QUOTE(mama_Greta @ 2009 09 25, 13:22)
Vienoj idomioj knygoj skaiciau, kad riba tarp pyrago (bei panasiu konditeriniu gaminiu) ir duonos nusako proporcija tarp miltu ir likusiu sudedamuju daliu. Jei miltu daugiau - tai duona, o jei sviestas, cukrus, kiausiniai ir likusios dalys sudaro didesne mase nei miltai - tai tada jau pyragas
.
Kažką panašaus ir aš esu girdėjusi. Man asmeniškai ribos tarp pyrago ir duonos beveik nebūna - labai mėgstu saldžią bulką su rūkyta dešryte
Jaučiu, ir šitas receptas tiks
QUOTE(dzhina @ 2009 09 27, 08:31)
Labas rytas
gal galit padeti ir pasakyti ka ne taip darau su sausu raugu, nes jau antra karta iskepu plyta
as visus produktus pagal receptura suberiu i duonkepe, ismaiso ir palieku kilti, vakar kildinau vos ne para, laikiau ir siltoj orkaitej, ir nieko...ryte iskepe plyta o ne duona...visai neiskilo
Sausas raugas ne tiek kelia, kiek purina tešlą, daro ją minkštesnę. Ir mielių nors nedaug, bet reikia dėti. Bet jeigu ir mielės, ir raugas buvo ir vistiek plyta gavosi - gal skysčių per mažai?
Beje, įdomus dalykas. Kadangi dabar tenka kepti duonelę dviejuose skirtinguose namuose, pastebėjau, kad tas pats receptas suveikia skirtingai ir duona gaunasi kitokia
Matyt, skirtinga drėgmė, aplinkos temperatūra ir pan. labai veikia
QUOTE(J@lanta @ 2009 09 27, 11:12)
merginos
ar turi kepimo milteliai galiojimo laiką ? turiu tokius prieštvaninius, pirktus gal 1.5 m atgal, kažin ar gerai iškils su tokiais keksas kepamas duonkepėje
( taip užsinorėjau ko nors saldaus, o į parduotuvę tingiu eiti
). kai kepu pyragus, sausainiukus orkaitėje- tai naudoju sodą nugesintą actu, liuks palyka ir visai nesijaučia sodos skonis,
ar galima gal kepimo miltelius pakeisti soda su actu kepant duonkepėje
Turi turi
Kepimo miltelių galiojimas ir yra apie 1.5 metų, bet nuo pagaminimo. Aš tavo vietoje rizikuočiau
Dėl sodos - kažką kepiau duonkepėje, tai ten pagal receptą buvo ir soda, ir kepimo milteliai. Sodos gesinti nereikėjo, bet į sudėtį įėjo dar ir grietinė, tai matyt ir nusigesino
Kažkur skaičiau, kad sodos išvis nereikia gesinti, nes tada ji neatlieka savo funkcijos. Atseit, gesinimas liko dar iš tų laikų, kai vietoj dabartinės valgomosios sodos buvo naudojama kažkokia stipresnė (neatsimenu, kaip ten tiksliai
)