taip taip, TP Thomas Philips
Katu - a kudie tu taip toli? kada islekei?
fedes - ajeru ieskom ezeru pakrantese ar prasom geru zmoniu, galinciu prasukuot tas pakrantes
QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 24, 15:16)
Katu - a kudie tu taip toli? kada islekei?
A nu zinai, ziurkes bega is skestancio laivo. Ir kuo toliau, tuo geriau
Siaip juokauju, ziauriai cia nenorejau ir labai ilgiuos Lietuvos, bet jei likimas suteike sansa, reik isbandyt, kad nesigailet gyvenime "kas butu, jei butu"
Mes su dukra cia kokios trys savaites. MB jau nuo vasario.
Mrs R, bet tai kaip juos atskirt? gal žinai ežeriuką netoli nuo vilniaus?...
QUOTE(Fedes @ 2009 09 24, 15:38)
Mrs R, bet tai kaip juos atskirt? gal žinai ežeriuką netoli nuo vilniaus?...
O čia žiūriu, ko dėl duonos nepadarysi - net į pelkes mamkos subris
Vakar kepiau Alaus duoną. Skanutė, minkštutė ir kvapni gavosi
280ml šviesaus alaus,
2 v.š. medaus,
1 v. š. aliejaus,
480 gr kvietinių miltų,
7 gr sausų mielių,
2 a.š. kmynų,
1 a.š. druskos.
Kepiau su greita programa (Sprint), nors pagal recptą reikėjo klasikinę kept, vidutinio dydžio kepaliuką.
280ml šviesaus alaus,
2 v.š. medaus,
1 v. š. aliejaus,
480 gr kvietinių miltų,
7 gr sausų mielių,
2 a.š. kmynų,
1 a.š. druskos.
Kepiau su greita programa (Sprint), nors pagal recptą reikėjo klasikinę kept, vidutinio dydžio kepaliuką.
QUOTE(Fedes @ 2009 09 24, 22:38)
Mrs R, bet tai kaip juos atskirt? gal žinai ežeriuką netoli nuo vilniaus?...
QUOTE(Katu @ 2009 09 25, 00:08)
O čia žiūriu, ko dėl duonos nepadarysi - net į pelkes mamkos subris
o ajerai kartais ne tie kur tokius rudus ant stiebo uzaugina o veliau jie ten pukuojasi (gal juokingai parasiau bet nemoku kitaisp aaiskinti ) tai jei tokie tai maciau pilaiteje prie giluzio ezero prie pat nuosavu namu kur keliukas nedidelis praeina, ten tokia biski uzpelkejusi puse tai mamkos su vaikais prisiskindavo tu stiebu ir nesdavosi namo...
QUOTE(dzhina @ 2009 09 25, 08:52)
o ajerai kartais ne tie kur tokius rudus ant stiebo uzaugina o veliau jie ten pukuojasi (gal juokingai parasiau bet nemoku kitaisp aaiskinti )
Ne, ajerai ne tie, tiesa gal panasus kazkiek. O atskirt juos galima pagal kvapa. Patrynus ju ta lapeli aiskiai jauciamas ajero kvapas
QUOTE(dzhina @ 2009 09 25, 08:52)
o ajerai kartais ne tie kur tokius rudus ant stiebo uzaugina o veliau jie ten pukuojasi (gal juokingai parasiau bet nemoku kitaisp aaiskinti ) tai jei tokie tai maciau pilaiteje prie giluzio ezero prie pat nuosavu namu kur keliukas nedidelis praeina, ten tokia biski uzpelkejusi puse tai mamkos su vaikais prisiskindavo tu stiebu ir nesdavosi namo...
Labutis.
Ajerų lapai šviesesni , nei tų, kur burbuoles augina. Ir kaip jau Uzsispyrusi rašė, jie turi kvapą. Bet dabar ajerai jau nurudavę ir išgulę, bent jau ten, kur aš skinuosi.
QUOTE(dzhina @ 2009 09 25, 08:52)
o ajerai kartais ne tie kur tokius rudus ant stiebo uzaugina o veliau jie ten pukuojasi (gal juokingai parasiau bet nemoku kitaisp aaiskinti ) tai jei tokie tai maciau pilaiteje prie giluzio ezero prie pat nuosavu namu kur keliukas nedidelis praeina, ten tokia biski uzpelkejusi puse tai mamkos su vaikais prisiskindavo tu stiebu ir nesdavosi namo...
būčiau ir aš jų prisirinkus, bet kad ten nendrės...
O štai ir mano ruginė duonelė su raugu
[attachmentid=185028]
Ačiū už patarimą kildinti duonelę iš vakaro. Pavyko puikiai
Tik klausimukas iškilo. Ar taip turi būt, kad pradžioj tešla pakyla labiau, o po kurio laiko šiek tiek pakrenta? Ryte atėjus radau tešlą pakilusią, bet ant indo sienelių likę apie 3cm tešlos (nežinau, ar aiškiai čia išsireiškiau)
[attachmentid=185028]
Ačiū už patarimą kildinti duonelę iš vakaro. Pavyko puikiai
Tik klausimukas iškilo. Ar taip turi būt, kad pradžioj tešla pakyla labiau, o po kurio laiko šiek tiek pakrenta? Ryte atėjus radau tešlą pakilusią, bet ant indo sienelių likę apie 3cm tešlos (nežinau, ar aiškiai čia išsireiškiau)
QUOTE(Letta @ 2009 09 25, 11:57)
O štai ir mano ruginė duonelė su raugu
taip ir norisi paragauti atrodo fantastiskai, tokios grazios skylutes
Papildyta:
QUOTE(Lung @ 2009 09 24, 20:34)
Bet čia ne pyragas, o duona gaunasi?
Vienoj idomioj knygoj skaiciau, kad riba tarp pyrago (bei panasiu konditeriniu gaminiu) ir duonos nusako proporcija tarp miltu ir likusiu sudedamuju daliu. Jei miltu daugiau - tai duona, o jei sviestas, cukrus, kiausiniai ir likusios dalys sudaro didesne mase nei miltai - tai tada jau pyragas . Taigi, tereikia pasiskaiciuoti tik jei teisingai supratau, si taisykle negalioja meduoliams ir kietiems keksams, kur reikalingas didelis miltu kiekis.
nenori manes klausyti sausas raugas...puse dienos stovi uzmaisyta duonele ir nieks nesidaro su mano darytu raugu jau gaunasi duonele normaliai, bet su sausu kazkaip nesusidraugauju...