Mergytes, prasymas - pradekite ruosti nauja temele, reiketu suruosti praeitos ir sios temos receptelius
bijau, kad as nespesiu su savo letu netu, kol baigsit kalbet.
QUOTE(dzhina @ 2009 09 28, 14:56)
gal cia pagaminimo data?
Tai kad ne Ant pardavėjo lipduko parašyta:"Galiojimo laikas:žr. ant pakelio", o ant pakelio būtent tos datos. Jei ant salyklo užklijuotas paprastas baltas "kainos" lipdukas su data, tai ant mielių aiškiai gamintojų parašyta:"Best before...".
Ir dar pirkau sausą raugą, tai ant jo "kainos" lipduko parašytas galiojimas 09.11 tai niekaip negali būt pagaminimo data
QUOTE(dzhina @ 2009 09 28, 13:39)
kaip Jus darot kvietini rauga?
su rupiais kvietiniais miltais ar 1 rusies? as padariau vakar su 1 rusies miltais, siandienj ziuriu jau biski burbuliuoja... galvoju gal primaitinti reiks su rupiais? patarkit prasau
su rupiais kvietiniais miltais ar 1 rusies? as padariau vakar su 1 rusies miltais, siandienj ziuriu jau biski burbuliuoja... galvoju gal primaitinti reiks su rupiais? patarkit prasau
Aš darau su rupiai, o maitinu tai su rupiais, tai su paprastais ruginiais
QUOTE(Zujkia @ 2009 09 28, 14:03)
Laba diena.
Noreciau prisijungti prie jusu burio, pirmas blynas, atsiprasau duonele kaip tik kepasi naujai isigytoj duonkepej. Subtilybiu dar nezinau, bet ir nesitikiu kad is pirmo karto viskas gausis bet daba apsiziurejau, kad jauciu busiu per mazai miltu idejus
Klausimas jau pazengusiom per kiek laiko atsirado igudziai? ar cia tiesiog bandyt ir kaskada vis tiek gausis?
Noreciau prisijungti prie jusu burio, pirmas blynas, atsiprasau duonele kaip tik kepasi naujai isigytoj duonkepej. Subtilybiu dar nezinau, bet ir nesitikiu kad is pirmo karto viskas gausis bet daba apsiziurejau, kad jauciu busiu per mazai miltu idejus
Klausimas jau pazengusiom per kiek laiko atsirado igudziai? ar cia tiesiog bandyt ir kaskada vis tiek gausis?
Sveika prisijungusi Dėl įgūdžiu, čia turbūt asmeninis dalykas, kam kaip
QUOTE(Letta @ 2009 09 28, 14:45)
Sakykit, o galiojimo laikas ant mielių, salyklo, labai svarbus?
Gavau šiandien savo užsakymą internetu, tai truputį sunerimus esu Mielių galiojimas pasibaigęs 09.04.28, o salyklo 09.06 (bet lipdukas perklijuotas, tai įtariu, kad pajaunintas )
Gavau šiandien savo užsakymą internetu, tai truputį sunerimus esu Mielių galiojimas pasibaigęs 09.04.28, o salyklo 09.06 (bet lipdukas perklijuotas, tai įtariu, kad pajaunintas )
Mielės gali neiškilt, gal rimtai supainiojo, gal ten pagaminimo data? Pastatyk duonele ir matysi, jei neiškils ar blogai iškils, grąžink
QUOTE(Zujkia @ 2009 09 28, 15:11)
Dar vienas klausimas labiau patyrusiom ar yra (ir jei taip tai koks) skitumas tarp naudojamu miltu rusiu? ta prasme jei paprasti kvietiniai kokios raideles ir skaiciukai turetu but?
Taip yra, skaičiukai rodo kokybė ir malimą
QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 28, 15:50)
Mergytes, prasymas - pradekite ruosti nauja temele, reiketu suruosti praeitos ir sios temos receptelius
bijau, kad as nespesiu su savo letu netu, kol baigsit kalbet.
bijau, kad as nespesiu su savo letu netu, kol baigsit kalbet.
Nepergyvenk, viską jau surinkau(iš dviejų temų) ir temą jau beveik paruošta, liko tik šita pabaigt
QUOTE(Letta @ 2009 09 28, 17:42)
Tai kad ne Ant pardavėjo lipduko parašyta:"Galiojimo laikas:žr. ant pakelio", o ant pakelio būtent tos datos. Jei ant salyklo užklijuotas paprastas baltas "kainos" lipdukas su data, tai ant mielių aiškiai gamintojų parašyta:"Best before...".
Ir dar pirkau sausą raugą, tai ant jo "kainos" lipduko parašytas galiojimas 09.11 tai niekaip negali būt pagaminimo data
Ir dar pirkau sausą raugą, tai ant jo "kainos" lipduko parašytas galiojimas 09.11 tai niekaip negali būt pagaminimo data
ant raudo pakelio pas man e irgi tas pats parasyta...vadinasi turim men jo vartojimui
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 28, 17:56)
Taip yra, skaičiukai rodo kokybė ir malimą
tai sita tai jau itariu, bet kokie tie skaiciukai turi but? daba kepiau is 405 D jei atmintis neapgauna, gavos truputi lyg su gumuliukais, nevienodai iskorejus ir dar sukrito, bet cia itariu del to kad per mazai miltu idejau negerai gramus mililitrais pasiverciau
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 28, 16:56)
Mielės gali neiškilt, gal rimtai supainiojo, gal ten pagaminimo data? Pastatyk duonele ir matysi, jei neiškils ar blogai iškils, grąžink
Bandysiu žiūrėt, kaip ten su jomis gausis... Gal dar pavyks kas
O dėl grąžinimo, tai brangiau siuntinėjimai kainuos (gaila, kad internetiniai prekiautojai tuo naudojasi )
QUOTE(dzhina @ 2009 09 28, 17:12)
ant raudo pakelio pas man e irgi tas pats parasyta...vadinasi turim men jo vartojimui
Oi Sunku bus sunaudot 500g per mėnesį
QUOTE(Zujkia @ 2009 09 28, 17:15)
tai sita tai jau itariu, bet kokie tie skaiciukai turi but? daba kepiau is 405 D jei atmintis neapgauna, gavos truputi lyg su gumuliukais, nevienodai iskorejus ir dar sukrito, bet cia itariu del to kad per mazai miltu idejau negerai gramus mililitrais pasiverciau
Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Lung
vėl užsukau į parduotuvėlę jūsų, ach,, kaip joj jauku. gaila, kad visą laiką turiu mašiną nemokamai statytis mokamoj vietoj, ko labai nemėgstu...
bet tikrai jei dar ir kava patiks, nusipirkau pabandymui tai užsuksiu dar dažniau
ir ruginiai miltai tai super duper buvo bet va dėl miežinių norėčiau pasakyti, kad ūkininkas nepagialėjomūsų su tuo malimu - jie per stanbiai sumalti, net su pilnais grūdais irlukštais sausainukai labai skanūs man išėjo, tik kadlukštus dabar reikia rankiotis... eisiu žiūrėt ar kaip nors išsijot įmanoma...
vėl užsukau į parduotuvėlę jūsų, ach,, kaip joj jauku. gaila, kad visą laiką turiu mašiną nemokamai statytis mokamoj vietoj, ko labai nemėgstu...
bet tikrai jei dar ir kava patiks, nusipirkau pabandymui tai užsuksiu dar dažniau
ir ruginiai miltai tai super duper buvo bet va dėl miežinių norėčiau pasakyti, kad ūkininkas nepagialėjomūsų su tuo malimu - jie per stanbiai sumalti, net su pilnais grūdais irlukštais sausainukai labai skanūs man išėjo, tik kadlukštus dabar reikia rankiotis... eisiu žiūrėt ar kaip nors išsijot įmanoma...
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 28, 17:56)
Aš darau su rupiai, o maitinu tai su rupiais, tai su paprastais ruginiais
o jei vien norisi kvietinio raugo tai ruginiu vis vien reikia deti?
atsiprasau kad vis klausineju bet as juk dar tik mokausi kepti duonele...
QUOTE(dzhina @ 2009 09 28, 20:39)
o jei vien norisi kvietinio raugo tai ruginiu vis vien reikia deti?
atsiprasau kad vis klausineju bet as juk dar tik mokausi kepti duonele...
atsiprasau kad vis klausineju bet as juk dar tik mokausi kepti duonele...
Gali dėt ir kvietinius, čia skonio reikalas
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 28, 18:47)
Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
aciu labai, viskas daba aisku patapo
Gerai sako:"Rytas už vakarą protingesnis" Šįryt dar kartelį pasižiūrėjau savo gautas prekes ir, pasirodo, be reikalo supanikavau dėl galiojimo laiko Supainiojau metus Pasirodo, mano mielės ir salyklas galioja iki kitų metų
Labai norėčiau atsiprašyti Delonos, ir svarbiausia Lung, už mano nepagrįstą paniką ir žlibas akis Nors nerašiau konkrečiai iš kokios internetinės parduotuvės pirkau, vistiek, didžiausias įtarimas, greičiausiai, kliuvo būtent joms Dar kartą labai atsiprašau.
Ir ačiū Lung už rūpestį savo klientais
Labai norėčiau atsiprašyti Delonos, ir svarbiausia Lung, už mano nepagrįstą paniką ir žlibas akis Nors nerašiau konkrečiai iš kokios internetinės parduotuvės pirkau, vistiek, didžiausias įtarimas, greičiausiai, kliuvo būtent joms Dar kartą labai atsiprašau.
Ir ačiū Lung už rūpestį savo klientais