merginos, gal galetumet parekomenduoti kokia sveikuoliu duonele, nes jau nuo receptu gausybes visai pasimeciau aciu
QUOTE(Sikste @ 2009 09 24, 16:03)
merginos, gal galetumet parekomenduoti kokia sveikuoliu duonele, nes jau nuo receptu gausybes visai pasimeciau aciu
Sveikuolių duona
250ml vandens +galima pieno miltelių 3šaukštus
30g aliejaus
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
250g kvietinių miltų (aš dali maišau kvietinių dali ruginių miltu)
50g avižiniu dribsnių
50g sėlenų
1a.š. mielių
Sauja sėmkių kokiu mėgsti
QUOTE(motiejukas @ 2009 09 24, 16:00)
Sveikos,
jungiuosi ir as i jusu buri.
Norejau jusu paklausti. Jau kelinta karta kepu keksa pagal molinex recepta. Kepu programa, kuri skirta kekso kepimui. Bet man kekso vidus pilnai neiskepa. Gal galetumete pakomentuoti kodel, ir kokia programa galiu naudoti, kad ji dakepciau.
jungiuosi ir as i jusu buri.
Norejau jusu paklausti. Jau kelinta karta kepu keksa pagal molinex recepta. Kepu programa, kuri skirta kekso kepimui. Bet man kekso vidus pilnai neiskepa. Gal galetumete pakomentuoti kodel, ir kokia programa galiu naudoti, kad ji dakepciau.
Pas mane irgi moulinex duonkepe, ir taip pat kekso vidus neiskepa. Pamenu, kad cia ir daugiau merginu buvo, kuriu moulinex'as ne iki galo iskepa keksa. tai paprasciausiai tuos kelis kartus kai kepiau programos pabaigoj su mediniu pagaliuku patikrindavau ar iskepes, o jei ne - ijungdavau papildoma kepima (pas mane 14 programa, ten spaudant +/- nusistato norimas kepimo laikas). Ir toliau tikrinant pagaliuku laukdavau, kol iskeps. Bet orkaitej kepti keksai man zymiai labiau patinka, o ir minkyt teslos nereikia, taip kad duonkepes daugiau keksams nebenaudoju. nors cia buvo kazkas imete keleta nauju recepteliu, tai gal reiks ismeginti, gal geriau bus nei pagal moulinex'a
Pries pora dienu kepiau gan sveikuoliska GRUDETA MORKU IR RAZINU DUONELE, savaip pakeitusi pradini recepta.
Originalus receptas:
1 puodelis silto vandens
1 v.s. sviesto
1.5 v.s. rudo cukraus
2 puodeliai tarkuotu morku
4.5 puodelio grudetos duonos misinio (Grain bread mix)
0.5 puodelio razinu
1 a.s. cinamono
2 a.s. sausu mieliu
Vietoj grudetos duonos misinio dejau apie 3 puodelius kvietiniu miltu, 1 puodeliu rupiu kvietiniu miltu, gera sauksta dziovintu kvieciu daigu, pora saukstu selenu ir po 1-2 sauskstus ivairiu seklu, kokias radau namie - saulegrazu, moliugu, sezamo, linu semenis. siaip labai patiko, tik tiek, kad sukrito per viduri. Todel kita karta kai kepsiu desiu bent 0.5 saukstelio maziau mieliu. Nors siuo atveju ir konkretaus kiekio miltu nelabai eina nusakyti, prikauso nuo morku sultingumo, tad reikia pagal tesla ziureti. Ir dar cukraus saukstu dviem daugiau idesiu, nes biskuti truko, bet siaip duonele
Originalus receptas:
1 puodelis silto vandens
1 v.s. sviesto
1.5 v.s. rudo cukraus
2 puodeliai tarkuotu morku
4.5 puodelio grudetos duonos misinio (Grain bread mix)
0.5 puodelio razinu
1 a.s. cinamono
2 a.s. sausu mieliu
Vietoj grudetos duonos misinio dejau apie 3 puodelius kvietiniu miltu, 1 puodeliu rupiu kvietiniu miltu, gera sauksta dziovintu kvieciu daigu, pora saukstu selenu ir po 1-2 sauskstus ivairiu seklu, kokias radau namie - saulegrazu, moliugu, sezamo, linu semenis. siaip labai patiko, tik tiek, kad sukrito per viduri. Todel kita karta kai kepsiu desiu bent 0.5 saukstelio maziau mieliu. Nors siuo atveju ir konkretaus kiekio miltu nelabai eina nusakyti, prikauso nuo morku sultingumo, tad reikia pagal tesla ziureti. Ir dar cukraus saukstu dviem daugiau idesiu, nes biskuti truko, bet siaip duonele
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 09 24, 10:37)
Vakar pirmą kartą bandžiau keksą duonkepėje
Gražuolis
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 24, 11:10)
Ne, niekas taip ir nesusiruošė O Vievio paukštyne nekelia ragelio į e-mail neatsako
Pagal kokį receptą šis grožis padarytas???
Pagal kokį receptą šis grožis padarytas???
Kiaušinių miltelių bus DeLonoje. Kažkurią dieną važiavom pro šalį, galvojom užvažiuosim, nupirksim. Bet adreso tikslaus nežinojom Pasisukiojom ir neradom Greit važiuosim su tiksliu adresu. Kantrybės
QUOTE(Sikste @ 2009 09 24, 13:11)
Duonelė
QUOTE(mama_Greta @ 2009 09 24, 19:06)
Pries pora dienu kepiau gan sveikuoliska GRUDETA MORKU IR RAZINU DUONELE,
Skamba labai viliojančiai Bet čia ne pyragas, o duona gaunasi? Niekada nebandžiau kept duonos su cinamonu ir daug vaisių.
QUOTE(Lung @ 2009 09 24, 19:34)
Kiaušinių miltelių bus DeLonoje. Kažkurią dieną važiavom pro šalį, galvojom užvažiuosim, nupirksim. Bet adreso tikslaus nežinojom Pasisukiojom ir neradom Greit važiuosim su tiksliu adresu. Kantrybės
Lauksiu lauksiu O ten ir ieškot nereikia, reikia įvažiuosit į viaduką ir tiesiai pagal kvapą surasit
QUOTE(Lung @ 2009 09 24, 20:34)
Skamba labai viliojančiai Bet čia ne pyragas, o duona gaunasi? Niekada nebandžiau kept duonos su cinamonu ir daug vaisių.
Na taip, labiau panasu i duona nei i pyraga, kepama ne saldzios duonos, o pagrindine arba grudetos duonos programa. bet sumustinukams su desra tai jau ko gero netiktu (nebent ismetus razinas ). siaip labai puri ir minksta, bet visai nesaldi - kiek jauciasi saldumo, tai tik is razinu, todel ir sakau, kad kita karta kai kepsiu desiu truputi daugiau cukriuko na bet su sviestuku ir uogiene ar kokiu svelniu suriu, pvz varskes, ir taip labai skanu, ypac megstantiems sveikuoliskus produktus.
kiausiniu milteliu ir as noresiu, kazin, kokia bus kaina Jauciu, greiciau pastu atsisiusiu, nei MB vaziuodamas pro Kalvariju g nusuks link Delonos Visad prabyla ties sankryza - o ko tu anksciau nesakei...
Buvau TP. Kas tingi savo receptus kurt, gan neblogom kainom misiniu buvo, lyg 4 rusiu, po 3Lt su trupuciu
Kepiaus siand Obuoliu sarlote, orkaitej. Apsiedimas. Daugiau nekepsiu. siaip ar taip, dieta juk man
Buvau TP. Kas tingi savo receptus kurt, gan neblogom kainom misiniu buvo, lyg 4 rusiu, po 3Lt su trupuciu
Kepiaus siand Obuoliu sarlote, orkaitej. Apsiedimas. Daugiau nekepsiu. siaip ar taip, dieta juk man
QUOTE(Mrs. R @ 2009 09 24, 21:45)
Buvau TP.
Kas tas TP ????????
QUOTE(IngridaB @ 2009 09 24, 15:01)
Kas tas TP ????????
Logiskai mastant, gal Thomas Philips?
As isbandziau savo duonkepe, kazko vakar pykosi ji su razetem ir ismusinejo Bet siandien valgiau, tiesa, ne super, aisku, skanesne uz tas pirktines, bet vis tiek ne ta. Kepiau prancuziska is duonkepes instrukcijos receptu, manau, publikuota ji cia jau kelis kartus, tad nededu recepto.
Tiesa, is JAV dziaugsmo tiek, kad gavau Bread miltu, molasses. Bandysiu kept viena duonele, kuria cia pateikia vienam steak house, kol laukiam rezervuoto maisto. Jei gausis ir patiks, butinai pasidalinsiu receptu.
Tiesa, laukiu dar dippingu receptu, bet be kefyru, nes cia tokiu nerasi Noriu grynai kazko graikisko, kai i alyvu alieju ideda kazkokiu zoleliu, gal cesnako? Galiu, aisku, akesperimentuot, bet gal kazkas jau turi isbandytu?
merginos, ar kuri naudojat ajerus? iš kur gaunat?