paprasta ir skani duonelė gaunasi

320ml verdančio vandens
200gr rupių kvietinių miltų
350gr kvietinių miltų
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
2a.š. druskos
1,5 a.š. cukraus
1,5 a.š mielių
3 v.š. salyklo
1a.š sauso raugo.
sauja kmynų ir 1a.š džiovintų krapų.
Pirma supyliau skysčius, tada salyklą, raugą ir miltus. Gerą pusvalandį leidau visiems produktams susidraugauti, o tada įjungiau 1 programą. Ir pakilo gerai, ir iškepė gražiai ir valgosi skaniai! Pabandykit!



nepavyko man ši duona sad.gif išmečiau tešlą net neiškepusi. Tai buvo pirmasis bandymas kepti su salyklu ir raugu. Bet, gyveni ir mokaisi.. Dabar, jei gaminu pagal naują, neišbandytą receptą, VISADA žiūriu kaip maišo duonkepė tešlą, kaip formuoja tešlos gumulą ir dedu papildomai miltų ar pilu skysčių jeigu jų trūksta. Ir jei įmanoma gaminu iš pusės porcijos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 24, 17:25)
Sveikuolių duona
250ml vandens +galima pieno miltelių 3šaukštus
30g aliejaus
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
250g kvietinių miltų (aš dali maišau kvietinių dali ruginių miltu)
50g avižiniu dribsnių
50g sėlenų
1a.š. mielių
Sauja sėmkių kokiu mėgsti


ar cia tikrai tik 1 arb. s. mieliu? kazkaip atrodo mazoka.
Atsakyti
paziurinejau kitus receptus, tai tikriausiai taip ir turi buti. blush2.gif as dar tik pradedancioji, tai prasom atleisti man uz kvailus klausimus ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gertruda @ 2009 09 29, 15:52)
nepavyko man ši duona  sad.gif išmečiau tešlą net neiškepusi. Tai buvo pirmasis bandymas kepti su salyklu ir raugu. Bet, gyveni ir mokaisi.. Dabar, jei gaminu pagal naują, neišbandytą receptą, VISADA žiūriu kaip maišo duonkepė tešlą, kaip formuoja tešlos gumulą ir dedu papildomai miltų ar pilu skysčių jeigu jų trūksta. Ir jei įmanoma gaminu iš pusės porcijos.  biggrin.gif

Pirmai duonai bandyk iš patikrintu, paprastu receptu, pvzd, batonai visada gaunasi mirksiukas.gif
380g kvietiniu miltų
250ml vandens (galima maišyt su pienu)
30g sviesto(dėjau 45g moliūgų sėklų alėjų)
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
1.5a.š. mielių
Programa TRAŠKI arba TOSTAMS, aš kepiau greito kepimo režimų smile.gif

QUOTE(Sikste @ 2009 09 29, 16:02)
ar cia tikrai tik 1 arb. s. mieliu? kazkaip atrodo mazoka.

QUOTE(Sikste @ 2009 09 29, 16:24)
paziurinejau kitus receptus, tai tikriausiai taip ir turi buti. blush2.gif  as dar tik pradedancioji, tai prasom atleisti man uz kvailus klausimus ax.gif  blush2.gif

Viskas gerai smile.gif O dėl kiekio, čia mažesnis kepaliukas

Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 28, 11:10)
Lung - gal nusimato kiausiniu milteliai?  III vaziuoju i Vlniu...

Dar ne, vis nėra laiko į tą pusę palėkt blush2.gif

QUOTE(Fedes @ 2009 09 28, 20:42)
Lung

vėl užsukau į parduotuvėlę jūsų, ach,, kaip joj jauku. gaila, kad visą laiką turiu mašiną nemokamai statytis mokamoj vietoj, ko labai nemėgstu...  blush2.gif
bet tikrai jei dar ir kava patiks, nusipirkau pabandymui tai užsuksiu dar dažniau  thumbup.gif
ir ruginiai miltai tai super duper buvo  thumbup.gif  bet va dėl miežinių norėčiau pasakyti, kad ūkininkas nepagialėjomūsų su tuo malimu - jie per stanbiai sumalti, net su pilnais grūdais irlukštais. sausainukai labai skanūs man išėjo, tik kadlukštus dabar reikia rankiotis... eisiu žiūrėt ar kaip nors išsijot įmanoma...

Apie mašinas - pasižvalgykit kieme stovėjimo aikštelės kairėje. Ten mokėt nereikia, labai patogu, kai reikia palikt ilgesniam laikui... mirksiukas.gif
Apie miežinius miltus nieko negaliu pasakyt - dar neišbandžiau blush2.gif Aš ant rupių kvietinių "sėdau" lotuliukas.gif : naudoju visur - duonai, blynams, mėsai apvolioti vietoj džiūvėsėlių. Gal tikrai pabandyt sijot?
O va sausainukų receptą būtų labai įdomu sužinoti 4u.gif

QUOTE(Letta @ 2009 09 29, 09:07)
Gerai sako:"Rytas už vakarą protingesnis" rolleyes.gif

4u.gif Nu va ir išsiaiškinom drinks_cheers.gif O kad iš Delonos, tai supratau iškarto, nes prekių dalykų daugiau niekur nėra smile.gif

QUOTE(Vyneta @ 2009 09 29, 10:01)
Laba diena,
vakar Gimimo dienos proga iš vyro gavau išsvajotą duonkepę.

Sveika prisijungusi, su gimtadieniu 4u.gif

QUOTE(Gertruda @ 2009 09 29, 16:52)
Dabar, jei gaminu pagal naują, neišbandytą receptą, VISADA žiūriu kaip maišo duonkepė tešlą, kaip formuoja tešlos gumulą ir dedu papildomai miltų ar pilu skysčių jeigu jų trūksta. Ir jei įmanoma gaminu iš pusės porcijos.  biggrin.gif

Aš irgi kepdama pagal receptą, stebiu procesą, tik niekada neužsirašau, ką ir kaip koregavau, o reikėtų... doh.gif
Atsakyti
Lung, jo, kvietiniai miltai nerealūs thumbup.gif

nors ne į temą gausis čia, nes ne duonkepės receptas, bet tikrai skanūs sausainėliai buvo, tai įdėsiu receptuką... gaila, kad su tais "pašinais" sad.gif

1 kiaušinis
250 gr miežinių miltų (rupių, jei naudot nerupius, turbūt reiktų pakoreguoti kiekį šiek tiek, nepastebėjau, kad kitokios proporcijos skysčių ir miltų priklausomai nuo rupumo)
100 gr sviesto
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 šaukštas medaus (galima, manau, ir nedėt)
0,5 šaukštelio kepimo miltelių

suplakt kiaušinį, ištrins sviestą su cukrumi, išmaišyt kartu, sudėt medų, miltus, kepimo miltelius.
tuomet iškočioti, gan dideliam kiekyje miltų, tiek, kad neliptų ir gerai kočiotųsi. mano miežiniai buvo per rupūs, todėl panaudojau smulkesnius ruginius, o kadangi kočiojimo įrankio neturiu, tai elementariausiai išminkiau delnais, kol pasidarė gražus miltuotas maždaug pusės cm storio blynas ir jį supjausčiau formelėmis.
kepti apie 30-35 min. 170 laipsnių temeratūroj essen.gif: pagal cukraus kiekį, beje, galit matyt, kad gan nesaldžius dariau, man kažkaip patinka tokie, kai nei per daug saldūs, bet ir ne prėski.

dar paskui bandžiau į tą pačią tešlą įdėt kukurūzų miltų, bet jau proporcijų nežinau, tai teko aišku praskies kažkuo, po ranka buvo tik nesaldaus jogurto, tai jo šiek tiek ir įpyliau. irgi gavosi niam niam essen.gif:


šiaip jų kvapas iš pradžių atrodo laaabai keistas, ir skonis gan neįprastas iš pradžių. bet paragavus vis traukiu ir traukiu juos iš lentynos, nesvarbu, kad stringa į dantis tie lukštai neišsijoti, alia negaliu sustot biggrin.gif


dar vienas receptukas ne į temą, tikiuosi nesupyksit... blush2.gif bet čia iš makaronų mašinėlės temos. labai super kepti duoniukai-paplotėliai gavosi:


100 gr ruginių smulkaus malimo miltų
100 gr ruginių rupių miltų
50 gr ruginių dribsnių
100 gr vandens
žiupsnelis druskos
dar gal koks 50-100 gr miltų išėjo kočiojimui.

čia beje, gaunas daug tų duoniukų , tai gal reiktų viską per pusę dalint, kad neprisikepti metams smile.gif pas mane dalis vis dar stovi šaldytuve, laukia eilės.

suminkius tešlą iškočiojau gal pusės cm storio blyną supjausčiau nedideliais kvadračiukais ir perleidau per makaronų mašinėlės kočiojimo nulinį lygį (na, patį storiausią). dedu į skardą ir kepu. aš kepiau kartu su sausainiais, tai vos anksčiau išėmiau, reiškia kažkur 25-30 min., 170 laipsnių temperatūroj. reiks kitus bandyt žemesnėj temperatūroj ir ilgia, tuomet tikiuosu gausis mažiau sukepę, o daugiau sudžiūvę.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 09 29, 21:20)
nors ne į temą gausis čia, nes ne duonkepės receptas, bet tikrai skanūs sausainėliai buvo, tai įdėsiu receptuką... gaila, kad su tais "pašinais" sad.gif

dar vienas receptukas ne į temą, tikiuosi nesupyksit...  blush2.gif  bet čia iš makaronų mašinėlės temos. labai super kepti duoniukai-paplotėliai gavosi:


į temą į temą thumbup.gif
Rytoj reikės tik miltu užvažiuot, kaip tik važiuosim akinius taisyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 29, 16:59)
Pirmai duonai bandyk iš patikrintu, paprastu receptu, pvzd, batonai visada gaunasi mirksiukas.gif
380g kvietiniu miltų
250ml vandens (galima maišyt su pienu)
30g sviesto(dėjau 45g moliūgų sėklų alėjų)
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
1.5a.š. mielių
Programa TRAŠKI arba TOSTAMS, aš kepiau greito kepimo režimų  smile.gif
Viskas gerai smile.gif  O dėl kiekio, čia mažesnis kepaliukas


Ačiū už receptą.

Tai kad čia ne pirmoji duona buvo, o bandžiau pereiti į aukštesnį lygį ir iškepti duonelę su salyklus, ir raugu. blush2.gif
Visi receptai (na beveik visi) iš duonkepės instrukcijos išbandyti ir atsirinkti. Taip pat kepu kartais pagal čia pasirinktą receptą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 29, 18:59)
Pirmai duonai bandyk iš patikrintu, paprastu receptu, pvzd, batonai visada gaunasi mirksiukas.gif
380g kvietiniu miltų
250ml vandens (galima maišyt su pienu)
30g sviesto(dėjau 45g moliūgų sėklų alėjų)
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
1.5a.š. mielių
Programa TRAŠKI arba TOSTAMS, aš kepiau greito kepimo režimų  smile.gif
Viskas gerai smile.gif  O dėl kiekio, čia mažesnis kepaliukas


Sakykit pagal si recepta mieles sausos ar slapios? blush2.gif naujoke
Atsakyti