Pukikiausiai duonkepė verda obuolių sūrį.Iš trejų kartų džemą verdu,bet atkrito stovėjimas prie puodų,puodo gramdyti nebereikia,prisvilus,jei nepamaišyčiau.
QUOTE(IngridaB @ 2009 09 24, 10:01)
Pukikiausiai duonkepė verda obuolių sūrį.Iš trejų kartų džemą verdu,bet atkrito stovėjimas prie puodų,puodo gramdyti nebereikia,prisvilus,jei nepamaišyčiau.
Gal būtų galima sužinot obuolių sūrio receptuką? Kaip Tu jį gamini duonkepėje ir kokiomis porcijomis?
Vakar pirmą kartą bandžiau keksą duonkepėje
QUOTE(Elika @ 2009 09 24, 10:29)
Gal būtų galima sužinot obuolių sūrio receptuką? Kaip Tu jį gamini duonkepėje ir kokiomis porcijomis?
Kad jokio tokio išskirtinio recepto nėra.Supjaustau antaninius obuolius(jie labiausiai tinka sūriui),įdedu nemažai cukraus(čia jau kaip kas mėgsta) ir džemo programą nustatau.Po trejų kartų,sukraunu į plastmasines dėžutes maistui ir džiovinu.Labai nemėgstu terliotis su sūrmaišiais,puikiai sudžiūna ir dėžutėse.Kelis kartus išverčiu,apverčiu kitą pusę.Prasideda šildymas padžiovinu ant radiatorių.Dabar trečią kartą užstačiau,bet prisipirkau nupigintų ananansų,tai eksperimentuoju,pripjauščiau į obuolių sūrį kubeliais,jei labai nesuminkštės,statysiu ketvirtą kartą programą,bet turėtų būti skanu obuolių sūris su ananasų gabaliukais.
QUOTE(dzhina @ 2009 09 24, 07:41)
temoje uzmaciau diskusijas del kiausiniu milteliu... ar kas nors jau pirkot? naudojat? geras reikalas? ir kur pirkti yra?
Ne, niekas taip ir nesusiruošė O Vievio paukštyne nekelia ragelio į e-mail neatsako
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 09 24, 09:37)
Vakar pirmą kartą bandžiau keksą duonkepėje
Pagal kokį receptą šis grožis padarytas???
QUOTE(IngridaB @ 2009 09 24, 10:57)
Kad jokio tokio išskirtinio recepto nėra.Supjaustau antaninius obuolius(jie labiausiai tinka sūriui),įdedu nemažai cukraus(čia jau kaip kas mėgsta) ir džemo programą nustatau.Po trejų kartų,sukraunu į plastmasines dėžutes maistui ir džiovinu.Labai nemėgstu terliotis su sūrmaišiais,puikiai sudžiūna ir dėžutėse.Kelis kartus išverčiu,apverčiu kitą pusę.Prasideda šildymas padžiovinu ant radiatorių.Dabar trečią kartą užstačiau,bet prisipirkau nupigintų ananansų,tai eksperimentuoju,pripjauščiau į obuolių sūrį kubeliais,jei labai nesuminkštės,statysiu ketvirtą kartą programą,bet turėtų būti skanu obuolių sūris su ananasų gabaliukais.
Tai jei gerai supratau, tris kartus verdi su dzemo programa, o tada i indelius sudedi?
Papildyta:
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 09 24, 10:37)
Vakar pirmą kartą bandžiau keksą duonkepėje
Prašom receptuką
Aš porąkart bandžiau kepti duonkepėje su kepimo milteliais ir abu kartus nesėkmingai.. nors kepiniai nebuvo išmesti, bet vaizdo tai kaip ir nebuvo visai neiškilęs kepinys gavosi, toks "presuotas" ir labai sunkus
QUOTE(Elika @ 2009 09 24, 11:25)
Tai jei gerai supratau, tris kartus verdi su dzemo programa, o tada i indelius sudedi?
Aš porąkart bandžiau kepti duonkepėje su kepimo milteliais ir abu kartus nesėkmingai..
Aš porąkart bandžiau kepti duonkepėje su kepimo milteliais ir abu kartus nesėkmingai..
Taip ir verdu ir paskui sudedu.
Man tai kol kas kiek bandžiau gerai gavosi su kepimo milteliais.Dar vis laiko nerandu bandyti su raugu,kol nesibaigs daržai,miškai,jaučiu neprisiruošiu. Elika pbandyk bananų pyragą,nu gi tikrai turėtų gautis.
QUOTE(IngridaB @ 2009 09 24, 11:35)
Taip ir verdu ir paskui sudedu.
Man tai kol kas kiek bandžiau gerai gavosi su kepimo milteliais.Dar vis laiko nerandu bandyti su raugu,kol nesibaigs daržai,miškai,jaučiu neprisiruošiu. Elika pbandyk bananų pyragą,nu gi tikrai turėtų gautis.
Man tai kol kas kiek bandžiau gerai gavosi su kepimo milteliais.Dar vis laiko nerandu bandyti su raugu,kol nesibaigs daržai,miškai,jaučiu neprisiruošiu. Elika pbandyk bananų pyragą,nu gi tikrai turėtų gautis.
Na, reikės išbandyt Ačiū
Vat bananų pyrago dar nebandžiau, nes kai porąkart nesigavo, tai ir nebebandžiau
Labutis,
pagaliau ir as issikepiau juodos duoneles. noriu padekoti Mamai_Gretai, radau parduotuvej melaso sirupo, tik kitu pavadinimu
as receptus renkuosi pagal paveiksliukus visada noriu zinoti ka gaminu todel sita duonele sarase buvo numeris 1
Rusiska juoda rugine duona (Originalus receptas)
Produktai:
* Raugui:
2 1/4 arb. saukstelis tirpiu mieliu
1 puodelis silto vandens
1 1/2 vidutiniu ruginiu miltu
1 plono griezinelio svoguno
* Teslai:
1/4 puodelio silto vandens
2 1/4 arb. sauktelis tirpiu mieliu
4 1/2 puodelio nebalintu miltu
1 puodelis verdancio vandens
1/2 arb. saukstelis cukraus
1/2 puodelio nesijotu ruginiu miltu
1/4 puodelio aliejaus
1 1/2 arb. saukstelis druskos
1/4 puodelio melaso (molasses)
4 1/2 arb. saukstelio tirpios kavos
1/2 oz kartaus sokolado
2 puodeliai vidutiniu ruginiu miltu
Paruosimas:
1. Raugui: Istirpinti mieles 1/2 puodelio vandenyje ir imaisiti 3/4 puodelio ruginiu miltu. Ideti svoguna, uzdengti ir laikyti kambario temperaturoj. Leisti raugui pakilti ir sukristi. Tada maisyti rauga 2 kartus dienoj 3 dienas.Po 3 dienu isimti svoguna ir ideti 1/2 puodelio vandens ir 3/4 puodelio ruginiu miltu. Uzdengti ir padeti i sali. Kai raugas pakils ir sukris dar karta (tikriausiai dar viena diena), jis jau paruostas naudojimui.
2. suaktyvinti mieles: i maza indeli ipilti 1/4 silto vandens, ideti mieles, cukru ir 1/4 puodelio nebalintu miltu, uzdengti ir laikyti 15 min arba iki tol kol pasirodys burbuliukai.
3. Tesla: tuotarpu i dideli inda sudeti verdanti vandeni, nesijotus ruginius miltus, alieju, druska, melasa, tirpia kava ir sokolada. Kai atves, ideti rauga, suaktyvintas mieles, 2 puodelius vidutiniu ruginiu miltu ir likusius 4 1/4 puodelio nebalintu miltu. Minkyti iki tol kol nelips prie ranku ir dar paminkyti 5 min.
4. Leisti teslai pastoveti uzdengtai 5 min ir po to dar paminkyti 5 min. Patepti inda aliejum, ideti tesla, ir apsukti karta, kad virsus butu aliejuotas. uzdengti ir kildinti kol padvigubes.
5. Pamusti tesla ir padalinti i dvi dalis. Suformuoti kepalus ir deti ant kepimo popieriaus pabarstyto kukuruzu miltais. Uzdengti ir pakildinti dvigubai.
6. 15 min pries kepima, ideti inda i zemiausia lentyna ir ideti groteles duonai
virs jo. Ikaitinti orkaite iki 190C.
7. Kai jau bus paruosta viskas kepimui, ipjauti duonos virsu ir patepti saltais paplaktais kiausinio baltymais.
8. Ipilti 2 ar 3 puodelius vandens i inda. Ir ideti kepalus. Kepti 35-40min. Isimti is orkaites ir atvesinti and groteliu.
Mano pastebejimai: duonele tikrai labai skani, slapia, visai kitokia nei tam paveikslely Tesla gaunasi kieta, tai biskutuka reikia jegos jai minkyti, bet pakilus ji tampa minkstute.
pagaliau ir as issikepiau juodos duoneles. noriu padekoti Mamai_Gretai, radau parduotuvej melaso sirupo, tik kitu pavadinimu
as receptus renkuosi pagal paveiksliukus visada noriu zinoti ka gaminu todel sita duonele sarase buvo numeris 1
Rusiska juoda rugine duona (Originalus receptas)
Produktai:
* Raugui:
2 1/4 arb. saukstelis tirpiu mieliu
1 puodelis silto vandens
1 1/2 vidutiniu ruginiu miltu
1 plono griezinelio svoguno
* Teslai:
1/4 puodelio silto vandens
2 1/4 arb. sauktelis tirpiu mieliu
4 1/2 puodelio nebalintu miltu
1 puodelis verdancio vandens
1/2 arb. saukstelis cukraus
1/2 puodelio nesijotu ruginiu miltu
1/4 puodelio aliejaus
1 1/2 arb. saukstelis druskos
1/4 puodelio melaso (molasses)
4 1/2 arb. saukstelio tirpios kavos
1/2 oz kartaus sokolado
2 puodeliai vidutiniu ruginiu miltu
Paruosimas:
1. Raugui: Istirpinti mieles 1/2 puodelio vandenyje ir imaisiti 3/4 puodelio ruginiu miltu. Ideti svoguna, uzdengti ir laikyti kambario temperaturoj. Leisti raugui pakilti ir sukristi. Tada maisyti rauga 2 kartus dienoj 3 dienas.Po 3 dienu isimti svoguna ir ideti 1/2 puodelio vandens ir 3/4 puodelio ruginiu miltu. Uzdengti ir padeti i sali. Kai raugas pakils ir sukris dar karta (tikriausiai dar viena diena), jis jau paruostas naudojimui.
2. suaktyvinti mieles: i maza indeli ipilti 1/4 silto vandens, ideti mieles, cukru ir 1/4 puodelio nebalintu miltu, uzdengti ir laikyti 15 min arba iki tol kol pasirodys burbuliukai.
3. Tesla: tuotarpu i dideli inda sudeti verdanti vandeni, nesijotus ruginius miltus, alieju, druska, melasa, tirpia kava ir sokolada. Kai atves, ideti rauga, suaktyvintas mieles, 2 puodelius vidutiniu ruginiu miltu ir likusius 4 1/4 puodelio nebalintu miltu. Minkyti iki tol kol nelips prie ranku ir dar paminkyti 5 min.
4. Leisti teslai pastoveti uzdengtai 5 min ir po to dar paminkyti 5 min. Patepti inda aliejum, ideti tesla, ir apsukti karta, kad virsus butu aliejuotas. uzdengti ir kildinti kol padvigubes.
5. Pamusti tesla ir padalinti i dvi dalis. Suformuoti kepalus ir deti ant kepimo popieriaus pabarstyto kukuruzu miltais. Uzdengti ir pakildinti dvigubai.
6. 15 min pries kepima, ideti inda i zemiausia lentyna ir ideti groteles duonai
virs jo. Ikaitinti orkaite iki 190C.
7. Kai jau bus paruosta viskas kepimui, ipjauti duonos virsu ir patepti saltais paplaktais kiausinio baltymais.
8. Ipilti 2 ar 3 puodelius vandens i inda. Ir ideti kepalus. Kepti 35-40min. Isimti is orkaites ir atvesinti and groteliu.
Mano pastebejimai: duonele tikrai labai skani, slapia, visai kitokia nei tam paveikslely Tesla gaunasi kieta, tai biskutuka reikia jegos jai minkyti, bet pakilus ji tampa minkstute.
Sveikos,
Jungiuos aš prie kepėjėlių. Turiu duonkepę jau apie metus laiko. Per tą laiką tik du kartus pirkom duoną iš parduotuvės - visą laiką patys su brangiuoju kepam
Šįryt kepiau duoną su ruginiais/kvietiniais miltais, džiovintais abrikosais ir migdolais. Kažkokia nelabai gavosi - neiškilo, nei abrikosų nei migdolų nesijaučia, nors dėjau net truputį daugiau nei pgl receptą. Įlašinau vanilės ekstakto, bet ir to nesijaučia. Nei pyragas, nei duona
Jungiuos aš prie kepėjėlių. Turiu duonkepę jau apie metus laiko. Per tą laiką tik du kartus pirkom duoną iš parduotuvės - visą laiką patys su brangiuoju kepam
Šįryt kepiau duoną su ruginiais/kvietiniais miltais, džiovintais abrikosais ir migdolais. Kažkokia nelabai gavosi - neiškilo, nei abrikosų nei migdolų nesijaučia, nors dėjau net truputį daugiau nei pgl receptą. Įlašinau vanilės ekstakto, bet ir to nesijaučia. Nei pyragas, nei duona
Matėt, IKI yra dabar Malsenos visiems miltams ir mišiniams 25 proc. nuolaida.
Sveikos,
jungiuosi ir as i jusu buri.
Norejau jusu paklausti. Jau kelinta karta kepu keksa pagal molinex recepta. Kepu programa, kuri skirta kekso kepimui. Bet man kekso vidus pilnai neiskepa. Gal galetumete pakomentuoti kodel, ir kokia programa galiu naudoti, kad ji dakepciau.
jungiuosi ir as i jusu buri.
Norejau jusu paklausti. Jau kelinta karta kepu keksa pagal molinex recepta. Kepu programa, kuri skirta kekso kepimui. Bet man kekso vidus pilnai neiskepa. Gal galetumete pakomentuoti kodel, ir kokia programa galiu naudoti, kad ji dakepciau.