Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

QUOTE(Lung @ 2009 09 20, 12:11)
Kam reikia rupių ruginių, kvietinių ar miežinių miltukų - prašom užsukt į DeLoną  mirksiukas.gif  4u.gif


Gal žinote, ar ten galima atsiskaityti kortele? Aną savaitę labai norėjau nuvažiuoti, bet neturėjau grynais, kelis kartus jiems skambinau, niekas nekėlė, tai pagalvojau gal išvis nedirba ir nevažiavau...
Papildyta:
Ir dar noriu paklaust ar bandėte kas kepti iš grikių miltų? Ar skaniai gavos? Gal kokį receptuką turit?
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2009 09 20, 14:10)
Gal žinote, ar ten galima atsiskaityti kortele? Aną savaitę labai norėjau nuvažiuoti, bet neturėjau grynais, kelis kartus jiems skambinau, niekas nekėlė, tai pagalvojau gal išvis nedirba ir nevažiavau...

Dirba dirba, net nėr kada kalbėt telefonu biggrin.gif Būna tarpų, kai daug žmonių ir nėra kaip atsiliept ax.gif O atsiskaitymas tik grynais. Maloniai laukiam svečiuose bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2009 09 20, 14:10)
Gal žinote, ar ten galima atsiskaityti kortele? Aną savaitę labai norėjau nuvažiuoti, bet neturėjau grynais, kelis kartus jiems skambinau, niekas nekėlė, tai pagalvojau gal išvis nedirba ir nevažiavau...
Papildyta:
Ir dar noriu paklaust ar bandėte kas kepti iš grikių miltų? Ar skaniai gavos? Gal kokį receptuką turit?



Na aš grikinių miltų dedu tik šaukštą, kai kepu juodą duonelę. Daugiau bijau dėt. Nes irgi nežinau jokio receptuko iš jų.
Atsakyti
Pamenu, kad pacioj pirmoj temoj buvo keletas receptuku duonai su grikiu miltais. Pora issisaugojau:

100 ml kefyro
300 ml pieno
2 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 v.s. cukraus
1,5 a.s. druskos
100 g grikiu miltu
450 g kvietiniu miltu
2 a.s. mieliu

Ir Grikine boba:
125 g grikiniu miltu
400 g kvietiniu miltu
125 g sviesto
3 kiausiniai
1 a.s. vanilinio cukraus, smulkintu lazdyno riesutu
2 a.s. kepimo milteliu
Dar silta galima apipilti sokoladiniu glajumi ir apibarstyti riesutais. kepti keksu/pyragu programa. As tos bobos taip ir neissikepiau, bet jei kepciau, tai ko gero dar cukraus ideciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 09 20, 12:11)
Šiandien kepiau duoną su majonezu. Labai gražios taisyklingos formos kepaliukas, pakankamai apskrudęs, matyt dėl riebalų - majonezo. Kvepia nuostabiai, vidus minkštutėlis  wub.gif  Dėjau džiovintų svogūnų ir krapų. Kai atauš prapjausiu ir pafotkinsiu.

Duonkepej? Gal galima receptuka - labai noriu naujoviskos duoneles rolleyes.gif
Atsakyti
Jei galima prisijungsiu ir aš ax.gif
Šiandien kepiau baltą duonytę su kmynais. Tai maniškis sakė, pagaliau gavosi tikra duona lotuliukas.gif
user posted image
Reeptuką radau vienam rusų forume.
1 pakelis sausų mielių (7gr.),
600 gr kvietinių miltų (dėjau su numeriuku 500)
2 a.š. druskos,
2 a.š. cukraus,
2 v.š. aliejaus,
360 ml vandens,
kmynų
Viską sudėjau pradėdama nuo skysčių. Kepimo programa Sprint (greitas kepimas), arba galima klasikinės duonos programą...
Atsakyti
Na, iš antro sykio man raugas nesupelyjo, šiandien trečia diena, pridėjau kvietinių miltų. O tą raugą visada reikia šiltai laikyti ar kažkuriuo etapu reikės į šaldytuvą dėti. Ir kelintą dieną nuo užmaišymo jau galima jį naudoti?
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2009 09 20, 18:31)
Jei galima prisijungsiu ir aš  ax.gif 
Šiandien kepiau baltą duonytę su kmynais. Tai maniškis sakė, pagaliau gavosi tikra duona  lotuliukas.gif 
user posted image
Reeptuką radau vienam rusų forume.
1 pakelis sausų mielių (7gr.),
600 gr kvietinių miltų (dėjau su numeriuku 500)
2 a.š. druskos,
2 a.š. cukraus,
2 v.š. aliejaus,
360 ml vandens,
kmynų
Viską sudėjau pradėdama nuo skysčių. Kepimo programa  Sprint (greitas kepimas), arba galima klasikinės duonos programą...


Atrodo isties skaniai smile.gif Net kvapa isivaizduot gali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2009 09 20, 10:59)
O jūs užminkote duonkepėj? O po to ryte kepate taip pat duonkepėj? Kiek laiko kepimo nustatot? Ir per naktį paliekat kur? Kambario temperatūroj, ar šaldytuve? 4u.gif

Užminkau duonkepei ir palieku joje, o ryte kepu

QUOTE(Junda @ 2009 09 20, 11:41)
Imbiero 1/2 a.š.
Kalendros 1/2 a.š.

Smulkinti sausi ar švieži?

QUOTE(Junda @ 2009 09 20, 13:10)
Ir dar noriu paklaust ar bandėte kas kepti iš grikių miltų? Ar skaniai gavos? Gal kokį receptuką turit?

Grikių miltų duona su vaisiais

Vieno kilogramo kepaliukui:
1 puodelis-240ml
1 puodelis vandens
3 šaukštai graikinių riešutų aliejaus
2 šaukštai medaus
1/2 puodelio grikių miltų
2,5 puodelio kvietinių miltų
1,5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cinamono
2 šaukšteliai sausų mielių

Po signalo supilti
1/2 puodelio smulkintų datulių
1/2 puodelio razinų
1/2 puodelio smulkintų graikinių riešutų ar/ir kitų
(aš naudojau slyvas, razinas, migdolus ir anakardžio riešutus)

Kepti duonkepėje "pilno grudo" programa.

Papildyta:
Akrila sveika prisijungusi, o duonelė labai gardžiai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 20, 20:36)
Smulkinti sausi ar švieži?
Grikių miltų duona su vaisiais


Kalendra, imbieras milteliais.

Nu ir prirašėt čia tų receptų pusę metų galima kepti smile.gif
Atsakyti
O kaip elgtis su salyklu? dėti kokį šaukštelį į duonos tešlą? Prieš tai jo nereikia užplikyti?
Atsakyti
Lung - kopustus dziovink, turesi visai ziemai 4u.gif Skaiciau Konditerijos enciklopedija, tai ten rekomenduoja duonele kepti susukta i kopusto lapus, kiek supratau, tai zalius, idomu, kas gautusi... g.gif
mitutok, dedu salyklo valgoma sauksta, kartais plikau (jei tesla plikoma), kartais - ne - didelio skirtumo nematau....
Atsakyti