Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

Mergytes, prasymas - pradekite ruosti nauja temele, reiketu suruosti praeitos ir sios temos receptelius ax.gif
bijau, kad as nespesiu su savo letu netu, kol baigsit kalbet.
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2009 09 28, 14:56)
gal cia pagaminimo data? g.gif

Tai kad ne unsure.gif Ant pardavėjo lipduko parašyta:"Galiojimo laikas:žr. ant pakelio", o ant pakelio būtent tos datos. Jei ant salyklo užklijuotas paprastas baltas "kainos" lipdukas su data, tai ant mielių aiškiai gamintojų parašyta:"Best before...".
Ir dar pirkau sausą raugą, tai ant jo "kainos" lipduko parašytas galiojimas 09.11 tai niekaip negali būt pagaminimo data smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2009 09 28, 13:39)
kaip Jus darot kvietini rauga?
su rupiais kvietiniais miltais ar 1 rusies? as padariau  vakar su 1 rusies miltais, siandienj ziuriu jau biski burbuliuoja... ax.gif galvoju gal primaitinti reiks su rupiais? patarkit prasau blush2.gif

Aš darau su rupiai, o maitinu tai su rupiais, tai su paprastais ruginiais

QUOTE(Zujkia @ 2009 09 28, 14:03)
Laba diena.
Noreciau prisijungti prie jusu burio, pirmas blynas, atsiprasau duonele kaip tik kepasi naujai isigytoj duonkepej. Subtilybiu dar nezinau, bet ir nesitikiu kad is pirmo karto viskas gausis smile.gif bet daba apsiziurejau, kad jauciu busiu per mazai miltu idejus  doh.gif
Klausimas jau pazengusiom  ax.gif  per kiek laiko atsirado igudziai? smile.gif ar cia tiesiog bandyt ir kaskada vis tiek gausis? smile.gif

Sveika prisijungusi 4u.gif Dėl įgūdžiu, čia turbūt asmeninis dalykas, kam kaip bigsmile.gif

QUOTE(Letta @ 2009 09 28, 14:45)
Sakykit, o galiojimo laikas ant mielių, salyklo, labai svarbus?
Gavau šiandien savo užsakymą internetu, tai truputį sunerimus esu unsure.gif Mielių galiojimas pasibaigęs 09.04.28, o salyklo 09.06 (bet lipdukas perklijuotas, tai įtariu, kad pajaunintas sad.gif ) unsure.gif

Mielės gali neiškilt, gal rimtai supainiojo, gal ten pagaminimo data? Pastatyk duonele ir matysi, jei neiškils ar blogai iškils, grąžink

QUOTE(Zujkia @ 2009 09 28, 15:11)
Dar vienas klausimas labiau patyrusiom  ax.gif  ar yra (ir jei taip tai koks) skitumas tarp naudojamu miltu rusiu? ta prasme jei paprasti kvietiniai kokios raideles ir skaiciukai turetu but?

Taip yra, skaičiukai rodo kokybė ir malimą

QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 28, 15:50)
Mergytes, prasymas - pradekite ruosti nauja temele, reiketu suruosti praeitos ir sios temos receptelius  ax.gif
bijau, kad as nespesiu su savo letu netu, kol baigsit kalbet.

yess.gif Nepergyvenk, viską jau surinkau(iš dviejų temų) ir temą jau beveik paruošta, liko tik šita pabaigt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2009 09 28, 17:42)
Tai kad ne unsure.gif Ant pardavėjo lipduko parašyta:"Galiojimo laikas:žr. ant pakelio", o ant pakelio būtent tos datos. Jei ant salyklo užklijuotas paprastas baltas "kainos" lipdukas su data, tai ant mielių aiškiai gamintojų parašyta:"Best before...".
Ir dar pirkau sausą raugą, tai ant jo "kainos" lipduko parašytas galiojimas 09.11 tai niekaip negali būt pagaminimo data smile.gif

ant raudo pakelio pas man e irgi tas pats parasyta...vadinasi turim men jo vartojimui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 28, 17:56)
Taip yra, skaičiukai rodo kokybė ir malimą

tai sita tai jau itariu, bet kokie tie skaiciukai turi but? daba kepiau is 405 D jei atmintis neapgauna, gavos truputi lyg su gumuliukais, nevienodai iskorejus ir dar sukrito, bet cia itariu del to kad per mazai miltu idejau ax.gif negerai gramus mililitrais pasiverciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 28, 16:56)
Mielės gali neiškilt, gal rimtai supainiojo, gal ten pagaminimo data? Pastatyk duonele ir matysi, jei neiškils ar blogai iškils, grąžink 

Bandysiu žiūrėt, kaip ten su jomis gausis... Gal dar pavyks kas unsure.gif
O dėl grąžinimo, tai brangiau siuntinėjimai kainuos (gaila, kad internetiniai prekiautojai tuo naudojasi sad.gif )

QUOTE(dzhina @ 2009 09 28, 17:12)
ant raudo pakelio pas man e irgi tas pats parasyta...vadinasi turim  men jo vartojimui ax.gif

Oi unsure.gif Sunku bus sunaudot 500g per mėnesį doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zujkia @ 2009 09 28, 17:15)
tai sita tai jau itariu, bet kokie tie skaiciukai turi but? daba kepiau is 405 D jei atmintis neapgauna, gavos truputi lyg su gumuliukais, nevienodai iskorejus ir dar sukrito, bet cia itariu del to kad per mazai miltu idejau  ax.gif  negerai gramus mililitrais pasiverciau smile.gif

Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.

Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai – patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas – baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.

Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis – tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios – A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Atsakyti
Lung

vėl užsukau į parduotuvėlę jūsų, ach,, kaip joj jauku. gaila, kad visą laiką turiu mašiną nemokamai statytis mokamoj vietoj, ko labai nemėgstu... blush2.gif
bet tikrai jei dar ir kava patiks, nusipirkau pabandymui tai užsuksiu dar dažniau thumbup.gif
ir ruginiai miltai tai super duper buvo thumbup.gif bet va dėl miežinių norėčiau pasakyti, kad ūkininkas nepagialėjomūsų su tuo malimu - jie per stanbiai sumalti, net su pilnais grūdais irlukštais doh.gif sausainukai labai skanūs man išėjo, tik kadlukštus dabar reikia rankiotis... eisiu žiūrėt ar kaip nors išsijot įmanoma... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 28, 17:56)
Aš darau su rupiai, o maitinu tai su rupiais, tai su paprastais ruginiais

o jei vien norisi kvietinio raugo tai ruginiu vis vien reikia deti? g.gif
atsiprasau kad vis klausineju bet as juk dar tik mokausi kepti duonele... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2009 09 28, 20:39)
o jei vien norisi kvietinio raugo tai ruginiu vis vien reikia deti? g.gif
atsiprasau kad vis klausineju bet as juk dar tik mokausi kepti duonele... blush2.gif

Gali dėt ir kvietinius, čia skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 28, 18:47)
Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.

Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai – patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas – baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.

Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis – tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios – A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.

aciu labai, viskas daba aisku patapo smile.gif
Atsakyti
Gerai sako:"Rytas už vakarą protingesnis" rolleyes.gif Šįryt dar kartelį pasižiūrėjau savo gautas prekes ir, pasirodo, be reikalo supanikavau dėl galiojimo laiko doh.gif blush2.gif Supainiojau metus doh.gif Pasirodo, mano mielės ir salyklas galioja iki kitų metų thumbup.gif
Labai norėčiau atsiprašyti Delonos, ir svarbiausia Lung, už mano nepagrįstą paniką ir žlibas akis 4u.gif Nors nerašiau konkrečiai iš kokios internetinės parduotuvės pirkau, vistiek, didžiausias įtarimas, greičiausiai, kliuvo būtent joms blush2.gif Dar kartą labai atsiprašau. 4u.gif
Ir ačiū Lung už rūpestį savo klientais 4u.gif
Atsakyti