QUOTE(dzhina @ 2009 09 22, 10:50)
ar kas nors turit koki recepta duoneles su mieziniais miltais

gal be reikalo pirkau?
Vat ir man įdomu

nusipirkau pakelį miežinių ir nežinau kaoduonelei panaudot
Aš tai dabar įsigudrinau kepti savo kombinuotą duonelę ir ji kažkaip prigijo, tai visada ir kepu, kai tingiu kažką naujo ieškot.

kartais pažaidžiu su sudėtinėm dalim...
1 kg duonelės kepaliukas:
380 ml vandens,
1,5 a.š. druskos,
2 a. š. cukraus,
1,5 v. š. aliejaus,
600 g miltų,
1,5 a. š. sausų mielių.
Vat ir žaidžiu su skysčiais ir miltais. Dažniausiai dedu 200 g. kvietinių miltų, 200 g. kvietinių rupių ir 200 g. ruginių miltų. Kartais tas proporcijas keičiu ir pastebėjau, kad kuo daugiau įdedama ruginių miltų, tuo mažiau duonelė pakyla, bet būna vienodai skani ir minkšta. Jei noriu baltos duonos, tai dedu 600 g. kvietinių miltų ir 2 a. š. sojos miltelių ar kokie ten, na, būna kavai balinti jie skirti

Būna, kad į baltą duoną įmušu 2 kiaušinius, bet tada mažinu vandens, į matavimo indelį pirma įmušdama kiaušinius ir ant viršaus pildama vandenį, iki man bus 380 ml
Visada išlaikau miltų ir skysčių kiekį, tuomet duonelė gaunasi puiki be jokių papildomų skaičiavimų