Turbūt jau čia šimtus sykių diskutuota, bet paklausiu darsyk. Ar įmanoma su duonkepe iškepti duoną, panašią į Bočių?
O kaip pas dauguma čia yra pagrindinė programa ir t.t. Nes pas mane kiekv. miltų rūšiai yra spec programa...
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...? Dažnai sudėjus produktus, reik laukt kokią valandą iki maišymo? Tai čia koks kaip brendimas miltų vyksta ar kas
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...? Dažnai sudėjus produktus, reik laukt kokią valandą iki maišymo? Tai čia koks kaip brendimas miltų vyksta ar kas
QUOTE(Junda @ 2009 09 17, 12:31)
Dabar Karališkiems miltams IKI nuolaida (2,89 kainuoja), ar jūs juos naudojate duonkepei ir kokiai duonai konkrečiau?
Karališkieji miltai netinka duonai, tik tortams...
QUOTE(laurechka @ 2009 09 17, 15:18)
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...? Dažnai sudėjus produktus, reik laukt kokią valandą iki maišymo? Tai čia koks kaip brendimas miltų vyksta ar kas
Chm pas mane nera jokio teslos "ilsejimosi". Mnkymas prasideda vos uzstacius programa: 5 min paminko, 5 min pastovi, tada dar apie 15 min paminko (skirtingom programom skiriasi sis laikas), o jau tada apie valanda tesla kyla iki kito paminkymo. jei miltai dedami ant skysciu, su vandeniu susimaiso tik jo apatinis sluoksnis, tai nemanau, kad valanda stovint ten labai jau kazkas gali jiems atsitikti cia ppagal programa taip visas veiksmas tik po valandos prasideda?
QUOTE(mama_Greta @ 2009 09 17, 14:14)
cia ppagal programa taip visas veiksmas tik po valandos prasideda?
Pas mane miltai dedami apačioj, skysčiai- ant jų... Na, jei programa nėra pagreitinta, tai stovi koki 30min.... ''Resting'' vadinas... Na, neesmė čia, tik šiaip klausimas toks pasistojo
QUOTE(laurechka @ 2009 09 17, 16:19)
Pas mane miltai dedami apačioj, skysčiai- ant jų... Na, jei programa nėra pagreitinta, tai stovi koki 30min.... ''Resting'' vadinas... Na, neesmė čia, tik šiaip klausimas toks pasistojo
Man irgi įdomu, kam pas mane tas Rest etapas reikalingas? Minko tai palyginus labai trumpai, kildina 2 val., paskui kepa.
QUOTE(laurechka @ 2009 09 17, 16:19)
Pas mane miltai dedami apačioj, skysčiai- ant jų... Na, jei programa nėra pagreitinta, tai stovi koki 30min.... ''Resting'' vadinas... Na, neesmė čia, tik šiaip klausimas toks pasistojo
Pas mane Kenwood ir yra 3 programa, kuri turi tą funkciją. Lietuviškai ji išversta taip: "Kvietinės duonos receptai: 30min. vykdomas įkaitinimo ciklas" Kam ji reikalinga irgi nelabai suprantu, o būtų įdomu suprast
Beje, pas mane skysčiai pilami pirma birių produktų.
QUOTE(Lung @ 2009 09 17, 08:26)
3 kiausiniai
165 g cukraus + vanilinio cukraus
1,5 a.s. romo arba vysniu likerio (jei turiu, dedu esencijos, neturiu - nededu )
1 citrinos sultys (jei neturiu, pilu apelsinu ar obuoliu)
165 g sviesto
330 g miltu
2,5 a.s. kepimo milteliu
100 g dziovintu vaisiu (razinos, dž. greipfrutai, kinkanai, melionai, žodžiu, ką randu spintutėj, nerandu - nededu . Būtinai dedu pora šaukštų marcipaninės masės - priduoda labai subtilų prieskonį )
Ačiū už superinį receptą Gavosi puikus, aromatingas, geltonas keksas
O dėl tų 30min. iki minkymo - man atrodo, čia tam, kad visi produktai pasiektų kambario temperatūrą... pvz. jei pienas tiesiai iš šaldytuvo - mielinei tešlai nelabai gerai
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 17, 11:49)
Puikiai, jau vakar iškepiau rugine duonele be mielių, nesitikėjau tokio rezultato
Užmaišiau su rupiais, o jau maitinau su ruginiais, paprastais, man pasirodė kad geriau augt pradėjo
Užmaišiau su rupiais, o jau maitinau su ruginiais, paprastais, man pasirodė kad geriau augt pradėjo
Kiek dienų auginai ir kiek kartų maitinai?
QUOTE(rsc @ 2009 09 17, 14:04)
Čia pagrindine programa kepi?
Ir gal galėtum šarlotės (duonkepei) receptuku pasidalint?
Ir gal galėtum šarlotės (duonkepei) receptuku pasidalint?
Keksas "Pyragų programa", apie 1,5 val. trukmė, tik sumaišo ir kepa, be kildinimo. Šarlotę, jei turiu laiko, suplaku mikseriu ir tik kepu duonkepėj. Taip gaunasi puresnė Obuolių šarlotė (stikline 250 ml):
5 kiausinai (saltus isplakti)
1 stikline cukraus (sudeti i isplaktus kiausinius ir dar gerai paplakti)
1 stikline miltu (pilti plona srovele ir letai plakti)
vanilė, cinamonas - pagal skonį
Į gautą masę sudėti įdarą - supjaustytus obuolius, razinas ir pan. - atsargiai permaišyti. Duonkepės kibirėlį ištepti sviestu, pabarstyti miltais, supilti tešlą, kepti režimu "Kepimas". Po pusvalandžio pradėti tikrinti pagaliuku, ar gatavas. Dažnai net nereikia pilno ciklo, užtenka apie 40 min. Būtinai iškepusią šarlotę apibarstyti cukraus pudra - niam niam Galima kepti ir paprastai orkaitėj - skanu bet kokiu atveju, dingsta per pusvalandį
QUOTE(Junda @ 2009 09 17, 15:16)
Turbūt jau čia šimtus sykių diskutuota, bet paklausiu darsyk. Ar įmanoma su duonkepe iškepti duoną, panašią į Bočių?
Galima galima, tik reikia pasitreniruot, "atidirbti" receptą savo duonkepei
QUOTE(laurechka @ 2009 09 17, 15:18)
O kaip pas dauguma čia yra pagrindinė programa ir t.t. Nes pas mane kiekv. miltų rūšiai yra spec programa...
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...? Dažnai sudėjus produktus, reik laukt kokią valandą iki maišymo? Tai čia koks kaip brendimas miltų vyksta ar kas
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...? Dažnai sudėjus produktus, reik laukt kokią valandą iki maišymo? Tai čia koks kaip brendimas miltų vyksta ar kas
Pagrindinė dažniausiai būna pirmoji programa.
Turi omenyje, tik supylus produktus, iki maišymo? Man atrodo, per tą laiką šiek tiek pašildoma, susivienodina skirtingų ingredientų temperatūra. Tai irgi turi įtakos duonai.
Šiandien DeLonoje kažkam pritrūko miltų , jau vėl yra Tik dar nesusverti, o ryt išvažiuoju, taip kad jei kam reikia rupių kvietinių, ruginių ar miežinių miltų - prašom nuo pirmadienio užsukt į DeLoną
Papildyta:
QUOTE(nerez @ 2009 09 17, 20:08)
Ačiū už superinį receptą Gavosi puikus, aromatingas, geltonas keksas
O dėl tų 30min. iki minkymo - man atrodo, čia tam, kad visi produktai pasiektų kambario temperatūrą... pvz. jei pienas tiesiai iš šaldytuvo - mielinei tešlai nelabai gerai
O dėl tų 30min. iki minkymo - man atrodo, čia tam, kad visi produktai pasiektų kambario temperatūrą... pvz. jei pienas tiesiai iš šaldytuvo - mielinei tešlai nelabai gerai
Smagu, kad patiko Aš dar kartais, jei nepamirštu, ciberžolės įberiu, tai išvis kaip kiaušinio trynys būna
Va ką reiškia rašant atsakymą šnekėti telefonu - pakartojau, ką parašė nerez
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 17, 11:49)
Puikiai, jau vakar iškepiau rugine duonele be mielių, nesitikėjau tokio rezultato
Užmaišiau su rupiais, o jau maitinau su ruginiais, paprastais, man pasirodė kad geriau augt pradėjo
Užmaišiau su rupiais, o jau maitinau su ruginiais, paprastais, man pasirodė kad geriau augt pradėjo
Ar galetum parasyti pagal koki recepta paruosei tesla duoneles nes nuo tu receptu gausumos man jau galva susisuko ir jau susimaisiau...nerandu recepto kad butu tik su raugu ir kad konkreciai kiek ko deti
Aciu uz pagalba
QUOTE(Lung @ 2009 09 17, 19:35)
Kiek dienų auginai ir kiek kartų maitinai?
Šiandien DeLonoje kažkam pritrūko miltų , jau vėl yra Tik dar nesusverti, o ryt išvažiuoju, taip kad jei kam reikia rupių kvietinių, ruginių ar miežinių miltų - prašom nuo pirmadienio užsukt į DeLoną
Šiandien DeLonoje kažkam pritrūko miltų , jau vėl yra Tik dar nesusverti, o ryt išvažiuoju, taip kad jei kam reikia rupių kvietinių, ruginių ar miežinių miltų - prašom nuo pirmadienio užsukt į DeLoną
Auginu nuo pirmadienio, jau dali išnaudojau, maitinau du kartus
Šaunuolė tu, rupintojėlė mūsų
Papildyta:
QUOTE(dzhina @ 2009 09 17, 19:59)
Ar galetum parasyti pagal koki recepta paruosei tesla duoneles nes nuo tu receptu gausumos man jau galva susisuko ir jau susimaisiau...nerandu recepto kad butu tik su raugu ir kad konkreciai kiek ko deti
Aciu uz pagalba
Aciu uz pagalba
Dariau savo duonytę iš akies, šian vėl statysiu, tai galėsiu pamatuot tiksliai
Merginos, padėkite, niekur nerandu - kiek gramų yra arbatinis šaukštelis sausų mielių? Pvz., pagal receptą reikia 7 g sausų mielių, tai kiek čia šaukštelių?