As kaip tik siand ziurinejau delonoj florentinu cukru, ar kaip jis ten ir galvojau - ar sugebeciau issikept florentinu, labai megstu, su sezamu ypac, bet nei karto nebandziau
I baltus purius pyragus dabar visada (na bent jau kai turiu ) dedu manu kruopu, uztat man jos greit baigiasi ir vaikai lieka be koses
Jei persikai/abrikosai butu pigesni, as irgi virciau dzema....
Ir dar, nusipirkciau kavos is kavos banko Kazkada turejau galimybe isragauti kruva rusiu, man labiausiai tiko afrikietiska... ale, krize... geriam inka
QUOTE(Lung @ 2009 08 13, 22:35)
Atsižymiu naujuose namučiuose (Mrs. R )
Elikos pikantiška duonelė su pipirais vis iš galvos nėjo. Dabar kepa Tik ne su pipirais, o su Nasi goreng - aštrūs kepinti svogūnai su imbierais. Rodos, ne aš viena užsimaniau aštrios duonelės, kažkam dar prireikė pipiriukų (tik nežinau, kam )
Greičiau ta pikantiška duona iškeptų
Elikos pikantiška duonelė su pipirais vis iš galvos nėjo. Dabar kepa Tik ne su pipirais, o su Nasi goreng - aštrūs kepinti svogūnai su imbierais. Rodos, ne aš viena užsimaniau aštrios duonelės, kažkam dar prireikė pipiriukų (tik nežinau, kam )
Greičiau ta pikantiška duona iškeptų
Įdomu, ar patiko skonis? ar čia tik mums taip skaniai susivalgė
sveika, Freke jau tik nekepk misiniu pamatysi, kokia skani sava duona gaunasi
tai kad prisipirkau tu misiniu nemazai (cia tam kad jei nepavyktu man paciai susiderint recepto) bet kai skanu tai susivalgys o ir kaina viliojanti buvo na bet ju cia nebera tai kai susivalgys misiniai darysiu jau pagal receptus. dar kelis issiverciau ir bandysiu per Delona (berods taip ta parduotuve vadinas ) pirktis mieles raugus salyklus ir t.t ir pati ieskoti skanios duonos recepto
Kol Jus radau
pastaruoju metu aptingau, tad dazniausiai irgi kepu is misiniu duona, prisipirkau ju PL. plius, man skanesne nei mano daryta - su raugu nesutariau, o su mielem maniske gaunas per sausa (iskyrus mamytes plikyta, bet kartais tingiu su ja zaist).
O siaip po truputi pradedu ziurinetis naujos duonkepes - sita paliksiu mamai, o JAV butinai ir vel pirksiu, nes be duonkepes sunkiai isivaizduoju gyvenima...
pastaruoju metu aptingau, tad dazniausiai irgi kepu is misiniu duona, prisipirkau ju PL. plius, man skanesne nei mano daryta - su raugu nesutariau, o su mielem maniske gaunas per sausa (iskyrus mamytes plikyta, bet kartais tingiu su ja zaist).
O siaip po truputi pradedu ziurinetis naujos duonkepes - sita paliksiu mamai, o JAV butinai ir vel pirksiu, nes be duonkepes sunkiai isivaizduoju gyvenima...
QUOTE(Frekė @ 2009 08 13, 22:53)
sveikos
Sveika prisijungus
QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 13, 22:58)
1. As kaip tik siand ziurinejau delonoj florentinu cukru, ar kaip jis ten ir galvojau - ar sugebeciau issikept florentinu, labai megstu, su sezamu ypac, bet nei karto nebandziau
2. I baltus purius pyragus dabar visada
3. Jei persikai/abrikosai butu pigesni, as irgi virciau dzema....
4. Ir dar, nusipirkciau kavos is kavos banko Kazkada turejau galimybe isragauti kruva rusiu, man labiausiai tiko afrikietiska... ale, krize... geriam inka
2. I baltus purius pyragus dabar visada
3. Jei persikai/abrikosai butu pigesni, as irgi virciau dzema....
4. Ir dar, nusipirkciau kavos is kavos banko Kazkada turejau galimybe isragauti kruva rusiu, man labiausiai tiko afrikietiska... ale, krize... geriam inka
1. Na gal penkiametė ir nesugebėtų, bet jau kokia sumani dešimtmetė tai tikrai išsikeptų: paprasčiausiai tuos miltelius sumaišyti su viskuo, kas po ranka yra (šiandien dėjau juodus ir baltus sezamus, linų sėmenis (tipo, sveikiau ), migdolų ir kokosų drožlių, saulėgrąžų ir avižinių dribsnių (kad daugiau būtų ). Ir jau net nežaidžiau su formelėm, paprasčiausiai išklojau skardą folga ir lygiu plonu sluoksniu supyliau tą mišinuką. Šešios minutės orkaitėj ir vualia - skarda florentinų Dar karštus peiliu supjausčiau rombiukais ir palikau porą minučių ataušt. Tuo laiku iškepė antra skarda. Man rodos, mano šitas rašymas užtruko ilgiau, nei visas florentinų gaminimas Skanu
2. Kiek šiandien naujienų sužinojau, reikia pradėtis kažkur viską rašytis
3. Abrikosus anyta atsiuntė iš savo sodo - mažiukai, susisukę tokie, nieks valgyt nenorėjo, o uogienė gavosi Čia kaip su tamstos kriaušėm gavosi
4. Kartais ir inka gerai, arba kokia cikorija visai skaniai sueina Kavos banko iš afrikietiškų man gera Etiopia Sidamo - pakankamai stipri, nerūgšti ir kaina norma. Aplamai, Kavos banko ir kava skani ir šiaip malonu dirbti su rimta firma. Ne taip kaip su malūnais - žiūriu, ne vien man nesiseka susišnekėt
QUOTE(Elika @ 2009 08 13, 22:59)
Įdomu, ar patiko skonis?
Ką tik iškepė, niam niammm... Kad labai aštru, tai nepasakyčiau, bet labai pikantiška. Primena "Imk" bandeles su prieskoniais. Jaučiu ryt, kai atvės, prieskonių skonis išryškės ir bus Ačiū už gerą mintį, nes pati tikrai nebūčiau išdrįsus aštrių prieskonių dėt (nemėgstu aštriai )
P.S. kiba ilgiausią postą temoj parašiau Kas daugiau
Iš visų funkcijų tai tikrai tik kelias tenaudoju... Žiūrėjau ir tą Moulinex'ą su begetais, bet vis tik pirkau Kenwood BM 350 nes jis man pasirodė gražesnis gerokai... Kol kas nesigailiu
[/quote]
Man irgi pasiteisino Kenwood BM350. Dėl viso pikto įsigijau dar ir apvalią kepimo formą, kuri tinka mano modeliui. Dabar visokius saldžius pyragus ar keksus kepsiu apvalius.
[/quote]
Man irgi pasiteisino Kenwood BM350. Dėl viso pikto įsigijau dar ir apvalią kepimo formą, kuri tinka mano modeliui. Dabar visokius saldžius pyragus ar keksus kepsiu apvalius.
Labas rytas
Na ką, kepiau tą bananų duoną vakar: ir ji man gavos per sausa Manau kitą kart reiks dėti gerokai daugiau bananų ir mažiau miltų. 2 vidutiniai bananai normai buvo per mažai. Spėju jei dėčiau kokius 4 ir biški mažiau vandens ji gautųsi drėgnesnė. Graikiški riešutai idealiai tiko : Kol šilta buvo tai gerai valgėsi, o atvėsus : Žodžiu į eterį nededu.
Beje, merginos, pagal kurį receptą jūs kepat ir kuri tikrai skani bananinė duona arba keksas? Man derinukas bananai + graikiški riešutai + šokoladas labai skanu. Keksiukus moku iškepti labai skanius ir minkštučius su bananais ir riešutais ar šokoladu
Kad iš tos duonelės tiek to ir recepto
Beje, manų kažkaip nededu nei į duoną nei į pyragus kol kas. Kažkaip man nesinori jų...
Uogienė skamba labai skaniai. Reiks MB siųsti į Deloną Kalėdinių prieskonių
Tai, kad persikų Kg. dabar ir po 2,5 - 3 lt. kai kuriose pardėse galima rasti. Va norfoj gal prieš savaitę pirkau tikrai po kokius 3 Lt. Tai kiek tam džemui tereikia
Aš manau, kad mišiniai geras dalykas keli spintutėje: kai grįžti namo nusikalus labai ir vėlai, tai supilį mišinį su vandeniu, dedi laiko atidėjimą ir ryte turi duonos. Kitu atveju : Manau tikrai sava duonelė skaniau ir sveikau
Aš pradėjau nuo duonkepės instrukcijoj esančio recepto. Sekantį kepimą išdrysau į jį primaišyt sėklų visokių, paskui prieskonių, paskui ir juodą kepiau. Kai kurios duonelės biški sukrito, kai kurios šiaip kažkas negerai buvo, bet susivalgė visos, nes skanios ir šviežios. Nė vienos iškart neišmečiau. Nė vienos nebuvo išvis nevalgomos.
Aš paskutiniu metu išvis kavos nelabai geriu : Pačią skaniausią tai esu pirkusi Italijoje sveriamas pupeles, kurios praktiškai dvigubai didesnės už įprastines ir paskrudintos, kad blizgančios, vos ne drėgnos atrodo. Va ten kava
Jo.. o su malūnais tai tragedija...
Papildyta:
Aš ją gavau dovanų (tipo akcija atrakcija)
Kepiau kelis kartus jau joje, bet labiau vis tik mėgstu tą standartinę paprastą keturkampę
Na ką, kepiau tą bananų duoną vakar: ir ji man gavos per sausa Manau kitą kart reiks dėti gerokai daugiau bananų ir mažiau miltų. 2 vidutiniai bananai normai buvo per mažai. Spėju jei dėčiau kokius 4 ir biški mažiau vandens ji gautųsi drėgnesnė. Graikiški riešutai idealiai tiko : Kol šilta buvo tai gerai valgėsi, o atvėsus : Žodžiu į eterį nededu.
Beje, merginos, pagal kurį receptą jūs kepat ir kuri tikrai skani bananinė duona arba keksas? Man derinukas bananai + graikiški riešutai + šokoladas labai skanu. Keksiukus moku iškepti labai skanius ir minkštučius su bananais ir riešutais ar šokoladu
QUOTE(Lung @ 2009 08 13, 22:35)
Jadzkos indiškos duonelės Esu ragavusi, bet nežinojau recepto, dabar savaitgalį bandysiu. Aš irgi beveik kiekvienąkart improvizuoju. Bet va manų dar nedėjau, turėsiu omenyje.
Ryte viriau fantastišką uogienę iš abrikosų su vanile, cinamonu, kalėdinių sausainių prieskoniukais. Man jau kalėdos Rytoj receptą įdėsiu į delona.lt
Ryte viriau fantastišką uogienę iš abrikosų su vanile, cinamonu, kalėdinių sausainių prieskoniukais. Man jau kalėdos Rytoj receptą įdėsiu į delona.lt
Kad iš tos duonelės tiek to ir recepto
Beje, manų kažkaip nededu nei į duoną nei į pyragus kol kas. Kažkaip man nesinori jų...
Uogienė skamba labai skaniai. Reiks MB siųsti į Deloną Kalėdinių prieskonių
QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 13, 22:58)
Jei persikai/abrikosai butu pigesni, as irgi virciau dzema....
Ir dar, nusipirkciau kavos is kavos banko Kazkada turejau galimybe isragauti kruva rusiu, man labiausiai tiko afrikietiska... ale, krize... geriam inka
Ir dar, nusipirkciau kavos is kavos banko Kazkada turejau galimybe isragauti kruva rusiu, man labiausiai tiko afrikietiska... ale, krize... geriam inka
Tai, kad persikų Kg. dabar ir po 2,5 - 3 lt. kai kuriose pardėse galima rasti. Va norfoj gal prieš savaitę pirkau tikrai po kokius 3 Lt. Tai kiek tam džemui tereikia
QUOTE(Mrs. R @ 2009 08 13, 23:01)
sveika, Freke jau tik nekepk misiniu pamatysi, kokia skani sava duona gaunasi
Aš manau, kad mišiniai geras dalykas keli spintutėje: kai grįžti namo nusikalus labai ir vėlai, tai supilį mišinį su vandeniu, dedi laiko atidėjimą ir ryte turi duonos. Kitu atveju : Manau tikrai sava duonelė skaniau ir sveikau
QUOTE(Frekė @ 2009 08 13, 23:16)
kai susivalgys misiniai darysiu jau pagal receptus. dar kelis issiverciau ir bandysiu per Delona (berods taip ta parduotuve vadinas ) pirktis mieles raugus salyklus ir t.t ir pati ieskoti skanios duonos recepto
Aš pradėjau nuo duonkepės instrukcijoj esančio recepto. Sekantį kepimą išdrysau į jį primaišyt sėklų visokių, paskui prieskonių, paskui ir juodą kepiau. Kai kurios duonelės biški sukrito, kai kurios šiaip kažkas negerai buvo, bet susivalgė visos, nes skanios ir šviežios. Nė vienos iškart neišmečiau. Nė vienos nebuvo išvis nevalgomos.
QUOTE(Lung @ 2009 08 13, 23:35)
4. Kartais ir inka gerai, arba kokia cikorija visai skaniai sueina . Kavos banko iš afrikietiškų man gera Etiopia Sidamo - pakankamai stipri, nerūgšti ir kaina norma. Aplamai, Kavos banko ir kava skani ir šiaip malonu dirbti su rimta firma. Ne taip kaip su malūnais - žiūriu, ne vien man nesiseka susišnekėt.
Aš paskutiniu metu išvis kavos nelabai geriu : Pačią skaniausią tai esu pirkusi Italijoje sveriamas pupeles, kurios praktiškai dvigubai didesnės už įprastines ir paskrudintos, kad blizgančios, vos ne drėgnos atrodo. Va ten kava
Jo.. o su malūnais tai tragedija...
Papildyta:
QUOTE(Terra2 @ 2009 08 14, 09:15)
Man irgi pasiteisino Kenwood BM350. Dėl viso pikto įsigijau dar ir apvalią kepimo formą, kuri tinka mano modeliui. Dabar visokius saldžius pyragus ar keksus kepsiu apvalius.
Aš ją gavau dovanų (tipo akcija atrakcija)
Kepiau kelis kartus jau joje, bet labiau vis tik mėgstu tą standartinę paprastą keturkampę
QUOTE(Lung @ 2009 08 13, 23:35)
Sveika prisijungus
Ką tik iškepė, niam niammm... Kad labai aštru, tai nepasakyčiau, bet labai pikantiška. Primena "Imk" bandeles su prieskoniais. Jaučiu ryt, kai atvės, prieskonių skonis išryškės ir bus Ačiū už gerą mintį, nes pati tikrai nebūčiau išdrįsus aštrių prieskonių dėt (nemėgstu aštriai )
Ką tik iškepė, niam niammm... Kad labai aštru, tai nepasakyčiau, bet labai pikantiška. Primena "Imk" bandeles su prieskoniais. Jaučiu ryt, kai atvės, prieskonių skonis išryškės ir bus Ačiū už gerą mintį, nes pati tikrai nebūčiau išdrįsus aštrių prieskonių dėt (nemėgstu aštriai )
Vadinasi, ne man vienai taip skanu buvo Aštrių prieskonių šiaip nebūčiau drysusi dėti, jei nebūtų namie aštrumų megėjų Nėra už ką, svarbu neteko išmesti
Vakar kepiau rupių miltų duoną su sėlenėlėmis (užstačiau ryte), tai man gryzus po darbo buvo palikta tik paragauti vėliau dėsiu receptuką. Jį radau instrukcijoje, kurią "atkasiau" nete, iškodama aprašymo savo duonkepei
Sveikos. Kepėm vakar duoną iš Granary miltų, ale sukrito duona Skonis geras, tik vaizdelis deja nekoks...
Jadzka, o tie blynai lankstūs yra? Ta prasme galima vyniot ir jie netrupa?
Jadzka, o tie blynai lankstūs yra? Ta prasme galima vyniot ir jie netrupa?
QUOTE(laurechka @ 2009 08 14, 22:14)
Sveikos. Kepėm vakar duoną iš Granary miltų, ale sukrito duona Skonis geras, tik vaizdelis deja nekoks...
Jadzka, o tie blynai lankstūs yra? Ta prasme galima vyniot ir jie netrupa?
Jadzka, o tie blynai lankstūs yra? Ta prasme galima vyniot ir jie netrupa?
DAžniausia lankstūs
Šiaip jie turi gautis kaip Lavašas vyniojami. Aš kai juos kepu ir dedu iškeptus į lėkštę, uždengiu rankšluostėliu, kad neišsausėtų. Beje, kepti geriau ant stipresnės ugnies, tada minkštesni gaunas bent jau man.
DAr patarimas: kai kepi ir kyla tokios pūslės, tai reikia spausti mentele ne jas, o ten kur nekyla. Nes kai pūslė kyla tai iškepę jau, o kur nekyla kaip tik karščio reikia daugiau...
taigi iškepiau duonelę iš ūkininko masėno rupių miltų, tik kokį 100 gr pridėjau nerupių ruginių, tai sakyčiau praeitą kartą tie miltai buvo rupiau sumalti
na, man tinka, nereikės dabar pirkinėti ir dėti pusę nerupių, kaip anksčiau darydavau, bet vat jei norit rugelio, tai jaučiu grudų visokių reikės papildomai nemažai. nors šiaip duonelė skaniiiiii ir man jos rupumas dabar pats tas kasdienei duonai (mėgstam tokį viduriuką gal, ne iš smulkiai maltų miltų bet ir ne rugelį) niam niam
tik mano vyrui nesakykit vietoj cukraus dėjau medaus, tai labai super skonis
Papildyta:
jei geria pamenu, mes iš tos pačios tešlos nedidelius blyniukus kepdavom ant aliejaus ir užildavom medumi, tai gaudavosi alia dietinis skruzdėlynas
na, man tinka, nereikės dabar pirkinėti ir dėti pusę nerupių, kaip anksčiau darydavau, bet vat jei norit rugelio, tai jaučiu grudų visokių reikės papildomai nemažai. nors šiaip duonelė skaniiiiii ir man jos rupumas dabar pats tas kasdienei duonai (mėgstam tokį viduriuką gal, ne iš smulkiai maltų miltų bet ir ne rugelį) niam niam
tik mano vyrui nesakykit vietoj cukraus dėjau medaus, tai labai super skonis
Papildyta:
QUOTE(jadzka @ 2009 08 14, 23:35)
DAžniausia lankstūs
Šiaip jie turi gautis kaip Lavašas vyniojami. Aš kai juos kepu ir dedu iškeptus į lėkštę, uždengiu rankšluostėliu, kad neišsausėtų. Beje, kepti geriau ant stipresnės ugnies, tada minkštesni gaunas bent jau man.
DAr patarimas: kai kepi ir kyla tokios pūslės, tai reikia spausti mentele ne jas, o ten kur nekyla. Nes kai pūslė kyla tai iškepę jau, o kur nekyla kaip tik karščio reikia daugiau...
Šiaip jie turi gautis kaip Lavašas vyniojami. Aš kai juos kepu ir dedu iškeptus į lėkštę, uždengiu rankšluostėliu, kad neišsausėtų. Beje, kepti geriau ant stipresnės ugnies, tada minkštesni gaunas bent jau man.
DAr patarimas: kai kepi ir kyla tokios pūslės, tai reikia spausti mentele ne jas, o ten kur nekyla. Nes kai pūslė kyla tai iškepę jau, o kur nekyla kaip tik karščio reikia daugiau...
jei geria pamenu, mes iš tos pačios tešlos nedidelius blyniukus kepdavom ant aliejaus ir užildavom medumi, tai gaudavosi alia dietinis skruzdėlynas