Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelę kepame pačios

QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 17, 21:10)

Dariau savo duonytę iš akies, šian vėl statysiu, tai galėsiu pamatuot tiksliai  blush2.gif

Aciu laaabai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 09 17, 20:27)
Merginos, padėkite, niekur nerandu - kiek gramų yra arbatinis šaukštelis sausų mielių?  g.gif Pvz., pagal receptą reikia 7 g sausų mielių, tai kiek čia šaukštelių?

1 a.š. mielių = 6.15g mielių
Atsakyti
Nataliuncik - ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Nepykit ant manęs, bet aš suabejojau dėl tų 6gr g.gif kai pirkdavau anksčiau pakelius ar tai po 7, ar tai po 9gr, gaudavos du arbatiniai sauksteliai su trupuciu... tai niekaip nesigautu, kad arbatinis s, apie 6 gramus sveria g.gif
Atsakyti
Jei recepte nurodytas mielių kiekis, o aš noriu vietoj jų dėti raugo, tai kokiu santykiu reikėtų keisti? 4u.gif Tarkim, kiek dėti raugo vietoj 1a.š. mielių? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2009 09 17, 22:47)
Nepykit ant manęs, bet aš suabejojau dėl tų 6gr g.gif  kai pirkdavau anksčiau pakelius ar tai po 7, ar tai po 9gr, gaudavos du arbatiniai sauksteliai su trupuciu... tai niekaip nesigautu, kad arbatinis s, apie 6 gramus sveria g.gif

Pritariu. as kazkada irgi bandziau matuoti, ir 7 g buvo kiek daugiau nei 2 a.s.
Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2009 09 17, 22:47)
Nepykit ant manęs, bet aš suabejojau dėl tų 6gr g.gif  kai pirkdavau anksčiau pakelius ar tai po 7, ar tai po 9gr, gaudavos du arbatiniai sauksteliai su trupuciu... tai niekaip nesigautu, kad arbatinis s, apie 6 gramus sveria g.gif

1a.š= 5gr
1v.š=15gr. O jei kam įdomu, pasinaudokit šiais oficialiais matavimais
Produktų svorio lentelė
Pavadinimas Kiekis Svoris
Pienas 1 litras 1.028 kilogramo
Vanduo 1 litras 1 kilogramas
Spiritas 1 litras 795 gramai
Druska 250ml stiklinė 325 gramų
Druska 1 šaukštas 30 gramų
Druska arbatinis šaukštelis 10 gramų
Džiūvesėliai 1 arbatinis šaukštelis 5 gramai
Cukrus 250ml stiklinė 200 gramų
Cukrus 1 šaukštas 20 gramų
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis 8 gramai
Aliejus arbatinis šaukštelis 4-5 gramai
Aliejus šaukštas 12 gramų
Citrinų rūgštis šaukštas 20 gramų
Citrinų rūgštis nubrauktas šaukštelis 4 gramai
Soda šaukštas 28 gramai
Grietinė šaukštas 25 gramai
Krakmolas šaukštas 30 gramų
Sviestas šaukštas 20 gramų
Grietinėlė šaukštas 12 gramų
Aguonos šaukštas 15 gramų
Cinamonas šaukštas 20 gramų
Malta kava šaukštas 20 gramų
Medus šaukštelis 10 gramų
Medus 1 litras 1,4 kilogramo
Miltai šaukštelis 5 gramai
Miltai šaukštas 25 gramai
Alyvuogė 1 vientas 5 gramai
Obuolys 1 vienetas ~150 gramų
Apelsinas 1 vienetas ~150 gramų
Pomidoras 1 vienetas ~50-80 gramų
Morka 1 vienetas ~75 gramai
Citrina 1 vienetas ~ 75-100 gramų
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2009 09 18, 08:39)
1a.š= 5gr
1v.š=15gr.

Turetu buti 1 a.s. = 5 ml, o 1 v.s. = 15 ml. o svoris sauksto ar saukstelio skiriasi kiekvienam produktui.
Atsakyti
Aš,čia užklystu,gan dažnai.
Mielosios,duonelės kepejos,ar galima būtų šioje temoje sužinoti miltų rūšis.
Kokias jų rūšis naudojate?
O,gal tai kepejų gili paslaptis.
Labai norėčiau,kad pasidalintume.
Juk jūs jau esate patyrusios. 4u.gif 4u.gif
Iš anksto ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 09 18, 08:53)
Turetu buti 1 a.s. = 5 ml, o 1 v.s. = 15 ml. o svoris sauksto ar saukstelio skiriasi kiekvienam produktui.

Taip, Jūs teisi, bet niekur nėra tikslia išmatuota sausų mielių a.š. svoris. Aš specialiai paprašiau pažįstamos medikės išmatuoti su vaistinės svarstyklėmis. Taigi, ir gavosi, kad sausų mielių svoris 1a.š = 5gr, o 1v.š.= 15gr.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2009 09 18, 09:09)
Taip, Jūs teisi, bet niekur nėra tikslia išmatuota sausų mielių a.š. svoris. Aš specialiai paprašiau pažįstamos medikės išmatuoti su vaistinės svarstyklėmis. Taigi, ir gavosi, kad sausų mielių svoris 1a.š = 5gr, o 1v.š.= 15gr.

Aaaa, o as ne taip supratau. maniau, kad cia bendrai parasyta, o ne konkreciai mielems blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2009 09 18, 08:28)
Jei recepte nurodytas mielių kiekis, o aš noriu vietoj jų dėti raugo, tai kokiu santykiu reikėtų keisti? 4u.gif Tarkim, kiek dėti raugo vietoj 1a.š. mielių? Ačiū 4u.gif

nesekiau temelės, nežinau kurį raugą turit omeny - jei sauso raugo, tai gal merginos pasakys... o jei savo naminį - tai jau visiškai individualus reikalas, ne kartą rašiau, matau kad kiekviena naudojame labai skirtingus kiekius, nes raugas skirtingas. kažkur mačiau stiklinę raugo rašė... pas mane jo bendroj sumoj tik stiklinė būna , dedu šaukštais. ir dar kartais skirtingai, nes skirtingai pakyla.
Atsakyti